agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni72Beğeniler
  • 5 Gönderen A_NOMAD
  • 9 Gönderen Jakin
  • 3 Gönderen sevgihoca
  • 4 Gönderen A_NOMAD
  • 5 Gönderen İsmail Kuzucu
  • 11 Gönderen A_NOMAD
  • 5 Gönderen Ozlem A
  • 5 Gönderen pınar59
  • 7 Gönderen Jakin
  • 4 Gönderen Jakin
  • 4 Gönderen pınar59
  • 2 Gönderen Sûz-i Dilârâ
  • 1 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 3 Gönderen hosseda
  • 3 Gönderen Sûz-i Dilârâ

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-11-2015, 16:22   #1
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
Artan yemek ve malzemeleri değerlendirme

Bu sabah kahvaltıda yumurtalı ekmek (tuzlu ve baharatlı) kızartmıştım, elimin ayarı kaymış ve epey fazla hazırlamışım

Tuzlu ve baharatlı olduğu için şerbet hazırlayarak ekmek tatlısına dönüştürmem söz konusu değil, soğuk haliyle de yenmeyecek-ziyan olacak...

Zaten bayat ekmekleri değerlendirmek için yaptığım yiyeceği ziyan etme düşüncesi canımı sıktı

Aklıma da hiçbir alternatif gelmedi. Ben bu artan ekmek kızartmalarını nasıl değerlendirebilirim?

Önerilerinizi bekliyorum

 
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2015, 17:15   #2
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Küp küp doğranıp biraz fırınlanıp çorbalara konabilir.
Yine doğranıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve biraz salçalı kuru naneli kızdırılmış tereyağı dökülüp yenebilir.

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2015, 17:52   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Karnım tok ama gene de Jakin yazdıklarınız gözüme hoş göründü.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2015, 18:09   #4
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
Haklısınız sevgihoca, sarımsaklı yoğurt -üstüne döküldüğü her şeyi- cazip hale getiriyor

Sevgili Jakin'in önerisine uyarak akşam yemeğinde süsleyip sofraya getirmeyi düşünüyorum, teşekkürler

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2015, 18:14   #5
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,779
Galeri: 7
Geçenlerde bir kanalda kuru ekmek, baharat ve yumurta ile birlikte ekmekli köfte yapmışlardı. Mutfak robotundan geçirip harç olur gibime geldi.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2015, 21:04   #6
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
...doğranıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve biraz salçalı kuru naneli kızdırılmış tereyağı dökülüp yenebilir.
Ekmekleri kurtardık, oldukça da lezzetliydi, teşekkürler

''Bu ne?'' diye soran eşime otomatik olarak ''Jakin'' deyiverdim, haberiniz olsun bu devşirme yemeğin adı artık ''Jakin'', en azından bizim evde...

Cümle içinde hoş oluyor: Biz bu akşam Jakin yedik

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2015, 10:28   #7
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Çok güzel bir başlık olmuş, eline sağlık Sevgili A_NOMAD. Burada mutfakta artanları nasıl değerlendirdiğimizi paylaşabiliriz.

İdeali her şeyi aynı gün yiyebileceğimiz kadar yapmak ve besin değeri kaybolmadan tüketmek. Ama bazen evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor.

Örneğin, pirinç pilavı arttığında ertesi gün yayla çorbası yapmak gibi pratik herkesin bildiğini düşündüğümüz bir yöntem, mutfağa yeni biri için harika bir fikir olabilir.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2015, 10:58   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-09-2014
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 167
Sevgili dostlar banada bir fikir verirmisinz küçük oğlum sabah namazından sonra börekçiye kahvaltıya gitmiş evede bir kilo börekle döndü epeycede arttı birkere fırında ısıttım ikinciye ısıtırsam kuruyor sizce nasıl değerlendireyim cama kuşlara koysam fırtına var uçacak ne yapsam bilemedim. Selamlar

pınar59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2015, 11:08   #9
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Benmaride ısıtabilirsiniz. Alta su dolu bir kap, üzerine delikli bir kap koyup, buharında..

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2015, 11:40   #10
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Ekmekleri kurtardık, oldukça da lezzetliydi, teşekkürler

''Bu ne?'' diye soran eşime otomatik olarak ''Jakin'' deyiverdim, haberiniz olsun bu devşirme yemeğin adı artık ''Jakin'', en azından bizim evde...

Cümle içinde hoş oluyor: Biz bu akşam Jakin yedik
Çok güldüm.. ) Afiyet olsun sevgili A_NOMAD..

