agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-11-2006, 07:58   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Baharat karışımları

BAHARATLAR VE KARIŞIMLARI

KUZU KOKUSU
Gaziantepte yemen Kurukahvecisinde bu karışım yapılmaktadır (Meraklısına)
yEMEN kURUKAHVECİSİ
Elmacı Pazarı Karşısı
Cevdet Akınal

Kuzu Kokusu tarifi

25 Gr Karabiber
50 Gr Yenibahar
50 Gr Tarçın
10 Gr Cevzi hevva
10 Gr Karanfil
25 Gr Kakule
Hepsinin karışımına KUZU KOKUSU denilir.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2006, 12:08   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Fotoğraflı olarak baharatları da tanıtsak mı bu bölümde? Bitkisi ve son kullanım halinin fotoğraflarını görmek ilginç olacaktır

Önden buyurun

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2006, 16:27   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
))))

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2006, 17:19   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-09-2006
Şehir: İzmir, Muğla
Mesajlar: 874
Galeri: 2
neden kuzu kokusu demişler ki acaba gerçekten kuzu gibi mi kokuyor o zaman çok kötü birşey olsa gerek bu

kürekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2006, 17:40   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Sevgili Rower kardeşim gerçekten bu karışımın adı KUZU KOKUSU fakat bu karışımı icad eden adam bu ismi koymuş. Kurban Bayramından önce eski G.Antepliler bu karışımı alıp Kurban a hazırlık yaparlarmış ve kurban kesilince evde ilk kurban etini bu karışımla tatlandırıp yerlermiş.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2006, 20:35   #6
Ağaç Dostu
 
cengin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2006
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 208
Galeri: 2
Kuzu kokusunu ilk defa duyuyorum, Yemen Kurukahvecisine uğramayıp almak lazım

cengin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2006, 20:58   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
))))

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2006, 21:26   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-09-2006
Şehir: İzmir, Muğla
Mesajlar: 874
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu
Sevgili Rower kardeşim gerçekten bu karışımın adı KUZU KOKUSU fakat bu karışımı icad eden adam bu ismi koymuş. Kurban Bayramından önce eski G.Antepliler bu karışımı alıp Kurban a hazırlık yaparlarmış ve kurban kesilince evde ilk kurban etini bu karışımla tatlandırıp yerlermiş.
Bu ismi koyan adam reklamcılık stratejilerini bilseymiş böyle bir isim vermezmiş

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için Sn Mahmut Leventoğlu (keşke daha kısa bir kullanıcı adı kullansaymışsınız )

kürekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2006, 09:17   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
İsterseniz ön adımıda kullanayım ) Barbaros Mahmut Leventoğlu yani 1km isim

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2006, 12:45   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-09-2006
Şehir: İzmir, Muğla
Mesajlar: 874
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu
İsterseniz ön adımıda kullanayım ) Barbaros Mahmut Leventoğlu yani 1km isim
Hayır lütfen Aynı dertten ben de muzdaribim.
Zeynep Derya Yıldırım.
Ben kendimi hep Derya olarak bilirdim ama Üniversiteye gelince ve resmi evrak işleri artınca diğer ismimin varlığının farkına vardım iki isimli olmak hiç güzel değil hele de kullanmadığınız isim kendi adınızdan önce yazılıyorsa işiniz daha da zor oluyor ve insanlar size diğer isminizle hitap ediyor. İlk başta Zeynep diye seslenenlere hiç bakmıyordum bile üzerime alınmıyordum...Neyse konu başlığını saptırmayayım ben yine.

İyi günler...

kürekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2006, 09:24   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Gaziantepten KUZU KOKUSU geldi. G.Antepte yaşayan bir dostum yollamış üç paket.İsteyen olursa verebilirim

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2006, 18:41   #12
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Mahmut Bey
Nasıl denediniz mi ?
Tarifi aldım.. Aktarlara soracam.
Merak ettim.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2006, 05:42   #13
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,115
Galeri: 137
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rower Mesajı Göster
Bu ismi koyan adam reklamcılık stratejilerini bilseymiş böyle bir isim vermezmiş
-Sayın rower, o ismi koyan kişi reklamcılık stratejilerini elbette bilmiyordu kanaatımca.
-Bu adın tarihi, hikayesi ya da etimolojisi hakkında bilgim yok. Ancak bildiğim kadarı ile en az birkaç nesilden beridir kullanılıyor. Bu tespite göre de, ismin oluştuğu çağa zaman tünelinden bir bakalım. Nasıl bir tüketici profili göreceğiz?

