20-08-2015, 12:58 | #871 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Plan hazır, sıra icraatta: Sebzeli soslu tavuk sac kavurma Erişte Cacık |
20-08-2015, 16:10 | #873 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 934
|
Akşam yemeğini şimdiden planlayanlardanım. Soğuk yayla çorba Erişte pilavı kasap köfte büyük bir tabak salata(bahçeden) Çay ve kahvaltıdan kurtuldum annem bir hafta bende |
21-08-2015, 21:07 | #874 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Kuru fasülye, bulgur pilavı ve salatamız vardı bugün. Sıcakta gidermi gitmezmi diye tereddüt ettim ama kaç zamandır aklımdaydı. |
01-09-2015, 22:25 | #875 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Bizim okul açıldı, normal yemek düzenine döndük. Kıymalı yeşil fasulye Zeytinyağlı barbunya (bu da fasulye oldu ama şikayet eden olmadı Fesleğen ve kekikli makarna Cacık |
01-09-2015, 23:45 | #876 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
tavuk suyuna sebze çorbası kabak kavurma ayran hepsi sebze gibi görünüyor ama çorbada ki sebzeler çok arklı, türkiyede bulunmaz belki maydanoz kökü, kereviz ve çok sebzeler var çok az makarna kısaca muhteşem bize göre.. |
02-09-2015, 13:18 | #877 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
İki yıl öncesine kadar çalışma hayatım hep plaza ofislerde oldu. Özellikle son döneminde plaza ve cafe yemeklerine sağlıklı yemekleri tercih ettiğimden evden pratik birşeyler hazırlayarak ya da akşam yemeğinden artanları güzel aranje edip işe götürmeye başlamıştım. Şimdi işyerimizin bulunduğu yerde ev yemekleri, sağlıklı ve hatta organik alternatifler bulmak mümkün. Ancak evde yapılan kadar temiz, güvenilir kendi damak tadımıza uygun ve ekonomik yiyecek olabilir mi sıkça işe evden yiyecek götürüyorum ben de.. Bu sabah ta çok erken kalkınca kocaman güzel bir bol otlu çoban salata yaptım. Üzerine beyaz peynir ve zeytin ekledim. Dolapta unuttuğum mısırları da haşlayıp yanıma alınca süper bir öğün oldu. Bu konunun müdavimlerinden gelecek önerileri de beklerim |
03-09-2015, 12:17 | #878 |
Moderatör
|
Dün bir kaçamak yapıp Erdek'te oturan bir arkadaşa gittik. Habersiz gittiğimiz için önce Bandırma İskender Kebapçısında güzel bir cassss kebap yedik. (Bu tabir benim torunun tabiridir, İskender üzerine sonradan getirip de tereyağını döküyorlar ya çıkardığı cass sesinden dolayı adına casss kebap demeye başladı) daha sonra da çay içerken yanında yeriz diye kek ve tuzlu kurabiyeler alarak gittik. Dönüşte hayli toktuk akşam bir salata yetti. Tembelliğe bu gün devam, derin dondurucuda mantı var, bu gün de o yasak savar, yarına Allah kerim. |
03-09-2015, 12:21 | #879 |
Moderatör
|
Sevgili Ozlem A, pembe domateslerden öyle nefis çoban salatası oluyor ki anlatamam. Sulu sulu bol malzemeli yaptığımda kaşıkla girişiyorlar. Bir kase yetmeyip de ikincisini bile dolduranlar oluyor. " Güler abla hiç bir şey yapmasan bu bile yeter bize " diyorlar. |
03-09-2015, 12:40 | #880 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Off, eminim nefistir Güler Abla.. Ben geçen sene getirdiğiniz pembe domatesten yaptığım menemeni hala unutamıyorum Bugün de işe çoban salata ile önceki günden kalan zeytinyağlı barbunyayı getirdim. Akşama plan Köfte patates Pilav Cacık |
03-09-2015, 20:57 | #881 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
|
Sevgili Özlem A, Bu gün hemen hemen pişti olmuşuz. Bizde de menü; Köfte Patates Salatalık, domates söğüştü |
03-09-2015, 21:19 | #882 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Tavuklu mantar, pilav ve yoğurttu bizim menü. |
03-09-2015, 22:30 | #883 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bizde menü biber kızartma domatesli etli yumru köfte ayran çok yapmışım oğluşum la bitiremedik sanırım yarın akşam da yiyeceğiz.. |
04-09-2015, 00:52 | #884 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Yaz bitti bitiyor deyip bol bol domates soslu kabak, patlıcan, biber kızartma. |
04-09-2015, 09:52 | #885 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Bugün çok güzel ve özel olmasını istediğim bir doğum günü pastası yapacağım, mutfak diğer faaliyetlere kapalı |
04-09-2015, 12:25 | #886 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Bezelye, makarna ve mor lahanadan yoğurtlu salata yapacağım sanırım. |