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2015, 12:31   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-09-2014
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 167
Sevgili Jakin teşekkür ederim pratik bir zekanız var, Mersinden imdada yetiştiniz sağolun.Hoşçakalın.

pınar59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2016, 06:14   #12
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 2,984
Galeri: 3
Hamarat, pratik zekâlı ev hanımlarına hep hayranlık duymuşumdur.

Ben ve çocuklar buğday ekmeği yiyoruz, eşim beyaz ekmeğinden vazgeçemiyor.

Tarsus belediyesi -sağolsunlar- belediye fırınlarında katkısız buğday, kepekli, yulaflı, çavdarlı, beyaz ekmek çıkarıyor.

Buğday ekmeği daha ertesi güne dağılmaya başladığı için artık üçüncü güne kalan ekmekleri kurutup parçalayıcıdan geçirip galeta unu yapıyorum. Köftelerde kullanıyorum.

Tepside kurumuş ekmekleri gören çocuklara kıtır kıtır oluşu cazip geldiği için çerez gibi gelip gidip yiyorlar

Bazen de bu kurutulmuş ekmekleri çorbalarına katıyorum, fırınlamaya gerek kalmıyor.

A_NOMAD ve Jakin beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2016, 11:54   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,222
Galeri: 3
Bayatlamış ekmekleri hafta sonu köye götürüyorum, komşuların keçileri bayılıyorlar.

Evdeki yemek artıklarından hayvanlara uyacakları ise sofra toplanırken erken davranarak bu iş için evde bulundurduğum plastik kapaklı kaplara koyarak buzluğa kaldırıyorum. Cuma akşamı ertesi sabah için yol hazırlığımı yaparken onları da buzluktan indirip torbalara koyarak buzdolabında muhafaza ediyorum. Geleceğimi nasıl anladığını bilemediğim bu yaramaz ile komşunun köpekleri bayram ediyorlar.

Eklenen Resimler
 
Jakin beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2016, 20:18   #14
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
...Evdeki yemek artıklarından hayvanlara uyacakları ise sofra toplanırken erken davranarak bu iş için evde bulundurduğum plastik kapaklı kaplara koyarak buzluğa kaldırıyorum...
İyi niyetli bir davranış olmakla beraber yemek artıklarını hayvanlara vermek (artan ekmekleri keçilerin yemesi zararlı olmayabilir, o konuda bilgim yok ama kedi-köpekler için söylüyorum) pek doğru değil, içlerinde mutlaka tuz veya şeker bulundurdukları için onlara faydadan çok zarar veriyorlar, hele soğan ya da sarımsak varsa vah ki ne vah

Ayrıca bu başlığın maksadı artan yemek ve malzemeleri ''mutfakta'' değerlendirmek için (mesela artan pilavdan kadınbudu köfte, bayat ekmekten kruton yapmak gibi) öneriler paylaşmak.

Saygılarımla...

Jakin beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2016, 20:46   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,222
Galeri: 3
Başlığı iyi değerlendirememişim haklısınız.

Köydeki hayvanlara komşular sadece kuru ekmek veriyorlar. Onlarda yemek artması diye bir şey yok artan yemek olursa ertesi gün tarlaya gidiyor azık olarak onlarla. Benim ise artık diye yazdıklarım hayvanlara uyacak parçalar olmakta. Tavuktan artan deri vs kısımlar, etin yağlı diye yenmeyen kısımları, kuzu gerdanın ayıklanamayan kısımlarıyla beraber kemikleri. Makarnanın dolapta bekleyen fazlası. Daha ayrıntıya girmem gereksiz olacak ama onlara zarar verecek yiyecek götürmüyorum ( mesela tavuk kemikleri ki onu da gene buradan öğrenmiştim daha evvelki bir yazışmadan). Et suyu için kaynatılan kemikler gidiyor. Yanında et suyuda alıyorum bir kutu orada onlara papara için. Ben müdahale etmezsem bu tür atık ( veya artıklar) çöpe gidiyor. Hayvanlar gerçekten bayram ediyorlar beni görünce ve tüm gün bizim bahçede yatıyorlar. Komşunun köpeği onlarla bahçeye de gitmediğinden sitem eder oldular, abi sen geldinmi alamıyoruz bunları bahçeden diye...
Endişeye mahal yok onlara zarar verecek yiyecek taşımam.

Gül Batur, A_NOMAD ve Jakin beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2016, 07:05   #16
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 2,984
Galeri: 3
Elmanın kabuğu da artan malzeme sayılır mı

Kabukları kurutup bitki çaylarına katıyorum

Gül Batur, A_NOMAD ve Jakin beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019