agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-11-2008, 10:40   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: Antalya-Kütahya
Mesajlar: 177
Izgara bu hele kanat olursa değmeğin keyfime

tropikana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 10:52   #32
Ağaçsever
 
Manolya Çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-07-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 36
Bende yumurtanın her türlüsünü elle yemekten hoşlanıyorum.

Manolya Çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 11:29   #33
Ağaç Dostu
 
Minem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-09-2008
Şehir: İstanbul-Beylikdüzü
Mesajlar: 573
Galeri: 12
Kanat, balık, et her türlüsünü elle yemeye bayılıyorum ama tek vazgeçemediğim zeytini elimle yemek

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 13:52   #34
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Mangalda ise, pirzola ve kanat.
Hamsi, istavrit lüfer, mezgit, palamut balıklarını
Sahanda yumurta çeşitleri
Çiğ köfteyi
Haşlama patates+zeytin+haşlama yumurta+taze soğan dörtlüsü
Sulu yemeklerde salatalarda ekmek banma.
Haşlama kemikli eti ,
el ile yemekten vazgeçemem.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 14:24   #35
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Çocukken annem bahçemizde odun ateşinde, saç üzerinde yufka pişirirdi. Bunlar istif edilir, kışın börekte falan kullanılırdı.
Benim en çok sevdiğim de, bulgur pilavı pişer, demlenme işi kat kat serilmiş bu yufkaların içinde yapılırdı. Yerken kaşık değil ama, yufkanın kenarından koparılan parçalar kaşık görevi yapardı. Sonuçta pilav neredeyse elle bile değil, avuçlanarak yenilirdi.
Oturmaya başladıktan sonra, bebek halimizle çatal kaşığa alıştırılan bizler, elle yemeğe bayılırdık. Bakın bir konu ile nerelere gittim, sağol malina

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 15:18   #36
Ağaç Dostu
 
petulya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-09-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 147
Bu ne güzel başlık böyle Malina...
Resteronlarda yerken kimse bakmasa ayıplamasa da şu balığı elimle yesem dediğim çok olmuştur.. Evde ağırladığım konuklarıma zaten sorma bile sormuyorum dalıyorum ellerimle balığa, hatta herkesi elleriyle yemeğe davet ediyorum.
Ama hani şu balığın yanındaki mevsim salatasının tabak altı sosunu elle ekmek bandırarak yemenin tadıda bir başka oluyor yani... Evde bunun için kavga ederiz.

petulya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 19:12   #37
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Müjgan, bu dediğin yemekten benim de yemişliğim var, o ne mükemmel tad öyle..) Etli bulgur pilavı, kat kat sulanmamış köy yufkası üzerine dökülür sıcakken, pilavın sıcaklığı ve nemiyle yufka hafiften yumuşar ve yufkanın kenarından koparılan parçalar pilava bandırılarak yalan yalana yenir. Ymmmm.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2009, 15:47   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 126
üc parmakla yenmeli

muammer74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 11:54   #39
Yeni Üye
 
mmenekşe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 26
Avcılarda bir kuyu kebabı yapan yer var .Adı Elle'ye.Pardon beşyolda.Adı garip geldi.Gerçekten elle ye demekmiş..

mmenekşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 11:55   #40
Yeni Üye
 
mmenekşe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 26
http://www.elleye.com/hakkimizda.htm

mmenekşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 12:14   #41
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Hamsi, istavrit, çinekop, barbun.. gibi küçük balıkları ızgara veya tava elle yerim lokantada dahi. Zaten bizim balıkçımız şöyle iştahlı iştahlı elle yemedikmi balık yemeyi bilmiyorsunuz diye kızıyor

Pizzayı elle yerim. Pizza dilimlerini tekrar bıçak çatal yardımıyla yemeğe çalışmak çok komik geliyor bana.

Pirzolayı elle yerim.

Tavuk ızgara. Elle tutulabilecek kemikli parçaları elle yerim.

Ezme fasülyeyi elle yerim. Hele yanında mamusa varsa. Ondan parçalar kopartıp kaşık gibi içini oyarak elimle almak

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 12:33   #42
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-06-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
Denizli Kebabı (tandır kebabı) da elle yenir.

Klasikleşmiş kebabcılarda kebab; domates, soğan ve kebabın sıcacık yağına bandırılmış tırnak pidesi ile ikram edilir.

