agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-07-2005, 08:42   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Bakan Pepe: Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçiş yapıyoruz

Yalova'da kent ormanı açılışına katılan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçiş yapıldığını söyledi.
Bakan Pepe, Yalova Kent Ormanı açılışında yaptığı konuşmada, ülkede ormanların yüzde 99'unun devletin, yüzde 1'inin milletin olduğunu belirterek, gelişmiş ülkelerde böyle bir şeyin olmadığını dile getirdi. "Bizler devlet olarak milletimize güvenmeliyiz." diyen Pepe, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişi sağlayacaklarını ifade etti.
Pepe, "Ülkemizin 81 ilinde kent ormanı projelerini hayata geçiriyoruz. Geçmişten aldığımız mirası gelecek nesillere taşımalıyız. Bu da millet ormancılığı ile olacaktır. Halkın desteklemediği projelerin devamı gelmez. Halkın sahip çıkmadığı çalışma ve projelerin süreklilik arz etmesi mümkün değildir." diye konuştu. Altyapısı tamamlanmış kent ormanı ve yaylalara beton evler yapılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini vurgulayan bakan Pepe, böyle bir teşebbüsün daha temel halinde iken sökülüp atılacağını vurguladı.
Yalova Valisi Yusuf Erbay ise, altyapı olarak ilk önce kent ormanına ve Delmece yaylasına ulaşım sorununu çözdüklerini dile getirdi. Vali Erbay, daha önce iki saatte gelinen yayla yolunun şimdi 20 dakika sürdüğünü kaydetti. Erbay, şöyle devam etti: "Son yıllarda turizm kavramında ciddi değişmeler başlamıştır. Güneş, kum ve deniz kavramına ilave olarak güneş ve orman kavramı girmiş, orman ve yayla turizminde önemli bir gelişme gözlenmiştir. Yalova'da Teşvikiye Dereleri, Delmece Yaylaları, Erikli Şelaleleri ve Dipsiz Göl mevcut. İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi metropol şehirlerin ortasında ormanıyla, güneşiyle, yayla turizmiyle, şelaleleriyle stratejik bir konumdayız. Bungalov evler hazırlayıp turizmin kalıcı olması sağlanacak."
Bakan Pepe, AK Parti Yalova Milletvekili Şükrü Önder ve Vali Erbay'la birlikte kent ormanındaki piknik alanlarını, dinlenme yerlerini, Erikli Şelalesi'ni ve Dipsiz Göl ile Delmece yaylalarını gezdi. Yalova Kent Ormanı kapsamında çim futbol sahası, asma köprü, oyun parkı, Erikli Şelale önüne geçiş köprüsü, otopark, iki çeşme, patika yollar, seyir terası, umumi WC ile fosseptik çukuru yapıldı.

Mehmet Özbek
Yalova

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/?hn=191648&bl=bolgehaberleri

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024