agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Beğeni Düzeni43Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2010, 15:05   #31
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Fotoğrafların birinde, kozak'a özgü -kuzu göbeği- mantarı var. Orman ne kadar küçülürse, bu mantarlar'da o oranda azalacak ne yazık'ki. Tabii Kozak'a özgü bir çok endemik bitki ve içinde yaşayan bir çok hayvan'da, ormanın yavaş yavaş yok olmasıyla, doğru orantıda azalıp, yok olacaklar.

Bir diğer fotoğraf'ta ise, geçtiğimiz yıl TRT tarafından Kozak'tan canlı yayınlanan, Kozak'ın tanıtımı ile ilgili yapılan program esnasında, çekilen görüntü var.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen ayazkentli : 23-03-2010 saat 17:10 Neden: ilave.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 15:14   #32
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Fotoğraflar facebookta'ki, Bergamalılar ve Kozak ile ilgili açtığımız gruplardan alıntıdır.

Ayrıca önümüzdeki günlerde, Kozak'ın değişik yerlerinden yeni çekeceğimiz, ilkbahar manzaralı fotoğrafları'da ekleyeceğim.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 15:56   #33
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
www.turnusol.biz adresinde bizim tartıştığımız konu dikkat çekmiş olacak ki, köydeki akrabalarımın binbir güçlüklerle çektiği fotoğrafları da ekleyerek haber yapmışlar, fotoğraflar benim burada sizlere sunmuş olduğum fotoğraflardır... en altta sayfanın linkini veriyorum, bu da yayınladıkları haber...
''Dikili'de ağaç katliamı
Yazıyı Çıkış AlKozak yaylasında altıncıların çıkarına ve devletin izniyle 10 bine yakın ağaç kesildi. Bergama çevre Platformu ve Kozak Çevre Derneği, ortak bir açıklama yaparak katliamın durdurulmasını istedi.
20 Mart 2010 Cumartesi
Dikili'de Kozak yaylasının Kaplan köyüne komşu Çukuralan köyünde resmi rakamlara göre 7743 ağaç kesildi ve halen kesiliyor. Yörede yaşayanların, çevreci ve yaşam savunucularının tepki gösterdiği ağaç katliamının durdurulmasını isteyen bir açıklama yapan Kozak Çevre derneği Başkanı Mehmet Akkın ve Bergama çevre platformu Sözcüsü Erol Engel, kamuoyunu ve karar vericileri uyardı.

Dünyanın en kaliteli çam fıstığını üreten yeryüzü cenneti Kozak Yaylasında altın madeni işletmeleri için yapılan doğa katliamını kınayan yurttaşlar soruyor: 'Kozaklıların feryadını duyacak vicdan sahipleri yok mu Ankara'da?'


Açıklama şöyle:

'DİKİLİ ÇUKURALAN'DA AĞAÇ KATLİAMINI DURDURUN!'

"Çukuralan kan ağlıyor ve öfkeli... Kozak yaylası tedirgin... Özellikle Aşağıbey köyümüz sınırında yer alan Yelli mevkiinde kesimler yoğunlaşmıştır. Bu kesimler, devletin izniyle ve eliyle yapılıyor, göz göre göre bu katliama izin veriliyor. Koskocaman bir orman yok edildi. Ne pahasına? Bir ton kayaçtan elde edilecek 4 gr. altın için. Yüzlerce yılda oluşan bu ormanı 4 gr altın için feda eden zihniyeti lanetliyoruz. ..

Kozak yaylasında başlayan bu talanın nereye kadar gideğinden çok endişeliyiz. sırada Kaplan mı, Aşağıbey mi ,Yukarıbey (Gelintepe mevkii) mi yoksa tüm Kozak yaylası mı var ? Bugüne kadar dünyanın en kaliteli çam fıstığını üreten ve her yıl 50 milyon dolar civarı ihracat yaparak devlete katma değer kazandıran, ormanına canı gibi bakarak, yangınların neredeyse hiç olmadığı yöremiz de bu yapılanlar Kozak köylüsüne reva mıdır?

Kozak köylüsü soruyor: Bunca yıl Kozak Yaylasını gözbebeğimiz gibi koruduk, altıncı şirketlere peşkeş çekilsin diye mi? Nedir bu rezalet ! Yeryüzünün cenneti olan Kozak yaylasına nasıl kıyarsınız, bu hangi vicdana, hangi dine ve imana sığar ? Kozaklıların feryadını duyacak vicdan sahipleri yok mu Ankara'da ? Milli park ilan edilip koruma altına alınması gereken yaylamızı, Altıncı şirketin talanına nasıl açarsınız ? İki elimiz iki yakanızdadır.

Anayasal hakkımız olan "sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkımızı" elimizden alamazsınız ! Siyasi iktidarı uyarıyoruz, elinizi Kozak'tan Çekin ! Kozak'ta ki Ağaç Katliamını Derhal durdurun!"


Fotoğraflar: Kozak'ta ağaç katliamı ürkütücü boyutlarda. Yemyeşil tepeleri kelleştiren eller kırılsın!''








Muhabir : Turnusol Haber



http://www.turnusol.biz/public/haber...7%20katliam%FD

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 17:00   #34
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Dedem Korkut’a Mektup
Yazan Muammer Sakaryalı 29 Ağu, 2009 Muammer Sakaryalı.

