agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)




Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-09-2012, 09:37   #781
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 5
Sn. praecox yaprağın kendiliğinden çürümesini mi beklemeliyim?

elif.. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2012, 11:30   #782
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-09-2012
Şehir: mersin
Mesajlar: 2
yaklaşık 4 ay önce koçtaş'tan aldığım 3 phali 3 ay önce döllendirdim. 2 phalin cicekleri çok hızlı şişmeye başladı ve döllenmemiş çiçeklerini döktü yeni yapraklar açarken cok sağlıklı bir görünüm kazandı. 3. phalin çiçek kanalındaki şişme ise digerlerine nazaran çok daha yavaş gelişti ve döllenmemiş çiçeklerini dökmedi. 3 hafta önce bu phalde anormal bir durum gözlemledim. yapraklari gitgide eğiliyor ve kökleri koyulaşmaya başlıyordu. hemen torfunu tahliye edip kahverengileşen köklerini kestim. kesilen kökleri tarçınlayıp 20 saat kadar açıkta bıraktan sonra torfunu tazeledim ve phali kökleri bol ışık alacak şekilde konumlandırdım. düzelme bir yana son 1 haftada gittikçe kötüleşti kökte çürüme başladı. çiçekleri her geçen gün soluyor yaprakları büzülüyor. bir müdahale yapilmasa en fazla 1 hafta sonra tamamen ölebilir. sizce tohumlanan kanalları ve çiçekleri kesmelimiyim? phalimi tekrar nasıl sağlıklı görünüme kavuşturabilirim? çok çaresiz kaldım. fotoğrafları yükleyemiyorum umarım açıklama yeterli olmuştur. teşekkürler

ekar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2012, 14:04   #783
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-09-2012
Şehir: mersin
Mesajlar: 2
bugün phalin çiçeklerini ve tohumlanan kanallarını kestim. torfu tekrar tahliye edip karton üzerine yayarak güneşe bıraktım. phalin neredeyse tüm kök saçakları çürüyüp koyulaşmıştı dokundukça dökülüyordu. çürümüş tüm kök kabuklarını çıkartıp bir kaşık çamaşır suyu ve 1 lt kadar suya daldırıp bol temiz su ile yıkadım. kök saçaklarını pamukla hafifçe sarmaladım çürümüş hiçbirşey bırakmadım. phal dibinde tomurcuk halinde yeni kök oluşumları vardı. phali tekrar saksıya alıp güneşe bıraktığım torfu ilave ettim. en az 3 hafta ışıksız ve esintisiz ortamda kalacak. bu süre içerisinde sulama yapmayıp sadece ara sıra spreyleyerek nemlendirme yapacagım. 3-4 hafta sonunda phalde kayda deger kök filizlenmesi gerçekleşirse tekrar bol esintili, aydınlık, nemli ortama alarak normal bakım uygulayacağım. umarım phalim tekrar hayat bulur

ekar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2012, 11:27   #784
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 13
köklerinin bi kısmı çürüyen orkidemin iki dalından biri kurumaya başladı kökündenmi keseyim yoksa boğumundanmı? bide birazcık su vereyim mi? kökleri kendini toplasın die bikaç gündür su vermedim

Hamide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2012, 19:03   #785
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-07-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 30
Hayir bence azda olsa su vermeyin kokler kendilerini toparlamali yoksa daha kotu olur, dala gelince dikkatlice bakarsiniz dal ya bir kisma kadar tam kurumasada yumusamistir ve kurayacak gibirdir eger oyleyse bogumdan degilse tum dal yumusadiysa ve kurayacak gibiyse dalin kokunden kesip tarcin surebilirsiniz. Umarim anlatabilmisimdir )

emin.sasani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2012, 11:04   #786
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 13
3 kere okudum yani diyorsunuz ki dalı en kuru yerinin boğumundan kesin. Eğer tamamı kurumuşsa kökünden kesicem. Tamamen kurumadı da nasıl kıyıcam ben şimdi parmağım kalınlığında dal ya

