agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Okul Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni103Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2012, 07:19   #31
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın Adem Erhan, bahçem için seralardan aldığım çiçek saksılarını atmaz biriktiririm. Bu yüzden elimde boy boy, siyah ve kahverengi plastik saksı mevcut. İşinize yararsa Manyas'a gittiğimde göndermek istiyorum.

mandalinci beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 16:52   #32
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Hasan Tahsin İş Okulu'na Ziyaretimiz

Dün öğleye, doğru ağaçlar net üyesi olan metetrn kardeşimizi, bir yerde buluşup yanımıza aldık ve gideceğimiz okula doğru yol almaya başladık. Bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyordu. Bir ara yağmur hafifledi. Yolda telefon edip geliyoruz diye okulun tam yerini sorduğumuzda, Adem Bey tarif edip, "ben sizi okulun önünde karşılarım" dedi. Okul önüne geldiğimizde sayın Adem Erhan bizi bekliyordu. Arabamızı okul bahçesine park edip kendisi ile tanıştık. Önce metetrn kardeşimizi oğlumuz sandı. "Ooo ailecek gelmişsiniz ne güzel..." dedi.( Adem bey bizi biraz tanımak için bahçe sayfamıza bakmış sanırım o yüzden öyle sandı. Zaten benim oğlum da metetrn'den bir yaş küçük. Sanması normaldir. ) Metetrn kardeşimiz " Hocam ben Tohum Takas Etkinliğinde sorumluyum. Daha önce sizinle irtibat kurmuştuk” deyince, Adem Bey hemen hatırladı.

Hep birlikte heyecanla okul binasına girdik. L şeklinde bir koridoru geçtikten sonra bina arkasında olan Atölye bahçesine geçtik. 1,5 dönüm kadar, oldukça büyük bir alandı. Kış aylarında olmamıza rağmen pek çok güzellikle karşılaştık. Sağ taraftan taş döşeli patikayı yürüyüp, doğru sera içine girdik. Bir ara yavaşlayan yağmur, tekrar hızlanmaya başlamıştı. Bu arada genç öğrencilerle tanışıp tokalaştık. Yanlarında diğer öğretmenleri Yasemin Uran ile tanıştık. Sonra bize okulda yaptıkları faaliyetlerden bahsedip, yaptıklarını göstermeye başladılar. Bir ara da müdüre hanım geldi, tanışıp hâl hatır sorduk.

Çok güzel bir sera yapmışlar ama yetmeyecek kadar küçük. İçinde epeyce kaktüs üretmişler ve çeşit arttırmaya çalışıyorlarmış. Pimaş borularının üzerlerini pencere köpükleri ile dekorlu yapıp açtıkları deliklere kaktüsler dikmişler. Bir çok kabı kaktüsler için değerlendirmişler. Bahçede de bakla, enginar ekili idi. Belli aralıklarla ağaçlandırma da yapmışlar. Ağaçlarda meyve olduğu zaman, başarılı öğrenci ödül olarak kendisine meyve koparıp mutlu oluyormuş.

Biraz yaptıklarından konuştuklarından sonra,"Peki bizlerden ne gibi talepleriniz var?" dediğimde, Adem Bey: "Aslında nereden anlatmaya başlayacağımı bilemiyorum. Bazen 5-6 öğrencimizin sayısı, bazen de 11 öğrenciyi buluyor. Bir öğrenciye bir şeyi tarif edip yanında olduğumda çok güzel yapabiliyor ancak çok kısa bir süre sonra unuttuğundan hep o öğrencinin yanında olup ara ara ne yapacağını göstermek gerekiyor. Dolayısı ile her öğrencimizin her an yanında olamıyoruz. Tek birinle ilgilenmemiz de olmuyor. Bu sebeple bizimle zaman zaman gelip vakit geçirecek, yanına bir öğrenciyi de alıp birlikte kendine bir alan seçip çalışacak gönüllülere ihtiyacımız var. Burası okulun diğer bölümlerinde daha serbest. İstediğiniz zaman bahçemize ziyarete gelebilirsiniz. İster bahçe bakımında yardımcı olursunuz, isterseniz yanınıza bir öğrenciyi de bahçe içinde yanınıza alıp bir işe yaradığı için mutlu hissetmesine yardımcı olursunuz. Ayrıca hafta sonu ya da tatilde de gelebilirsiniz. Biz tatil zamanı burada olamayınca bakımsızlıktan bütün bahçe helâk olmuş oluyor. Her şeye yeniden başlamak zorunda kalıyoruz. Bahçemizi çok sevdiğimizden hepimiz çok üzülüyoruz. Ben babamı kaybettiğimden beri yazları annemin yanına memleketimize gitmek zorunda kalıyorum. Diyorum ki..! yazın da bu bahçeyi yaşatmaya devam etsek, bakımını yapacak gönüllüler olsa çok mutlu oluruz inanın" dedi.

