agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)




Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-11-2010, 22:18   #331
Yeni Üye
 
dr.ubeyt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-11-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
benimde hediye gelen bir orkidem var..geldiğinde üzeri çiçekliydi , daha sonra çiçekler döküldü...çiçekler döküldükten sonra kesilebilirmiş ama cahilliğime verin iki konu okumama karşın halen ne ile kesileceğini,kesildikten sonra kesilen bölgeye herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağını anlamış değilim )..birde bilgiler birbirine o kadar tezat ki...kimi yerde yapraklara su püskürtün yazılmış, kimi yerde yaprakların ıslanmaması gerektiği...mümkünse olabildiğince az latince kelime kullanıp, en net bilgiler verebilecek arkadaşlar arıyorum.

dr.ubeyt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 09:59   #332
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Ben de orkideler konusunda acemi sayilirim. Ama genelde bitkilerle aram iyidir. Bir yillik deneyimime gore:
1- Cicek dokuldukten sonra sap kurumamissa kesmeseniz de bitkiye zarar vermis olmazsiniz. Illa ki kesmek istiyorsaniz temiz bir bag makasi, kargaburun isinizi gorur. Temizlik icin camasir suyu kullanabilirsiniz. Gecen yildan biraktikigim bazi saplarin uzerinde yeni filizlenmeler var. Cicek veya keiki ( yavru bitki ) olabilir. Belki kesmis olsaydim yeni cicek saplari cikabilirdi.
2-Orkideler nemi sever. Ancak dogru ortam yaratmalisiniz. Soguk bir ortamda su puskurturseniz uzun sure nemli kalan ortamda kuflerin bakterilerin uremesine davetiye cikarirsiniz. Cok sicak, kapali bir ortamda da aynisi olabilir. Yazin ve su anda 20 derecenin uzerindeki sicakliklarda su puskurtuyorum. Bitkiler hallerinden memnunlar. Yaprak gobeginde su birikmemesine dikkat edin.
3- Orkideler kendilerini yazilanlardan tezat kosullara da adapte edebiliyorlar. Phah. turleri icin koklerin isik gormesi gerektigi, su icinde kalmamasi gerektigi soylenir. Ancak topraga gomulu, vicik vicik su icinde halinden memnun olanlarini da gordum. Siz yine de genel kaideye uyun. Zamanla bitkilerinizle iliskileriniz ilerlediginde , sabriniz da varsa, onlarin neye ihtiyac duyduklarini, neden hoslanmadiklarini tahmin edebileceksiniz.
4- Hayatinda elini topraga degdirmemis, tohum cimlendirme, celikten bitki uretme, sulama, isik, nem vs. konularda pratigi olmayan kisilerin pahali bitkilerin gosterisine aldanip, sonra da ilgisizlikten veya bilgisizlikten dolayi onlari oldurmelerini dogru bulmuyorum.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2010, 14:50   #333
Ağaçsever
 
olubitkabuu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 39
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Kökleri mantar sarmış demektir. kökler çürüyor olabilir. saksı harcının iyice kurumasına müteakip sulama yapın, sıcak ve nemli ortamda tutun.
İlla mantardır denemez. Eğer köklerde çok dallanma(bilemedim doğru tabir mi) görülüyorsa ve uçlarda kırmızılık görülüyorsa phal. stres altında olabilir. Durum devam ederse de kök gelişimi engellenebilir. Bu stres pestisid içeren su kullanılması ya da büyük sıcaklık değişimlerinde görülebilir. (üretimde kullanılan soğuk sera bölümlerinden çıkartılınca özellikle.)
Tabi elime alıp incelemeden bu doğrudur diyemem.
Hem iletiniz uzun zaman önceydi hem de haddim değil ama fikir alışverişinde bulunmak istedim yine de. Umarım okursunuz da yanılıyorsam beni düzeltirsiniz.

olubitkabuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 19:19   #334
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
Orkidemdeki bu tomurcuk yaprak mı, çiçek oluşumu mu ?