Hamide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2012, 11:30   #787
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 13
işyerindeyim tarçın bulamadım mum da yok öyle açıkta kaldı kestiğim yer

Hamide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2012, 14:34   #788
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-07-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 30
En kisa zamanda o zmn tarcin bulmaya calisin kurursada o kadar onemli degil

emin.sasani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2012, 01:17   #789
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-09-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 55
merhaba aranıza yeni katıldım, uzun zamandır takip ediyorum,orkidemin çiçeği bitince sizlerin söylediği gibi 3.boğumun biraz üzerinden kestim,fakat çiçek sapı kurudu .neyapmam gerektiğini bilmiyorum.yardımlarınızı bekliyorum.

zerre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2012, 23:49   #790
Ağaç Dostu
 
Kryon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 124
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Eminim ki kazara bulunanların sayısı, bilinçli çalışmaların sayısından azdır.

Soracağınız soruyu engellemiyoruz, yine sorun, yine sorduğunuz kişi cevap versin. Bunu doğru başlıkta yapmanızı istememin sakıncası ne?

İlgisiz bir başlık altında yer alan bilgiler, özel mesajlaşma ile edinilen bilgilere yakın oranda amacına ulaşmıyor. Birkaç kişi arasında kalıyor...
Burada esas problem sizin tavrınız, herhalde bunu idrak edemiyorsunuz, sizin hiç bir biçimde üyelerle eğlenmek veya azarlamak gibi bir hakkınız olamaz.

Bir soru soruldu,deneyimin varsa cevap verirsin tavsiye etmiyorum dersin, veya deneyimin yoktur daha önce denemedim dersin konu kapanır biter, böylece konu dışına çıkılmaz.Ama burada yapılan sorulan soruya kısa ve öz yanıt vermek yerine gayet lakayıt bir biçimde cevaplamak. Sizde yapılan yanlışlığın üzerine gidiyorsunuz.

Eski üye olmak, yönetici olmak vs bunların hiç biri önemli değil, önemli olan insanlara karşı gösterdiğiniz tavır ki bir kaç konuda daha denk geldim bir çok kişiye aynı biçimde davranmışsınız siz ve Sn Praecox, ve bu tavrınızın son derece çirkin olduğunu belirtirim. Burası bir internet platformu, sizin arka bahçeniz değil eğer ki bu şekilde bir siteyi yayın hayatına geçirdiyseniz amacınız insanları rencide etmek, azarlamaya çalışmak yerine bilgi paylaşımı olmalı. En başta siz insanların eline bayrağı verirseniz bu başlıklarda daha çok tartışma olur. Ciddiyet, en önemlisi bu...

Ayrıca "Eminim ki kazara bulunanların sayısı, bilinçli çalışmaların sayısından azdır. " demişsiniz, izin verirseniz bu konuyu ben sizden daha iyi bileyim olur mu...

Şu dalga geçtiğiniz konu hakkında epey araştırma yaptım, yerli ve yabancı kaynaklardan ulaştığım bilgi güvenli bir biçimde kullanılabildiği oldu, benim tecrübemde gayet olumlu... Erinmezde ufacık bir araştırma yaparsanız zaten sizde görürsünüz peşin hükümlü olup ben bilirim tavrından kurtulmak yeterli. Çok bilen çok yanılır... İnsanları düşünmeye zorlamanın en kolay yolu soru sormaktır, sorgulamak öğrenmek demektir.Tabii ki bazıları için...


Bu konuya son mesajımdır zira yukarıda yazdığım gibi Sn Praecox'un ve sizin konuyu bambaşka bir yere getirmenizden rahatsız oldum, biraz rahatlayın, hayat son derece keyifli, bu şekilde yazılan iki mesajı kendinize dert edinip sürekli didişme haline girerseniz gül bahçesini derbeder edersiniz, boş yere kendinize stress edinmeyin.Anlıyorum bu kadar büyük bir forumu yönetmek kolay iş değil, üyelere karşı belli bir standardda davranmak durumundasınız ama negatif olaylar, konuşmalar düşünceler sizin hayatınızdan götürür.