Hem bahçede gezdik hem de Adem Bey anlatmaya devam etti; " Malzeme açısından da çok sıkıntımız oluyor. Mesela lazım olduğunda torf, gübre ve alet edevat almada çok sıkıntı çekiyoruz. Bir şirketten torf ve gübre için talepte bulunmuştuk. Bize bir sürü prosedür çıkardılar ve ihtiyacı karşılamak hep geç kaldı. Sonunda da 4 büyük torba gönderdiler. Biz de bu kadar prosedüre bol miktarda torf ve gübre gönderecekler diye sevinmiştik; hayâl kırıklığına uğradık. Bize bu konuda daha hızlı yardımcı olunabilir mi? diye düşünüyorum. Mesela el arabasına da ihtiyacımız var. Mevcut olan el arabası çok yıprandı. Çocuklar kullanmakta zorluk çekiyor.

Çoğu zaman öğretmen arkadaşım ve ben kaktüs çeşitlerimizi artırmak için kendi cebimizden kaktüs ve değişik saksılar almaya çalışıyoruz. Çocuklarla bunları üretmeye çalışıyoruz, ama yetemiyoruz. Acaba ürettiğimiz kaktüs düzenlemelerinden yardım maksatlı satın alsanız, biz de bir miktar da olsa ihtiyaçlarımızı karşılasak nasıl olur? diye düşünüyorum."
dedi.

Adem Bey en çok, gönüllü bahçeye yardımcılar konusu üzerinde durdu. "En büyük ihtiyacımız bahçemizde gönüllü yardımcı olunması" dedi. Bir de seraya çok ihtiyacımız var; ama imkanımız yok. Burasını bir hobi bahçesi gibi düşünün, gelip bahçe işlerinde bizimle beraber bir gün geçirin. Hatta bir Ağaçlar net toplantısı da burada yapsanız ne kadar mutlu oluruz anlatamam..!" dedi.

Bu arada bizler konuşurken, çocuklar arada sessizce teneffüse gidip geliyorlardı. Genç öğrencilerin çok sakin ve ağırbaşlı olmaları ilgimizi çekmişti, biz daha ağır durumda öğrenciler bekliyorduk. Bunu fark eden Adem Bey: " Bizim bölümümüzdeki öğrenciler ağır durumda değiller, hepsi sakin, efendi ancak önündeki faaliyeti çok sık unuttuğundan, tekrar tekrar göstermek gerekiyor. mesela yanınıza alıp hadi şunları ekelim dediğinizde zaman zaman duraksıyor, siz tekrar gösteriyorsunuz. Hadi aradaki otları temizleyelim dediğinde öğretmenim doğru yaptım mı deyip arada soruyor. Bazen elinde köklenmiş domatesi gördüğünüzde kızamıyorsunuz. Alıp yeniden dikiyorsunuz. Ama bir şeyler yaptıklarında mutlu oluyorlar. Toprakla uğraştıklarında enerjilerini burada atıyorlar. Bu sebeple bazen diğer derslerden kaçıp, burada ders yapmak isteyen öğrencilerimiz oluyor. Bahçeyi çok seviyorlar." diyor. Bir öğrenci de bana boş fincanları gösterip," Biz bunlara kaktüs dikiyoruz" diyerek gururlanmıştı.

Adem Bey;" mesela ilgi olursa bahçemizde yetiştirdiğimiz çekirdeksiz limon ağaçlarımız var. Talep olursa bunlardan çelikler üretebiliriz. Başka talepleriniz de olabilir. Tek derdimiz sıkıntılarımıza bir karşılık bulabilmek..!" diyor.

