agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği yetiştiren üyelerin dikkatine (http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/6673.htm)

malina 04-12-2007 10:54

Mum çiçeği yetiştiren üyelerin dikkatine
 
Bonsai bölümünde, her üye kendi ağacı için ayrı başlık açıp, gerekli bilgileri iletiyor. Böylece doğrudan o bonsai çalışmasının gelişimini takip edebiliyoruz.

Mum çiçeklerinizle ilgili yazışmalar ise genel amaçlı başlığın altında birbirine karışıyor. Bu yüzden sizin için de böyle bir alt bölüm oluşturdum.

Üyelerin mum çiçeği çalışmaları

Umarım işinize yarar :)

sabah 04-12-2007 11:30

Elimizdeki çeliklere ilişkin bilgileri ve onunla ilgili gelişmeleri doğrudan o türün altına yazıyorduk.
- Hoya kerii gibi -.

Çeliklerdeki kayıpları izlemek üzere Yurtdışından Gelen ve Yaşayan Hoyalar Listesi kullanıyorduk.

Şimdi Üyelerin mum çiçeği çalışmalarına neyi yazalım? :rolleyes:

malina 04-12-2007 11:53

Anlatıncaya kadar yapmak daha kolay... :)

Yurtdışından Gelen ve Yaşayan Hoyalar Listesi üyelerin kendilerine ait mum çiçekleriyle ilgili kısa bilgi verdikleri bölümdü. Şimdi bu konu yok, çünkü her bir üyeyi ayırıp buraya taşıdım:

Üyelerin mum çiçeği çalışmaları

Siz bilirsiniz ama buraya, kendinize ait alana, mesela şu an ölmekte olduğunu düşündüğünüz çeliğin fotoğrafını ekleseniz, (tabii diğerlerini de) farklı çelikleri farklı ısılarda tutuyorsanız onları not düşseniz ya da şu anki şartlarını yazsanız; farklı türler için neler gerekiyor konusunda deneysel bir çalışma da yapmış olmaz mısınız?

Belirgin bir gelişme oldukça, yeni durumlarını fotoğraflayarak bilgi eklemeye devam edersiniz. Gelişmeyi takip ederiz. Bu iş, mum çiçeği yarışmasına kadar gider :)

İlk elden gelen bilgi daha güzeldir :)

malina 04-12-2007 13:44

Off, pişman oldum ama artık geri dönemem :)

100 küsur sayfada herbirinize ait mum çiceği yazışmalarını bulup tasnif etmek çok zor bir iş... Ama baktıkça bunun zorunlu olduğunu iyice farkediyorum. Soru 91. sayfada sorulmuş, 5-6 cevap var. Sonra başka biri kendi sorusunu sormuş, ona da cevap var. Araya başkaları girmiş... 91. sayfada soruyu soran, tekrar internete girince, ama kez 93. sayfadan tam da kaldığı yerden devam etmiş, haklı olarak; çünkü onun istediği kendi bitkisiyle ilgili sorunlar.

Bu düzenleme bitince, hem çiçek sahibi kendine verilen bilgileri bir arada bulacak (Cevapların yarısı 91. devamı 93 gerisi 102. sayfadaydı diye ezberlemeyecek); hem de yeni okuyanlar kolay takip edebilecek...

Hakan KINACI 04-12-2007 13:52

Hımm ilk benim mesajlarımı toplamamışsınız. Kırıldım :)
Elinize sağlık daha derli toplu oldu gerçekten. :)

sabah 04-12-2007 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 181382)
Yurtdışından Gelen ve Yaşayan Hoyalar Listesi üyelerin kendilerine ait mum çiçekleriyle ilgili kısa bilgi verdikleri bölümdü. Şimdi bu konu yok, çünkü her bir üyeyi ayırıp buraya taşıdım:

Bir yerde, sipariş sırasında yapıldığı gibi, ortak erişime açık bir tablo açıp, gelenler, yaşayanlar gibi bilgileri tutmalıyız.

Sipariş tablosunda "collection" gibi paketleri açıp, içinde bulunan türleri yazarsak onun kopyasını da bu amaçla kullanabiliriz.

malina 04-12-2007 14:31

Satın aldığınız mum çiçeklerini takip çizelgesi

Çizelgede değişiklik yapmak için gmail adresiniz olmalı ve değişiklik yapmak üzere bu çalışmaya katılmış üyelerden birinden davet almış olmalısınız.