-Küçümsenmiyecek bir kısmı göçebe ya da yarı göçebe olan toplumda

Ekin ekme eğlenirsin.
Bağ dikme bağlanırsın.
Sür sürüyü çek davarı,
Zaman ile beğlenirsin.

diyen bir kesim çifçiliği bile reddedip çobanlığı tercih ediyor.Kuzu/koyun bu kesim için olduğu kadar, çifçiler için, hatta kentliler için; üretim, ticaret, tüketim gibi faaliyetlerin önemli önemli kalemlernden, yani temel geçim kaynaklarından biridir.

-Yukardaki dörtlük folklorumuzdaki yansımaya bir örnektir. Kuzu veya koyunun uyumluluk, uysallık, zenginlik, hatta temizlik vb olumlu şeyler ifade ettiği başka yansımalar da gösterilebilir.

- Çifçi ya da çoban toplumlarda mevsim değişiklikleri önemli olaylardır. Kış zorluklar ve yokluklar dönemi iken bahar yeni umutları ifade eder. O yüzden coşku ile karşılanır. Kuzu bir yandan da baharın müjdecilerinden sayılıdığı için önemli ve sevimlidir.

- Ayrıca kurban olayı nedeni ile bir dini vecibeyi yerine getime vasıtasıdır olarak da değerli kabul edilir

- Reklamcılık açısından bu durumda ne dersiniz? Kalın sağlıcakla.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2006, 11:03   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi Mesajı Göster
Mahmut Bey
Nasıl denediniz mi ?
Tarifi aldım.. Aktarlara soracam.
Merak ettim.
Sevgili Elfogi ev iki gündür aktar gibi kokmaya başladı neyse kavanozlara koydum da rahatladı ev halkı.
Çok hoş bir tadı ve yoğun kokusu var içindekiler nedeni ile.
Bu akşam deneyeceğiz. Hem kuzu etinde hem köftede bakalım nasıl olacak. İcad eden firmaya telefon edeceğim bugün başka nerelerde ve nasıl kullanılabilinir diye.
Detaylı bilgileri aktarırım.
Selamlar.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2006, 11:07   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Yücel bey açıklamalarınıza teşekkürler. Üreten kişide aynı tarz açıklamaları yapmıştı televizyonda.
Komik olanı üretici ustanın yanında çalışan çıraklar ve tezgahtar bile bu tarifi bilmiyormuş.G.Antepteki arkadaşım ustayı bulduda öyle edinebildik. Adamcağız çok şaşırmış siz nereden duydunuz diye.
Geçmiş tadları yeni nesile aktarmak bizim görevimiz artık. Unutulmaya yüz tutmuş ve hepsinin ayrı hikayesi olan tadlar varki?

Selam ve saygılarımla

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2006, 18:59   #16
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Sayın Mahmut Bey teşekkür ederim.
Merakla bekliyoruz.
Selamlar Saygılar

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2006, 11:04   #17
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
sevgili mahmut kuzu kokusunu ben ilk duydum denedikten sonra bizimle paylaşın lütfen gerçi ben herhalde bekleyemeyeceğim bu gün bu karışımı mutlaka temin edeceğim çünkü tecrübelerime dayanarak eti çok lezzetlendirecek diye düşünüyorum.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2006, 17:44   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Kuzu kokusu et ve tavukta az kullanmak koşulu ile çok lezzet veriyor. Ayrıca Kurabiyelerde (Tuzlu-Tatlı) ikisindede muhteşem oluyor.Bir dostum çok iyi bir gurmedir .Şimdi o üzerinde çalışmalar yapıyor yakında fikirlerini belirtecek sizlerle paylaşırım.Yukarıda anlattıklarımı evde denedik ve çok beğendik.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2006, 19:06   #19
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Ozaman hemen temin etmek lazım.
Teşekkürler Mahmut Bey...