Sevgiler

Kryon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2012, 12:35   #791
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-09-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
merhaba bu çiçeğimin 3 tane çiçek sapı vardı. 2-3 hafta önce saplardaki tüm çiçekler döküldü. 2 sap aynı anda kurumaya başladı. ben de makası sterilize edip sapları kökten kestim. daha sonra ana yapraklar büzüşmeye ve kendini bırakmaya başladı. yaprakların sertliği ve dolgunluğu gitti. resmen yumuşadı yapraklar. ne önerirsiniz bu çiçeği kurtarmam için?

Eklenen Resimler
 
ezgi_ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2012, 08:38   #792
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezgi_ela Mesajı Göster
merhaba bu çiçeğimin 3 tane çiçek sapı vardı. 2-3 hafta önce saplardaki tüm çiçekler döküldü. 2 sap aynı anda kurumaya başladı. ben de makası sterilize edip sapları kökten kestim. daha sonra ana yapraklar büzüşmeye ve kendini bırakmaya başladı. yaprakların sertliği ve dolgunluğu gitti. resmen yumuşadı yapraklar. ne önerirsiniz bu çiçeği kurtarmam için?
Sayın EZGİ_ELA;

Resimden tam belli olmamakla beraber üzerinde başka çiçek sapı varsa dipten kesin. Özellikle sulama gibi bakım konularında yanlışlar olduğu izlenimine kapıldım.
Orkidenizi saksısından çıkartıp çürük kök varmı kontrol edin. Eğer varsa (ben var olduğunu düşünüyorum resimde gözükmemesine rağmen) kök budaması yaparak uygun bakım şartlarını sağlamanızı öneririm.
Şu an için ilk etepta resimden anlamaya çalıştıklarım ve gözlemlerimdir. Kökleri göserir bir biçimde fotoğraf eklerseniz iyi olur.

Saygılarımla.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2012, 09:49   #793
Ağaç Dostu
 
lusoari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2012
Şehir: erivan ve istanbul
Mesajlar: 1,490
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezgi_ela Mesajı Göster
yok mu hiç yardımcı olabilecek

iyi günler ezgi ela bende gecen ay böyle bi sorunla karşılaştım orkide bana hediye olarak gelmişti ama çok kötü bir hali vardı.Bana kalırsa yapılabilecek en güzel şeyi yaptım orkideyi söktüm altında hiç kökü yoktü sadece toprağının dışında tek bir tane kalmıştı musluktan akan suyun altında güzelce yıkadıktan sonra yeni orkide toprağına diktim bolca suladım ve saksısını şeffef naylonla kapattım 10 gün sonra hava vermeye basladım ve şuanda halinden çok memnun yeni yaprağını çoktan verdi bile bence sizde deneyin en kısa zamanda toparlanacaktır.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 18:06   #794
Yeni Üye
 
deepgreen35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-08-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 15
Wink

orkidemde garip bişeyler çıkıyor iyi mi kötü mü bilmedim yardımcı olur msnuz?? fotoğraflar pek net diil ama 2 tane kurumuş sapın yanlarında bir tanesi de yaprakların arasında çıktı.nedir bunlar??