Muammer SAKARYALI


Dedem Korkut!
Atam, değil misin? Bugün seninle sohbet etmek geldi aklıma. Biraz içimi dökmek ve senin öğütlerinin tam tersini yapan hem Türk hem de Müslüman torunlarının yaptıklarını anlatmak istedim. Sanırım senin o meşhur öğütlerinden cesaret aldım: “Yerli kara dağların yıkılmasın! Gölgeli kaba ağacın kesilmesin. Görklü suyun kurumasın. Kanatlarının ucu kırılmasın.”

Ne güzel ve ne anlamlı öğütlerin vardı bizlere. İnsanlığın yaşam deneylerinden süzülüp gelen tavsiyelerdi bunlar. Bizim memlekette egemen olanlar, kendi sözlerini söylerken, sana bir ata olarak atıf yapar, sözlerinden alıntılar yaparlardı. Her zaman yaptıkları gibi senin “adına” şeklen sahip çıktıklarını gösterir, geleneğe-töreye sahip çıkmanın erdemini anlatır ve bununla övünürlerdi. Oysa sana olan sevgilerinin sahte olduğu anlaşıldı.

Sen bize “Yerli kara dağların yıkılmasın! Gölgeli kaba ağacın kesilmesin!” öğüdünde bulundun ama, senin bu sözlerin görmezden gelindi. Uşak’taki Kışladağ yıkıldı. Viran olan dağın altınlı kayaları küçük küçük ufalandı, altınlı küçük parçalar bir yere yığıldı. O yığının üstüne zehirli siyanür bulamacı döküldü. Altınlı olmayan kaya ve toprak yerinden çıkarılıp başka bir yere yığıldı, bu yığın dağlarına da pasa diyorlar. Siyanürlü sularla, kara dağlarımızın kaya parçalarındaki altınları alıp gidiyorlar. 70 bin ton zehir kullanıyorlar Kışladağ’da. Şimdi yine haberler geliyor; kullandıkları o zehrin havaya karışan gaz kısmı canlıları zehirliyor parça parça. Kışladağ’ın böğrünü döve döve deşiyorlar, tam 450 metre inecekler aşağıya ve 1000 metre genişleyecekler. Dağ yerine devasa bir çukur kalacak bize, ne olacağı belli olmayan. Yığdıkları pasa dağları da hiç masum değil. İçinde uyandırılmış ağır metaller dolu. Yağan yağmurda o uyanmış arsenik, antimon, kurşun vb akıp gidiyor ve sularımıza karışıyor.
Hele siyanürle yıkadıkları yığın! İçi kimyasallarla dolu bir bomba! Yüzyıllarca zehirlenecek evimiz, yurdumuz ve canlıların hayatları.

“Görklü suyumuz” da yavaş yavaş kuruyor Korkut Dede. İnay’da üç bin yıldır aktığını bildiğimiz suyun kaynağından çektikleri suyu kullanıyorlar. Görklü suyumuzda azalmaya ve kirlenmeye başladı.

Yalnız Kışladağ yıkılmadı. Turgutlu’da Çal dağını yıkıyorlar, Çaldağı’nda 2 milyon ağacımızı kestiriyorlar, Turgutlu ovamıza asit yağdıracaklar. İzmir’de Efemçukuru’nu deşiyorlar, Bergama Ovacık’ı bitirdiler sıra Kozak yaylasında. Artvin’i, Erzincan’ı, Gümüşhane’yi, Eskişehir Kaymaz’ı, Kazdağlarını yıkıyorlar Dede, Kazdağlarını. Munzur çayını, Artvin ve Rize’nin sularını kurutacaklar. Toroslar’ın, Bursa’nın ve daha birçok yerin suyunu da sattılar.

Dünyanın ağalarını, biliyorsun. Maden tekelleri, tohum tekelleri, su tekelleri, petrol tekelleri, silah, ilaç ve gıda tekelleri… O ağalar dediler ki: Artık “yerküre küresel köy” dür. Yani ‘bütün dünya bizim için pazardır.’ Yerkürenin suları, ormanları, dağları, tohumları, madenleri satılıktır ve biz onları insanlara satacağız. Satarak, birikimimize birikim katacağız. Kâr ve kazanç hırsı bizim olmazsa olmaz özelliğimizdir. Eğer bize yurdunuzun yeraltı kaynaklarını, sularını, ormanlarını, tohumlarını açmazsanız; borç vermeyiz, borç ertelemesi yapmayız, iktidarda da kalamazsınız vs dediler. Şimdi bizi yönetenler, dünyanın ağalarının taşeronu, simsarı durumundalar Dedem Korkut!

Suyumuzu kurutanlar, dağlarımızı viran edenler, binlerce yetişkin ağacımızı kesenler velhasıl kanatlarımızın ucunu kıranlar dünyanın ağaları. Dünyanın ağaları ta senin gününden beri var, biliyorsun. Fakat esas düşkünler, işbirlikçiler, kanatlarımızı kırdıranlar; dünyanın ağalarına görklü sularımızı, yerli kara dağlarımızı altın tepside sunanlar, bizi yönetenler, yani senin torunlar! İktidardakiler, muhalefettekiler, militerler…

Bizi yönetenlerin katında sularımızın, dağlarımızın, ormanlarımızın, tohumumuzun, sütümüzün ve doğanın bir parçası olan insanların hiç itibarı yok! Fakat Dünyanın Ağaları çok itibarlı. Ağalar için özel yasalar çıkıyor, var olan hukuk uygulanmıyor, hile yapılıyor…İşte böyle Dedem Korkut. Bu senin Türk ve Müslüman torunların fena halde vahşi sermaye sever, altın sever, “el” sever durumda.

