agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-11-2005, 19:17   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Diyarbakır'a 400 bin fidan

Diyarbakır'ın en büyük yeşillendirme projesi uygulamaya geçiriliyor. Proje kapsamında Kırklar Dağı ve Dicle Üniversitesi yerleşkesindeki alana 400 bin fidan dikilecek.

DİYARBAKIR - Diyarbakır kent merkezinin doğusunda yer alan ve kent merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Kırklar Dağı ile yakınlarındaki Dicle Üniversitesi yerleşkesinde toplam 226 hektarlık alanın ağaçlandırılması için Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce hazırlanan "Kırklar Dağı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol ile Dicle Üniversitesi Özel Ağaçlandırma Projesi" 2 gün sonra uygulamaya konulacak.

Diyarbakır Çevre ve Orman İl Müdürü Murat Haspolatlı, Diyarbakır Özel İdaresi'nin katkılarıyla geliştirilen ağaçlandırma projesinin, kent merkezinin en büyük yeşillendirme projesi olduğunu söyledi.

Toplam 226 hektarlık alanın 138 hektarlık kısmının Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Dicle Ünivresitesi'ne sağladığı özel ağaçlandırma kredisiyle gerçekleştirileceğini belirten Haspolatlı, kalan kısmın Özel İdari Müdürlüğü ile ortaklaşa yeşillendirileceğini kaydetti.

Haspolatlı, "Yaklaşık bir yıldır fidan dikilecek alanda teknik ekibimizin çalışmaları sürüyor. Toprak işleme çalışmalarını tamamladık. 226 hektarlık alanın çevresini 23 kilometre uzunluğundaki tel çit ile çevirdik. Diyarbakır Valiliği'nin desteğiyle çevre yollarını tamamladık. Şu ana kadar yaklaşık 300 bin YTL harcama yaptık. Bu alana Şanlıurfa Birecik ve Mardin fidanlığında üretilen 400 bin adet İran çamı, kızıl çam, akasya, iğde ve karaağaç fidanı dikilecek. Fidan dikimine 2 gün içerisinde başlayacağız. En geç Aralık ayı sonuna kadar400 bin fidanımızı dikmiş olacağız. Projeye katkı sunan tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Haspolatlı, fidan dikiminden çok ormanlık alanların korunmasının önemini vurgulayarak, "Önemli olan ormanlık alanın korunmasıdır. Diyarbakır kent merkezinin gelecekte adeta akciğerini oluşturacak bu alanın korunması için halkımızın çok daha duyarlı olmasını istiyoruz. O bölgede yer alan köylerdeki vatandaşlarımızın da hayvanlarını otlatırken ormanlık alana sokmamalarını rica ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024