agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni12Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-2009, 13:05   #31
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Hercai menekşenin yenebilecek çiçekler arasında olduğunu biliyordum da, bu harika yöntemi bilmiyordum doğrusu. Peki diyelim ki bu şekerlemeyi hemen kullanmak istemedik, buzdolabında saklasak bozulmadan durabilir mi?

Çok hoşuma gitti, teşekkürler Güzelim hercailerime kıyıp da kopartabilirsem, bir gün deneyeceğim.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2009, 14:04   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
Ben yenildiğini bile bilmiyordum ki!)

Portakal şekerlemeleri sakladığımız giibi saklıyabiliriz belki.. Ağzı iyi kapalı bir kavanoz ve buz dolabında..

Portakal şekerleme ve menekşe şekerlemeyi aynı küfeye koyabilir miyiz? Bilemem.

menekşem yok. Deneyen arkadaşlar bize yol göstereceklerdir kuşkusuz.

İlginizi çektiğinde sevindim arkadaşlar..

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2009, 14:48   #33
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 25
aynı yöntemi diğer yenebilen çiçekler içinde yapılabilir aslında düşünsenize çiçek çiçek pastalar )))

gülşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2009, 17:32   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
Bergamot

Diğer yenilebilenler:




Yaz meyva salatası yapılmış.
Doğranmış şeftali
Az limon suyu
Vanilyalı dondurma
ve üzerine bergamot çiçekleri


2-

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2009, 17:47   #35
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Menekşe ve hercai menekşe: Mor, sarı ve portakal renklerinde bulunuyor. Yapraklarının tadı nektarini, sapları ise tere otunu andırıyor. Salatalara mükemmel bir görsellik ve tat veriyor. Fransa'nın Toulouse kentinde, mor olan türünden üretilen şekerler ve likörler, önemli bir sanayi oluşturuyor.

Gül: Çok aromatik ve birçok türü kullanılabilir. Reçelden liköre, lokumdan gül soslu bıldırcına kadar Türk ve Osmanlı mutfağında en yaygın kullanılan çiçek. Bağdat'ın sümbüllü gül balı ise dünyaca tanınan bir delikates.

Lavanta: Hafif tatlı, narenciye ve nanemsi bir tat arası. Tatlılarda, ekmeklerde, keklerde, jölelerde çok başarılı. Zeytinyağı ve elma sirkesinin içerisine de çok yakışıyor ve çok şık duruyor. Et yemeklerinde ise baharat yerine kullanılabilir.

Karanfil: Şaşırtıcı derecede tatlı ve hafif mentollü. Ancak yapraklarını kırparak kullanmak gerekiyor. Süs olarak her türlü yiyeceğin üzerine serpiştirilebilir. Fransızlar'ın meşhur 'Charteuse' likörünün içerisindeki özel sırlardan birisi.

Kadife Çiçeği: Baharatlı, hafif biberimsi. Tadı ve yoğun sarı renginden dolayı fakir adamın safranı olarak anılıyor. Çorbaların, makarnaların üzerine serpiştirilebilir, tereyağına, 'dip'lere ve soslara katılabilir.

Yasemin: Yoğun kokulu. Uzakdoğu'da geleneksel olarak çaylarda kullanılıyor. Pilava da çeşni olarak katılabilir.

Ihlamur Çiçeği: Beyazdan sarı tonlara kaçan minik çiçeklerin tadı bala benziyor. Şerbetlerde kullanılıyor. Almanya'da, mevsiminde, una batırılıp kızartması yapılan bir spesiyalite.

Gamze İneceli
30 Nisan 2006
Akşam Gazetesi

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 22:19   #36
Ağaçsever
 
ayselug's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-11-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 94
Çiğdemde yenebiliyor.. Özellikle Ankara çiğdemi çok lezzetli.

ayselug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 22:21   #37
Ağaçsever
 
ayselug's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-11-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi negif Mesajı Göster
Gülün harika reçeli olur.Bir de bal kabağının çiçeklerinden dolma yapıldığını biliyorum. Bal kabağı dedim, aklıma süt kabağı geldi. Tatlısı olsada yesek şimdi
Bal kabağının çiçekleri zehirli olur. Yiyebileceğiniz beyaz kızartmalık kabakların çiçekleri.

ayselug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2017, 00:10   #38
Ağaç Dostu
 
Birsen 33's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Mersin
Mesajlar: 113
Brokoli sarı sarı çiçeklerini açmış olsa bile haşlayınca salataya renk katiyor.
Çaltı ağacının çiçekleri cok lezzetli olur. Çiğ yenir veya çayı demlenir.
Begonyanin çiçeği yenir ekşimsi tadi var.
Sarı yonca çiçeğinin sapı ekşidir, yenir
Üzüm tomurcukken ben yiyorum.
Dut tomurcukken yiyorum. Ballıbaba bitkisinin çiçeğinin tatlı kısmını da yerdim çocukken
Aklıma ilk gelenler bunlar.

kamil35 beğendi.
Birsen 33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2017, 00:15   #39
Ağaç Dostu
 
Birsen 33's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Mersin
Mesajlar: 113
Muz çiçeğinin de yemeğini yaptim. Tadı hafif acımsı gibi, mantar kebabini andırıyor. Çicegin ortasindaki taze yerinden doğradiktan sonra pisirmeden önce suda bekleterek tatlandirmak gerekiyor. Yoğurtlu da yenebiliyor.

Ozlem A beğendi.
Birsen 33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2017, 21:46   #40
Ağaçsever
 
ali ekber's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 73
Unhappy

Safran; Gıda, parfümeri, ilaç ve tekstildeki endüstriyel kullanımları dışında safran ayrıca binlerce yıllardır şifa verici bitki olarak tüketilir. Safranın keskin ve acımsı tadına rağmen çok eski tarihlerden beridir iştah açıcı olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Eklenen Resimler
 
Ozlem A ve Charmilium beğendi.
ali ekber Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2017, 21:55   #41
Ağaçsever
 
ali ekber's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 73
Exclamation Ihlamur çiçeği çayı

Ihlamur çiçeği çayı; Grip ve nezlede vücudun direncini artırır, yakalanma riskini azaltır. Ihlamurun faydası soğuk havalarda doğal bir koruyucu işlev görmesidir. Tek içildiği gibi diğer benzer bitkilerle karışım yapılarak da içilebilir.

Eklenen Resimler
 
Ozlem A ve Charmilium beğendi.
ali ekber Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2017, 17:09   #42
Ağaç Dostu
 
Duru's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 253
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ali ekber Mesajı Göster
Ihlamur çiçeği çayı; Grip ve nezlede vücudun direncini artırır, yakalanma riskini azaltır. Ihlamurun faydası soğuk havalarda doğal bir koruyucu işlev görmesidir. Tek içildiği gibi diğer benzer bitkilerle karışım yapılarak da içilebilir.


Bir yerde ıhlamur çiçeğinin reçelini yemiştim. Çok güzeldi.

ali ekber ve Ozlem A beğendi.
Duru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2019, 05:18   #43
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Latin çiçeği , yalancı akasya , hercai menekşe ve gül gibi bitkilerin çiçekleri yeniyor. Hercai menekşe ve gül'ün tadı güzel oluyor

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2020, 13:41   #44
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Yenen çiçekler

Gastronomi de özellikle tabak süslemesi ve yenmesi bakımından çiçek ve özel bitkilerle ilgileniyorum. Sizin de bildiğiniz ilginç bitkiler var mı? Özellikle yerel bitkiler.

gastroplants Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024