![]() |
|
![]() |
#631 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
Minik beyaz böcekler de gördüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-06-2019
|
Ben olsaydim once curuklerin hepsini temizlerdim sonra arapsabunlu suyla heryerini yapraklarda dahil yikardim.Oksijenli su puskurtup yeni orkide harcina ekerdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
|
Sitede ölü de olsa ince köklerin kesilmemesi gerektiğini yazmışlar, o yüzden biraz kararsız kaldım açıkcası. Diğerlerini yapabilirim ama, saksı ve toprak aldım. Yarın dediğiniz gibi yapıp dikeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-06-2019
|
Merhaba koklerin icindeki odunsu kisim kalsin deniyor onlari kesmeyin yumusayanlari elinizle ezerek temizleyin sert yerlere kadar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Ağaç Dostu
|
Benim orkidem sanki kurtuldu gibi, keikisi büyüyor, yeni yaprak büyütüyor. Ayrıca çiceği solan dal kurumamıştı, şimdi sanırım yeniden çiçekleniyor gibi. Bir tomurcuk patlamış büyüyor ![]() Keikim var bir de şansıma bak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2016
|
Ben her zaman olmus koklerin cikartilip atilmasindan yanayim. pek cok yerde olu kolulerinin saksi icinde toksik etkisi oldugunu okudum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Yeni Üye
|
Merhaba bu forumda yeniyim ve orkidemle sorunum var. Orkidelerimi çok seviyorum ve en iyi şekilde yetiştirmeye uğraşıyorum bir kaç gündür bir orkidelemin yaprakların alt tarafında küçük damlacıklar görünmekte şeker gibi duruyorlar. Ve yapiskanlar böcek görünmüyor orkidem yeni çiçeklerini döktü ve yaprak cikarti. Sizce ne yapmam gerekiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler, evet ben de öyle yaptım. Kökleri temizledim ama içindeki ince köklere dokunmadım. Toprağını değiştirdim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Ağaç Dostu
|
Orkidem hem çiçek dalı verdi, hem de iki tane keiki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu
|
Ben orkideyi budamadım hiç, bana geldiğinden beri 3. çiçek açışı. Budamayıp kendi haline bırakıyorum. O da kendi kafasına göre ilerliyor. Mesela yeni çiçek dalını eski çiçek dalından açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Ağaç Dostu
|
Ben özel bir şey yapmadım açıkçası, kök tarafından çıkanı büyüyünce gördüm, dalda çıkan için dalın üstündeki boğumun kabuğunu kaldırmıştım. Onun mu etkisi oldu acaba hiç bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
Alıntı:
Şaka bir yana sizin adınıza çok sevindim aynı zamanda imrendim inşallah aynı sürprizleri bende yaşarım en kısa zamanda.Sağlıkla büyütürsünüz inşallah sağlıcakla kalın. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2020
|
Merhaba orkidemin gövdesi çürüdü yaprakları döküldü ama kökleri yeşil sağlam yaşaması için ne yapmalıyım şu an sera ortamında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Alıntı:
catleya cinsi de var ama vanda orkide çinsi türkiyede satılmıyor. bir yerde gördüm 900 lira ya satılıyor. uçmuş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2020
|
merhabalar orkidelerde yaprak gübresi kullanılabilir mi? kullananlar var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Phalaenopsislerde yaprak yüzeyindeki mumsu tabaka kalın olması nedeniyle çok fazla bir gübre geçişi olmayacaktır, ama, kökler çürümüşse, denenebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2020
|
Merhaba, bahar aylarında 2 keikim oldu. Hâlâ annelerinden ayrılmadılar. 3-4 yapraklı oldular. Bu ay ayrı saksıya alsam nasıl olur acaba? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2021
|
Peki bildiğimiz yosun; yaprakları dökülmüş toprakta sadece çimleri kalmış orkideyi hayata bağlar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklar, Phalaenopsis orkidesinin enerji kaynaklarıdır. Enerji yoksa hayat yok, üzgünüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2021
|
Hocam yıktın viran eyledin.Ben desizden geri bildirim gelince fotoğrafını atsam bi bakar msnz diyecektim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-09-2021
|
Benim orkide bana hediye olarak geldi sizin gibi kök ve orkide bakımı yaptım çünkü unlu bit vardı çiçekleri dökülmeye başlamıştı o yüzden Arap sabunuyla yıkadım ama çürümüş kökleri alınca az kök kaldı ve toprak değiştirdim hatta o yüzden suladım süzdüm güzelce ve yaz olduğu için haftada bir kere suluyorum değiştirince çiçeklerinde dökülme olmaz zannettim ama hepsi bitti 3 tane kaldı sizce neden ışık alan yerde duruyor güneştende koruyorum=(kökleri yeşil ama çürüyor gibi hissettim dışardan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acanlarda bu ay ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-08-2022
|
Daha önceden orkidemi budamıştım bu şekilde çıkmıştı şimdi nasıl budamalıyım budadıktan sonra çıkan dalı mı kesmeliyim yamuk çıktı ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2022
|
Merhaba, orkide bakımı hakkında geniş bilgiye sahip bir çalışma buldum. İnceleyebilirsiniz. https://tarimsaluretim.com/orkide-cogaltma/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Ağaçsever
|
yamuk cikan cicek dalinin ucuna bakin eger tomurcuklanma var gibiyse kesmeyin. ayni daldan cicek vermeye devam edebilir. eger dal kurumaya baslamissa dali dibinden kesebilirsiniz. sonbaharda oldugumuz icin ardik duraklama donemindeyiz, bu nedenle orkide bir hayli yavas buyur bu donemde. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Ağaçsever
|
Cok faydali bigiler verilmis. paylasim icin tesekkurler. Alıntı:
|
|