Değerli dostlar,

Orkidemin üstteki dalın ucundaki çiçekler zaman içinde döküldü. Bunu üç boğum bırakarak üstünden budadım. Bu arada alttaki dalın ucunda bir tomurcuk farkettim. Resmini ekte yolluyorum. Bu oluşum bir çiçek habercisi mi yoksa yeni yaprak mı oluşuyor.

Genel orkide bakım bilgilerini okudum. Uygulamaya çalışıyorum. Bu tomurcuk oluşması nedeniyle ek bir önlem almam gerekir mi ?

Cevaplarsanız mutlu olurum.

Tümünüze selâmlar...

Eklenen Resimler
   
ozgurkenan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 20:42   #335
Ağaç Dostu
 
Asya_lotus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 235
Galeri: 41
Pencere yakın bir yere bitki yerleştirin, ve hafta bir kere sulama unutmayın. Çiçeklenme sırasında gübrelenmeye ihtiyaci yok. Bitki güzel görünüyo. Bitkiler için en önemli - ışık, unu unutmayin.

Asya_lotus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 20:43   #336
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
Galeri: 4
ozgorkenan;
O bir çiçek tomurcuğu.. İnşallah açmış halini de görürüz...

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 23:50   #337
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Orkidemin çiçek açacak olması beni sevindirdi.
Zaten bitkimin gerçek yeri burası değil. Fotoğrafını çekmek için oraya koymuştum.
Çiçek açtığı zaman da daha uygun bir yerde resimleyebilmeyi umuyorum.
Sağlıkla kalın...

Zehraaa beğendi.
ozgurkenan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2010, 01:12   #338
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Merhaba sayın Rodoslu,
Ben de Ankarada'yım bir kaç orkideyi kuruttuktan sonra şu an elimde kalan iki orkideyle gayet mutlu ve mesut yaşıyorum.Bir tanesi ölmek üzereyken kurtardım,şu an çiçek tomurcukları var üstünde.Evet,burada çiçek yetiştirmek çok zor-çünkü hava çok kuru- ben bir nem ölçer aldım ve evde her kalorifere 3er suluk astım-ancak kuruluğu kırabiliyorum-ayrıca orkidelerin altında nem tabağı var.Eviniz kaloriferliyse 20 derece civarında-soğuk problem teşkil etmez-ışık en doğru yeri bulana kadar orkideler evde gezdi-en sonunda güneybatı cepheli bir odayı sevdi-kış şartlarında çok çok az güneş alıyor-ama aydınlık bir yerde-yazın camdan biraz uzaklaştırmalı-direk yaz güneşi bozabilir.Baktınız çiçek o ortamda mutlu değil- o yerde ısrarcı olmayın-ışık az ya da fazla olabilir-sprey bana riskli geliyor-küf yapabiliyor- en iyisi ortam nemini arttırmak-suluklarla-geniş tabakların içine su koyarak-evde çamaşırları kurutarak vs)Bir de çok yapılan yanlış-ki ben de yaptım- fazla sulama- bir başka sitede de okumuştum- fazla sulayacağınıza bırakın kuru kalsın-bazen ben de üşeniyorum ama toprağa parmakla yoklayıp ona göre su vermeli - ya da yapabiliyorsanız bir rutine bağlayın...Yapı marketten hazır orkide toprağı temin ettim - markasını da yazarım -dediğim gibi şimdilik bi problem yok...
Herkese güzel bol çiçekli günler dilerim!

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2010, 18:22   #339
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
Galeri: 4
İlginize teşekkürler sayın SAHIRE;

Ben evde uygun ortam bulamadım ışık sorunu nedeni ile...Evdekileri iş yerine götürdüm..Bana göre hasta ve kötü durumda olanları da sağolsun Swetlana'ya gönderdim. Bahara kadar o bakacak...

Şu an elimdekiler gayet iyi, hemen hemen hepsi çiçek sapı verdi, merakla bekliyorum açmalarını...

