11-09-2013, 23:52 | #31 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2013
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 15
|
Hakkari de pizza |
12-09-2013, 02:02 | #32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
|
hakkari ve pizza mı? Sivas'ta pastırmalı madımak diyeyimm.. muhteşem ötesi.. |
12-09-2013, 08:49 | #33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2009
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Florya
Mesajlar: 397
|
Badem Ezmesi
Edirne için Keçecizade'yi önerebilirim. Ayrıca, İstanbul - Nişantaşı'nda da bir şubeleri var. |
12-09-2013, 13:42 | #34 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Mirza Köftecisi Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi taraflarına yolunuz düştüyse mutlaka uğrayın ve mutlu ayrılın, leziz Balkan köftesini deneyin. Kırık Türkçe bilen bir baba ve ona tercümanlık yapan kızı ve oğlu Mirza’nın beraber işlettiği köfteci dükkanı. Bu baba çok sevimli. Ne anlattığını bazen pek anlayamayabiliyorsunuz ama içten ve samimi. Kendi aralarında Boşnakça konuşuyorlar. Hijyene çok dikkat ediyorlar. Zaten mutfağı tezgahın hemen arkasından görebiliyorsunuz. Her şey gözlerinizin önünde. Samimi bir ortam. Üç çeşit köfteleri var. İlk köfte Cevapi (Boşnak Köftesi). Parmak köfte gibi. İnegöl ve Tekirdağ köftesini andırıyor, biraz daha yağsız. Porsiyonun içinde 10 adet köfte var. Gerçekten doyurucu. İkincisi Pleskavitsa (Balkan hamburgeri). Pleskavitsa eski Yugoslavya’nın tüm bölgelerinde yapılan bir çeşit köfte. Köfte normalde yaklaşık 20 cm çapında açılıyor. Oldukça yağlı bir kıymadan yapıldığı için tahmin edersiniz ki bir o kadar da lezzetli. Pleskavitsa'sı memleketindekilerden ince ancak aynı lezzeti yakalamışlar diye söyleniyor. Baharatlı değil, üzerine kuru et ve taze kaşar koyup odun kömüründe pişiriyorlar. Bu iki köfte çeşidi de acılı sos ile mükemmel gidiyor. Aslında içeriğinde tam olarak ne var bilmiyorum ama şekil olarak bizim pek te alışık olmadığımız bir biçimde. Daha tabağımızda dumanı tüten bu köfteyi görür görmez neşemiz yerine geliyor, yutkunmalar başlıyordu. Köftenin bu kadar büyük yapılmasının amacı, ateşe maruz kalan yüzeyin daha az olmasını sağlamak ve etin lezzetli suyunu kaybetmemesiymiş. Ağzımıza attığımızda damağımızda inanılmaz lezzet patlamaları oluyordu. Bu köfteyi löp löp yerken beyninizdeki mutluluk hormonlarının seviyesinin arttığını mutlaka hissedeceksiniz. Sonuncu köfteye sosis diyorlar ama esasen bir bumbar, kuzu bağırsağını dana etle doldurup pişiriyorlar. Ağızda eriyor. Sosis de hardalla muhteşem gidiyor. Son olarak Soka adında ilginç bir aperatifleri var. Sütü (krema da olabilir) içi boşaltılmış bibere ekliyorlar. Süt biberlerin içinde mayalanıp kaymak oluyor. Kaymaklı turşu gibi bir şey. Tarifi çok zor. Ama akıllara zarar. Löp löp götürdüğünüz bu köfte lezzeti şöleninden sonra oldukça makul bir hesap ödüyorsanız daha ne isteyesiniz ki… |
12-09-2013, 13:55 | #35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Buyurun SİNOP NOKULU, taze pişti. |
12-09-2013, 14:13 | #36 |
Ağaç Dostu
|
İştahı her zaman açık biri olarak bu sayfaya hiç bakmamam gerekiyor aslında. Sayın Bahçedenn, sizin Soka dediğiniz aperatif sanırım Balkanlara ve dolayısıyla Trakya'ya özel bir tat.Başka yerde hiç rastlamadım. Ben çocukken annanemin yaptığını hatırlıyorum, onlar ''katık'' derlerdi adına. Keçi veya koyun sütünden hazırlandığını hatırlıyorum. Tadının güzel olduğunu hatırlıyorum sadece. Çok uzun zaman sonra bu lezzeti hatırlattınız bana. Dolmalık biberin tadıyla sütün aldığı tat biribirine çok yakışıyor. Süt yoğurtta değil peynir de değil, ilginç bir tatta. |