Bir de, biz varız Korkut Dede. Dağımızı, suyumuzu, ağacımızı evimiz-yurdumuz bilen, dünya kardeşliğini savunan, doğaya ait olduğumuzu bilen, öyle Türklük ve Müslümanlığımızla övünmeyip ama senin öğüdüne sadık kalarak, ağaçlarımızı kestirmemek, suyumuzu kurutmamak, dağlarımızı yıktırmamak için çırpınan biz varız. Bir avucuz. Senin torunlarınız.

Kendi ülkemizde gurbeti yaşıyoruz, kendi dünyamızda gurbeti. Ama mücadele ediyoruz.

Senin “Hey oğul!
Azını gören, çoğunu bilen, sözünü diyen oğul…
Sen sen ol, el sözüyle yola çıkma…
El sözüyle yola çıkan, el yolunda yorulur.
Can oğul…”
dediğini duyuyoruz.

Saygılarımı, hürmetlerimi sunarım.
21.08.2009
Torunlarının torunlarının torunlarından
Muammer Sakaryalı

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 17:17   #35
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Sevgili ayazkentli kardeşim, fotoğrafları merakla bekliyorum,o güzellikleri seyrine doyum olmaz.

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2010, 14:25   #36
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Bergama belediye başkanı Mehmet Gönenç, CHP ilçe Bşk. İdris Yavuzyılmaz, Kozak muhtarları ve Bergama Çevre Platformu sözcüsü Erol Engel'den oluşan heyet, Kozakta'ki ağaç katliamı bölgesinde inceleme yaptı.

(Fotoğraf ve haber, Kozak'ta altın madeni istemiyoruz, grubundan alınmıştır).

Eklenen Resimler
 
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2010, 11:46   #37
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Bir önceki gün, Bergama belediye başkanı, muhtarlar ve çevre platformu üyeleri Kozak'ı ziyaret etmişti.

Dün'de (25-mart-2010) "Madenciliğin sorunlarını araştırma komisyonu" üyesi milletvekilleri Kozak'ı ziyaret ettiler.

Milletvekillerinin bir bölümü Kozak'ta ağaç katliamı bölgesinde inceleme yaparken, diğer bölümü, altın madeninin brifingine katıldı.

Brifingte başlayan tartışma, milletvekillerini itip kakmaya kadar ilerledi. Maden şirketi ilgilileri, arkasındaki güçlere (gülen cemaati-akp iktidarı) o kadar güveniyorlar ki, Meclis Araştırma Komisyonlarını dahi azarlamaya, tehdit etmeye ve hatta "itip kalkmaya" kadar varan pervasız tavırlara yeltendiler.

(Haber kaynağı: -Kozak'ta altın madeni istemiyoruz- grubu).

Belki bilmeyen arkadaşlarımız olabilir. Milletvekillerine yapılan bu çirkin davranış, altın madeninin (cemaate geçtikten sonra) çalışanlarının ilk vukuatı değil. Daha önce Dikili'de açılan bir stanta'da saldırmışlardı ve Dikili belediye başkanı Osman Özgüvenin'de aralarında bulunduğu bir çok kişi, bu saldırıdan nasibini almıştı.

Artık bu -SONRADAN GÖRME- cemaat'e dur deme zamanı geldi.

Bu olay, bu kadar şımarıklık, o çok bahsettikleri -HOŞGÖRÜ- kültüründen, ne kadar uzak'ta olduklarını ve bu hoşgörü MASKESİNİN ardında'ki gerçek yüzlerini görmemiz açısından, ibret verici bir olaydır.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2010, 12:46   #38
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Milletvekillerine yapılan çirkin davranışı haberini aşağıya ekliyorum.


Koza altın madeni’ni ziyaret eden milletvekilleri, siyanürcü şirketin yöneticileri tarafından hakarete uğradı.

Milletvekillerinin Bergama’daki Koza Madeni’ni ziyaretinde olay çıktı. Şirket müdürünün madene karşı mücadele edenleri küçümsemesi, CHP Milletvekili Halil Ünlütepe tarafından eleştirildi. Ünlütepe’yi destekleyen BDP Milletvekili Hasip Kaplan’a hakaret eden madenci şirketin müdür yardımcısı gerilim yarattı.

TBMM Madencilik Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyesi milletvekilleri inceleme yapmak için gittikleri Bergama Koza Altın şirketinde hiç ummadıkları bir durumla karşılaştılar.
Olayları ateşleyen Koza Altın Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt’ün madene karşı çıkanları aşağılayan sözleri oldu. Siyanürün kanser yapmadığını, madenden kanser olunduğu iddialarının yalan olduğunu ileri süren Öğüt, “Siyanür kanser yapan diyen varsa Nobel Tıp Ödülü’ne aday göstereceğiz” dedi. Öğüt’ün bu sözlerine “Karşı görüşleri de aşağılamayalım” diye müdahale etmek isteyen CHP Milletvekili Halil Ünlütepe’nin sözleri Koza Altın Genel Müdürü Akın İpek tarafından “Müdahale etmeyin” diye kesilince Ünlütepe “Ben milletin vekili olarak buradayım. Siz kimsiniz. Benim sorularıma müdahale edemezsiniz” diye yanıt verdi. İpek’in tavrına “Siz ne soracağıma karar veremezsiniz. Bizler milletin vekilleri olarak buradayız” diye tepki gösteren Ünlütepe, “Milletin meclisine böyle müdahale edilen bir ortamda duramayız” diye salonu terk etti.