Aman dikkat, eller yenmez sadece; Denizli Kebabı, domates, soğan ve pidesi elle yenir

fskandemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 16:58   #43
Ağaçsever
 
Kadim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2006
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 63
Belki ilginç gelecek ama elle, ekmeği bana bana yemekten en zevk aldığım yemek yoğurtlu ıspanak yemeği (bizim buralarda -Zonguldak- bu tür tüm yemeklere mancar yemekleri denir, ıspanak mancarı, pırasa mancara, kara mancar-kara lahana-) dir. Dayanılmaz güzel

Kadim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 17:22   #44
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Arap ülkelerinin pek çoğunda çatal hiç kullanılmıyormuş. Sadece kaşık o da bazı evlerde demek ki araplar bu işi daha iyi biliyor
Benim babamda derdi tavuk balık kelle bunlar yenir elle ,ama hiç eli ile yerken de görmedim .Biz de çiğ böreği peçeteye sarar yeriz .Ben un kurabiyesini kesinlikle elimle yiyiyorum çünkü dağılıyor.Görüntü hoş olmasa da pek çok kişi elle yemek yemeği seviyor.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 18:43   #45
Ağaç Dostu
 
aygün's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,796
Bir kere balık. Bayılırım; küçük, bir lokmalık ekmeklerin arasında ve tabii yeşil soğanla, tuzlanmış ve limon sıkılmış.
E çiğköfte zaten allahın emri. Mercimekli de öyle....Sarma ve içli köfte,
kanat ve kemikli pirzola.....

Ah, nasıl unuttum bunu...! Tabi ki, "büryan kebabı" ( valla ölmeden yeneceklerin en azından listesinde)tavsiye ederim, gerçekten....


Düzenleyen aygün : 07-04-2010 saat 18:48 Neden: ekleme
aygün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 21:16   #46
Ağaç Dostu
 
gurbik67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 868
sayın Malinanın başlığı tersi olsaydı kaç kişi itiraf ederdi elle yerim diye sizi gidi siziii .??
lokantaya gidiyorsun tavuk istiyorsun ve el ile yemeye başlıyorsun, dudaklar yağdan parlıyor etrafı çocuk edası ile umursamıyorsun sadece yemeyi düşünüyorsun.

rahmetli Erol taş gibi , yeme faslı bitince elinin tersiyle ağzını silersin.
seyahatlerimizde uğradığımız lokantalarda hanım ikaz eder evde değilizzz.

hanımın yüzünden bende yüzüme gözüme bulaştıramıyorummm. valla yediğin bile yavan oluyor. tek kelime çatal kaşık yokmuş gibi davranacaksın.

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 21:55   #47
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Kültürümüz coğrafyamızdan etkilenmekte, bir tarafımız arabesk diğer tarafımız batı; oryantalist bir kültür. Küçükten neye aşina olduysak o biz sıcak gelir. Kültürümüzün diğer sosyo-ekonomik ve ahlaki özellikleri de bu oluşumun içindedir.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2010, 19:36   #48
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-05-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Pizzayı elle yerim sadece..

emonz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2013, 12:36   #49
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
biraz değişik gelebilir ama ben tabağa diimlenmiş karpuzu elimle yerim (evdeyken tabi) o zaman daha bir lezzetli oluyor

Sevgi Durul beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2013, 19:10   #50
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
biraz değişik gelebilir ama ben tabağa diimlenmiş karpuzu elimle yerim (evdeyken tabi) o zaman daha bir lezzetli oluyor
Ben de karpuzu elle yemeyi severim, hem de nerede olursa olsun.

Yumurta çeşitleri, patlıcanla yapılmış yemekler de tarafımdan elle yenir.

Yemek seçen bir çocuk olarak, çok küçükken büyükbabamın yedirdiği karnıyarık ki şöyle patlıcanı ekmeğin etrafına dolar, bizi beslerdi. Tadını hâlâ unutmam. Nur içinde yatsın.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 09:49   #51
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Almanya
Mesajlar: 261
Sevgili SDurul istahimi kabarttiniz, yarin pazardan patlican alayim baari )

Sevgi Durul beğendi.
cörekotu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 09:51   #52
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Almanya
Mesajlar: 261
Bu arada bende encok balik yemeyi severim elle, hic üsenmeden kilciklarini tek tek ayiklayarak

cörekotu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 11:20   #53
Ağaç Dostu
 
Angels Sour's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 282
Galeri: 1
Ne tesadüf? Tam bir elimde kıymalı pide ; keyifle siteyi gezerken bu başlıkla karşılaşıyorum.
"Samsun pidesi" açık ya da kapalı pide, nerede olursam olayım; elimle yerim. Çatal-bıçak lezzetini kaçırır.
Zeytinyağlı yaprak sarma,
Birde baklava, tabağa koymadan tepsiden aşırıp yedin mi ; daha bir güzel.

h_dogan ve Hakkı Şen beğendi.

Düzenleyen Angels Sour : 16-05-2013 saat 11:31 Neden: Metin
Angels Sour Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 17:10   #54
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Kolayı var çok lüks yere gitmeyeceksiniz elle yiyeceksiniz et yemeklerini. Ne o çatal bıçak hiç sevmem. Bizde bir laf var et, balık, kelle bunlar yenir elle diye. Tabi ben çoğu meyvede de elimle yerim çatalın ağzınıza batma riski yok. Bence elle yemek daha güzel.

