12-10-2008, 11:54 | #1 |
agaclar.net
|
Elle yemekten vazgeçmediğiniz yemekler
Menemen... Çatal kullanınca tadı azalan bir yemek. Kesinlikle elle yenmeli |
12-10-2008, 12:54 | #7 |
-
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 430
|
Kurufasülye ekmek bandıra bandıra Kemikli bütün etler. |
12-10-2008, 12:58 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Tüm börek çeşitleri, Lahmacun, pide çeşitleri.. Eskişehir'de bir mekan var ismi: beni elinle ye. Heryerde tavuk resimleri konuşma baloncukları tavuklar beni elinle ye diyor. Tabi serviste çatal kaşık bıçak hiçbişi yok |
12-10-2008, 13:35 | #13 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, ne güzel bir başlık açmışsınız... Tamda benlik olmuş, ben, en çok hafif ılık karnıyarık yemeğini elimle yemeye bayılırım, çok sıcak hoşuma gitmiyor. Ha...birde bir gün önceden kalmış kuru fasülyeyi elimle yemeyi severim. Tabi et yemeklerini hep elimle yerim, ızgara türü olanları, tavuk balıkda dahil. Özellikle et türünde çatal bıçak kullanmayı sevmiyorum, restorantta değilsem eğer. |
12-10-2008, 21:23 | #17 |
Ağaç Dostu
|
Zeytinyağlı fasulyenin sona kalan suyuna ekmek banmaya bayılıyorum. Kızım küçükken inanılmaz iştahsızdı, doktoru yemekleri elimle vermemi söyledi, işe de yaradı. Kendi yemeye başlayınca yanına çatal, kaşığını koyuyordum ama elle yediğinde hiç karışmıyordum. Oğluma elle yedirmedim, yoksa parmaklarım giderdi herhalde. Bu konuda çok zaman önce bir yazı okumuştum; parmak uçlarındaki bazı sinirler ya da parmak uçlarımızdaki kabarık bölgenin dudağımıza değmesi yemekten zevk almamızı sağlıyormuş. Eminim bu konuyu bilen ya da benden iyi hatırlayan vardır. |
12-10-2008, 21:55 | #20 |
Ağaç Dostu
|
Konyada etliekmek elle yenir başka türlüsüde mümkün deildir mangal yaptığımızda kesinlikle elle yerim mangalın üzerinden kapılır o yiycekler bizde) saç böreği elle yenir büyük bir keyifle baklavada aslında elle yenir çünkü çatalla parçalanmadan tek parçada yenmesi önerilir daha biçok şey sayabilirim sanırım.) |
13-10-2008, 12:24 | #26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-09-2008
Şehir: Kdz.Ereğli
Mesajlar: 75
|
Biz Gürcülerin Papa diye bir yemeği vardır. Suyun içine un katılıp pişirilerek yapılan lapa, yayvan bir kaba konur. Ortası havuz gibi açılır ve buraya kızdırılmış tereyağı konur ve kenarlardaki lapadan elle bir parça alınıp, ortadaki tereyeğına batırılıp yenir. Bu arada siz şimdi, "börk, bu ne biçim yemek" diyebilirsiniz. Mantıken düşününce ben de öyle diyorum fakat aslında çok lezzetlidir. Bu gibi durumlarda mantıken düşünmemek lazım. Zira çiğ köfte de mantıken düşünülünce pek yenecek yemek değil. Adı üstünde çiğ. Her neyse Gürcü yemeklerinin birçoğu elle yenilir bizim oralarda. Ben beceremesem de... |
27-11-2008, 08:34 | #29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
|
Kemikli her türlü et,Balık ve pideyi elle yemeye bayılırım |
27-11-2008, 09:25 | #30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
|
Kurufasule ve nohut ekmek banarak elle. |
|
|