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2010, 17:18   #340
Ağaçsever
 
Yeşil Çay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2010
Şehir: KIRKLARELİ
Mesajlar: 76
Sevgili orkide severler,
Biz de akşam bir marketten orkide aldık.Yılbaşı sebebiyle sanırım ,fiyatlar çok uygundu.Bütün gece forumda yazılanları okudum.Yanlış bir şeyler yapmamak adına.Sabah ilk işimiz orkidemizi sulamak oldu.Neyse ki gece yağmur yağmıştı ve bir kovada yağmur suyu birikmişti.Evin en çok güneş alan kısımını ona ayırdık.Odayı havalandırdık.Şimdilik yapacaklarımız sanırım bundan ibaret.İlk fırsatta gübresini temin etmeye çalışacağız.Çiçekli iken gübre verilmiyor diye yazılmıştı.Umarım yerini sever,bizde doğru şeyler uygularız.Şu an çok sağlıklı görünüyor.

Yeşil Çay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2010, 14:43   #341
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-12-2010
Şehir: belcika
Mesajlar: 1
Merhaba arkadaslar,
Orkide konusunda cok acemiyim, ve orkideme soguk musluk suyu vermistim burda ogrendimki yanlis yapmisim.
Orkidemin son halini fotograflarda gorebilrsiniz.
orkidemde bi sorun var gibi geldi.. Yapragin biri sararmaya basladi cicekleri kurudu. Ve koklerinde bi sorun var gibi. Bana yardim edermisiniz ne yapmam lazim?

Eklenen Resimler
     
OrkidemB Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 22:15   #342
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-12-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
ben aranızda en acemi sayılabilirim orkide hakkında bir sorum var bütün çiçekçilere sordum ama herkes farklı ve gerçekten saçma cvp verdiler benm orkidemin yaklasık 3 ay önce çiçekleri döküldü şimdi kesilmesi gerekiyo sanırım **** kesilmeli mi kesilmeliyse nereden ?

-orkide- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 22:26   #343
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Cicekleri dokuldugu halde sararmamissa, kalinca bir dal ise ve diri duruyorsa dokulen son cicegin altindan kesin. Ayni daldan tekrar surgun verir. Ciliz bir dalsa dibe yakin kesin.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2011, 11:31   #344
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-01-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 2
Ağlayacağım az kaldı..
Merhaba ben yeni üyenizim.
Yılbaşı günü harika br hediye aldım.Değişik bir saksı ve içinde çoook cici bir orkide.üzerinde nasıl sulanacagına dair bir kartcık var fekat benim sulama dışında da sorularım olacaktı.
Saksısını değiştirmem gerektigini düşünüyorum.kök sürgünleri dışarıya sarkık duruyor. torf galiba bu toprak formu.ne yapmalıyım? sıradan bir saksı kullanabilirmiyim? yoksa böyle üzerinde suyun boşalmasını sağlayan çiziklerinin olması şart mı?
hakkında hiç bir bilgi sahibi olmadıgım bir bitki evde öööyle gelin gibi duruyo yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

fire_eyes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2011, 11:44   #345
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Şeffaf saksı kullanın.Sulama suyunuzun sıcaklığı herzaman oda sıcaklığında olsun sık ve gereksiz sulama çürümeye neden olur.Direkt güneş görmeyen aydınlık bir yer olsun.

Not: sulama suyu olarak kireçsiz hazır suları tercih etmeniz gerekiyor.

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2011, 14:14   #346
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
Galeri: 4
Saksı değişimi için çok çok erken, gerek yok böyle birşeye...Harç vs. önemli konular yok yere kaybetmeyin bitkinizi. KHele de bu mevsimde! Kökler sarksın ya da dışarı çıksın hiç bir sorun olmaz...En az 1 sene değiştirmeyin derim

Yine de siz bilirsiniz tabi...