12-09-2013, 14:36 | #37 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Alıntı:
Süt deseniz değil, peynir deseniz değil, yoğurt deseniz hiç değil. Ama hepsinden azar azar kaymaklı bir tat alıyorsunuz. |
|
12-09-2013, 15:05 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Sn. bahcedenn, ben evlenmeden önce 19 yılımı Bayrampaşa'da geçirmiş biri olarak Yıldırım mahallesine hiç yolum düşmedi ama köfteleri öyle bir anlattınız ki, o taraf gittiğimde muhakkak uğramak isterim |
12-09-2013, 15:16 | #39 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Alıntı:
Ama dikkat ederseniz yolum Bayrampaşa'ya düşünce değil, Avrupa yakasına düşünce dedim. Çengelköy'de de Meşhur Recep Usta vardır mesela. Çınaraltı'nda kime sorsanız gösterir. Onun da köftesi mükemmeldir. O da bazı Gurmelere göre ilk 10 içerisinde yer alır. Ama Mirza benim damak tadıma daha çok hitap ediyor. Bu yüzden 5 dk mesafede olduğum Çengelköy yerine yolumu daha çok Mirza'ya düşürmeye bakıyorum. Ama Recep Usta'nın da hakkını yemeyeyim şimdi. |
|
12-09-2013, 15:32 | #40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
öyleyse benimde size bir önerim olacak (yolunuz avrupa yakasına düşünce ) Bayrampaşa çevik kuvvetin karşısında (şuan isim veremiyorum, gidince bakarım) lahmacun yapan bir yer var fakat muhteşem bir yer ve hayatımda yediğim en güzel lahmacunu yapıyorlar "özel urfa lahmacunu" diye isteyin! lahmacunda ve çiğ köftede isim yapmış o markalar bunun yanında sıfır kalır inanın! |
12-09-2013, 18:26 | #41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2009
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Florya
Mesajlar: 397
|
Soka
|
12-09-2013, 22:19 | #42 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy köyünde kurufasulye ve sütlaç. Eğer Sümela Manastırı'nı ziyarete gittiyseniz burası için de kendinize 2 saatçık ayırın. İşin sırrı bu doğa harikası köyde, bu ineciklerin sütünde. Osman Usta'nın bu dükkanında bu lezzetleri tatmak için bu 2 saati kendinize ayırdığınız için kesinlikle pişman olmayacaksınız. Kurufasulye de güzeldi ama sütlaç bambaşkaydı. Normalde sütlacı hiç sevmeyen birisi olarak orada 2 buçuk tane yemiştim geçen sene. Düzenleyen bahcedenn : 13-09-2013 saat 20:25 Neden: Harf hatası |
13-09-2013, 08:36 | #43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2009
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Florya
Mesajlar: 397
|
Kanaat Lokantası - Üsküdar
Osmanlı ve Türk Mutfağına meraklıysanız ve de Üsküdar'a yolunuz düşerse, sizlere önerim, 75 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Kanaat Lokantası'na uğramadan geçmeyin. Benim favorilerim: Elbasan Tava Saç Kavurma İrmik Helvası Afiyet olsun... |
16-09-2013, 11:42 | #44 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Alıntı:
KÖFTECİ RECEP USTA Yakın mesafeye servis var Recep Usta tarafından 1951 yılında açılan Çengelköy'deki Köfteci Recep Usta'yı 20 yıldır oğlu Yavuz Güldiken işletiyor. Köfteci Recep Usta, her gün 11.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Köfte-piyazın yanı sıra kendi imalatı olan kadayıf ve kemalpaşa gibi tatlılar da mönüsünde yer alıyor. Köfteci Recep Usta, yakın mesafedeki adreslere servis de yapıyor. İstanbul, Çengelköy, (0216) 321 49 77. |
|