Angels Sour beğendi.
h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 17:20   #55
Ağaçsever
 
Derya Hanim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Melbourne
Mesajlar: 78
En guzeli bulgur pilavi ve coce ekmek, bandura bandura yiyceksinki nom nom nom

Derya Hanim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 17:34   #56
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 349
Galeri: 2
Sac kavurma, yufka ile harikadır.

oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 21:05   #57
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Yillar önce Ízmir de ablam etli yaprakları ile zeytin yağlı enginar pişirirdi. Ortasına yakın etli yapraklarını elimize alıp sıyırarak etli bölümünü yerdik. O lezzeti şimdi sadece etli bölümünü yediğimiz enginarlarda bulamıyorum. Eniştem o tip enginarları özellikle küçük olanlarını seçerek alırdı.

Şimdilerde İzmir de aynısı varmı ve yapılıyormu merak ediyorum?

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 00:44   #58
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Elle yemek deyince nerelere götürdünüz beni, yetmiş beşli yıllarlar da istanbuldaydım, ustam işyerimiz de bazen güveç yapardı o tadı hala unutamam, manava gider istediği sebzelerden bir miktar alır hemen karşıda komşumuz kasaptan güveç için en uygun yerden kemikli etini alır gelip dükkanda bir sıra sebze bir sıra kemikli et sıralar gerekli malzemelerini de koyduktan sonra jelatin kağıdıyla ağzını bağlar ve fırına götürürdük, yarım saat bir saat kadar pişmesi sürerdi.
fırından da iki somun ekmek, inanırmısınız güvecin başına bir üşüşürdük ekmekle bana bana yerdik, o ne tat o ne lezzetti.

cörekotu beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 02:35   #59
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Arap ülkelerinin pek çoğunda çatal hiç kullanılmıyormuş. Sadece kaşık, o da bazı evlerde, demek ki Araplar bu işi daha iyi biliyor
...
Katılıyorum. Pilavı dahi elle yemeleri meşhurdur.

Hatta 'elle yemek yemek anlamındaki' banarak yemek, banmak sözcüğü, Arapça parmak anlamından dilimize geçmiş bile olabilir.

Zira, ingilizcedeki muz (banana) sözcüğünün, Arapçadan ingilizceye geçtiğini, Arapların muz meyvesinin şeklen (el) parmaklarına benzerliğinden dolayı böyle adlandırdıklarını duymuştum. Doğruluğunu araştırmak gerek, bana olabilir gibi geliyor.

El ile yemede avucun içi, aktif olarak, hemen hiç kullanılmaz, parmaklar çalışır. Bu nedenle (eğer öyleyse) banmak, elin ayası ile tarak kemiklerini anlama katmayarak, olayı daha net ifade ediyor demektir.
Bir çeşit, parmak işler, el öğünür! 8>)


Banarak yemesini sevdiğim yiyecekler olarak; bayat ekmeklerin çırpılmış yumurtaya banılıp, hafif yağda kızartıldığı yumurtalı ekmeği elimle yemeyi ve yine acıkılmış ve yemeğin hemen hazır olmadığı ya da akla gelip, canın çektiği zamanlarda, (evde mayalanmış) yoğurda ekmek doğrayarak, pekmez, (taze ya da kuru) soğan ve zeytini (yazsa domates de şart!) elle yemeyi sevdiğimi söyleyebilirim.

Kahvaltıda zeytini elle yemesem de yukarıdaki pratik öğündeki zeytini illâ elle yerim.

Fırından yeni çıkmış (köy) ekmeğin(in) elle koparılıp, (yayık) tereyağını ekmeğin sıcaklığı ile erittirdikten sonra içselleştirildiği (!?) bir diğer pratik ötesi doyma biçiminin doyuruculuğunu tarif etmemde sözcüklerin yetersiz kaldığını, ne desem de söylesem bilemedim.

Bu arada ekmeğin doğranması ile soğanın bıçakla dilimlenmek yerine yumrukla kırılarak, kuru fasulye-pilav, doğranmış tarhana yanına katık edilmesi durumlarında da elin katkısı vazgeçilmez olduğundan, bu durumları da başlıkla ilgili gördüğümü ve vazgeçemeyeceğimi belirtmeliyim.

Baklava (yerli susam ilaveli, cevizli) ve karpuz da elle bir başka oluyor, tadına doyulmuyor.


gece
muhallebinin piştiği kabın dibi ile bir çok yaş pasta ile birlikte, hanım parmağı ve vezir parmağı ile diğer bir çok tatlıyı da unutmamak gerekir diyen forum kişisi

Müjgan ve loveforlife beğendi.
gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2023, 01:26   #60
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-04-2023
Şehir: Ankara
Mesajlar: 18
Menemen, kemikli etler, balık, pizza. Olmazsa olmaz sarma

bnzbk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024