Eklenen Resimler
  
deepgreen35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 19:30   #795
Ağaç Dostu
 
lusoari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2012
Şehir: erivan ve istanbul
Mesajlar: 1,490
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deepgreen35 Mesajı Göster
orkidemde garip bişeyler çıkıyor iyi mi kötü mü bilmedim yardımcı olur msnuz?? fotoğraflar pek net diil ama 2 tane kurumuş sapın yanlarında bir tanesi de yaprakların arasında çıktı.nedir bunlar??

sankı yenı cıkan koklere benzıyorlar bence endıselenmene gerek yok.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 22:01   #796
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-09-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 55
ben nerde yanlış yaptım,okuduğum gibi orkidemin çiçeği bitince 3. boğumun biraz üzerinden steril makasla kestim ve hemen tarçın döktüm fakat çiçek sapı kurudu,şimdi sapı kökünden kesmem yazıyor fakat ben korkuyorum yine birşeyler ters gider diye,çiçeğimin yaprakları gayet sağlıklı görünüyor. lütfen yardımlarınızı bekliyorum

zerre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2012, 16:35   #797
Ağaç Dostu
 
Batuhan Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 535
Merhaba ben geçen gün ikitane minicik yaprak gördüm orkide yaprağı 10 cm filan uzunluğunda 3 cm genişliğinde bir yaprak dibinde minik bir genişlik var yumrusu yok bir kaçta kuru kökü var suda uzun bekletilmiş bende onu orkide toprağına dikip suladım sizce tutarmı şu yeşil kökler grimsi kahverengiye dönmüş yaoraklar haila yem yeşil kurtarmak için ne yapmalıyım ve bu minicik çiçekler nezaman kocaman yapraklara sahip olabilir birde bakımı nasıl yapılır ben biraz yapraklarınıda ıslattım ve içme suyu döküyorum muhabbet kuşu pisliği versem yararı olurmu ?

Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2012, 13:46   #798
Yeni Üye
 
cink2's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2012
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 5
mutluluk

merhaba, ben yeni üyeyim. siteyi ne zamandır takip ediyorum. umarım herkes mutlu olur. orkide ile ilgili yazılanları okudum. benimde beyaz renkli phalaenopsis orkidem var. mart ayında ankara'dan marketten aldım. hava soğuk olduğundan kendi poşeti ile birlikte bir poşete daha koydum ve otobüs yolculuğu yaptık. eve geldikten sonra ısı olarak alışsın diye odamda çok aydınlık olmayan bir şekilde yerde bıraktım. 1 hafta sonra 8 çiçekli 4 ü tomurcuk olan çiçekler döküldü. zamanla forumda yazılanları okudukça salona daha aydınlık bir yere getirdim. en sonunda sehpa üzerinde perde arkasında aydınlık bir yere koydum. saksıyı aldığımdan beri değişmedim. şeffaf ve altında çakıl taşları var. ama daldırma yöntemi ile hazır suyla suladıktan sonra altındaki suyu dökmüyorum. bu zamana kadar 1-2 kök sarardı. kopardım. 2 yaprak çıkardı. sayısız köke sahip oldu. çiçek sapınıda bıraktım kesmedim. şimdi 2 adet kök olabilir sanırım uç çıkardı. bunların rengi yeşil-kırmızı uca doğru sarımsı renktedir. çiçekçilere sordum ama bilgili değiller. bunlar:
-kök mü dür? çiçek sapı mı dır? nasıl anlıycam.
-çiçek sapını 3. boğumdan kesmelimiydim-ki kıyamadım.
-yaprak ve kök çıkardığına göre ayrıca yapraklar dinç ve yeşil olduğuna göre sağlıklı mı dır?- son olarak resim yüklemeyi bilmediğim için fotoğraf ekleyemedim.
yardımcı olursanız çok mutlu olucam.

cink2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 01:03   #799
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2011
Şehir: sakarya
Mesajlar: 679
Sayın zerre dal kurumuşsa ve kuruma çiçeğe doğru gidecek diye düşünüyorsanız kessenizde kesmesenizde zaten gider onun içinde kuru dalı bırakmanızın anlamı yok o dal işlemini bitirmiştir köküne yakın yerden kesin gene tarçınlayın ben olsam öyle yapardım.

zerre beğendi.
nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2012, 08:32   #800
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-09-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 55
nilgün hanım öncelikle çok teşekkür ederim ,diğer orkidem şuan çiçekte ve çiçeği dökülünce ,çiçek sapının tekrar kuruyacağından korkuyorum ,sizce ben nerede yanlış yapıyorum.