MİLLETVEKİLİNE SAYGISIZLIK

Ünlütepe’nin ardından BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Hayri Öğüt’ün çevrecilere yönelik küçümser tavrını Meclis’e geldiklerinde de yaptığını ve orada da müdahale ettiğini hatırlatarak, Akın İpek’e de “Meclis komisyonuna müdahale edemezsiniz” dedi. Salonu terk etmek isteyen Hasip Kaplan’a “Benim genel başkanıma söz söyleyemezsiniz” diye bağırarak, Ögüt’ün Kaplan’ın üzerine yürüyerek “Siz benim vekilim değilsiniz” diye bağırması gerginliği arttırdı. Kaplan’ı bölücülükle suçlayıcı tarzda konuşan Öğüt ve şirket korumaları arasından güçlükle salon dışına çıkan Hasip Kaplan diğer milletvekillerine de “Meclis iradesine böylesine müdahale edilen bir yerde duramayız. Bu millete ve komisyona hakarettir” diye dışarı davet etti.


AKP ve MHP ŞİRKETİ SAVUNDU
Kaplan ve Ünlütürk’e yapılan saygısızlık AKP ve MHP milletvekilini ise rahatsız etmedi. MHP Milletvekili Cengiz, Hasip Kaplan’ı “provokasyonla” suçlarken, AKP milletvekilleri de tepkinin abartıldığını ileri sürdüler.


Öte yandan AKP ve MHP’li milletvekillerinin maden alanında basın toplantısı yaptığı sırada dışarıda bekleyen ve kendilerine araç tahsis edilmesini isteyen Kaplan ve Ünlütepe’ye İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan’ın “yetkim yok” demesi de dikkat çekti.

Vali yardımcısının bu tavrına da sert tepki gösteren milletvekilleri, içeride basın toplantısı düzenleyen diğer milletvekillerine de çıkışta “Meclis iradesinin ayaklar altına alındığı böyle bir yerde nasıl toplantı yaparsınız. Bu iç tüzüğe de aykırı” diye tepki gösterdiler. BDP Milletvekili Kaplan Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Öğüt’ün üzerine yürüdüğünü ve kendisine hakaret ettiğini hatırlatarak, gerekli yasal süreci başlatacağını belirtti.
‘MECLİS TEHDİT EDİLMİŞTİR’

Komisyonunu çalışmalarına karşı müdahale edilmek istendiğini ve kendilerinin buna izin vermediklerini aktaran Kaplan, “Meclise karşı bu kadar pervasız bir saldırganlık varsa, halkın, çevrecilerin ne büyük tehdit altında olduğu görüldü. Meclis bu madende tehdit edilmiştir. Koza altın bizden ve milletten özür dilemelidir. Bu olay çevrecilerin kaygılarında ne kadar haklı olduklarını da göstermektedir” diye konuştu. İnceleme yapmadan ayrılan AKP ve MHP’li komisyon üyesi milletvekilleri ile Kaplan ve Ünlütepe arsında uzun süre tartışma yaşanırken, heyet üyeleri toplu olarak Bergama Kaymakamlığı’na giderek bir değerlendirme toplantısı yaptılar.

(İzmir/EVRENSEL).

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 11:46   #39
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
ntvmsnbc

Çabalarımız ulusal basında da ses getirmekte...Yazım ntvmsnbc'nin sayfasında bugün yayınlanmıştır..
Aşağıda yer alan yazının orjinali bu linktedir:

http://www.ntvmsnbc.com/id/25076157/#storyContinued

Kozak Yaylası'nda maden tartışması
Kozak Yaylası bir fıstık cenneti. Dünyanın en kaliteli çam fıstıkları burada üretiliyor.Ancak bölgede yapılmak istenen altın madenciliği çalışmaları yöreyi tehdit ediyor...

Güncelleme: 11:08 TSİ 31 Mart. 2010 Çarşamba
Yöre sakinleri şimdiden maden araması için binlerce ağacın kesimine başlandığını söylüyorlar..

Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel, Kozak Yaylası’nın Kaplan köyü yakınlarındaki Çukuralan’da, resmi rakamlara göre 7 bin 743 ağaç kesildiğine dikkat çekiyor ve ekliyor: “Koskocaman bir orman yok edildi; bir ton kayaçtaki 4 gram altın için. Yüzlerce yılda oluşan bu ormanı 4 gram altın için feda eden zihniyeti lanetliyoruz”

