24-10-2008, 18:10 | #33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 390
|
sanırım rakının en iyi dostu su sayın berduray |
05-04-2010, 20:47 | #36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
|
Limon ve sirkenin aynı anda kullanılmasının kötü olduğuna katılmıyorum. Belki miktar abartılı olmuştur. Ama taze baharlı otların çoğu bir arada kullanılınca berbat olabiliyor. Mesela reyhan, fesleğen ile soğan. Sarımsak peynire ne kadar yakışıyorsa soğan o kadar kötü oluyor. Yine nane ile kuru soğan da öyle. Bir çoğunun ilaç, şifa olarak kullandığı nane limon da kişisel olarak bana iğrenç gelen bir tattır. |
05-04-2010, 21:00 | #37 |
Ağaç Dostu
|
Okuduklarım garip geldi. Yani baktım da hani gözme kötğ gelenler var ama tecrğbe edersem ne olur bilmiyorum. Genellikle benim sevdiim karışımları çevremdekiler sevmez. Siz denemeyin diye yazıyorum ama ben çok seviyorum. Bitter çikolatayı mayoneze banıp yemek çok lezzetli gelir. Vanilyalı dondurmayı biraz eritip sonra elma dilim fırınlanmış patates banıp yemek çok güzel oluyor. Tahin helvası -ama kakaolu olmayacak- yanında kornişon turşu ile doyulmaz bir lezzet. Şehriyesiz pirinç pilavı üzerine çıtır kıtır bol şerbetli kadayıf ve tabak kenarında katı yoğurtla birlikte yenir de yenir. Bunun yanında yoğurt yerine sütlaç tercih edenlerde var. Bunları yemek zor oluyor. Zira çevrenizdekiler kaçışıyor. Genellikle tek başıma yiyorum |
05-04-2010, 21:22 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
|
İnanması güç gerçekten, bunlar klasik iğrençççççç denmesi için eskiden yaptığımız şakalar dı. Sadece neden şehriyesiz pirinç pilavı onu çözemedim)))) |
05-04-2010, 21:37 | #39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
|
çok nefis bir tat mutlaka deneyin. taze physalis (yer kirazı) meyvesi + çikolata kaplaması |
05-04-2010, 21:41 | #40 |
Ağaç Dostu
|
Bu kadar radikal olmayın canım, sayın DarkYES biraz çeşni katmak istemiş olabilir damak zevkine. Aslında alışkanlıklar, damak zevkleri vs. birimize mükemmel gelebilecek bir tat, bir başkası için iğrenç olabilir. Çocukluğumda tarhana çorbasının yanında mutlaka pekmez yenirdi, ben hâlâ çok severim, tabi o dövme ile süzme yoğurt karışımı tarhanayı ve mis kokulu kara üzüm pekmezini bir arada bulabilirsem. Bayramlarda annem mutlaka zerdeli pilav yapardı, mmm...mükemmel bir lezzetti. |
09-04-2010, 11:04 | #41 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En azından benim için Bir de bu yazdıklarımı sadece ben yemiyorum. Yiyen başka insanlar da var ama biz gizli bir tarikat ya da uzaylı değiliz |
|
09-04-2010, 11:16 | #42 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Örneğin Giresun'a yolunuz düşerse şunu deneyin. Mesela bu yiyeceği yine bir Doğu Karadeniz ili olan Rize'ye gidip insanlara yedirmeye çalışırsanız çok azı yemeyi kabul edecektir tahminen Tuzlu Kiraz Tuzlusu Kavurması Malzemeler: 4 kase tuzlu kiraz 3 adet soğan 2 kaşık tereyağı 1 fincan tereyağı tuz. Hazırlanışı: Kiraz Tuzlaması: Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir. Kavurması: Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur. Kynk:http://lezzetler.com/kiraz-tuzlusu-k...n-vt22967.html Mesela yine Samsun'lu bir arkadaşım yurtta kaldığı dönemde oda arkadaşının getiridiği Bumbar(bumbar dolması)'ı anlata anlata bitirememişti. Elbette lezzetini değil kokusunu çünkü ağzına koymaya cesaret edememişti. Oysaki Bumbar ait yapıldığı bölgede gayet de lezzetli bulunan ve beğenilen bir yemektir tahminen |