zerre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2012, 08:47   #801
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zerre Mesajı Göster
nilgün hanım öncelikle çok teşekkür ederim ,diğer orkidem şuan çiçekte ve çiçeği dökülünce ,çiçek sapının tekrar kuruyacağından korkuyorum ,sizce ben nerede yanlış yapıyorum.
Sayın ZERRE;

Sayın Nılgun Dogan hanım efendinin dediğine ek olarak ufak bir değişiklik eklemek isterim. Zira kuruma yeni başlamışsa ilk etepta alttan üçüncü boğumun 2 ve ya 3 cm üzerinden keserek kestiğiniz yere tarçın tozu veya aktif kömür tozu uygulayın.
Çürüme buna rağmen aşağı doğru inmeye devam ederse o zaman dibe yakın yerden kesip tarçın veya kömür uygulaması yapmanızı öneririm.
Zira kuruma köke kadar gitmezse alttaki sağlıklı kısımdan yeni sürgün dallar verme ihtimali vardır. Nacizane küçük bir ek bilgi...
Bu arada çiçek sapının kurumasından korkmayın, Kuruması bir yerde iyidir orkideniz dinlenmiş olur ve bunun akabinde gelecek sefer daha sağlıklı ve güzel çiçeklerle sizi sevindirecektir buna inanın.

Her ikinizede Saygılarımla...

nılgun_dogan ve zerre beğendi.
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2012, 17:15   #802
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2011
Şehir: trabzon
Mesajlar: 118
3 ay önce orkide çiçeği aldım çiçekleri şu anda döküldü sapı öylece duruyor ancak bir yaprağının ortasından yeni bir filiz çıkıyor acaba kökmü yoksa çiçek sapımı bilmiyorum orkide ustalarına soruyorum acaba çiçek sapımı işte resimleri;



Düzenleyen useful : 24-09-2012 saat 12:14
useful Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 12:14   #803
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2011
Şehir: trabzon
Mesajlar: 118
sayın praecox 3 ay önce aldığım orkidem yeni döktü çiçeklerini diğerini zaten geçen yıl çiçeksiz almıştım haziran ayından itibaren balkonda duruyorlar denize bakıyorlar güneş hiç almıyorlar ancak bol rüzgarlanıyorlar çiçeğini döken orkidemin ucunda tomurcuk var ne yapmalıyım kesmelimiyim yoksa beklemelimiyim diğeri ise yaklaşık 1yıldır çiçeksiz resimlerinden durumları hakkında sizden bilgi istiyorum;çiçeğini yeni döken orkidem işte

üsteki resimde kaçıncı boğumdan keseyim

ortasından yeni yaprak çıkarıyor
buda geçen yıl aldığım diğer orkidem 2 tane yeni yaprak verdi bu yaz;
acaba ne zaman çiçek açar

useful Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 13:13   #804
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi useful Mesajı Göster
sayın praecox 3 ay önce aldığım orkidem yeni döktü çiçeklerini diğerini zaten geçen yıl çiçeksiz almıştım haziran ayından itibaren balkonda duruyorlar denize bakıyorlar güneş hiç almıyorlar ancak bol rüzgarlanıyorlar çiçeğini döken orkidemin ucunda tomurcuk var ne yapmalıyım kesmelimiyim yoksa beklemelimiyim diğeri ise yaklaşık 1yıldır çiçeksiz resimlerinden durumları hakkında sizden bilgi istiyorum;çiçeğini yeni döken orkidem işte/11/s/dbujr.jpg[/img][/url]ortasından yeni yaprak çıkarıyor
buda geçen yıl aldığım diğer orkidem 2 tane yeni yaprak verdi bu yaz;
acaba ne zaman çiçek açar
Çiçek sapı tekrar sürmesi için müsait e benziyor. Ucundaki filizden bir şey beklemeyin. en iyisi sapın çiçeklenmemiş ilk gözün üzerinden kesmeniz.

