agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Organik Tarım
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler
  • 7 Gönderen birnefestoprak
  • 2 Gönderen erkanbey
  • 1 Gönderen kerkenez

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-09-2012, 06:01   #1
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bazı organik maddelerin N/P/K oranları

Kusura bakmayin, listenin orijinali Ingilizce oldugu icin direk buraya yapistiriyorum. Zamanim oldugunda Turkce'ye de cevirmeye calisacagim:

Organik MaddeNPK
Alfalfa (kurutulmus)2.450.52.1
Elma (meyve)0.050.020.1
Elma (agac yapraklari)1.00.150.4
Elma (puresi)0.20.020.15
Elma kabugu (kulleri)03.011
Muz kabugu (kulleri)1.750.750.5
Arpa (dane)000.5
Arpa (sap)001.0
Bazalt001.5
Elma (agac yapraklari)1.00.150.4
Yarasa guanosu5.0-8.04.0-5.01.0
Fasulye (dane ve kabuk)0.250.080.3
Pancar artiklari0.40.40.7-4.1
Kan besini15.000
Bone Black1.500
Kemik besini (cig)3.3-4.121.00.2
Brewery wastes (wet)1.00.50.05
Buckwheat straw002.0
Cantaloupe rinds (ash)09.7712.0
Castor pomace4.0-6.61.0-2.01.0-2.0
Cattail reeds and water lily stems2.00.83.4
Cattail seed0.980.250.1
Buyukbas hayvan gubresi (yanmamis)0.290.250.1
Kiraz (yaprak)0.600.7
Tavuk gubresi (yanmamis)1.61.0-1.50.6-1.0
Yonca2.000
Kakao kabugu tozu1.01.51.7
Ogutulmus kahve2.00.360.67
Misir (dane)1.650.650.4
Corn (green forage)0.40.130.33
Corn cobs002.0
Corn silage0.4200
Misir (sap)0.7500.8
Cottonseed hulls (ash)08.723.9
Cottonseeds meal7.02.0-3.01.8
Cotton wastes (factory)1.320.450.36
Borulce (kurutulmus)3.002.3
Cowpeas (green forage)0.450.120.45
Cowpeas (seed)3.11.01.2
Crabgrass (green)0.660.190.71
Yengec (kurutulmus, cekilmis)10.000
Yengec (cig)5.03.60.2
Salatalik kabugu (ash)011.2827.2
Kan (kurutulmus)10.0-14.01.0-5.00
Ordek gubresi (yanmamis)1.121.440.6
Yumurta2.250.40.15
Yumurta kabugu1.190.380.14
Hayvan tuyu15.300
Felt wastes14.001.0
Field beans (seed)4.01.21.3
Field beans (shell)1.70.31.3
Balik (kurutulmus, ogutulmus8.07.00
Balik artiklari (taze)6.53.750
Gluten meal6.400
Granit tozu003.0-5.5
Grapefruit skins (ash)03.630.6
Uzum yapragi0.450.10.4
Grape pomace1.00.070.3
Grass (immature)1.001.2
Yesilkum01.57.0
Sac/kil1400
Hoof and horn meal12.52.00
At gubresi (yanmamis)0.440.350.3
Incinerator ash0.245.152.33
Deniz anasi (kurutulmus)4.600
Kentucky bluegrass (green)0.660.190.71
Kentucky bluegrass (hay)1.20.42.0
Leather dust11.000
Lemon culls0.150.060.26
Lemon Skins (ash)06.331.0 
Lobster Refuse4.53.50
Sut0.50.30.18
Millet hay1.203.2
Molasses residue0.705.32
Molasses waste003.0-4.0
Mud (fresh water)1.370.260.22
Mud (harbour)0.990.770.05
Mud (salt)0.400
Midye1.00.120.13
Nutshells2.500
Mese (yapraklari)0.80.350.2
Oats (grain)2.00.80.6
Oats (green fodder)0.4900
Oat straw001.5
Olive pomace1.150.781.3
Orange culls0.20.130.21
Portakal kabugu03.027.0
Istiridye kabugu0.3600
Seftali kabugu0.90.150.6
Pea forage1.5-2.501.4
Yer fistigi (tohumu, kabuklari)3.60.70.45
Yer fistigi (kabuklar)3.60.150.5
Pea Pods (ash)03.09.0
Bezelye (saplari)0.2500.7
Armut (yapraklari)0.700.4
Guvercin gubresi (yanmamis)4.192.241.0
Pigweed (rough)0.60.10
Cam (dikenleri)0.50.120.03
Patates (kabuklari, koz)05.1827.5
Patates (meyvesi)0.350.152.5
Patates (bitki saplari, kurutulmus)0.60.161.6
Prune refuse0.180.070.31
Tatli kabagi (taze)0.160.070.26
Rabbitbrush (ash)0013.04
Tavsan gubresi2.41.40.6
Ragweed0.760.260
Rapeseed meal01.0-2.01.0-3.0
Frambuaz (yapragi)1.4500.6
Red clover hay2.10.62.1
Redrop hay1.20.351.0
Denizden/Okyanustan toplanan kaya ve midye kalintilari0.220.091.78
Gul (meyvesi)0.30.10.4
Cavdar (saplari)001.0
Salt March Hay1.10.250.75
Sardalya (artiklari)8.07.10
Deniz yosunu (kurutulmus)1.1-1.50.754.9
Deniz yosunu (taze)0.2-0.400
Koyun ve keci gubresi (taze)0.550.60.3
Shoddy and Felt8.000
Karides (kafasi, kurutulmus)7.84.20
Karides (artiklari)2.910.00
Siftings from oyster shell mounds0.3610.380.09
Silk Mill Wastes8.01.141.0
Ipek tirtili kozasi10.01.821.08
Sludge2.01.90.3
Sludge (activated)5.02.5-4.00.6
Smokehouse/Firepit ash004.96
Sorghum straw001.0
Soybean hay1.5-3.001.2-2.3
Deniz yildizi1.80.20.25
Seker artiklari (cig)2.08.00
Tatli patates0.250.10.5
Domuz gubresi (taze)0.60.450.5
Tanbark ash00.343.8
Tanbark ash (spent)01.752.0
Tankage3.0-11.02.0-5.00
Cay (ogutulmus)4.150.620.4
Timothy hay1.20.551.4
Tutun (yapraklari)4.00.56.0
Tutun (bitki sapi)2.5-3.70.6-0.94.5-7.0
Domates (meyve)0.20.070.35
Domates (yapraklar)0.350.10.4
Domates (bitki saplari)0.350.10.5
Tung oil pumace6.100
Vetch hay2.802.3
Waste silt9.500
Wheat bran2.42.91.6
Wheat (grain)2.00.850.5
Wheat straw0.50.150.8
White clover (green)0.50.20.3
Winter Rye Hay001.0
Odun kulu01.0-2.06.0-10.0
Wool wastes3.5-6.02.0-4.01.0-3.5




