20-11-2011, 15:23 | #303 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Oruk Tarifi
Alıntı:
Tarif; 1-Kilo ince köftelik bulgur. 500-gr,yağsız sert sinirleri alınmış dana eti. 3-Kaşık biber salçası. Baharatlar; Yarım kaşık kuru fesleğen biraz kimyon karabier tarçın. Yapılışı: Malzemenin hepsi ıslatılıp makinada çekilir.(Özel makinesi var) Yumuşayıp hamur haline gelene kadar azar azar su ilave edilir. Makinede oruklar açılır içi kıymayla doldurulur. Kıymanın Tarifi: Bir kilo ince çekilmiş kıyma,4 tane orta boy soğan,yarım çay bardağı su ile birlikte bir tencerede kavrulur, ta ki iyice kavrulup suyunu çekinceye kadar. Sonrasında ince kıyılmış soğanlar ilave edilir.Soğanlar piştikten sonra ateşten alınır.İnce kıyılmış maydanoz eklenir. Bir kahve kaşığı kimyon,bir kahve kaşığı pul biber,isteğe göre farklı baharatlar karıştırılıp oruklar doldurulur. Ben haşlamayı seviyorum ama isteyen de kızartma yapabilir.Hem kızartması hem de haşlaması yapılabilir.. Herkese afiyet olsun. |
|
20-11-2011, 15:25 | #304 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Alıntı:
Birkaç tanesi kızartılmış geriye kalanlar haşlanmış.. |
|
22-11-2011, 11:10 | #306 |
Moderatör
|
Sevgili melisa31, tarif için teşekkür ederim. Tarifi okuyunca bizim içli köfteye çok benzettim, biz bunu yaparken fıstık ve iç ceviz de kullanırız. Bazen haşlanmış, bazen de kızartılmış olarak yeriz. Annemlerin evinde kızartma ağır olmasın diye mangal ateşinde çevire çevire kızartılarak da yenilirdi. |
22-11-2011, 15:21 | #308 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Bugün biraz tembel yemeği yaptım. Antakya usulü Katıklı, yanında da ayran. |
24-11-2011, 08:20 | #309 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Izgara balık, yanında salata.. |
25-11-2011, 14:13 | #311 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Pazı sarma Mercimek çorba kağıtta kek.. Yarına Allah kerim... |
28-11-2011, 09:27 | #313 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
|
Tavuklu, tel şehriyeli sebze çorbası Kurutulmuş patlıcan ve biberli tereyağlı bulgur pilavı Bol soğanlı ıspanak kökü kavurması Yoğurt ve mevsim salatası |
28-11-2011, 10:14 | #314 |
Moderatör
|
İnanır mısınız, sabah işlerine başlamadan evvel hemen bu başlığa bakıyor ve arkadaşların ne pişirdiklerine göre ben de yapacağım yemek hazırlığına girişiyorum. DarkYES'in bezelyeli pilavı bende hemen çağrışım yaptı. Bugün ben de Kıymalı bezelye Pirinç pilavı karışık komposto Su muhallebiisi.(üstüne dondurma veya gülsuyu-pudra şekerli-ben dondurmalısını tercih ederim ama Oğuz pudra şekerli ister) |
29-11-2011, 14:49 | #315 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Fırında sebzeli tavuk Meyhane pilavı Salata Ve çok sevdiğim bir tabak humus. |
29-11-2011, 18:13 | #317 |
Ağaç Dostu
|
Şeker yüksekliği nedeniyle diyet yemeklerine devam Kendim için buharda brokoli, kırmızı kapya biber haşlıyorum; yanına bir bardak yoğurt ve 2 dilim tam buğday ekmeğiyle yiyeceğim. Eşim için de yayla çorbası, kasap köftesi ve sebzeli bulgur pilavı yaptım Düzenleyen Dudi : 29-11-2011 saat 18:14 Neden: ekleme |
06-12-2011, 17:25 | #320 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Sevgili agozce, kusura bakmayın mesajınızı yeni farketim, malum evde iki genç olunca bilgisayar karşısına geçmek biraz zor oluyor. evet biberli ekmek. tarifi; 2- orta boy soğan 300-gr.çökelek 3-kaşık(tepeleme)biber salçası istenildiği kadar zeytin yağı. Yapılışı; soğanlar doğranır bütün malzeme birlikte karıştırılır taş fırına gönderilir.. Antakya'lılar evde pişirmeyiz, nasıl istediğimi fırıncıya söyleriz pişirip eve gönderir.. |
07-12-2011, 09:40 | #321 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Bamya. Domatesli pirinç pilavı. yoğurt. |
15-12-2011, 18:04 | #322 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
1.si Tavuklu Firik bulgur. 2.si Yöresel ismi:Abuğannuç, bilinen ismiyle patlıcan salatası 3.sü Peynirli künefe |
15-12-2011, 19:39 | #323 |
Moderatör
|
Pastırmalı kuru fasulye Pirinç pilavı Kabak tatlısı (Oğuz'un yetiştirdiği kabağı 5 e böldük) Ama ben hiç birini yiyemiyorum canım çorbadan başka bir şey istemiyor. Ne de doğru söylemişler " hastaya çorba" diye. Tavuk suyuna arpa şehriyeli çorba, bol limon ve karabiber eşliğinde. |
16-12-2011, 09:06 | #325 |
Moderatör
|
Oooo, o ibadullah var. Oğuz hergün portakal suyu sıkıyor bana ama şimdi nara çevirelim işi. Teşekkür ederim. |
16-12-2011, 09:55 | #327 |
Ağaç Dostu
|
Hamsi tavada, salata Mısır ununa bulanan hamsiler, tel süzgeçte fazla unlarından arındırılıp, az yağ dökülmüş teflona yıldız şeklinde dizilir. Hamsi kızartmak için özel, düz kapak yardımıyla ters, yüz edilir. Salata eşliğinde, yenir. Salatanın üzerine kendi yaptığınız zeytin ilave edilirse, sofrada zeytin hazırlama üzerine sohbet gelişir. Afiyet olsun. |
16-12-2011, 10:55 | #329 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Hamsiler özendiriyor , ellerinize sağlık Ben bu gün karar veremedim ne yapacağıma ,sayfalara şöyle bir baktım fikir alayım diye . Eşim geliyor bu gün İstanbul'a menü onun sevdiği yemeklerden oluşuyor her hafta sonu En sevdiği yemeklerin başında yaprak sarma var . Etli yaprak sarma Fırın makarna Yoğurt 2 saat sonra da meyva Çok kilo aldık . Bayramdan beri tatlı yapmıyorum . |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|