Bu konuda bölgedeki sivil toplum kuruluşları bir açıklama yaptı. Açıklamada şu sözlere yer verildi: “Kozak’ın her yıl 50 milyon dolar civarında çam fıstığı ihracatı yapılan bir bölge. Kozak köylüsü, ormanları bugüne kadar canı gibi korudu, bu yüzden orman yangınlarının hemen hemen hiç yaşanmadı. Şimdi Kozak köylüsü soruyor, bunca yıl gözbebeğimiz gibi koruduğumuz Kozak Yaylası’nı altıncı şirketlere peşkeş çekilsin diye mi koruduk? Nedir bu rezalet?! Yeryüzünün cenneti olan Kozak Yaylası’na nasıl kıyarsınız; bu hangi vicdana, hangi dine ve imana sığar? Kozaklıların feryadını duyacak vicdan sahipleri yok mu Ankara’da? Milli park ilan edilip koruma altına alınması gereken yaylamızı, altıncı şirketin talanına nasıl açarsınız? İki elimiz iki yakanızda...” Kozak’ta yaşananları yöre sakinlerinden biri şöyle kaleme aldı: “Babamın, dedemin,atamın doğduğu, yattığı Kozak...Yeşiller denizi Kozak, Allah'ın bize bahşettiği cennet.Ama birkaç yıldır bu güzelim cennette karabulutlar dolaşıyor. O güzelim cennette geçirdiğim muhteşem yaz tatilleri hala aklımda, orman içinde uzun yürüyüşler, akan berrak sularında balık avlamalar, yüzmeler, ormanın içinde ata binerek cennetin içinde kaybolmalar, tan vakti dedemle dağların,çam ağaçlarının arasından güneşin doğuşunu izlemek sonra bağdan sabah çiği üstünde üzüm ve incir yemek... Çam kozalaklarından elde edilen künerden fıstıkları çıkardığımız güzel anlar...



Ormanda özgürce koşan yılkı atlarının seyrine doyum olmazdı.Günbatımında çamların ardından Ege Denizi'nde batan güneşin şöleni... Akşamları dedemin tahta kerevetinde kardeşlerimle uzanarak,çam ve badem ağaçlarının izin verdiği kadar Samanyolu ve yıldızları seyrederken dedemin anlattığı Kurtuluş ve Çanakkale savaşlarının hikayeleri ile uykuya dalardık.

Hala bunları yapan, yaşayan çocuklar var. Ama birkaç yıl sonra belki bu ağaçların hiçbiri kalmayacak,ormanda yaşayan hayvanlar,kuşlar, ceylanlar, belki de insanlar.

Sular altın madeni için çekilecek, yeraltı suları yok olacak, ağaçlar kuruyacak. Bulunabilen sular siyanürle kirlenecek, ve bizlerin torunları bizim yaşadığımız mis gibi çam havasını ve temiz çevreyi bulamayacaklar...

5-7 yıl için maden ocağı oraları kullanacak işi bitince kirlettiği,yok ettiği doğayı tek başına bırakıp terkedecek...”

ayazkentli beğendi.
Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 16:19   #40
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
http://www.kuzeyege.net/kozak.html


TBMM'nin milletvekillerinden oluşan komisyonun, bölgede'ki incelemeleri ile ilgili, yerel bir gazete'de çıkan haber.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2010, 23:30   #41
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 18
baştan sonra iki sayfayı da inceledim ama aklımda kalan sadece kesilen ağaçların resimleri oldu galiba


hiç kesilmese keşke

atacanhimself Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 12:17   #42
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Dün gece AVATAR filmini seyrettim ilk kez.

Filmin yönetmenine, KOZAK'ın bu günlerdeki çilesi ile ilgili bir film yapmasını rica etsek, herhalde bu AVATAR filmini yapardı.

Filmin konusu, bu günlerde KOZAK'ta yaşananlar ile nerdeyse bire bir aynı.


Düzenleyen ayazkentli : 09-04-2010 saat 15:59 Neden: kelime ilavesi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 08:56   #43
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Yazık... Söyleyecek söz bulamıyorum...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 10:23   #44
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-04-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 1
Bu yapılanlara müsade edenlere, neden olanlara yazıklar olsun.

swordm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 20:01   #45
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Sevgili arkadaşım SDurul, bugün Kozak'tan telefon aldım, durum oldukça vahim, ağaçlar müthiş bir hızla kesilmekteymiş,geçen hafta oraya giden araştırma komisyonundan milletvekilleri köyde politik konuşma yapmışlar ,bizimkiler de onlara bize politik konuşma değil altın madeni için ne yapabiliriz onu konuşun demişler, yani işimiz çok zor. Allah yardımcımız olsun

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 20:24   #46
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi swordm Mesajı Göster
Bu yapılanlara müsade edenlere, neden olanlara yazıklar olsun.
Aynen sizin gibi düşünüyorum,bu dert sadece Kozak'ta değil ülkemizin birçok yerinde belli şirketlerin rantı uğruna vatanımızın tabii güzellikleri,suları ve havası tahrip ediliyor.Bu yapılanlara müsade edenlere, neden olanlara yazıklar olsun.

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2010, 13:47   #47
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Yaklaşık 5 yıl önce bir motosiklet gurubu KOZAK'da festival düzenlemişti.. Bu sayede orada bulundum.. Her şeyiyle muhteşem bir yer ve insanlar burayı yok etmeye çalışıyor..

Kızılderili atasözü ne çok şey anlatıyor..

''Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak''

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2010, 11:13   #48
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Sevgili selis, Kozak memleketim diye söylemiyorum, hakikaten muhteşem bir yer, bizler orayı gözümüz gibi bakarız ve bu konu da yöre halkı oldukça titizdir, asla memleketlerini terk etmezler, Kozak'a tutkulu bir şekil de bağlıdırlar. Bilirler ki toprakları ve çamları onların sevgisine,tutkusuna her zaman fazlasıyla karşılık verir, gündüz habersiz köye gittiğimiz de kimseyi bulamayız, ya bağa ya da çamların bakımını yapmaya gitmişlerdir,bu doğaya katliam devam ederse bu güzelliklerin hepsini kaybederiz ...

