05-12-2014, 07:09 | #424 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Dün yemeğe misafir vardı bizde de, misafir menüsü vereceğim ben de ama biraz abarttım.. Tavuklu pirinç erişteli çorba (2,5 saat pişiyor) Fıstıklı kebap ve kuzu şiş (ilki benden, şişi kasaba yaptırdım ama evde piştiler), domates ve avokado soslar eşliğinde. Zeytinyağlı pırasa Etsiz kuru fasulye (fırınlanmış) Sumaklı nar ekşili domates biber salata Yeşil salata Vanilyalı puding (paketten değil) üzerinde dondurma ve kocayemiş. O kadar uğraştım ve yoruldum ki önümüzdeki 3 gün yemek yapmak değil yemek bile istemiyorum. Not: fotoğraftaki daha önce yaptığım bir örnek, fotoğraf çekmeye vaktim olmadı. Düzenleyen Ozlem A : 05-12-2014 saat 07:14 Neden: İmla |
05-12-2014, 12:47 | #425 |
Moderatör
|
Off ki of, size misafir olmak varmış dün. Ben biraz evvel çok taze çinekop aldım, kilosu TL.8.- den hem de iri iri. Mutfak bölümünde burada lüferden verdiğim tarifi yapacağım. Hem kolay hem çabucak. Yanına karışık bol bir salata Tahin helvası İlertleyen saatler için de krem karamelim var. |
05-12-2014, 13:23 | #426 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Ellerinize sağlık Güler abla. Benim de en sevdiğim balıktır lüfer ama hiç buğulamadım. Denemem lazım canım çekti okuyunca. Ayıptır söylemesi Pazartesi akşam fırında sarıkanat yaptım aralarına limon, defne yaprağı, top karabiber ve rezene dalı ile. Pişman oldum sonra içine hiç bir şey koymadan en güzeli. Tuz bile atmam normalde. |
05-12-2014, 14:04 | #427 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Kıymetini bilin, buralarda kilosu 20 tl. |
05-12-2014, 14:47 | #428 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Bizde bugün sebze çorbası, mantı, salata var... Kestaneyle kapatırız günü |
05-12-2014, 15:10 | #429 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: BURSA
Mesajlar: 817
|
Biri mantı mı dedi bayılırım mantıya. Hiç yapmadım ayıptır söylemesi açmasını bilmiyorum ellerine sağlık Hira'cım, afiyet olsun. |
05-12-2014, 15:20 | #430 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Açmaya ne gerek var Sümeyra'cım |
05-12-2014, 15:26 | #431 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Hem mantıyı açmakta ne varmış kii? ister makasla ister bıçakla açarsın paketini hi hi hi |
05-12-2014, 15:41 | #432 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: BURSA
Mesajlar: 817
|
Ev yapımı daha lezzetli oluyor ama bilmediğim için bizde hazırını alıyoruz genelde. Hira'cım yakın olsaydık el ele verip mantı açmayı öğrenirdik bir güzel. |
05-12-2014, 15:59 | #433 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Ben denemiştim, köfte iriliğindeydi her biri tane hesabı koydum tabaklara |
05-12-2014, 21:06 | #434 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: BURSA
Mesajlar: 817
|
En azından denemişsin, deneye yanıla öğreniyoruz. |
05-12-2014, 22:54 | #435 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
herkese selam.bizde bu gün mercimek çorbası bulgur pilavı domatesli fasülye sucuklu ve turşu vardı.. |
06-12-2014, 00:08 | #436 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Ben yemek yapmayı 2 sene öncesine kadar hiç bilmiyordum. Sahanda yumurta bile yapmadım. Zira yok okul hayatı, yok iş hayatı derken yemek yapmama hiç gerek olmadı. Okul hayatı hep annem yapıyordu zaten. İş hayatı 27 sene gece çalıştım; gece 04.00-05.00 yat, kalk saat 14.00-15.00 yap kahvaltını, git işe 19.00 öğle yemeği, gece 01.00 akşam yemeği 04.00-05.00 gel eve yat uyu. Ama nasılki annemi kaybettim, emekli oldum e iş başa düştü, öğrenmek gerek ufak ufak birşeyler öğrenmeye başladım. İlk başladığım zamanlar bir gün yemeğin soğanını kavuruyorum bir baktım tencere gelmiş öndeki ocağa, yanan ocak kalmış arkada, ben ha bire soğanı kavurmaya çalışıyorum yanmayan ocakta, çorbaların kıvamını hiç tutturamadım. Mercimek çorbası yaptım komşuma verdim ki hani ilk yapmışım biz çorba bekliyorduk, muhallebi değil dediler, bir müddet ben asistanlık yaptım, eşim yemeği vurdu. Ama 2 senedir çok şüküür başarıyorum. Bugünkü menüm: Yayla çorbası, kereviz, patates, havuç karışımlı terbiyeli yemek ve makarna. |