Öğrenciler evlerine dağıldı, biz halâ bahçeden kendimizi alıp da yola çıkamadık. Okul hademeleri de çok güler yüzlü idi. Biz limon ağaçları arasında gezerken, çay ikram ettiler. Bahçede demirden üç adet de çardak vardı. Çardaklar çok yıllık bir tür olan sabah sefası türü kaplıymış, ama yaprakları don vurduğundan iyi görünmüyordu. Baharda yeniden yeşerip, mor çiçekleri açıyormuş. Çardakların birinde dikensiz böğürtlen sardırılmıştı. Ne yazık ki meyvelerin tam olgunlaşması yaza geldiğinden göremiyorlarmış. Bazen uğrayıp denk gelen öğretmenler tadına bakıyormuş ve çok methediyorlarmış. Biz ilgilenince bir kaç çelik hediye ettiler. Çok yıllık çiçekten de bir dal aldım. Sonra ilerideki sardunyaları gösterip, "Bahçemizin en bakım istemeyen bitkilerimiz sardunyalar. Onları biz buduyoruz, onlar coşuyor. Bu kısma çit halinde diktik, belimizden yüksek çiçekli çitimiz oldu. Hoşumuza gidince, diğer kısma da aynı uygulamayı yaptık" dedi. Yerde bir kaç dal gördüğümüzde bakın belki bunlar bir aydır atıl durumdadır halâ ölmemiş, hatta yaşamak için köklenmeye başlamış" dedi. Tabi hemen onlara da el koyduk.

Sonra bir çiçek adası gösterdi. Bakın bu ada yazın harika oluyor. Zaman zaman değişiklikler de yapıyoruz dedi. Adada acem halısı ağırlığında gazanya ve başka çiçekler vardı.

yavaş yavaş girişe doğru geldiğimizde kocaman zeytin ağacıyla pek bir ilgilendim. Bu çok büyük bir zeytin ağacı idi. Üzerine kuş evi de asılmış. Biraz görüntü aldım. Buraya su kabaklarından kuş evleri asabilirsiniz dedim. Adem Bey; "Ben de naturel su kabaklarıyla ağacı süslemeyi düşünüyorum." dedi.

Giriş kapısına yakın palmiye yaprakları ile çatı yapılmış bir çardak vardı. Çok hoş görüntüsü vardı ama katdeetim sanıyordum maalesef görüntü alamamışım. Çardakta üzerlikten yapılmış geleneksel bir nazarlık asılı idi. Adem bey, çardak altında duran bir dolaptan fotoğrafların olduğu dosyayı çıkardı. Bize bahçenin çiçekli zamanlarının fotoğraflarını, çocukların faaliyetlerini gösterdi.

Adem Bey ve Yasemin hanım mesleğini çok seven ve özveri ile çalışan iki öğretmen... Biz elimizden geleni yapmaya çalışacağımızı, artık bir uğraycak kapımızın daha olduğunu söyledik. Unuttuğum kaktüsleri bir daha getirme sözü de verdim. İlgi ve alâkaya teşekkür edip vedalaştık.

Yazıyı bölmemek için fotoğrafları alta eklemek istedim. Fotoğraflar video çekiminden alıntı olduğu için, daha net olmadığına üzgünüm. Ama yine de elimden geleni yapmak istedim.

Öğrenciler su kabakları, bardaklar, seramik kaplar, aslında neyi bulabilirlerse kaktüs kabı olarak kullanıyorlarmış.
Name:  1 Kasım11 036 001_0001.jpg
Views: 3330
Size:  50.4 KB

Bir salgangoz fabrikasından bir miktar salyangoz kabuklarını alıp değerlendiriyorlarmış. Onları temizleyip, vernikleyip kullanılacak hale getiriyorlarmış. Kuru kafa görünümlü saksıları da, Adem bey kendi almış. Bir kaktüs türü almıştık. Adına Beyin kaktüsü dendiğini öğrendim. Bu saksıları gördüğümde de kullanırsak bir esprisi olur diye düşündüm, kaktüsleri içlerine diktik" dedi.
Name:  1 Kasım11 036 001_0002.jpg
Views: 2612
Size:  49.9 KB

Name:  1 Kasım11 036 001_0003.jpg
Views: 1276
Size:  37.6 KB

Name:  1 Kasım11 036 001_0004.jpg
Views: 1316
Size:  43.4 KB

Bunları da yeni dikmişler.
Name:  1 Kasım11 036 001_0005.jpg
Views: 1238
Size:  48.2 KB

mandalinci ve mrduran beğendi.