04-09-2015, 20:16 | #887 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ellerine sağlık sevgili Ozlem A. Sen benden eminim çok daha iyi biliyorsun ama ben İngiliz kahvaltılıklarını çok severim mesela, hem öğle yemeği gibi olduğu için sanırım. Fasulye, ızgara mantar, elma dilim patates kızartması (biz onu malum fırında yapıyoruz), göz yumurta, tereyağlı ekmek, bir iki dilim kızarmış bacon ve çay. Benden gelen tavsiye sana gayet aşinadır zaten. Bu arada şu anda canımın bunları çekmiş olmasının etkisiyle de yazıyorum, mazur görün artık. Sevgiler. Pasta yapımında kolaylıklar.. |
|
05-09-2015, 12:54 | #888 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Ne iyi edip gelmişsin Sevgili kelebek çalısı, ve ayrıca İngiliz kahvaltısını madem canın çekti, hemen aksiyon alalım Dün pasta için öyle detaylı bir tarif yaptım ki, dekorasyonunu planladığım gibi yapmaya zaman kalmadı, acele ve stres altında saçma bir şeyler yaptım. Ama tadı ve içi şahane oldu övünmek gibi olmasın. Eşim uğraşmasana falan diyor ama evde katkısız ve kaliteli malzemelerle pasta yapınca hele de beğenilirse içim rahat ediyor ve mutlu oluyorum. Pastamızın keki limonlu, kreması mavi yemiş likapalı, ara dolgusu ev yapımı fıstık krokan ve çilekli oldu üzerini de böğürtlen ve çilekle süsledim. |
09-09-2015, 08:23 | #889 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Balık sezonu açıldı, mevsim balıklarını taze bulmak için çok iyi bir zaman. Oğlum yeniden balık sevmeye başladığından ben de haftanın bir gününü balık günü yaptım. Sebzeli sarı mercimek çorbası (Sevgili kelebek çalısı'nın sebze fırın tarifinin çorba versiyonu) Hamsi kuşu Zeytinyağlı enginar Roka turp kırmızı soğan |
11-09-2015, 23:12 | #890 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bu günün tarhana , oğlum biraz üşütmüş te fasülye kuzu kapama söğüş ayran |
12-09-2015, 20:39 | #892 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Çorba sezonunu biz de bizim ufaklığın hastalanması neticesinde resmi olarak açtık. Yayla çorbası Biber dolması Dünden fırın mücver Çoban salata |
18-09-2015, 21:02 | #893 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
lahana çıktı bande sarma yaptım salata ayran |
18-09-2015, 21:21 | #894 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Ispanak, makarna, tavuk köftesi |
06-10-2015, 20:11 | #896 |
Moderatör
|
Eğer Bandırma'ya gidersek akşam için sardalya balığı alacağım. Mangalda saldalyanın tam da zamanı, Yanına bol bir salata ve tahin helvası iyi gider. Tahin helvası dedim de aklıma geldi, Bandırma'nın Hasan Çavuş helvasının tadına hiç baktınız mı? Nefis bir helva. Hasan Çavuş ufacık ama tarihî bir dükkan. Ürettikleri hakikaten nefis. |
06-10-2015, 21:09 | #897 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten tarihi. Sanırım şu anda 4. jenerasyon helva üretimini devam ettiriyor. Çocukluğumda Hasan ustayı tanımıştım. Daha sonra çocukları Ozar ların büyük bonmarşe mağazasının yanındaki dükkanı ikiye böldüler. 10-15 sene önceki gittiğimde 3. jenerasyon işbaşında idi. İnanılmaz lezzette helva yaparlardı. Balık ve özellıkle palamut mevsiminde vazgeçilmez yemek sonu tatlısı idi. Beni memleketimden insan manzaraları nostaljisine götürdünüz. Teşekkürler. Herşey gönlünüzce olsun. |
|
10-10-2015, 21:44 | #898 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
selam bu gün etli pide, söğüş, ayran iş yaptım yorgunum .böyle oldu |
12-10-2015, 10:57 | #899 |
Ağaç Dostu
|
Biz üç aydır ailece karbonhidratı (tahıl, şeker ve fazla meyveden alınanı) kaldırdık, artık ekşi mayalı ekmek de yapmıyorum. Kilolar hızlı gidiyor ve tahliler oldukça iyi çıktı. Eşimde ve bende diabet riski olduğu için isabetli bir karar aldığımızı düşünüyorum. Artık sık sık acıkmadığım için çok da mutluyum Bu akşam kuru fasulye, salata, ev turşusu ve çocuklar isterse az bulgur. Biz işte yiyeceğimiz için ( akşam yemeğini de erken saate aldık) menü farklı; cömertçe kullanacağım zeytinyağı ile bol salata, avokado, kavrulmuş et ve yoğurt. |
12-10-2015, 11:10 | #900 |
Ağaç Dostu
|
Ben de iki haftadır karbonhidrat ve şekeri kestim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Un, pirinç, makarna yerine yararlı karbonhidratlarla besleniyorum. Sabah yemeği: Karışık salata, ev yapımı salçalı 2 yumurta kızartması (sızma yağla), peynir, badem, ceviz Öğlen yemeği: Tavuk haşlama, mercimek çorbası, patlıcan kızartma (az sızma yağda), domates, salatalık Akşam yemeği: Kapuska, tavuk haşlama, salata Ara öğünlerde: Ayva, elma, badem, ceviz Sadece sızma yağ, mercimek, peynir ve bademi dışarıdan aldım. Diğer hepsi bahçemden. |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|