agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri




Reklam


Beğeni Düzeni3120Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-11-2011, 10:33   #301
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,268
Galeri: 640
Siirtli aile dostlarımız elips şeklinde hazırlayıp, haşlarlar, kızartmazlar. Yanında Ispanak çorbasıyla servis ederler. Kitel diyor onlar. Ispanak çorbası bildiğimiz ıspanak yemeğinin sulu hali.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2011, 10:47   #302
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25,169
Galeri: 103
Sevgili limon, Oruk'un tarifi bu galiba da nedir haşlanıp da kızartılan şey?
Haşlanan deyince sebze türü bir şey canlandı kafamda.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2011, 15:23   #303
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 460
Oruk Tarifi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ne kadar değişik yemek çeşitleri var. Hatay mutfağından bir tür galiba. Etse et, hamur işi ise yerinde tarifini vermeniz gerekiyor sevgili melisa31.
Güler hanım, Hatay mutfağı evet çok zengin,
Tarif;
1-Kilo ince köftelik bulgur.
500-gr,yağsız sert sinirleri alınmış dana eti.
3-Kaşık biber salçası.

Baharatlar; Yarım kaşık kuru fesleğen biraz kimyon karabier tarçın.

Yapılışı: Malzemenin hepsi ıslatılıp makinada çekilir.(Özel makinesi var) Yumuşayıp hamur haline gelene kadar azar azar su ilave edilir.
Makinede oruklar açılır içi kıymayla doldurulur.

Kıymanın Tarifi: Bir kilo ince çekilmiş kıyma,4 tane orta boy soğan,yarım çay bardağı su ile birlikte bir tencerede kavrulur, ta ki iyice kavrulup suyunu çekinceye kadar. Sonrasında ince kıyılmış soğanlar ilave edilir.Soğanlar piştikten sonra ateşten alınır.İnce kıyılmış maydanoz eklenir. Bir kahve kaşığı kimyon,bir kahve kaşığı pul biber,isteğe göre farklı baharatlar karıştırılıp oruklar doldurulur.


Ben haşlamayı seviyorum ama isteyen de kızartma yapabilir.Hem kızartması hem de haşlaması yapılabilir..
Herkese afiyet olsun.

vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2011, 15:25   #304
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 460
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aclimm Mesajı Göster
Sn. Melisa enfes görünüyorlar. Sanırım kızartılmış bunlar zaten zararlı olan herşey çok güzel oluyor

Fırında balık(uskumru,torik veya somon)
Yeşil Salata
havuç-turp salatası
haşlanmış brokoli

Birkaç tanesi kızartılmış geriye kalanlar haşlanmış..

vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2011, 20:46   #305
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Galeri: 363
Mercimek Çorbası
Patlıcan Ezmeli Ciğer
Sebzeli Bulgur Pilavı
Cacık

DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2011, 11:10   #306
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25,169
Galeri: 103
Sevgili melisa31, tarif için teşekkür ederim.
Tarifi okuyunca bizim içli köfteye çok benzettim, biz bunu yaparken fıstık ve iç ceviz de kullanırız.
Bazen haşlanmış, bazen de kızartılmış olarak yeriz. Annemlerin evinde kızartma ağır olmasın diye mangal ateşinde çevire çevire kızartılarak da yenilirdi.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2011, 11:13   #307
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25,169
Galeri: 103
Mercimek çorba
Etli bulgur pilavı
Ayva kompostosu (Bahçeden toplanan ayvaları ya reçel ya da komposto şeklinde bir an evvel tüketmek istiyoruz.)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2011, 15:21   #308
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 460
Bugün biraz tembel yemeği yaptım.
Antakya usulü Katıklı, yanında da ayran.

Eklenen Resimler
 
vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2011, 08:20   #309
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 460
Izgara balık, yanında salata..

vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2011, 08:27   #310
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25,169
Galeri: 103
Tavuk suyu arpa şehriyeli çorba
Kıymalı patates
Pirinç pilavı
Ayva kompostosu... (ayvalar yükekene kadar, bir komposto bir ayva tatlısı devam edecek gibi..)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2011, 14:13   #311
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 460
Pazı sarma
Mercimek çorba
kağıtta kek..
Yarına Allah kerim...

vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2011, 18:15   #312
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Galeri: 363
Tavuk Sote
Bezelyeli Pilav
Salata
Süzme Yoğurt

DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2011, 09:27   #313
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 302
Tavuklu, tel şehriyeli sebze çorbası
Kurutulmuş patlıcan ve biberli tereyağlı bulgur pilavı
Bol soğanlı ıspanak kökü kavurması
Yoğurt ve mevsim salatası

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2011, 10:14   #314
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25,169
Galeri: 103
İnanır mısınız, sabah işlerine başlamadan evvel hemen bu başlığa bakıyor ve arkadaşların ne pişirdiklerine göre ben de yapacağım yemek hazırlığına girişiyorum.

