agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2005, 12:05   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Ormanlara sıkı gözaltı



Orman Bölge Müdürlüğü seçimden yararlanarak kaçak yapılaşmanın başladığı bölgeleri 24 saat izlemeye aldı. Her gün helikopterlerle çok sayıda uçuşlar yapılarak incelenmek üzere havadan fotoğraf çekiliyor.

HER seçimde orman bölgesinden arazi açılarak yeni binalar dikilmesini önlemek isteyen İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü havadan ve karadan bölgeyi kontrol altında tutuyor. Deneyimli ekiplerini 24 saat orman bölgesinde tutan müdürlük havadan çektiği fotoğraflarla da kaçak yapılaşmayı ve orman alanlarının talanını belgeliyor.

UYDUYLA KIYASLANACAK Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Yüksel Yüksel, İstanbul'un 240 bin hektar orman arazisi bulunduğunu ve geçen yıl yangınlarda 176 hektarının kaybedildiğini belirterek "Orman alanları sıkı denetimden dolayı eskisi gibi yağmalanmıyor. Ekiplerimiz 24 saat havadan ve arazi araçlarıyla karadan denetim yapıp fotoğraf çekiyor. Görülen orman talanlarına müdahale ediliyor. Her sene İstanbul'un orman alanları uydu fotoğrafıyla tespit edilir. Biz iki fotoğraf arasında karşılaştırma yapıp orman arazisi üzerinde kaçak varsa bunu saptayacağız" dedi. İstanbul Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi de "Her seçimde orman yağmalanır düşüncesini ortadan kaldırmak için denetimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu. Çebi, orman arazisine ev yapan vatandaşların cezaların az olduğunu düşünerek haraket ettiklerini belirterek "Kaçak için fırsat vermiyoruz zaten vatandaşın bilinci arttı" dedi. 2004 yılında orman bölgesinde 80 kaçak inşaata rastlandığını belirten Çebi, bu kişiler hakkında kanuni işlem başlatıldığını ifade etti.

Hasan ERŞAN- MERKEZ

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/2004/03/19/siy111.html

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024