21-09-2013, 13:17 | #45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2009
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Florya
Mesajlar: 397
|
Profiterol
|
27-09-2013, 23:36 | #46 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Kartepe Maşukiye Saklıbahçe'de, kiremitte alabalık hemde şelale manzarası eşliğinde... |
02-10-2013, 15:06 | #47 |
Ağaç Dostu
|
Bursa Saitabat Köyü'nde köy kahvaltısı, yapabileceğiniz en keyifli kahvaltılardan biri olacaktır. Burası şelalesiyle, dağların arasından dökülen deresiyle, yeşiliyle harika bir doğaya sahip bir köy. Saitabat elalesi - Bursa Bykehir Belediyesi Saitabat Şelalesi - Bursa.com.tr | Tüm Renkleriyle Bursa Bu köyün girişimci köylü kadınları, harika bir işe kalkışıp Türkiye'nin ilk köy kadınları derneğini kurmuş farkına varmadan. Bizim tanışmamız ise toplu olarak benden diksiyon dersi almalarıyla gerçekleşti. Her biri birbirinden güzel insanlar. Hünerleri de cabası... Dernek bünyesinde kendi çabalarıyla yaptırdıkları binalarında inanılmaz lezzetlerle buluşturuyorlar. Her şey doğal. Kendileri imece usulü, doğal malzemelerle hazırlıyor tüm yiyecekleri. Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Resmi Web Sayfası Diyorum ki bir gezi düzenlesek. Hep beraber bir köy kahvaltısı yapsak Saitabat Şelalesi'nin yanıbaşında... Ne dersiniz? Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Resmi Web Sayfası / Meşhur Köy Kahvaltımız |
06-10-2013, 11:17 | #48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2009
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Florya
Mesajlar: 397
|
Ayvalı Yahni
|
07-10-2013, 18:52 | #49 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
|
buyrun bende sizleri bizim eve davet edeyim, çok fena portakallı kereviz yaparım inanın |
07-10-2013, 22:28 | #50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 314
|
Antalya da "Yedi Mehmetler" et ve balık, Isparta da "Kadirin Yeri" tandır, kabune, fıstıklı irmik ve hoşaf. |
14-10-2013, 22:40 | #52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 237
|
Bende yolu Afyona düşenlere sesleneyim,İzmir'den giderken birinci Hanedan restoran.Muhteşem bir tandırı var.Etin tadı,kokusu ve pişme şekli ...inanılmaz lezzetli, bunu tatmadan et yedim demeyin derim.İkincisi daha ilerideymiş o kebapçıymış. |
30-12-2013, 13:38 | #53 |
Ağaç Dostu
|
Dışarıda iştahla yemek tüketemeyen biri olarak ve kendimce seçici bir damak tadım olduğuna inanarak favorim olan bir kaç adresi sizlerle paylaşmak isterim. Bodrum' da Yalıkavak' a özel olarak sadece - Kavaklı Köfteci için bile gidebilirim. İçecek olarak yakışanı siz değerlendiriniz. Bağdat caddesi-Kadıköy güzergahında bulunanlar için en iyi iskenderin adresi, Kebapçı İskender önerimdir. İçecek olarak üzüm şırası yakışıyor. Öğün olarak çok önemsemediğiniz ama lezzetli bir ayak üstü atıştırmalık adresi ararsanız, muhtelif yerlerde şubeleri bulunan Burger House ve kendi tercihim olan taze kesim patates ve (ben tercihimi köfte burgerlerden değil, et içerikli burgerden yana kullanıyorum) lokum burger tavsiyemdir. Yine patates ve burger denilince içecek tercihi yönünden fazla seçenek yok. Ağzınızın tadının hiç bozulmaması, bol sohbetli, keyifli, bereketli sofralardan size kalanların sağlık ve en güzel anılarınız olması dileğiyle... |
30-12-2013, 15:42 | #54 |
Ağaç Dostu
|
