agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-01-2010, 22:13   #1
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Karbon Ormanları-forest carbon

Bu orman adı da yakında çok kullanılabilir.

"Şirket, kurtarma ve ağaçların karbon yakalama para kazanmak için büyük olasılıkla 2009 yılında operasyonlarını genişletti, küresel durgunluk ve düzenleyici belirsizlik rağmen, büyümesi hızlanan üç yıl süren, orman içinde gelişmekte olan piyasaların ilk küresel araştırmaya göre karbon ormanları geri .


13 Ocak 2009 |The Kopenhag Accordçoğumuz hayal kırıklığına uğramış olabilir, ama aynı zamanda ihtiyaç için finansman mekanizmaları geliştirilmesi konusunda anlaşmaya verdiğiniormansızlaşma ve orman bozulması (REDD) için sera gazı emisyonlarını azaltmak. REDD için Ancak, yatırımcılar tahtada gerekecektir - ve bunun gerçekleşmesi için çalışma, ormancılık piyasalar daha şeffaf olmaya ve güvenilir olacaktır.

Şeffaflık ve güven, Ekosistem pazarı geçen yıl 100'den fazla piyasa katılımcıları ile konuşmaya geçirdi - 65 kişiden Rainforest ülkelerin öncelikle orman koruma ve restorasyon projeleri geliştirmek ve 37 kişiden aracı olarak hareket teşvik etmek. Bu katılımcıların 230 proje 40 ülke arasında son 20 yılda kredi üreten sorumluydu.

SonuçDevlet Orman Karbon Piyasaları 2009: Taking Kök Dallanma & Out of, Bugün Dünya Bankası BioCarbon Fonu, Biyolojik Capital, Ekosistem Restorasyonu Associates desteği ile, ve Baker McKenzie yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), David ve Lucile Packard Vakfı için fonlama salıverilmiş Norveç Kalkınma İşbirliği Ajansı, Birleşik Krallık'ın Bölümü Uluslararası Kalkınma ve Surdna Vakfı
Hızlı büyüme ve son değişiklik
Katılımcıların son 20 yılda ormanların fazla iki milyon hektar üzerinde karbon finans etkisi belgelenmiştir. Etkileyen karbon yaklaşık 70 milyon ton yakalama (MtCO sonuçlandı2) Ağaçlarında - ancak bu bir büyük proje olduğu MtCO 47 yakalanan 1990'ların başlarında isnat edilebilir bir yığın2.

Bulgular da son üç yıl içinde büyüme modelleri olan sırasında bu pazarlarda önemli ölçüde olgunlaşmış olması önemli vardiyalar gösterir.

2007 2009 tek başına ilk yarısı boyunca düşük, orman karbon piyasaları dünya çapında orman koruma projeleri, MtCO 20.8 million transacting içine yaklaşık 100 milyon dolar funneled var2process. Dolar bazında, bu dönemde, daha yüksek miktarlar ve fiyatlar gönüllü karbon piyasalarında yükselen faiz ile ilgili genel nedeniyle, birlikte olgunlaşması standartları ve altyapısı ile tüm orman karbon uzaklıklar piyasa değeri% 67 temsil eder.

Ancak global Kuzey Amerika 2008 yılında karbon kredisi kaynak için en iyi bölge olduğu, hacminin% 42 getirici görünüyor aynı dönemde gelişmekte olan ülkelerde orman karbon kredi baskın kaynak Latin Amerika'dan Afrika'ya kaydırmış olması, görünür O yıl, Afrika ve Latin Amerika ile% 26 ve% 21 sırasıyla takip işlem.

Anket sonuçları ekosistem piyasaların yeteneği ters iklim değişikliği yardım için inancı güçlü ve büyüyen bir sinyal. Bu bulgular Aralık Kopenhag Anlaşması, açıkça gerek sürdürülebilir arazi ödüllendirecektir mekanizmaları uygulamaları kullanmak geliştirmek için belirtilen önce derlenip ağaçlara Çekim karbon.
Rise Prices
Genel, orman karbon kredisi için fiyat 0,65 $ arasında değişmektedir / TCO2TCO fazla 50 $ /2. Zamanla, hacim-ağırlıklı ortalama fiyatı 7,88 $ oldu / TCO2. Uyum marketler bir ses $ 10,24 ağırlıklı ortalama fiyat / TCO ile en yüksek fiyatlar genel, komuta var2boyunca, gönüllü OTC piyasa tarafından 8,44 $ olarak takip / TCO2ve 3,03 $ olarak CCX / TCO2.

2008 yılında gönüllü OTC piyasada 7,12 $ de kurşun aldı / TCO2, Ancak Haziran 2009 yılında, hangi $ 12,31 en yüksek ses pazarlardaki ağırlıklı ortalama fiyat ve zaman içinde varmış uyum piyasa tarafından aştı oldu / TCO2.
OTC Still King
OTC projeler projelerin toplam sayısının% 90, Chicago İklim Değişimi (CCX) altında ek bir% 6 ile yapılır. Projelerin sadece% 4 (ön satış da dahil olmak üzere kredi transacting) düzenlenir piyasalardan vardı; bu yarısı NSW GGAS ve Kyoto yarım ilgili ağaçlandırma / ağaçlandırma projelerinden elde edildi. Tarihsel toplam piyasa değeri ilk yarısı boyunca 2009 $ 149,2 milyon $ 'a olan 137.6 milyon gönüllü piyasadan ortaya çıkan ve $ 11.6 milyon düzenlenir piyasadan olarak izlenir.

Steve Zwick editörüdür yönetenEkosistem pazarı. O ulaşabilirsinizSZwick@ecosystemmarketplace.com.

Lütfen bakınız bizimReprint Yönergeleriyayınlanabilir makalelere ilgili ayrıntılar için" (alıntı)

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
karbon ormanları


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024