06-12-2014, 10:57 | #437 |
Moderatör
|
Ben de evlendiğimde yumurta kırmasını bilmiyordum, hatta evleneceğim duyulduğunda pek çok komşumuz anneme " o kız ne zaman ağaçların tepesinden indi de evleniyor" demişler de annem utanmış. Ama insan yeter ki istesin, azmetsin, elinden kurtulamaz. Patlıcan yemekleri hariç pek çok yemek çeşitlerim ile övünebilirim. Dostlarımız hem sofra düzenim hem de yemeklerimden takdirle bahsederler. Bugünkü menü Nohutlu mantı Zeytinyağlı kereviz kabak tatlısı İlerleyen saatler.. TV seyrederken patlamış mısır ve taze sıkılmış portakal suyu. Bu sıralar çok güzel belgesellere takılıyoruz. |
06-12-2014, 11:01 | #438 |
Moderatör
|
Hamuru açması zor değil de iç malzemeyi koyduktan sonra yapıştırırken yardıma ihtiyaç duyuyor insan. Hamur bekleyince kapatması-yapışması biraz zor oluyor. İç malzemeyi biri, koyar diğeri yapıştırırsa hamur kurumadığı için iş bayağı kolaylanıyor. |
06-12-2014, 16:52 | #439 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Üzerine temiz bir mutfak havlusunu bir güzel ıslatıp iyice sıkın, nemli nemli kestiğiniz hamurların üzerine örtün, kuruma ve yapışma derdi kalmayacak. Bu arada oğlu olanların ortak sorunu olabilir bu, mantı seven ve isteyen çok, yardım edecek kimse yok Biz yemek yapmayı bilmezdik ama mantı yapılacağı zaman üç kız annemle beraber sıkardık. |
06-12-2014, 21:15 | #440 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bu gün çorba karnabahar kereviz yoğurtlu,cevizli yaptım.. |
08-12-2014, 21:08 | #442 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Yayla çorbası Buharda haşlanmış brokoli yağ-limon-sarmısak sosu ile Patates oturtma Bol taze naneli yeşil salata Brokoli kapışılır bizde, patates oturtmayı da ince dilimlenmiş patateslerle lazanya gibi kat kat yaptım. |
12-12-2014, 18:58 | #443 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Ispanak, makarna ve salata var bugün bizde. Tatlı hergün olmaz, sakızlı kahvemizi içer otururuz artık. Zira eşim ve ben fazla kilodan şikayetçiyiz maalesef.. Hatta bizde hergün pilav, makarna da olmaz. Çorba - sebze - salata takılırız genelde.. Ekmek muhakkak kepekli olur.. Hala aynıyız ama |
12-12-2014, 20:38 | #444 |
agaclar.net
|
Karalahana çorbası İçinde her şey var, ikinci yemeğe gerek yok İkinci tabağı yemek serbest |
12-12-2014, 23:30 | #445 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Bugün ben; biber dolması, makarna ve salata yaptım. Ve biber dolmasını artık yaza kadar yapmam, zira sebzeleri mevsiminde yiyin diyorlar. |
12-12-2014, 23:37 | #446 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
hiç dikkat etmem öyle şeylere.. Sigara içen bi insanım ben, bunun üzerine mevsimi dışında yediğim sebzenin bana ne kadar zararı olabilir ki... ayrıca yukarda ben şişkoyum yazdığımda, beğen butonunu tıklarken kıs kıs güldüğünüde gördüm ablacım hıh |
12-12-2014, 23:40 | #447 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Ben de sigara kullanıyorum, ama işte evde tek ben yemek yemediğim için; e bir de söyleniyorlarsa o zaman mecburen dediklerine uymak zorunda kalıyorsun sevgili hira'm. Yok valla öyle kıs kıs da gülmedim. Düzenleyen YeniGine : 12-12-2014 saat 23:41 Neden: Ek |
13-12-2014, 21:16 | #448 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
tarhana makarna salata bu gün bu kadar |
15-12-2014, 21:46 | #449 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
kuru fasülye erişte et sote salata ayran |
15-12-2014, 22:48 | #450 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Tahana, peynirli erişte, salata. |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
|
|