Sayin kelebek calisi na Kavaklı köfteci konusunda kesin katiliyorum. 17 yıldan bu yana biz iki kardeş ve ailelerinin ritueli yazın en az iki hafta perşembe günleri(Yalikavağın pazarıdır) hanımları pazara bırakır(çul çaputu ünlüdür) biz iki kardeş sahile iner bardağıda soğutulmuş buzlu bira dan sonra hanımların gelmesi ile Kavaklı köfteciye otururuz. Ancak Ya bizim damaklarımız eskidi (şüphesiz) veya son yıllarda eski tadı yok Köftenin üzerine Bitez dondurma olmazsa olmazlardandır. Bunun dışında tatlı börek deyince Ataköy 5. Kısım çarşısındaki Mimar bir arkadaş(yakın bir geçmişte vefat etti) ile gerçek bir hanımefendi olan ve bu işi bizzat çekip çeviren eşinin işlettiği HİTİT BÖREK bizim ve çok kişinin favorisidir. Ev baklavası ve kol börekleri ile elmalı kurabiyesi taşındığımız 30 kilometre öteden bizi hala çekiyor. Bu sektörün ünlü bir zinciri orada açtığı bir şubesini onunla rekabet edemediği için kapatıp gitti. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın. Düzenleyen OSMAN45 : 30-12-2013 saat 17:13 |
30-12-2013, 21:13 | #55 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Artık hayatımızdan kırmızı eti çıkarmış gibi olsak dahi, 2-3 ayda bir eşimle HD'de ağız tadıyla iskender yemekten pek vazgeçemiyoruz. HD İskender |
04-12-2016, 17:56 | #56 |
agaclar.net
|
Antakya' ya gidince bildiğiniz tüm güzel yemeklere ilaveten bakla ve humus, Kars'ta piti ve kaz (gerçi ben kazı sevmedim, mevsimi değil dediler), Düzce'de Köfteci Arnavut Kardeşler'de köfte ve ciğer, çerkez tavuğu, melengüççeği tatlısı, Amasra'da hamsi tava, Antep' te baklava, küşneme kebabı, beyran çorbası, katmer, Urfa'da Köse'nin yerinde patlıcan kebabı, Demre'de mavi yengeç tatmadan dönmeyin. |
04-12-2016, 18:16 | #57 | |
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
|
|
04-12-2016, 18:43 | #58 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2016
Şehir: izmir
Mesajlar: 17
|
Madimaga bayirlirim hele bir de pastirmali olursa mmmm harika |
24-12-2016, 09:32 | #59 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Bu börek için İzmir'den Adana'ya geldiler Adana'da 48 yıl önceki kalite ve tadını hiç değiştirmeyen 'Börekçi Levent' lezzet avcılarının uğrak yeri oldu. İlk günkü gibi hala seyyar tablada satış yapan Levent Tamtürk, yapımını babasından öğrendiği su böreklerini sabah saat 05.00'de başlayarak 10.00'a kadar tüketiyor. Merkez Yüreğir İlçesi Süleyman Vahit caddesindeki seyyar tezgâhın ününün tüm Türkiye'ye yayılması, tanınmış gurmelerin yazıları ve sosyal medyadaki anlatımlarla başka kentlerdeki lezzet tutkunları da Adana'ya ayak bastığında bu börekçiyi arayıp buluyor. Tarifini sır gibi sakladığı su böreğinin nasıl yapıldığını kimseye anlatmayan Levent Tamtürk, böreğin yufkasını kendi elleri ile açıp kaşar ve tereyağını özel olarak seçtiğini, sevgi ile işini yaptığı söyledi. Son olarak İzmir'den 06.00 uçağı ile Adana'ya gelen 5 kişilik 'Gurmeler Yolda' grubu, sosyal medyada gördükleri su böreğini tadabilmek için uzun süre kuyrukta bekleyip adını duydukları börek ile tanıştıklarında, "Herşeye değdi" diye konuştu. |
24-12-2016, 13:36 | #60 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2011
Şehir: Çorum
Mesajlar: 76
|
Çorum'a 30 yıl önce geldiğimde ilk tandırı rastgele gittiğim ÇAKIR AYDIN lokantasında yedim. Muhteşemdi. Bilmeden en iyisine gitmişim. Hala lezzetinde en ufak bir değişim yok. Mekan daha da modernleşti. Ailenizle çekinmeden gidebilirsiniz. Kuzu şiş burada iddialıdır. Kuzu etiyle yapılan kıymalı pide de tavsiyelerimden. Ne yerseniz yiyin üzerine kaymaklı ekmek kadayıfını gömmeyi unutmayın. Çorumlu olan kime sorarsanız tarif eder... |
|
|