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2011, 18:55   #347
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-01-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 2
Sercan1969 ve rodoslu
çoook teşekkür ederim cevaplarınız için.. .
Heyecanlı bir durum aslında bu. çiçek konusunda çok hevesli olmamıza ragmen bizim evimizde çiçek yaşamıyor .
Elimizden gelen tüm çabaya ragmen başaramıyoruz yaşatmayı.
Bir önceki hediyemiz soğanlı bir çiçekti.Soldu gitti yazık. toprağını döküp karıştırdık,soğansız çıktı ondan kaybetmişiz...
duygusal bir bağ kurmadan orkideye nasıl bakılır öğrenmek istedim... Geçmiş msgları da okuyayım bugün.
Teşekkür ederim yeniden..

fire_eyes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2011, 23:43   #348
Ağaç Dostu
 
Goncagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 175
Benim 5 tane orkidem var. Kök gelişimi için toz hümik asit aldım. Kullanımı ve sonuçları ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Bir de başka besin olarak neler kullanabiliriz?

Goncagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2011, 00:03   #349
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Goncagül Mesajı Göster
Benim 5 tane orkidem var. Kök gelişimi için toz hümik asit aldım. Kullanımı ve sonuçları ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Bir de başka besin olarak neler kullanabiliriz?
Ben çok bilmişlik yapmayayım ama, forumda takip ettiğim kadarıyla Hümik Asit orkideye zararlı, Orkide için Özel Sıvı Besin kullanmanızı tavsiye ederim.

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2011, 22:23   #350
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Terestriklerde humic aside uygun olabilir de...
ephiphitlerde çok dikkat etmelisiniz.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2011, 15:53   #351
Ağaç Dostu
 
Goncagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 175
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Terestriklerde humic aside uygun olabilir de...
ephiphitlerde çok dikkat etmelisiniz.
Hocam kusura bakmayın türünü yazmamışım. Sizin belirttiğiniz türleri bir acemi olarak anlayamadım. Phalaenopsis türünden 5 adet orkidem var.

Bir tanesi yere düştü ve hırpalandı kökleri. Bu yüzden yeni kök oluşturmasına yardımcı olsun diye hümik asit kullanacaktım hala kullanmadım beklemedeyim. Sizce neler yapmam gerekir?


Düzenleyen Goncagül : 13-01-2011 saat 15:54 Neden: Kelime hatası
Goncagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 15:37   #352
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-01-2011
Şehir: düzce
Mesajlar: 7
Benim 5 adet Phalaenopsis cinsi orkidem var.Yaprakları ve kökleri oldukça sağlıklı gözüküyor.Bir kaç ay önce çiçekler döküldükten sonra dallarını 3.-4.boğumlardan budadım.Şu anda budadığım dallar dışında kökten yeni dallar geldi.

Bazı saksılarda 4 tane dalım var.Bu dallar kendi üzerinde de bir den fazla dal verdi ve hepsinde çok ufak tomurcuklar çıktı.Bu ana kadar herşey güzel gittiğini düşünürken tomurcuklar açamadan kuruyup sarardılar.

Bir yıldan fazla süredir orkide bakıyorum hiç sorun yaşamamıştım.Bir saksıda bu kadar fazla dal olması zararlı mı? Çalışma odamda bazen ısınmak için klimayı çalıştırıyorum bu ortamı kurutuyor olabilir mi?

Çiçekler plastik şeffaf saksılarda yapraklarının ağırlığından devriliyorlardı. Bu yüzden cam saksı aldım ve çiçekleri eski plastik saksılarından çıkarmadan bu saksıların içerisine koydum.Acaba bu durum köklerin hava akımını mı engelliyor?

Akşamla gündüz oda sıcaklığı arasında 10-12 derece farkediyor gündüz oda sıcaklığı20-24 derece iken geceleri 13-15 dereceye düşüyor. Bunlar sebep olabilir mi?Ve ya siz ne önerirsiniz?Kökler dışarı doğru büyüyor saksı değiştirme zamanı mı geldi ne yapmalıyım? Saygılar sunarım.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen sheriff : 03-02-2011 saat 20:40 Neden: yeni resimler ve sorular
sheriff Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 16:54   #353
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
Galeri: 4
Benim orkidelerim de de ayn sorun oldu. Bu sene çok dal çıkardılar ve çok tomurcuk verdiler fakat tomurcukların çoğu sayın sheriff2in resimlerinde ki gibi açmadan kurudu..

Ben bu durumu orkidenin; bütün bu tomurcukları büyütüp açtırmaya yeterli besini olmamasına bağlasam da konuyu iyi bilenler bir açıklama getirirse memnun olacağım...