DarkYES'in bezelyeli pilavı bende hemen çağrışım yaptı. Bugün ben de
Kıymalı bezelye
Pirinç pilavı
karışık komposto
Su muhallebiisi.(üstüne dondurma veya gülsuyu-pudra şekerli-ben dondurmalısını tercih ederim ama Oğuz pudra şekerli ister)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2011, 14:49   #315
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 460
Fırında sebzeli tavuk
Meyhane pilavı
Salata
Ve çok sevdiğim bir tabak humus.

vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2011, 16:47   #316
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25,169
Galeri: 103
Dünden kalan pilav vardı, ben de yanına bol sebzeli güveç yaptım.

Benim bu güvecim bayağı el oyalıyor ama lezzeti de bir o kadar güzel oluyor.
Mutfak bölümünde tarifini vereyim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2011, 18:13   #317
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 59
Şeker yüksekliği nedeniyle diyet yemeklerine devam Kendim için buharda brokoli, kırmızı kapya biber haşlıyorum; yanına bir bardak yoğurt ve 2 dilim tam buğday ekmeğiyle yiyeceğim. Eşim için de yayla çorbası, kasap köftesi ve sebzeli bulgur pilavı yaptım


Düzenleyen Dudi : 29-11-2011 saat 18:14 Neden: ekleme
Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2011, 17:46   #318
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Şeker hastalarına biraz kötü olacak ama aşure pişirdim.

Eklenen Resimler
 
mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2011, 21:28   #319
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,046
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melisa31 Mesajı Göster
Bugün biraz tembel yemeği yaptım.
Antakya usulü Katıklı, yanında da ayran.
Bu biberli emek mi? Öyle ise trifini alabilirmiyim. Çok severim.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2011, 17:25   #320
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 460
Sevgili agozce, kusura bakmayın mesajınızı yeni farketim, malum evde iki genç olunca
bilgisayar karşısına geçmek biraz zor oluyor.
evet biberli ekmek.
tarifi;
2- orta boy soğan
300-gr.çökelek
3-kaşık(tepeleme)biber salçası
istenildiği kadar zeytin yağı.

Yapılışı; soğanlar doğranır bütün malzeme birlikte karıştırılır taş fırına gönderilir..
Antakya'lılar evde pişirmeyiz, nasıl istediğimi fırıncıya söyleriz pişirip eve gönderir..

vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2011, 09:40   #321
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 460
Bamya.
Domatesli pirinç pilavı.
yoğurt.

vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2011, 18:04   #322
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 460
1.si Tavuklu Firik bulgur.
2.si Yöresel ismi:Abuğannuç, bilinen ismiyle patlıcan salatası
3.sü Peynirli künefe

Eklenen Resimler
   
vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2011, 19:39   #323
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25,169
Galeri: 103
Pastırmalı kuru fasulye
Pirinç pilavı
Kabak tatlısı (Oğuz'un yetiştirdiği kabağı 5 e böldük)

Ama ben hiç birini yiyemiyorum canım çorbadan başka bir şey istemiyor. Ne de doğru söylemişler " hastaya çorba" diye.
Tavuk suyuna arpa şehriyeli çorba, bol limon ve karabiber eşliğinde.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2011, 22:06   #324
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,947
Galeri: 11
Soğuk algınlığında en güzel giden şey taze sıkma nar suyu.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 09:06   #325
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25,169
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Soğuk algınlığında en güzel giden şey taze sıkma nar suyu.
Oooo, o ibadullah var. Oğuz hergün portakal suyu sıkıyor bana ama şimdi nara çevirelim işi.

Teşekkür ederim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 09:13   #326
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25,169
Galeri: 103
Tavuk kalça şiş, patates ve çarliston biber ile fırında
Pilav (dünden kalan)
Karışık komposto

Kabak tatlısı (dünden kalan)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 09:55   #327
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Hamsi tavada, salata


Mısır ununa bulanan hamsiler, tel süzgeçte fazla unlarından arındırılıp, az yağ dökülmüş teflona yıldız şeklinde dizilir.

Hamsi kızartmak için özel, düz kapak yardımıyla ters, yüz edilir.

Salata eşliğinde, yenir. Salatanın üzerine kendi yaptığınız zeytin ilave edilirse, sofrada zeytin hazırlama üzerine sohbet gelişir.

Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
     
mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 10:14   #328
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25,169
Galeri: 103
Off, offf ne de güzel olmuş, ellerinize sağlık. İki gün işim var ama Pazartesi menüsü bu olsa iyi olur valla.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 10:55   #329
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,877
Galeri: 2
Hamsiler özendiriyor , ellerinize sağlık

Ben bu gün karar veremedim ne yapacağıma ,sayfalara şöyle bir baktım fikir alayım diye .
Eşim geliyor bu gün İstanbul'a menü onun sevdiği yemeklerden oluşuyor her hafta sonu
En sevdiği yemeklerin başında yaprak sarma var .

Etli yaprak sarma
Fırın makarna
Yoğurt
2 saat sonra da meyva
Çok kilo aldık . Bayramdan beri tatlı yapmıyorum .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 11:46   #330
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 59
Brokoli çorbası
Kuru fasülye
Şehriyeli pirinç pilavı
Zeytinyağlı pırasa yemeği

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2017