Her yapılan değişmeyle (kaydet dediğinizde) liste güncellenecektir.

Bence bu takip için en uygunu böyle bir yöntem...

gmail adresi olan birisi adresini yazarsa, onu davet edeyim, denemiş oluruz.
Sonra gerçek çizelge hazırlanır.

beyaz orkide 05-12-2007 09:58

Benim gmail adresim var. nilgun.arzum@gmail.com

Koyu yeşil 05-12-2007 10:11

ihtiyaç varsa benim adresimi de alabilirsiniz esen.atesler@gmail.com

malina 05-12-2007 10:11

Yalnız bu arada çizelgenin hazırlanması gerek. Yani yatayda bitki adları, dikeyde üye adları (ya da tersi) yazmalı ki, çizelgeyi doldurabilin...

Çizelgeyi gmail adresi olan birisi kendi hazırlayabilir ve diğer mumçiçeği olan üyelerin kullanımına açabilir. İhtiyaç varsa size yardım edebilirim.

Sabah ve beyaz orkide diğer üyeleri çağırma özelliğine sahipler. Onlardan da talep edebilirsiniz.

sabah 05-12-2007 10:40

Sipariş sırasında kullandığımız çizelgeye erişebilir miyiz?

malina 05-12-2007 11:04

Kim hazırlamıştı?

sabah 05-12-2007 11:33

hoyadag ya da cezzar olmalı, sağolsunlar onu hazırlamak bile bir işti.

http://spreadsheets.google.com/pub?k...irBDB1Ow&gid=0

malina 05-12-2007 11:47

Listeye baktım, sanırım eksik bile varmış... :)


Alıntı:

Bir yerde, sipariş sırasında yapıldığı gibi, ortak erişime açık bir tablo açıp, gelenler, yaşayanlar gibi bilgileri tutmalıyız.
Biliyorsunuzdur ya da şimdi öğrenmiş olacaksınız, bizim burada cesedi öldürene sürükletirler :)

Buyurun; bu işi hazırlama, kontrol, takip işi sizin; hayırlı olsun :)

cezzar 05-12-2007 12:31

Sipariş listesini hazırlamaya hep beraber başlamıştık (Hoyadag, cezzar, hfz). Son listelerin hazırlanmasıyla vb. hep hoyadag uğraştı sağolsun.
Yalnız şunu da belirteyim hemen, hoyadag zaten tür takibi ile ilgili çok ayrıntılı bir excel dosyası hazırlamaya başlamış, ve büyük ölçüde de bitirmişti sanırsam. Bu listeye sanırım birilerinin el atması ve sorumluluğunu üzerine alması gerekiyor. Hoyadag zaten veda mesajında ilgilenenlerin kendisiyle irtibata mı geçmeleri gerektiğini mi söylemişti ne.. Daha önce genel mumçiçeği başlığında Hafize Hanım da bahsettiydi..
Yani sanırım hoyadag'ın hazırladığı o liste büyük ölçüde hazır, gözden geçirilip eksiklerinin tamamlanıp google dokumanı olarak yayınlanması kalmış..
Benim ilgilenecek zamanım yok açıkçası, zamanı olan bir arkadaş bununla ilgilenebilir..
Selamlar..

malina 05-12-2007 12:56

Yanlız bu gelen siparişlerin hepsinin tutup tutmadığının, böyle ciddi bir liste takibi ile yapılması gerekmediğini düşünüyorum. Çünkü tutup tutmama ile ilgili çok farklı faktör etki edebilir. Yani Sabah'a gelen bilmemne tür bir çelik tutmadıysa bu neyin delili olacak?

Herkes kendi başlığı altında bu bilgileri verebilir. Böylece tutmama nedenleri ayrıntılı yazıldığı için, neden tutmadığı sağlıklı öğrenilmiş olur.

