17-04-2009, 12:05 | #31 |
Ağaç Dostu
|
Hercai menekşenin yenebilecek çiçekler arasında olduğunu biliyordum da, bu harika yöntemi bilmiyordum doğrusu. Peki diyelim ki bu şekerlemeyi hemen kullanmak istemedik, buzdolabında saklasak bozulmadan durabilir mi? Çok hoşuma gitti, teşekkürler Güzelim hercailerime kıyıp da kopartabilirsem, bir gün deneyeceğim. |
17-04-2009, 13:04 | #32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
|
Ben yenildiğini bile bilmiyordum ki!) Portakal şekerlemeleri sakladığımız giibi saklıyabiliriz belki.. Ağzı iyi kapalı bir kavanoz ve buz dolabında.. Portakal şekerleme ve menekşe şekerlemeyi aynı küfeye koyabilir miyiz? Bilemem. menekşem yok. Deneyen arkadaşlar bize yol göstereceklerdir kuşkusuz. İlginizi çektiğinde sevindim arkadaşlar.. |
17-04-2009, 13:48 | #33 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 25
|
aynı yöntemi diğer yenebilen çiçekler içinde yapılabilir aslında düşünsenize çiçek çiçek pastalar ))) |
17-04-2009, 16:32 | #34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
|
Bergamot
Diğer yenilebilenler: Yaz meyva salatası yapılmış. Doğranmış şeftali Az limon suyu Vanilyalı dondurma ve üzerine bergamot çiçekleri 2- |
17-04-2009, 16:47 | #35 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe ve hercai menekşe: Mor, sarı ve portakal renklerinde bulunuyor. Yapraklarının tadı nektarini, sapları ise tere otunu andırıyor. Salatalara mükemmel bir görsellik ve tat veriyor. Fransa'nın Toulouse kentinde, mor olan türünden üretilen şekerler ve likörler, önemli bir sanayi oluşturuyor. Gül: Çok aromatik ve birçok türü kullanılabilir. Reçelden liköre, lokumdan gül soslu bıldırcına kadar Türk ve Osmanlı mutfağında en yaygın kullanılan çiçek. Bağdat'ın sümbüllü gül balı ise dünyaca tanınan bir delikates. Lavanta: Hafif tatlı, narenciye ve nanemsi bir tat arası. Tatlılarda, ekmeklerde, keklerde, jölelerde çok başarılı. Zeytinyağı ve elma sirkesinin içerisine de çok yakışıyor ve çok şık duruyor. Et yemeklerinde ise baharat yerine kullanılabilir. Karanfil: Şaşırtıcı derecede tatlı ve hafif mentollü. Ancak yapraklarını kırparak kullanmak gerekiyor. Süs olarak her türlü yiyeceğin üzerine serpiştirilebilir. Fransızlar'ın meşhur 'Charteuse' likörünün içerisindeki özel sırlardan birisi. Kadife Çiçeği: Baharatlı, hafif biberimsi. Tadı ve yoğun sarı renginden dolayı fakir adamın safranı olarak anılıyor. Çorbaların, makarnaların üzerine serpiştirilebilir, tereyağına, 'dip'lere ve soslara katılabilir. Yasemin: Yoğun kokulu. Uzakdoğu'da geleneksel olarak çaylarda kullanılıyor. Pilava da çeşni olarak katılabilir. Ihlamur Çiçeği: Beyazdan sarı tonlara kaçan minik çiçeklerin tadı bala benziyor. Şerbetlerde kullanılıyor. Almanya'da, mevsiminde, una batırılıp kızartması yapılan bir spesiyalite. Gamze İneceli 30 Nisan 2006 Akşam Gazetesi |
02-05-2010, 21:19 | #36 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 94
|
Çiğdemde yenebiliyor.. Özellikle Ankara çiğdemi çok lezzetli. |
02-05-2010, 21:21 | #37 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 94
|
Bal kabağının çiçekleri zehirli olur. Yiyebileceğiniz beyaz kızartmalık kabakların çiçekleri. |
22-11-2017, 23:10 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Mersin
Mesajlar: 113
|
Brokoli sarı sarı çiçeklerini açmış olsa bile haşlayınca salataya renk katiyor. Çaltı ağacının çiçekleri cok lezzetli olur. Çiğ yenir veya çayı demlenir. Begonyanin çiçeği yenir ekşimsi tadi var. Sarı yonca çiçeğinin sapı ekşidir, yenir Üzüm tomurcukken ben yiyorum. Dut tomurcukken yiyorum. Ballıbaba bitkisinin çiçeğinin tatlı kısmını da yerdim çocukken Aklıma ilk gelenler bunlar. |
22-11-2017, 23:15 | #39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Mersin
Mesajlar: 113
|
Muz çiçeğinin de yemeğini yaptim. Tadı hafif acımsı gibi, mantar kebabini andırıyor. Çicegin ortasindaki taze yerinden doğradiktan sonra pisirmeden önce suda bekleterek tatlandirmak gerekiyor. Yoğurtlu da yenebiliyor. |
23-11-2017, 20:46 | #40 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 73
|
Safran; Gıda, parfümeri, ilaç ve tekstildeki endüstriyel kullanımları dışında safran ayrıca binlerce yıllardır şifa verici bitki olarak tüketilir. Safranın keskin ve acımsı tadına rağmen çok eski tarihlerden beridir iştah açıcı olarak kullanıldığı bilinmektedir. |
23-11-2017, 20:55 | #41 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 73
|
Ihlamur çiçeği çayı
Ihlamur çiçeği çayı; Grip ve nezlede vücudun direncini artırır, yakalanma riskini azaltır. Ihlamurun faydası soğuk havalarda doğal bir koruyucu işlev görmesidir. Tek içildiği gibi diğer benzer bitkilerle karışım yapılarak da içilebilir. |
24-11-2017, 16:09 | #42 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 253
|
Alıntı:
Bir yerde ıhlamur çiçeğinin reçelini yemiştim. Çok güzeldi. |
|
06-03-2019, 04:18 | #43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
|
Latin çiçeği , yalancı akasya , hercai menekşe ve gül gibi bitkilerin çiçekleri yeniyor. Hercai menekşe ve gül'ün tadı güzel oluyor GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
30-11-2020, 12:41 | #44 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
|
Yenen çiçekler
Gastronomi de özellikle tabak süslemesi ve yenmesi bakımından çiçek ve özel bitkilerle ilgileniyorum. Sizin de bildiğiniz ilginç bitkiler var mı? Özellikle yerel bitkiler. |
|
|