agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (http://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Önerdiğiniz yemek kitapları (http://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/11593.htm)

Mine Pakkaner 25-07-2008 23:57

Önerdiğiniz yemek kitapları
 
Bir kitap önermek isterim.


Alıntı:

http://bp0.blogger.com/_MdKWkkiWA7s/...0/Mtfklrdn.jpg

Mutfaklardan Taşan Öyküler
Tijen İnaltong


http://www.kitapalemi.com/kitaps/harf/T.gif ijen İnaltong bu sefer karşımıza farklı bir hikâyeyle çıkmak ve her yaşamın bir öyküsü olduğunu anlatmak istedi. Kimi mutfağımızı dünyaya tanıtmış, kimi Anadolu’nun unutulmuş tariflerini derlemiş, kimi atasından gördüğü yöntemlerle üretim yapmayı sürdüren, kimi ise hiçbir zaman mutfaktan çıkamamış, alnından akan teri silip yaşamın içine dalamamış elli beş kişinin mutfak öyküsü var bu kitapta.

Kimler yok ki aralarında: Biricik oğluna duyduğu özlemi dile getiren Müjgân Şavkay, aşçıların piri Aydın Yılmaz’ı sevgiyle anan meslektaşları Emrullah Gümüştaş ve Haşim Demirtaş, tatlı diliyle Ege’nin yemek kültürünü anlatan Gökçen Adar, Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için var gücüyle çalışan Sevim Gökyıldız, koltuğunun altına pek çok karpuz sığdıran gazeteci Nedim Atilla, Karslı gravyer üreticisi İlhan Koçulu, beş nesildir zeytinyağı üreten Kürşat ailesi, İkinci Bahar dizisine ilham veren Gaziantepli kebap ustası Ali Haydar, Atatürk’e kestane şekerini sevdiren Hacı Rasim Öztat, gastronomi uzmanlarının buluşma noktası Çiya’nın kurucusu ve baş ustası Musa Dağdeviren...

Kemah’tan Bozcaada’ya, Tokat’tan Kastamonu’ya, Niğde’den Burdur’a, Antakya’dan Gölpazarı’na kimi köhnemiş kimi yıkılmış onlarca mutfak, bu mutfaklarda kullanılan araç gereçler; kilerleri dolduran sucuklar, çerezler, turşu ve reçeller, binbir emekle pişirilen birbirinden leziz yemekler, börekler, tatlılar.

Belki de sizi kendi çocukluğunuza götürecek bu lezzetler... kurt gibi acıkarak oturduğunuz yaz sofralarına, tadı damağınızda kalan tandırbaşı sohbetlerine, baklava tepsilerini gizlice temizlediğiniz bayramlara...

Sizlerle paylaşmak istediğim bir konu daha var, bir solukta okuyacağınız bu kitapta "Yemeği koklayarak yaparız." başlıklı öyküde benim ve ailemin mutfağımızdan taşan öyküyü bulacaksınız. :)

Ozlem A 08-05-2013 17:28

Arzu ve Ülfet Aygen tarafından yazılmış olan Beyaz Unsuz ve Şekersiz Hamur işleri kitabını hararetle tavsiye ederim. Uluslararası Gourmet ödülleri ile de başarısı tescilli ve ben de bir çok tariflerini başarı ile denedim.

Ayrıca Tijen İnaltong'un tüm kitapları harikadır. Bir de özellikle Refika Birgül ün geleneksel mutfağımızı yeniden yorumlayan tariflerini mutlaka denemek gerek düşüncesindeyim.

hira 08-05-2013 22:52

bugün ne pişirsem-selime zaimoğlu

s-bilge 09-05-2013 10:26

leman cılızoğlu eryılmaz-türk mutfağından seçme yemekler, gönül candaş-bereketli olsun, cemal türkan-aşçılık . üçü de müthiş.

egülnur 09-05-2013 19:21

Tam olarak yemek kitabı değil. Bütün yemek tarifleri tek-tek anılarla harmanlanmış.40-50 yıl önceki İstanbul un yaşam tarzı ile ilgili yaşanmışlıklar. Takuhi Tovmasyan dan '' Sofranız Şen Olsun ''. Malzemelerin temini bile ayrıntısıyla betimlenmiş. Bir masal gibi okunuyor. Özellikle hamurişleri de gayet güzel pişirilip afiyetle yeniyor :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024