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2007, 12:38   #20
Ağaç Dostu
 
bonsade's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 998
Galeri: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Fotoğraflı olarak baharatları da tanıtsak mı bu bölümde? Bitkisi ve son kullanım halinin fotoğraflarını görmek ilginç olacaktır

Önden buyurun
Karabiberi yetiştirmeyi yetiştiren arkadaş varsa resmini görmeyi çok isterim.

bonsade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2007, 13:51   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 15
Galeri: 1
Cezvi hevva

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu Mesajı Göster
BAHARATLAR VE KARIŞIMLARI

KUZU KOKUSU
Gaziantepte yemen Kurukahvecisinde bu karışım yapılmaktadır (Meraklısına)
yEMEN kURUKAHVECİSİ
Elmacı Pazarı Karşısı
Cevdet Akınal

Kuzu Kokusu tarifi

25 Gr Karabiber
50 Gr Yenibahar
50 Gr Tarçın
10 Gr Cevzi hevva
10 Gr Karanfil
25 Gr Kakule
Hepsinin karışımına KUZU KOKUSU denilir.
Selam.İstanbul Mısır Çarşısında hepsini buldum ama Cezvi hevva'yı bulamadım.Başka bir ismi var mı acaba?

yucel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2007, 14:49   #22
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Garam Masala(Hint baharat karışımı)

1 yemek kaşığı top karabiber
1/2 yemek kaşığı karanfil
2 yemek kaşığı kimyon tohumu
2 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 yemek kaşığı kakule
1 kabuk tarçın
2 defne yaprağı
1 adet muskat

Muskat hariç tüm malzeme teflon tavada; arada bir karıştırarak ,kısık ateşte aromatik yağları dışarı çıkıp kokusunu almaya başlayıncaya kadar (ki yaklaşık yarım saat yeterli oluyor) kavrulur.Tüm malzeme mutfak robotunun öğütücüsünde veya karabiber çekicisinde öğütülür.Sonra muskat rendelenip iyice karıştırıldıktan sonra içine ışık almayacak kavanozda (vitamin şişeleri olabilir mesela) ağzı kapalı olarak buzdolabında aylarca kalabilir.Tüm et yemeklerinde marine etmek için kullanılabileceği gibi,diğer yemeklerin içine de 1 çay kaşığı atabilirsiniz.
Ayrıca mercimekli bulgur pilavının içinde de kullanılabilir.Mükemmel bir koku ve çok rahatsızlık vermeyen bir tat alınır.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2007, 14:50   #23
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Buke Garni

Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır. Bir ucu uzun bırakılır. Böylece pişme sırasında yemeğin içine sarkıtılan Buke Garni, gerektiği zaman kolayca yemeğin dışına alınıp atılır. Gerekli görülürse buke garni bir bez veya kumaşa sarılarak da hazırlanılabilir.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2007, 15:14   #24
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Pizzanın üzerine döktüğümüz baharat karışımını bilen var mı?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2007, 15:40   #25
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Pizza baharatı

Sorduğunuz soruyu araştırıken aşşağıda ki site ile karşılaştım.Benim gibi baharat severlerin ilgisini çekebileceğini düşündüm.
https://www.gurmenet.com/tr/kategori...bel=Baharatlar

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2007, 21:18   #26
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Teşekkür ederim Sema Hanım. Bakıyorum hemen.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2007, 22:30   #27
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Rica ederim.Siz pizzayı yapın ben baharat karışımını fizandan da olsa bulur getiririm.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2009, 18:02   #28
sin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-02-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 113
arkadaşlar konu baya eski ama neden ayrıda bittigini merak etdim acaba bu baharatdan zehirlenen mi oldu bi sürü soru cevapsız kalmış mesela cevzi hevva başka bir ismi varmı baharatçılar bilmiyor mesela gurme arkadaş deneyip bilgi verecekti bir cevap alabilirsem sevinecegim

saygılar SİN

sin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2009, 18:55   #29
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Kuzu Kokusunu Mahmut Bey birgün bana uğradığında getirmişti. Hala severek kullanıyorum.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2009, 22:21   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 155
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sin Mesajı Göster
arkadaşlar konu baya eski ama neden ayrıda bittigini merak etdim acaba bu baharatdan zehirlenen mi oldu bi sürü soru cevapsız kalmış mesela cevzi hevva başka bir ismi varmı baharatçılar bilmiyor mesela gurme arkadaş deneyip bilgi verecekti bir cevap alabilirsem sevinecegim
Arkadaşlar sanırım bir isim hatası var. Aslı cevz_ i bevva olacaktı. Küçük sert bir cevizdir.Eskiden süt çocuklarına kolay gaz çıkarmaları için verilirmiş .

Daha sonra bir yerlerde,aşırı kullanımın sinir sistemi üzerinde negatif etkileri olacağını okumuş ve baharat bileşimimden çıkarmıştım.Baharatçılarda "muskat" adıyla ararsanız bulacaksınız..

Yeşim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024