Not: Maalesef bir kaynaktan alip arsivime katmisim. Pek yaptigim birsey degildir ama kaynagi not etmeyi unutmusum. Bu yuzden kaynak veremiyorum. Olcumler bana ait degildir


Düzenleyen birnefestoprak : 02-03-2013 saat 02:23 Neden: Terimler Turkce'ye cevriliyor.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2015, 20:25   #2
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Kaynak şura olması lazım.https://books.google.com.tr/books?id...0culls&f=false

Ayrıca bu listenin benzerini acemi çaylak ta vermişti ordada burdada muz yanlış.Sürekli kafama takılıyordu herkes muz potasyum kaynağı der bu listelerde nerdeyse hiç içermiyor verdiğim linke bakın birde.
Banana residues(ash):Muz artıkları (kül) potasyum:41-50 içeriyor.

Bu arada kül dediğinide muz kabuğunu ince doğrayıp fırında 200 derecede 45 dakika kadar pişirin rengi kararacaktır kıtır kıtır olacak sonra robotta çekersiniz alın size saf potasyum.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2015, 21:24   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Deniz yosunu nasıl tuzdan arındırılır, ne kadar suda tutmak ya da yıkamak gerekir? Bulunduğum konum itibarıyla neredeyse sınırsız miktarda temin edebilirim. Sonuçta oldukça zengin bir ürün ancak tuz tehlikesi içeriyor iyi tuzdan arındırılması lazım.

erkanbey beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2015, 23:36   #4
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
bu konuyu bende okumadım ama aradığınız sorunun cevabı şurada olabilir.Deniz Yosunları

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2015, 16:06   #5
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Listeyi kitaptan almadim ama benim aldigim yer kitabi kullanmis olabilir (bu listeyi Tomatoville'den almis olabilirim; ilk mesaji yazdigimda kaynak vermemis olmam benim hatam). Bazi degerlere goz gezdirdim; ayni gozukuyor (farkli olan da var). Birkac farkli kaynakta ayni degerler verilmis ya da bu degerlerin hepsi ortak bir yasal referansi kullaniyor olabilir.

Alıntı:
Sürekli kafama takılıyordu herkes muz potasyum kaynağı der bu listelerde nerdeyse hiç içermiyor verdiğim linke bakın birde.
Bunlar yuzde degerler ve 0.5 organik tarim uygulamalari bakimindan oldukca yuksek ve saglikli bir miktar. Zaten bitki, kullanabileceginden fazlasini alamaz. Kompostlamada Potasyum takviyesi icin kok sebzelerinin artiklarindan da yararlanabilirsiniz.

Alıntı:
Banana residues(ash):Muz artıkları (kül) potasyum:41-50 içeriyor.
Muzun kompostlanmasiyla (kompostlanma diyorum cunku bu tabloda bahsedilen malzemeyi alip dogrudan dikim yaptigimiz cukura eklemiyoruz) kul haline getirilmesi ayni sey degil. Kul olani, uygulama olcegine ve miktarina gore topragin pH'sini olumsuz yonde etkileyebilir.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024