Düzenleyen Uzaylı : 08-02-2012 saat 20:02
Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 17:43   #33
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Seranın önündeki sardunyaları görünce görüntü alıyordum. Bu bir şey değil bunlardan kenarlara çit yaptık dediler. Çit halindeki sardunyalar kırmızı yapraklarıyla bu mevsimde bile çok hoştu. Ama sera önündekiler kuytuda diye yeşil kalmışlar.
Name:  Hasan Tahsin İş Okulu28.jpg
Views: 1647
Size:  45.3 KB

Seranın yan tarafı
Name:  Hasan Tahsin İş Okulu26.jpg
Views: 1384
Size:  44.3 KB

Bakla ekili alan, fotoğrafta sadece bir kısmı çıkmış. Aslında daha geniş alan...
Name:  Hasan Tahsin İş Okulu27.jpg
Views: 1441
Size:  43.9 KB

Adem bey'in övgüyle anlattığı çekirdeksiz limonlar...
Name:  Hasan Tahsin İş Okulu34.jpg
Views: 1779
Size:  44.5 KB

Name:  Hasan Tahsin İş Okulu37.jpg
Views: 1678
Size:  42.0 KB

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 17:56   #34
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Adem Bey en iri limonlarda bile çekirdek bulamazsınız diyor. Ve kesip gösteriyor.
Name:  Hasan Tahsin İş Okulu47.jpg
Views: 1647
Size:  21.9 KB

Hatta sıkıp ne kadar sulu olduğunu bile ispat etti.
Name:  Hasan Tahsin İş Okulu40.jpg
Views: 1723
Size:  39.6 KB

Metetrn kardeşimiz ısrarla çekirdek arıyor ama bulamıyor.
Name:  Hasan Tahsin İş Okulu41.jpg
Views: 1825
Size:  38.2 KB

Tadı nasıl diye soruyoruz. Deniyor.
Çok ekşiii diyor.
Limon tabi ekşi olur. Nasıl olacaktı diye gülüşüyoruz.
Name:  Hasan Tahsin İş Okulu44.jpg
Views: 1495
Size:  32.7 KB


Düzenleyen Uzaylı : 08-03-2012 saat 16:01
Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 18:12   #35
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Bahçedeki zeytin ağacı çok yüksek. Zeytinlerin ancak bir kısmını silkeleme ile toplayabiliyorlarmış. Bir kısmı da ne yazık ki ziyan oluyormuş. Yerlerde bir sürü dökülmüş zeytinler vardı. Topladıklarını okulda denemek için tuzlayıp hazırlamışlar.
Name:  Hasan Tahsin İş Okulu51.jpg
Views: 1374
Size:  51.9 KB

Ne yazık ki görüntü alamadığım çardaklardan biri, en azından ağacın sol tarafında az da olsa görünüyor.
Name:  Hasan Tahsin İş Okulu49.jpg
Views: 1362
Size:  27.8 KB

Karşıdaki kızıl çit de sardunyadan çitin budanmış hali. Maalesef makinenin aksiliğinden çok görüntü alamadım.
Name:  Hasan Tahsin İş Okulu50.jpg
Views: 1636
Size:  26.2 KB

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 18:20   #36
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Öğrenciler evlerine gitmeden önce hepimiz hatıra pozu verdik. Öğrenciler "biz burada sizleri bekliyoruz "diye el salladılar... Kahverengi montlu olan sayın Yasemin Uran, sayın Adem Erhan da getirdiğimiz tohumlarla görüntülenmek istedi. Umarım memnun olmuşlardır.
Bu görüntüleri alan, makineyi kullanan da bir öğrenciydi.

Name:  Hasan Tahsin İş Okulu 23.jpg
Views: 3647
Size:  43.2 KB

Name:  Hasan Tahsin İş Okulu11.jpg
Views: 2136
Size:  44.5 KB

Name:  Hasan Tahsin İş Okulu13.jpg
Views: 1793
Size:  42.7 KB


Düzenleyen Uzaylı : 08-02-2012 saat 18:52
Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 19:51   #37
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Sayın Adem Erhan; Bir dahaki sefere, daha iyi bir makine ile gelmek şart oldu. Fotoğrafları uğraştım ancak bu hale getirebildim. Sizde faaliyetlerinizin harika fotoğrafları var. Lütfen onları bu sayfada paylaşın ki kendinizi daha iyi tanıtın.