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2010, 12:25   #49
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
TEMA başkanı sayın Hayrettin Karaca bugün saat 15.00 civarı Bergama'ya geliyor. Şu anda şehir merkezinde, Belediyenin tahsis ettiği otobüsler, vatandaşları heyet ile birlikte, Kozak'a götürmek için bekliyor. Esas ziyaret yarın (c.tesi). Yarın Kozak yukarıbey köyünde, büyük bir panel yapılacak. Ayrıntıları paylaşırız.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2010, 13:05   #50
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Geçen gün bahçeyle ilgili bir dergi aldım,derginin eki de Çevre Ekolojik Yaşam Rehberi. Makalelerinden biri şöyle başlamış; ''İnsanoğlunun doğaya karşı hataları büyükte olsa da ürkütücü senaryoyu değiştirmek hala mümkün. Yeter ki birey olarak yapabileceklerimizi gözardı etmeyelim'' diye başlamış. Dergi editörü de başlangıç yazısı olarak şunları yazmış '' Ben tek başınayım, ne yapabilirim'' demeyin. Yapabileceklerinizi asla küçümsemeyin. Doğanın o tertemiz kokusunu, güneşi, ağacı, suyu, toprağı kaybetmemek ve gelecek nesillere yaşanılası bir dünya bırakabilmek için iyisi mi siz bu günden harekete geçin.'' diye yazmış. Bir deterjan reklamıda tasaruflu suyun önemini belirtmiş, bir diğer yazı ise şöyle başlamış; BUNU DURDURABİLİRSİN ,onlara susuz bir gelecek bırakamayız, çünkü her çocuğun suyun hayat verdiği bir dünyada büyümeye hakkı vardır. Boşa harcadığımız her damla suyun çocuklarımızın geleceğine silinmeyen izler bırakacağını unutmayalım'' diye başlamış. Tabii ki bu saydıkları önlemleri evimiz de, yaşamımız da yapmalıyız, yapmak görevimiz ama ülkemizde bazı işletmeler, örneğin;Kozak yaylasında ki altın madeni işletmesi buldukları büyük yeraltı sularını, altına daha kolay ulaşabilmeleri için suların yönünü FAY hatlarına çevirme çalışmaları yapıyorlar. Bu suları sadece Kozak kullanmıyor,Bergama, Dikili, Ayvalık,Edremit ovaları faydalanıyor. Sondajdan çıkan atıklar içme sularımıza karışıyor, yeraltı suları kirleniyor.Akış alanlarına doğrudan müdahale edildiği için yok oluyor. Kepçeler aralıksız çalışıyor. AĞAÇLAR KESİLİYOR. Bunları yapmaya ne hakları var? BU gidişat bizi zehirliyecek, susuz bırakıp, hayat damarımızı kurutacak. Neden bu tür dergiler yeraltı sularımızı hoyratça kirleten, sorumsuzca harcayan, heba edenlerin üzerinde durmuyorlar ?


Düzenleyen Fatoş : 16-04-2010 saat 20:32
Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2010, 13:11   #51
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Sevgiili ayazkentli kardeşim bende katılmak isterdim , sağlık sorunlarımdan dolayı gelemedim, haberlerini merakla bekliyoruz.

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2010, 13:38   #52
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Sn. fatoş hanım, sizde gayet iyi biliyorsunuz'ki bu tür dergilerin, televizyonların, gazetelerin sahipleri yani, medya patronları göbekten KÜRESEL MAGANDALAR'a bağlılar ve onların sayesinde var'lar. Ayrıca neredeyse tüm sektörlerde ortaklar. MAGANDALAR ne isterse onu yazarlar. İşlerine gelmeyeni ES geçerler. Tüm dünya'yı bu %5'lik ELİT, denen magandalar yönetiyor.

Para, iktidar gücü hep bunların elinde olduğu sürece, %95'in işi gerçekten zor.


Bu arada yarın'ki, Kozak-yukarıbey köyünde saat 11.00'daki panel için, sabah 09.30'da otobüsler, Bergama cumhuriyet meydanından hareket edecekler. Yakın civarda bulunan, arabası olmayan ve gelmek isteyen arkadaşlar, bu otobüslerle gidip, gelebilirler.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2010, 22:39   #53
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Bu başlığı yeni gördüm, çok üzüldüm, mücadeleye kararlılıkla devam etmeliyiz.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 12:05   #54
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
TEMA onursal başkanı sn. Hayrettin Karaca ve TEMA gönüllüleri, Bergama belediye başkanı sn. mehmet Gönenç'in ve Bergama ile bölge köylülerinin katıldığı, -Altın madeninin bölgeyi nasıl etkileyeceği ile ilgili- Kozak-Yukarıbey köyün'de düzenlenen panel'den fotoğraflar.

Eklenen Resimler
    
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 16:43   #55
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Yukarıda yüklediğim fotoğraflardan (54 no.lu mesaj'da) ilk fotoğrafta'ki, elinde mikrofon ile konuşan genç bayan'ın adı: Gülden Karabudak.

Kendisi Kozak-Yukarıbey doğumlu. Gülden hanım sırasıyla, Hayrettin Karaca, Bergama Bld. Bşk. Mehmet Gönenç, TEMA İzmir Bölge Bşk. ve köy muhtarından sonra konuşma yaptı.