|
09-04-2010, 15:22 | #43 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 51
|
bende bumbar dolmasıyla karşılaştığımda nasıl yieceğimi düşündüm. aldığım ilk lokmayı zor zar çiğnedim. azıcıkta olsa o lokma bana yetti bir daha yemeyi düşünmüyorum. yiyebilenlere afiyet olsun..! |
09-04-2010, 15:30 | #44 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 51
|
birde karadeniz tarafında yenilen TURBO adında bir karışım var. karışım diyorum çünkü çok ilginç geldi bana. pirinç pilavı üzerine baklava veya tulumba tatlısı onlarında üzerine bir avuç fındık. karadenizin vazgeçilmezi. karışıma bakılırsa bunu yiyen turboda kalmaz doubleturbo olur gibime geliyor. |
09-04-2010, 15:51 | #45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 656
|
Ben tatlı ile tuzluyu nedense bir arada seviyorum, aşırı tatlı şerbetli hiçbir şey yiyemem ama bol tuzlu severim... Bence de soda ile yapılan ayran çokta hoş olmayan bir tat... Düzenleyen oppss! : 09-04-2010 saat 15:52 Neden: Yanlış yazım |
09-04-2010, 15:53 | #46 |
Ağaç Dostu
|
Konu başlığının tersi ama, böyle bir mail geldi. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bilim adamları ’İkisi bir arada’ tüketicilince etkileri katlanan gıdaları belirledi ELMA + ÇİKOLATA: KALBİ KORUR ALERJİYİ ÖNLER Elma, yüksek enfeksiyon giderici etkisi olan kuersetin bakımından zengin bir meyvedir. King’s Collage London’ın beslenme profesörlerinden Tom Sanders, kuersetinin Alzheimer, Parkinson ve kanser gibi rahatsızlıkları önleyici etkisi olduğunu belirtti. Çikolata ise, damar sertliği ve kanser riskini azaltıcı etkiye sahip. National University of Singapore’un beslenme uzmanları, birlikte tüketildiğinde etkilerinin arttığını belirtti. YABANMERSİNİ + ÜZÜM: KANSER RİSKİNİ VE KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR St.George’s Hospital London’un dietisyenlerinden Cath Collins, C vitamini bakımından zengin olan bu iki meyve birlikte tüketildiğinde kanser riski ve kolestrol oranı düşüyor. DOMATES + AVOKADO: DNA’YI ONARIR, KALBİ KORUR Domates, likopen açısından zengin bir sebzedir. Dietisyen Lyndel Costain sağlıklı yağ oranı yüksek avokado likopenin daha iyi emilimini sağlarken, vücudu daha dayanıklı kıldığını açıkladı. YULAF + PORTAKAL SUYU: ATARDAMARLARI TEMİZLER US Department of Agriculture araştırması, ikilinin atardamarları temizlemede ciddi etkisinin olmasının yanında kalp krizini önlemede de oldukça etkili olduğunu ortaya çıkardı. LİMON + LAHANA: KASLARI GÜÇLENDİRİR Tom Sanders C vitamini de sebzelerde bulunan demirin vücut tarafından daha iyi emilimini sağladığını açıkladı. Ayrıca sebzelerden alınan demir, limonla desteklendiğinde balık ve kırmızı etten alınan demirle eşit bir forma bürünüyor. KAVUN + YUMURTA: HAZIMSIZLIK VE DİYABETİ ÖNLER En önemli protein depomuz yumurtanın kavunla beraber tüketildiğinde ekstra bir faydası daha var. Dietisyen Lyndel Costain, bu ikilinin insulin ve kan şekerini düşürdüğünü ve karbonhidratların daha yavaş emilimini sağladığını açıkladı. BROKOLİ + DOMATES: PROSTAT KANSERİ RİSKİNİ AZALTIR... Araştırmacılar brokoli ile domatesin prostat kanseri riskini azalttığını ve bunun erkekler için önemli olduğunu açıkladı. |