Teşekkürler

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2011, 13:10   #354
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-01-2011
Şehir: düzce
Mesajlar: 7
Tomurcuklarımın hepsi kurumadan lütfen yardımlarınızı bekliyorum

sheriff Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2011, 13:37   #355
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
Galeri: 4
Harcınız çok kuru gibi, sulamayı nasıl ve ne sürede yapıyorsunuz?

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2011, 14:38   #356
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-01-2011
Şehir: düzce
Mesajlar: 7
Bir kaç gün önce üzerine biraz kabuk ilave etmiştim o yüzden kuru duruyor.Dibi ıslak.Sulamayı 5-7 günde bir yapıyorum.


Düzenleyen sheriff : 28-01-2011 saat 14:41 Neden: eksik yazı
sheriff Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2011, 17:54   #357
Ağaç Dostu
 
ephesos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: Çaycuma/Zonguldak-Pendik/İstanbul
Mesajlar: 808
Galeri: 11
Oridenizin aldığı ışık yetersiz olabilir, sulama suyuna muhakkak orkideler için hazırlanılmış sıvı besin takviyelerinden kullanın.

Bu arada ısı farkları çok fazla 18 derecenin altına düşen sıcaklıklarda tomurcukların dökülmesi çok normal.


Düzenleyen ephesos : 28-01-2011 saat 19:03
ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2011, 23:52   #358
Ağaç Dostu
 
Asya_lotus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 235
Galeri: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sheriff Mesajı Göster
Sayın Praecox
Benim 5 adet Phalaenopsis cinsi orkidem var.Yaprakları ve kökleri oldukça sağlıklı gözüküyor.Bir kaç ay önce çiçekler döküldükten sonra dallarını 3.-4.boğumlardan budadım.Şu anda budadığım dallar dışında kökten yeni dallar geldi.

Bazı saksılarda 4 tane dalım var.Bu dallar kendi üzerinde de bir den fazla dal verdi ve hepsinde çok ufak tomurcuklar çıktı.Bu ana kadar herşey güzel gittiğini düşünürken tomurcuklar açamadan kuruyup sarardılar.

Bir yıldan fazla süredir orkide bakıyorum hiç sorun yaşamamıştım.Bir saksıda bu kadar fazla dal olması zararlı mı? Çalışma odamda bazen ısınmak için klimayı çalıştırıyorum bu ortamı kurutuyor olabilir mi?

Çiçekler plastik şeffaf saksılarda yapraklarının ağırlığından devriliyorlardı. Bu yüzden cam saksı aldım ve çiçekleri eski plastik saksılarından çıkarmadan bu saksıların içerisine koydum.Acaba bu durum köklerin hava akımını mı engelliyor?

Akşamla gündüz oda sıcaklığı arasında 10-12 derece farkediyor gündüz oda sıcaklığı20-24 derece iken geceleri 13-15 dereceye düşüyor. Bunlar sebep olabilir mi?Ve ya siz ne önerirsiniz?Kökler dışarı doğru büyüyor ne yapmalıyım? Saygılar sunarım.
Sulama için ne tür su kullanıyosunuz? Soğuk mevsimde bitkileri ılık su ile sulama tavsiye edilir. Sulama arasında iki veya üç gün kurutma bekleyin. Klima hava akışını zarar da edebilir, sıcak hava Sprey aşağı edin, bitkiler üzerinde doğrudan düşmesin. Fotoğraflarınızı görüntülerken, bana öyle geliyor ki, aşırı sulamadan olabilir. Kökleri pot dışında büyüyo - bu orkideler için normaldir.

Asya_lotus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2011, 11:54   #359
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-01-2011
Şehir: düzce
Mesajlar: 7
Sulamada yaklaşık 140 metreden çıkan artezyen suyu kullanıyorum.

sheriff Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 10:49   #360
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-01-2011
Şehir: düzce
Mesajlar: 7
Kökler iyi durumda görünüyor ama yapraklarda çok hafif yumuşama belirtileri var

sheriff Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024