Öyle etkili bir konuşmaydı'ki, ben o anda izleyici kitlenin, arka taraflarda kalan bölümün'de (daha çok erkek köylülerin yoğun olduğu bölüm) bir yandan fotoğraf çekiyordum, bir yandan konuşmayı dinliyordum. Gülden öğretmenin o müthiş konuşması, o ana kadar konuşmaları öylesine dinleyen, bir çok erkek köylüyü kendine getirdi, bazıları ağlamaya başladı ve konuşma bitiminde hepsi ayağa kalkıp, dakikalarca ayakta alkışladılar ve büyük bir mücadele yapacaklarına yeminler ettiler.

Zaten bu panel, bölge köylülerini uyandırmak, olayın ne kadar ciddi olduğunu anlatmak ve organize olmalarını sağlamak, amacı ile yapıldı. Sn. Hayrettin Karaca'da konuşmasın'da sık sık, biz buraya direniş kıvılcımını ateşlemeye geldik, bundan sonra'da hep geleceğiz, devamlı destek olacağız, diye konuştu.

Ben şunu gözlemledim. Amaca ulaşıldı. Köylüleri inanılmaz bir hırs kapladı.

Zaten Bergama yöresin'de yaşayan insanların, ırk'ı, milliyeti ne olursa olsun, antik çağlar'dan, bugün'ki bizlerin yaşadığı dönem'e kadar olan tarihi incelediğimiz'de şunu görürüz. Bergama inanılmaz MUHALİF bir yer.

Tarihte'ki, ilk köle ayaklanması, ilk grev ve hemen ardından toplu sözleşme yapılıp, bugün'ki sendikacılığın temellerinin atılmasına ön ayak olmak, altın madenine (ovacık) bir çok köy halkı birliktelik sağlayıp, toplu direniş göstermek, yine Türkiye'de ilk kez, Tedaş'ın bundan 12-13 yıl öncesine kadar, her iş yerinden 10 tl, her ev'den 2 tl. aldığı sabit ücretler için, sanayi sitesi esnaflarının yaptığı -p.tesi günleri iş yeri açmama protestosu- gibi, muhalif eylemleri vardır (Bu eylemin sonunda, Enerji bakanı söz verdi ve 2 ay sonra bu sabit ücret kalktı).

Yani kısaca bu bölge muhalif'tir, direnişi üzerine düşen ne ise, en iyi şekilde yapar ve amaca ulaşır'da.

Ama ulaştığı amaç, bazı GÜÇ'ler tarafından uygulanır mı? orası şüpheli. Altın madenin (ovacık) çalışmaması için bir çok mahkeme kararı var, ama ne yazık'ki uygulayacak hükümet yok!

Yine'de her zaman'ki gibi, biz üzerimize düşeni yapacağız.


Düzenleyen ayazkentli : 18-10-2016 saat 21:30 Neden: harf düzeltme.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 17:17   #56
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Başka ilginç bir detay verelim.

Sn. Hayrettin Karaca panel'den önce, madenin kestiği ağaçların olduğu bölgeyi gezmek istedi, ama girişine izin verilmedi.

Çam ağaçlarının kesildiği alana giden Hayrettin Karaca, maden yetkililerince kesim sahasına sokulmadı. Yetkililer tarafından hakarete uğrayan Karaca, Yukarıbey köyüne dönerek bir açıklama yaptı. "Kapısında girilmez levhası olmamasına rağmen, Türk Vatandaşı olarak Ülkesindeki Orman Bölgesine giremediğini" belirtti. Ayrıca " Orman Müdürlüğü oraya yol yapmış. İnsanları sokmayacaksan oraya neden yol yaptın?" diye konuştu.

Bir Vatandaşın kendi Ülke topraklarına girememesi çok acı. Bana hakaret eden gence bir şey demiyorum. Dedim ya bu işin temelinde sermaye yatıyor. O genç görevini yapıyor. Aklıma birden ABD Başkanı Obama geldi. Türkiye Ermenistan sınırını açtırdı ya, kendi ülkemin topraklarına girebilmemizin'de önünü açtırsın, diye konuştu.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 15:35   #57
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Altın madeni görevlileri, ziyaretçileri ağaç kesim alanına sokmadılar ama, biz -alanı- gören karşı tepelerden fotoğrafları çektik. Aşağıda'ki fotoğraflarda görülen çıplak alan, şirket burada ağaçları kestikten sonra oluştu. O çıplak alan daha düne kadar, hemen çevresinde'ki ağaçlıklı bölge gibi, ağaçlar ile doluydu.

Bu henüz başlangıç. Esas kesim ve talan işlemi, şirket buraya işçi binalarını yaptıktan ve gerekli alt yapıyı kurduktan sonra başlayacak. Dozerler, kepçeler daha şimdiden her tarafı delik deşik etmeye başladı. Sadece bu küçük alanın yok edilip, ağaçların kesilmesiyle, kimbilir kaç bin hayvanın (kuş, sürüngen, böcek-börtü, tilki, sincap gibi) yaşamı altüst oldu.

Nedense böyle durumlarda -HAYVANSEVER'LER- pek seslerini çıkarmıyorlar. Hayvan sevmeyi, sadece kedi-köpek'leri sevmek'ten ibaret görüyorlar herhalde. Belediyeler sokak köpeklerini öldürüyor diye ayağa kalkıp, ortalığı toz duman eden sözüm ona hayvan severler, bu gibi doğa-çevre katliamlarında ölüp yok olan milyonlarca hayvan için, NEDEN hiç tepki vermiyorlar?.

Ben onların samimi olduklarını sanmıyorum. Sadece kedi-köpek sevmekle, hayvan sevgisi olmaz. Kozak'ta şimdiden binlerce hayvan öldü, yarın milyonlarcası ölecek ya'da en iyi ihtimal ile yuvasından, evinden olacak. Göreceğiz, hayvanseverleri ve derneklerini!

