agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-10-2008, 12:54   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Elle yemekten vazgeçmediğiniz yemekler

Menemen...

Çatal kullanınca tadı azalan bir yemek. Kesinlikle elle yenmeli

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 13:20   #2
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Kızarmış balık, tavuk, pirzola

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 13:32   #3
Ağaç Dostu
 
cybel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2008
Şehir: İZMİR,KARŞIYAKA
Mesajlar: 371
Galeri: 34
Zeytin+ekmek+taze soğan.

cybel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 13:36   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Kaş'ta bir lokantanın girişinde bir tabela görmüştüm;

Tavuk, balık, kelle, bunlar yenir elle

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 13:37   #5
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Pizza, kuyu tandır (yannda kuru soğan, başka bir şeye gerek yok)

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 13:52   #6
Ağaç Dostu
 
vayvayvay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 196
Galeri: 1
Kuymak .Hele ki mısır ekmeği ile

vayvayvay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 13:54   #7
-
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 430
Kurufasülye ekmek bandıra bandıra Kemikli bütün etler.

dubief Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 13:58   #8
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Tüm börek çeşitleri, Lahmacun, pide çeşitleri..
Eskişehir'de bir mekan var ismi: beni elinle ye. Heryerde tavuk resimleri konuşma baloncukları tavuklar beni elinle ye diyor. Tabi serviste çatal kaşık bıçak hiçbişi yok

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 14:03   #9
Ağaç Dostu
 
vayvayvay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 196
Galeri: 1
Çiğ köfte. Bol acısından Not: Canım çekti üüüfff

vayvayvay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 14:05   #10
Ağaç Dostu
 
vayvayvay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 196
Galeri: 1
Midye dolma

vayvayvay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 14:18   #11
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Sahanda yumurta

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 14:33   #12
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Mesala annemin yaptığı kıymalı gözlemeler.Ben çatal istesemde vermez en fazla peçete.

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 14:35   #13
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Merhaba, ne güzel bir başlık açmışsınız...
Tamda benlik olmuş, ben, en çok hafif ılık karnıyarık yemeğini elimle yemeye bayılırım, çok sıcak hoşuma gitmiyor.
Ha...birde bir gün önceden kalmış kuru fasülyeyi elimle yemeyi severim.
Tabi et yemeklerini hep elimle yerim, ızgara türü olanları, tavuk balıkda dahil.
Özellikle et türünde çatal bıçak kullanmayı sevmiyorum, restorantta değilsem eğer.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 20:55   #14
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Ekmek banılarak tadı çıkacak yemeklerde çatal, kaşık kullanmaktan hoşlanmıyorum.

Sarıları pişmemiş olan sucuklu yumurta, bol sulu menemen, sebzeli saç kavurma.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 21:00   #15
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Piza, lahmacun ve pide elle yenmeli. Ve küçük balıkların hepsi.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 21:12   #16
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Restoranda bile salatanın sona kalan suyuna elimle ekmek bandırıp yemeye bayılırım

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 22:23   #17
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Zeytinyağlı fasulyenin sona kalan suyuna ekmek banmaya bayılıyorum.

Kızım küçükken inanılmaz iştahsızdı, doktoru yemekleri elimle vermemi söyledi, işe de yaradı. Kendi yemeye başlayınca yanına çatal, kaşığını koyuyordum ama elle yediğinde hiç karışmıyordum.

Oğluma elle yedirmedim, yoksa parmaklarım giderdi herhalde.

Bu konuda çok zaman önce bir yazı okumuştum; parmak uçlarındaki bazı sinirler ya da parmak uçlarımızdaki kabarık bölgenin dudağımıza değmesi yemekten zevk almamızı sağlıyormuş. Eminim bu konuyu bilen ya da benden iyi hatırlayan vardır.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 22:34   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Isparta kebabı kesinlikle elle yenir, yanında mutlaka üzüm hoşafı içilir.

Bayramda ellerimle son kez yağlı Isparta kebabı yedim, çünkü bu aydan sonra mayıs ayına kadar Isparta kebabı çıkmaz.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 22:40   #19
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Tokat kebabını elle yemek harikaaa) Helede sarımsaklar tırnaklarınızı simsiyah ediyor)
Elle yemenin keyfi bir başka.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 22:55   #20
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Konyada etliekmek elle yenir başka türlüsüde mümkün deildir mangal yaptığımızda kesinlikle elle yerim mangalın üzerinden kapılır o yiycekler bizde) saç böreği elle yenir büyük bir keyifle baklavada aslında elle yenir çünkü çatalla parçalanmadan tek parçada yenmesi önerilir daha biçok şey sayabilirim sanırım.)

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2008, 11:09   #21
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Aklıma geldi içli köfte.

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2008, 11:54   #22
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Bir tane daha buldum, Zeytinyağlı dolmalar sarmalar, çatalla yenince hiç zevkli olmaz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2008, 11:57   #23
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Hamburger ve patates kızartması. Marul içinde mercimek köftesi.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2008, 12:01   #24
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Çatal kaşık bir yana da bıçak ile kibar kibar yemeye sinir oluyorum bazı ortamlarda mecbur ama yiyoruz ama genelde bandıra bandıra yemenin tadı hiçbir şeyde yok.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2008, 12:02   #25
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Bisküvi yi çaya batırıp yemek

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2008, 13:24   #26
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-09-2008
Şehir: Kdz.Ereğli
Mesajlar: 75
Biz Gürcülerin Papa diye bir yemeği vardır. Suyun içine un katılıp pişirilerek yapılan lapa, yayvan bir kaba konur. Ortası havuz gibi açılır ve buraya kızdırılmış tereyağı konur ve kenarlardaki lapadan elle bir parça alınıp, ortadaki tereyeğına batırılıp yenir.

Bu arada siz şimdi, "börk, bu ne biçim yemek" diyebilirsiniz. Mantıken düşününce ben de öyle diyorum fakat aslında çok lezzetlidir. Bu gibi durumlarda mantıken düşünmemek lazım. Zira çiğ köfte de mantıken düşünülünce pek yenecek yemek değil. Adı üstünde çiğ.

Her neyse Gürcü yemeklerinin birçoğu elle yenilir bizim oralarda. Ben beceremesem de...

Step Floribunda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 02:09   #27
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Bir Adanalı olarak yazmasam ayıp olurdu, kebap

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 02:19   #28
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Egede yapılan şekildeki, kemik etli bamya.
İlle bayat ekmekle ama. Suyu daha iyi emiyor.
Kemiğin de ucundan tutup iliğini emiyorsunuz.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 09:34   #29
Yeni Üye
 
8ball's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
Kemikli her türlü et,Balık ve pideyi elle yemeye bayılırım

kamil35 beğendi.
8ball Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 10:25   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-11-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Kurufasule ve nohut ekmek banarak elle.

edebali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024