İyi çalışmalar; Kolay gelsin...

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2012, 01:43   #38
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sayın Adem Erhan, bahçem için seralardan aldığım çiçek saksılarını atmaz biriktiririm. Bu yüzden elimde boy boy, siyah ve kahverengi plastik saksı mevcut. İşinize yararsa Manyas'a gittiğimde göndermek istiyorum.
Sayın güler
saksılarınızı yollayabilirsiniz... atölyemizde değerlendirebiliriz.. ilginize tüm atölyemiz insanları adına teşekkür ederim...
Adem Erhan(Tarım tek. Öğt.)
Hasan Tahsin İş Okulu
Mevlana mh. 1776. sk. No:2/5
Bornova/İZMİR 0 505 357 99 93

mandalinci ve mrduran beğendi.
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2012, 02:19   #39
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı Mesajı Göster
Öğrenciler evlerine gitmeden önce hepimiz hatıra pozu verdik. Öğrenciler "biz burada sizleri bekliyoruz "diye el salladılar... Kahverengi montlu olan sayın Yasemin Uran, sayın Adem Erhan da getirdiğimiz tohumlarla görüntülenmek istedi. Umarım memnun olmuşlardır.
Bu görüntüleri alan, makineyi kullanan da bir öğrenciydi.

Eklenti 268265

Eklenti 268266

Eklenti 268267
Sayın uzaylı,
İnanın bir ziyaret tüm ayrıntılarıyla bu kadar güzel yorumlanabilir.. tekrar teşekkür ederim... inanın okurken o anları yaşayan biri olarak tekrar yaşadım... Milli eğitimden yurt dışında gösterilmesi için engelli bireylerle ilgili hem okulumuz hemde genel bilgiler verilmesi gereken ayrıntılı bir sunum hazırlamamı istediler.. hatta ayrı ayrı.. ve bu konuyla ilgili kaynaklarımızı eldeki dökümanları toparlamak ve elemekle uğraşıyorum.. yoğun bir şekilde.. buraya dediğiniz gibi kendi elimde olan fotoğraflardan koysak güzel olur ancak şu sunum hazırlıklarını yurtdışı sunumunu halledince bol bol zamanım olur inşallah.. inanın döküman, fotoğraf vs inceledim sunu için saate bakıyorum gece 3 olmuş.. buraya daha fazla zaman ayırmak gerek farkındayım ..inşallah atlatınca daha çok vaktimiz olacak.. makinanıza üzüldüm.. yeni makina alacaksanız bimekste nıkon coolpix serisinden bir makina var fiyatı çokkk iyi.. tavsiye ederim.. kendimce uğraşırım fotoğrafla.. Bimeks - Fotoğraf Makinesi

tekrar teşekkür ederim.. her şey için.. iyi geceler..

mandalinci ve mrduran beğendi.
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2012, 23:29   #40
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
teşekkür...

Uzaylı ailesi ve metern den sonra sayın selis hanım da atölyemizi bugün ziyaret etti.. ve gelirken getirdiği özenle hazırlanmış çiçek tohumları , su kabakları ,süs kabakları,succulent ve kaktüsler için ve özellikle atölyemize gelip yanımızda olduğunu hissettirdiği için atölyemiz insanları ve özellikle öğrencimiz Deniz Hasan Dereli adına ) teşekkürlerimizi sunar yine bekleriz..

Eklenen Resimler
 
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2012, 18:34   #41
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adem Erhan Mesajı Göster
öğrencimiz Deniz Hasan Dereli )
Adem Bey; ben de size teşekkür ederim.. Hem de çok.. Çocuklara el becerisi dışında, kişilikli ve yaşına uygun davranışlar sergileyen bireyler olmayı öğretiyorsunuz.. Sanırım sosyal eğitim her şeyden daha önemli..