09-04-2010, 15:55 | #47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 656
|
Teşekkürler sn agozce, limon lahana işime yarıyacak anlaşılan Günde 3 yumurta beyazı yemekten gına geliyor insana Tavsiye etmiyorum |
09-04-2010, 23:30 | #48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
|
Tereyağla yapılan pilavın yanında ne zaman ayran içsem ağzımda buruk bir acılık hissederim. |
10-04-2010, 00:04 | #49 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 36
|
Bazı durumlarda tatlı ve tuzlu çok yakışır.Mesela baklava ve benzeri tatlıların yanında tuzlu ayran.Birde ıspanak ve bakla zehir içeren gıdalar uzmanlar daha iyi açıklar yanında yediğimiz sarımsaklı yoğutta panzehirdir diye biliyorum. |
15-04-2010, 10:41 | #50 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: balikesir
Mesajlar: 6
|
Tatlı ve tuzlu... Örneğin paskalya... Taze fasulye ve baklaya da biraz şekerin tat vereceğini annem ısrarla söylese de bu fikirden nedense hoşlanmıyorum. Ya tatlı olmalı ya da tuzlu ... Gerçi kardeşime göre mideye inince nasıl olsa karışıyor olsa da bir de lezzet denilen bir şey var ama değil mi??? |
15-04-2010, 11:38 | #52 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=DarkYES;613742]Kesinlikle Örneğin Giresun'a yolunuz düşerse şunu deneyin. Mesela bu yiyeceği yine bir Doğu Karadeniz ili olan Rize'ye gidip insanlara yedirmeye çalışırsanız çok azı yemeyi kabul edecektir tahminen Tam da aklımdan kiraz kavurmasını yazayım diyordum. Hayatımda duyduğum en saçma yiyecek.....Tadının da güzel olduğunu söyleyemem. Keza taflan kavurması da öyle...BENCE tabi |
15-04-2010, 13:17 | #53 |
Ağaçsever
|
Beyaz peynirle vişne reçeli kombinasyonuna bayılırım ben. Normalde hamurişi tatlıları hiç yiyemem, bayram ziyaretleri gibi mecburen yemek zorunda olduğum durumlarda da yanında yoğurt tercih ederim. Çocukken eğer yoğurt ekşi gelirse annem üzerine biraz pekmez dökerek verirdi bize, hala arada tatlı niyetine yerim. Ama tuzlu aşure ve tuzlu sütlaç benim için de korkunç bir deneyim olmuştu ). Bence tabii.. |
15-04-2010, 13:22 | #54 |
Ağaçsever
|
Damak zevki farklı bir konu tabii. Büyük kısmının içgüdüsel olduğunu düşünüyorum. Öğrenilen bir tarafı da vardır belki ama ben kızımın çikolatalı ekmeğin arasına bir de sucuk yerleştirmesini engelleyemiyorum ) |
23-04-2010, 21:37 | #55 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 94
|
Tereyağının üstünde peynir... Bana çok garip geliyor. |
24-04-2010, 00:28 | #56 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: londra
Mesajlar: 14
|
yumurta lokmanizin arkasindan bir tane siyah zeytin yerseniz, daha sonra hangi gida lokmaniz olursa olsun olumlu olacaktir. ozellikle yumurta lokmanizin arkasindan domates ve salatalik iyecekseniz mutlaka yumurtanin arkasindan siyah zeytin yiyin ondan ondan sonra domates ve salataliga devam edin.. |
14-07-2011, 17:23 | #57 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
|
arkadaşlar sakın ola greyfurt yemeden önce ve yedikten sonra ilaç almayın çok riskli ölüm tehlikesi olabiliyormuş |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|