Diğerlerinde sorun yok. Gece gündüz ısı farklılıkların normal olarak artacağı bugünlerde çiçek sapları süreceğini göreceksiniz.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 13:43   #805
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2011
Şehir: trabzon
Mesajlar: 118
hızlı cavap verdiğiniz için teşekkürler bir şey daha soracağım balkondan bu gün içeriye aldım orkideleri acaba biraz daha dursalarmıytdı balkonda gece sıcaklığı 15 dereceye inmiyor burada siz ne zaman almamı tavsiye edersiniz birde kestiğim sapın ucuna mum suyumu damlatayım ne dersiniz teşekürler

useful Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 10:36   #806
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 13
selam . ben orkidelerimi eve götürmeye karar verdim işyerinde şu an.
balkona iç tarafta kalan cam kenarına koymayı düşünüyorum oraya güneş vurmuyor. gece de içeri alırım diyorum olurmu sizce?

Hamide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2012, 08:39   #807
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 13
korktuğu basıma geldi işte güneş vurmuyo diye orkideyi koydugum yerde 1 günde yaprakları yumuşamıs sararmamış ama baya yumuşamış ve kırışmış güzelim yapraklar ..
ne yapıcam ben şimdi ? hemen su verdim ama bakalım ne olucak

Hamide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2012, 08:19   #808
Ağaçsever
 
DilekGuven's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-11-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 61
Merhaba,
orkide bakımı ile ilgili okuduğum yabancı bir sitede, özellikle kök temizliğinden sonra azalan köklerin gelişimini uyarmak ve yeni kök gelişimini desteklemek için kullanılabilecek iki vitaminden bahsediliyordu: Superthrive ve Dynagrow KLN. Aranızda bunlardan hiç kullanan var mı? gerçekten etkili oluyor mu? Türkiye'de nereden bulabiliriz ya da Türk versiyonları var mı? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

DilekGuven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2012, 16:31   #809
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-10-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Merhabalar. Mart ayında bir orkide hediye aldım. İlk başlarda bir sıkıntı yoktu iyi bakabildiğimi düşünmüştüm. Ancak çiçekleri dökülmeye başladıktan sonra panik yaşadım. ne yapmam gerektiğini bilmiyordum aramalarım sonunda forumda yazılanlara ulaştım ve ne yapmam gerektiğini öğrenmeye başladım. İlk zamanlar orkidemde hiç bir gelişme yoktu hatta yaprakları yumuşamaya başlamıştı. Sonra yerini ve sulama şeklini değiştirdim. Önceden suya batırarak suluyordum şimdi suyu yaprakların dibine dökerek tüm suyun boşalmasını bekliyorum ve dibinde su kalmamasına dikkat ediyorum. Son zamanda 3 tane yaprak çıkardı bir de ne sanırım yeni kökler çıkartıyor. resimlerini eklemeye çalıştım çiçek sapı olmasını istiyorum ama sanırım bunlar yeni kökler. Orkidemin genel durumu hakkında yardımcı olabilir misiniz? sağlıklı mı sizce, çiçek sapı çıkacağına dair belirtile var mı teşekkürler

Eklenen Resimler
   
Elçindrk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2012, 15:44   #810
Ağaçsever
 
DilekGuven's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-11-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 61
Elçin Hanım,
yeni yaprak ve köklerine bakılacak olursa orkideniz gayet mutlu görünüyor. inşallah en kısa zamanda çiçeklerini de görürsünüz. Bildiğim kadarıyla çiçeklenme için bol ışık ve gece gündüz arası sıcaklık farkı gerekiyor. eğer kapalı bir balkonunuz varsa onun öğle saatlerinde direk güneş almayan, aydınlık bir yerine koyarsanız, çiçek oluşabilir diye düşünüyorum.

DilekGuven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024