Fakat şunu söylemek istiyorum.. Sanırım biz de bu çocuklara karşı eğitilmeliyiz..Kendi adıma nasıl davranacağımı bilmediğimi fark ettim..Oradan ayrılınca çok düşündüm. Deniz'e yanlış mı davrandım acaba?.. 17 yaşında ergen biri gibi konuşmadım mı? Çocuk gibi mi davrandım? vs.
İnanın aklımda bir çok soru kaldı..
Düşündüm de, sizi ziyarete gelecek olan kişilere, çocuklara nasıl davranılacağı konusunda bir-iki cümle kurmak istersiniz belki..

Ayrıca, eve döner dönmez Deniz'i facebookta aradım ekledim; ondan halen tık yok.. )) Bitkileri vs. boş verin Deniz'i tekrar görmeye geleceğim )Ben küçük arkadaşımı buldum.. Hem bitki, hem de bisiklet sever )

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2012, 21:54   #42
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Adem Bey; ben de size teşekkür ederim.. Hem de çok.. Çocuklara el becerisi dışında, kişilikli ve yaşına uygun davranışlar sergileyen bireyler olmayı öğretiyorsunuz.. Sanırım sosyal eğitim her şeyden daha önemli..

Fakat şunu söylemek istiyorum.. Sanırım biz de bu çocuklara karşı eğitilmeliyiz..Kendi adıma nasıl davranacağımı bilmediğimi fark ettim..Oradan ayrılınca çok düşündüm. Deniz'e yanlış mı davrandım acaba?.. 17 yaşında ergen biri gibi konuşmadım mı? Çocuk gibi mi davrandım? vs.
İnanın aklımda bir çok soru kaldı..
Düşündüm de, sizi ziyarete gelecek olan kişilere, çocuklara nasıl davranılacağı konusunda bir-iki cümle kurmak istersiniz belki..

Ayrıca, eve döner dönmez Deniz'i facebookta aradım ekledim; ondan halen tık yok.. )) Bitkileri vs. boş verin Deniz'i tekrar görmeye geleceğim )Ben küçük arkadaşımı buldum.. Hem bitki, hem de bisiklet sever )
Sayın Selis Hanım,
Bizim öğrencilerimizin hepsinin kendine özel seviyeleri ve özellikleri vardır. Ama dikkat ettiyseniz hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler.. Hatta bazı öğrencilerimiz ne tür bir okulda olduklarını biliyorlar ve durumlarına üzülüyorlar.. mesela gecen gün bir öğrencimle pasaport işlemleri için konağa gitmem gerekti. metroya binerken ben pasomu kullandım.. engellilerin kendi kartları var ücretsiz binerler tüm toplu taşıma araçlarına.. ama o öğrencim bu kartı almak bile istememiş.. normal kent kart kullanıyordu.. öğrenci kartı bile değil.. dolayısıyla dikkat edilecek en önemli husus onlara engelliymiş gibi davranmamak.. veye belli etmemek.. biz birbirimizle şakalaşırız, kızarız ve her şeyi benimseyip paylaşmaya çalışırız. Öğrencilerimizin dediğim gibi kendine özel dikkat edilmesi gereken özellikleri de var.. bunuysa burda öğrenci öğrenci anlatmam uzun sürer.. ama dediğim gibi onlara sabırla sevgiyle ve toplumun normal bireyleri gibi yaklaşmak genel kural diyebiliriz.. öğrencilerimiz edindikleri bilgileri çabuk unuturlar.. bilgiler geçici bellekten kalıcı belleğe zor geçiyor.. şaşıracağınız kadar tekrarlar gerekebiliyor.. mesela deniz faceden eklemeyi sizin kadar aklında tutamamış olabilir.. belkide nete girme fırsatı olmamıştır.. kesin bişe söyleyemem.. bu hafta okulda olamayacağım.. dönüşte hatırlatırım denize.. **** siz gecerken ziyaret edersiniz yine... yasemin hocamız okulda olacak.. ve evet siz denizinizi buldunuz... ve dediğim gibi onunda çok ilginç bir yaşam hikayesi var senaryo olur.. müsait bi zamanda paylaşırız... selamlar...

Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 23:22   #43
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
tarım atölyemizden kareler...

Okulumuzun tarım atölyesinde öğrencilerimizle yaptığımız çalışmalardan bazıları...

Eklenen Resimler
     
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 23:28   #44
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
....

Fotoğrafların devamı

Eklenen Resimler
     
cybel, Hülya, pria ve 5 kişi beğendi.
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 23:31   #45
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
....

