Meyve ve sebzelerle sunum önerileri (ve kullanılan bıçaklar)
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Mesela o gün balık yapıyorsunuz, balığın yanında salata olur, bol limonlu zarı çıkmış kırmızı soğan olur.
Peki ortasına böyle şekillendirdiğiniz bir kırmızı soğan çiçek yakışmaz mı? ;) |
1 Eklenti(ler)
Zambaklar, liliumlar genelde mis gibi kokarlar ama benim bu lillium'um kokmuyor, nedeni ise soğandan yapıldığı için.
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili malina bunu sizin için yaptım. Bu daha ilk denemem bir sonraki daha güzel olacak, evdeki elmalar küçüktü daha irisini bulmam gerek. :D
|
Güler abla aştınız valla, her biri muhteşem.. Ellerinize sağlık. Acaba ders mi alsak sizden :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Ellerine sağlık :)
|
Güler hanım;
Ben karpuz zamanında gelecekleri bekliyorum artık. Karpuzdan bile ne kadar farklı şeyler yapılıyor. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Saygıdeğer Güler Ablam.
Yeni başlamanıza rağmen çok çok güzeller. Bazı proğramlarda izliyorum. O kadar harika şekiller çıkarıyorlar ki, hayran olmamak elde değil. Dilerim devamı gelir. Kolay gelsin. |
Bu mevsimde en çok bulduğum turp ve havuç, meyvelerden de portakal, elma.
Ananas'dan güzel meyve tabakları hazırlanıyor kivi eşliğinde. Karpuz ve kavun zamanı gelince bakalım neler yapabileceğim ancak bir iki tane daha bıçağım eksik, onları da bir bulabilsem. İlgileriniz için teşekkür ederim. |
Alıntı:
Eline sağlık güler abla hepsi çok güzel olmuş yahu ama bu daha hoşuma gitti balık rakı soğan gel de etrafta dolan dermişim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok güzeller. Hangi aletle ve nasıl yaptığınızı da gösterirseniz sevinirim.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili sakagun bu sıralar oyuncaklarım turplar, havuçlar hıyarlar ve biberler. :D
Tabii bunun yanında kullandığınız bıçaklar ve diğer küçük aksesuarlar da önemli. Önce size bıçaklarımı göstereyim, üç tane daha almak istediğim var, arıyorum ama bulamadım. İlk fotoğraftaki bıçaklarım kolay şekillendirmede kullandıklarım. Büyüğü ve küçüğü var. Küçükleri havuçlarda, minik kırmızı turplarda rahatça kullanabiliyorsunuz. Büyük olanları da kabak, hıyar, pancar gibi sebzeleri şekillendirmede |
1 Eklenti(ler)
Sağ taraftaki küçük olan meyvelerin filetosunu çıkarırken kullandığım.
Sol taraftaki de çok keskin, hıyar, havuç ve kabağı gül gibi yaparken zar inceliğinde doğradığım bıçak. |
2 Eklenti(ler)
Sol taraftaki yine oldukça keskın doğrama bıçağı, sağ taraftaki ortası çukur kürek gibi şekillendirme bıçağı, kırmızı soğanı bununla yaptım. Bunun biraz daha darına ihtiyacım var. Onu da oluk açmak için istiyorum.
Örneğin yeşil elmadan kaplumbağa yaparken sırtını bıçakla yaptım halbuki bu bıçağım daha darı olmuş olsaydı daha kolay yapabilecektim. |
2 Eklenti(ler)
Bunlar kalıplar, zımba gibi bastırıyorsun yıldız ve kalp şeklinde turp, havuç şekillendiriyor.
|
2 Eklenti(ler)
Bununla patates, havuç, kabak gibi sebzeleri tırtıklı olarak kesiyorsun
|
1 Eklenti(ler)
Sol taraftaki kırmızı saplı ile kavun, karpuzdan minik toplar yapıyorum, aynı zamanda çilekten bebekler yaparken çilekleri oyuyorum.
Çilek bebekleri bu başlığın çocuklar için olan bölümünde görebilirsin. Sağ kısımdaki soyacağın sağ tarafındaki minik çıkıntı ile de hıyar ve havuç üzerinde kanallar açıyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024