Eklenen Resimler
    
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2010, 12:40   #58
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
kozak

Sevgili Ayazkentli oğlum, isyan etmekte haklısın ama ülkemizin gündemi o kadar kötü ki halkımıza ve ülkemize umutsuzluk veren tüm haberleri kanıksamaya başladık. Toplumun duyarlılığını yitirme aşamasına getirdiler, sonrasında da umursamazlık geliyor. İnsan bazen bu ülkeyi terkedeyim aşamasına geliyor ama bu canım vatanımızdan başka vatan yok ve OLAMAZ. Bu yüzden haberleri kanıksamadan ve duyarlılığımızı yitirmeden ülkemizin gündemini izlemek ve sivil toplum kuruluşlarına destek verip kişisel tepkilerimizi göstermemiz lazım. İŞTE biz bunu yapmaya çalışıyoruz ama sakin olup yılmadan mücadelemizi sürdürmeliyiz, evlatlarımız, torunlarımız için. Sizin çektiğiniz fotoğraflar kesilen yerlerin bir kısmı, arka taraflar da görülmeyen vadi içleri var.Oraları tamamen bizim tabirimizle kabaklaştırılmış oraya girebilsek kendimize hakim olamıyacağız. Eskiden oraya dedemin ehlileştirdiği yılkı atıyla gezmeye giderdim. İçinde geyikler,sincaplar, tavşanlar, kaplumbağlar, domuzlar, envayi çeşit kuşar ve niceleri .Orada gür çıkan bir kaynak suyu vardı. Bütün hayvanlar oraya su içmeye giderlerdi. Bir çok geceler yatağımdan sıçrayarak uyanıp oralara ne oldu?, O güzelim hayvanların akibeti ne oldu ? diye . TABİİ Kİ ilk önce onlar yok olacak sonra sıra bize gelecek. Bir çoğumuz işin vahametini algılayamıyoruz, bizi etkilemez diyoruz. Ama sularımız kirleniyor, su yatakları değiştirilip kayboluyor. Ağaçlarımız kesilip, oksijenimiz yok oluyor. Bir çok hastalıklarımızın kaynağı DOĞAMIZIN, TABİİ KAYNAKLARIMIZIN KİRLENMESİ YOK OLMASI. Geçenlerde açıkladılar Türkiye genelinde en çok kanser vakaları İzmir de NEDEN? Bizler çoğunlukla balık, sebze ve otla besleniriz. Ama İZMİR'i maden ocaklarıyla kuşattılar. EFEMÇUKURU, GÜZELBAHÇE, OVACIK,KOZAK ve arkasından gelecekler. İşin başlangıcın da bile yaptıkları sondajlar dahi ağaçlarımızı toprağımızı suyumuzu yok edip kirletiyorlar. Bizler çocuklarımıza ve torunlarımıza talan edilip kirletilen bir vatan bırakmak istemiyoruz.


Düzenleyen Fatoş : 22-04-2010 saat 14:31
Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2010, 14:13   #59
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Sevgili Ayazkentli oğlum, geçenler de bir makale de okumuştum, Bergama'nın şimdiki içme suyunda ki siyanür oranını, bu kadar çok yağmura rağmen kuraklık zamanın suyundan 26 kat daha fazla diye bilgi veriyordu. O yazıyı bulup aktaramadım, Bergama belediyesine böyle bir bilgi geldi mi? Geldiyse temin edebilir misin?

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2010, 14:29   #60
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
''Ben Kozak'ta birşeyin farkına vardım. Bu mücadele erkekler ile değil, bacılarımız, analarımız ile kazanılacaktır. Erkekler cigara tüttürüp kendi aralarında konuşurken, kadınlarımız söylenenleri can kulağı ile dinliyordu. Bu Ülkenin kadınları nasıl Kurtuluş Savaşında mücadele ettilerse, Kozak'ta da aynı mücadeleyi göstereceklerdir. Analık içgüdüleriyle çocuklarına, topraklarına ve Vatanlarına sahip çıkacaklardır. ( Hayrettin Karaca. Tema Vakfı Onursal Başkanı )

Sayın Karaca'nın da dediği gibi, kadınlar bu beladan kurtulmak için çok istekliler. Zaten Kozakta'ki bu mücadeleyi başlatan kişilerden biri'de, sn. Gülden Karabudak. Daha önce Ovacıkta'da aynı şey olmuş ve kadınlarımız en ön saf'ta yer almıştı. Fotoğraflarda'da gördüğünüz gibi, kadınlarımız, sn. Karaca'yı sevgi çemberine aldılar. Ayrılık vakti geldiğinde, kadınlarımızın gözlerinden akan yaşlar tıpkı - yine, yaklaşan büyük bir direnişin, ayak sesleri- gibiydi.

Son fotoğraf'ta, panelden sonraki gün (pazar) sabahı kleopatra güzellik ılıcasında yapılan -basın açıklaması- görülüyor.

Not:
----------
Bu son yayınladığım -8- adet fotoğrafı ben çekmedim. Belediyemizin fotoğrafçısı çekmişti. Belediye başkanımız bu fotoğrafları yayınlamam için göndermiş, bu nedenle Bergama belediye başkanı Sn. Mehmet Gönenç'e teşekür ediyorum.

Eklenen Resimler
    
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024