............

Eklenen Resimler
     
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 23:35   #46
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
....

Tüm ağaçlar net ailesi üyelerini de atölye faaliyetlerinde aramızda görmek isteriz...

Eklenen Resimler
    
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2012, 23:17   #47
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
so yapılan çalışmalardan kareler...

...

Eklenen Resimler
     
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2012, 23:19   #48
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
...

....

Eklenen Resimler
   
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 00:29   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Adem hocam yazmak nasip olmadı fırsat şimdiye imiş. Ne mutlu size imkansızlıklar içinde imkan oluşturmaya çalışmak ve bu enerjiyi hiç kaybetmeden yola devam etmek...

Önümüzdeki sınav dönemleri bittiğinde sık sık ziyaretinize geleceğim sonra kovalasanız da gitmem haberiniz olsun Saygılarımla

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 19:28   #50
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
kapımız sana ve tüm ağaçlar net üyelerine açık... sana sınavlarında başarılar dilerim... selamlar metern kardeşim..

Mete Tiren ve mrduran beğendi.
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 18:57   #51
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Okulun serasındaki succulent ve kaktüsler muhteşem.. İnsanın seradan çıkası gelmiyor.
Adem Bey bende olmayan ve çok istediğim türlerin yaprak ve çeliklerini benimle paylaştı..
Hattâ bazılarını saksılı verdi

Birkaç fotoğraf da ben çekmiştim.

Eklenen Resimler
     
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 19:05   #52
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
......................

Eklenen Resimler
     
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2012, 00:32   #53
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
teşekkürler selis hanım... ama toplantıda küçücük dal verdiğimi söylediniz

selis beğendi.
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2012, 09:56   #54
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adem Erhan Mesajı Göster
ama toplantıda küçücük dal verdiğimi söylediniz
Ama Adem Bey haksız mıyım?
Sağdaki minicik dal sizin verdiğiniz, daha kök atmadan muhteşem çiçeğini açan benim yürüttüğüm
Name:  IMG_3009.jpg
Views: 1039
Size:  33.7 KB

Şaka bir yana, verdiğiniz bitkiler tek yaprak bile olsa çok değerli..
Biliyorsunuz..

Bu arada çocukların Kampüs gezisi muhteşem olmuş.. Müze'ye gideceğinizi bilsem ben de araya kaynardım..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2012, 21:33   #55
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
mor enginar fideleri...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as Mesajı Göster
Enginarın mor cinsi olanlardan 4 ad fide Tarım Atölyesine verdim. Bahçemdeki enginarların fotoğrafını Sebzeler, enginar yetiştiriciliği, 65 nolu mesajda görebilirsiniz.
Enginar (Cynara Scolymus) Yetiştiriciliği

Cihan beye teşekkürler mor enginarlarımız bizlere gülümsedi nihayet...

mrduran beğendi.
Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2012, 22:49   #56
Ağaç Dostu
 
cybel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2008
Şehir: İZMİR,KARŞIYAKA
Mesajlar: 371
Galeri: 34
Adem Hocam ellerinize ve emeklerinize sağlık. Çok güzel ve özel çalışmalar bunlar. Tebrik ederim kolay gelsin.

cybel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2012, 00:59   #57
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cybel Mesajı Göster
adem hocam ellerinize ve emeklerinize sağlık. çok güzel ve özel çalışmalar bunlar. Tebrik ederim kolay gelsin.
tesekkürler....

Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2012, 10:53   #58
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 18
Adem Öğretmenim nihayet beykoz iş okulundaki seramızda yapıldı ...Ve sadece 2 günde olsa okulumuza bahçe bitkileri öğretmeni görevlendirildi ( Zuhal Hanım )...izninizle telefon numaranızı kendisiyle paylaşıyorum degerli fikirlerinize ve deneyimlerinize başvurmak isterse ..sevgiler saygılar

psyderta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2013, 22:39   #59
Ağaçsever
 
Adem Erhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 63
****** ne demek... hayırlı olsun seranız.. umarım dilediğiniz gibi olmuştur.. selamlar iyi çalışmalar.. cevap geç oldu kusuruma bakmayın...

Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 13:53   #60
Ağaç Dostu
 
nothing's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 264
Hocalarım sizleri tebrik ediyorum, çok hoş ve özverili çalışmalar...

nothing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024