Tabii karar sizin... Benim zamanım var ama inanmadığım işlerde çalışma huyum yok :)

sabah 05-12-2007 13:09

Liste, hayatta kalan çelikleri ve kimlerde olduğunu göstermek açısından anlamlı.

malina 05-12-2007 13:12

http://spreadsheets.google.com/pub?k...irBDB1Ow&gid=0

Tüm çeliklerden alan olmamışsa liste kısaltılabilir belki

malina 05-12-2007 13:46

Yazıları kendi adına açılan bölüme taşınan arkadaşlar; taşınma henüz tamam değil ama, siz de geride kalan önemli yazılarınıza rastlarsanız burada belirtip taşınmasına yardımcı olabilirsiniz.

sabah 06-12-2007 11:19

Merhaba,

Kontrol ve deneme amacıyla eldeki listeden ekteki gibi toparlama yaptım.

Ortak alım yapan üyelerin (DKP-SELCUK44, ADA-MEMET) çelikleri nasıl bölüştüklerini bildirmeleri gerekiyor.
Henüz üyelerin güncelleme yetkisi yok.

http://spreadsheets.google.com/pub?k...aQyHIODhgHKyEg

petulya 19-02-2008 10:59

başlık ve soru/cevap thread lerinin düzenlenmesi hk.
 
Sevgili Malina,
Yukarıda 4 nolu mesajınızda bahsettiğiniz problem alt forum başlıkları altında sorulan soruların takibinde sürekli karşımıza çıkıyor. Soru soran **** bir konuya değinen kişinin postasına gelen cevap ve yorumlar sayfalar sonra görüntülenebiliyor **** haftalar sonra o soruya **** değinilen konuya rastlayan diğer kişiler o zaman kadar o soruya verilen tüm cevapları aynı soru altında alt alta thread olacak şekilde programsal olarak göremediği için kolay takip edemiyor dolayısıyla mükerrer cevap verilebiliyor **** benzer konularda sayfalar sonra aynı sorular **** başlıklar açılabiliyor. Dolayısıyla değinilen bir konuyu araştırmak, ayıklamak ve takip etmek zor olabiliyor. Bu sorunun çözümü noktasında size içeriği aynı olmayan ama görsel olarak biraz bizim siteye benzeyen İngilizce içerikli bir siteyi, bahsettiğim sorunun çözümü noktasında fikir almamız için tavsiye etmek isterim. www.kickas.org

malina 19-02-2008 11:36

1 Eklenti(ler)
Eklenti 30545

Farklı konulardaki sorular tek başlık altında sorulmazsa sorun yaşanmaz.
Örnek verdiğiniz forum yapısında, her mesajı okumak için, onun bağlantısına ayrı ayrı tıklamak gerekiyor. Daha önce okuduğunuza tekrar bakmak istediğinizde bunu bulmanız neredeyse imkansız. Tümü aynı başlık çünkü...

Oysa bizdeki yapıda, en azından bir sayfa içinde çok sayıda mesajı görme olanağı var (bir sayfada 30 mesaj), sadece göz atıp, uygun değilse sayfayı kaydırıp, daha hızla istediğiniz cevaba ulaşabiliyorsunuz. Yani 30 mesaj için 30 tıklama gerekmiyor. Forumu takip etmeyenler için cevaplara ulaşmak daha güç kuşkusuz ama buna karşı yapabileceğimiz şey ne yazık ki yok...

Tabii örnek verdiğiniz forumun benim farkettiğimden başka, daha pratik bir kullanımı varsa, bunu siz belirletebilirsiniz. Benim farkettiğim bu...

petulya 19-02-2008 12:11

Sanırım konu teknik olunca kendimi iyi anlatamamış olabilirim. Ama yine aynı site üzerinden örneklersem belki daha iyi anlatmış olabilirim.
Aynı sitenin açılış ekranından sol taraftaki "forum main index" e giriyoruz, burdan alt forum olan "1 As web support grup" a giriyoruz ordanda çıkan subject lerden mesela "pain in the.." kısmına girelim.Bu konuyu açan kişiye gelen cevapların tümü sayfanın altında "entire topic" denen kısımda thread lenmiş böylece o konuya verilen cevaplar aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, cevap ve yorumlar toplam kaç sayfa olursa olsun bu entire topic kısmında toplanıyor, bu hem konunun takibi açısından hemde teknik olarak konuyu toparlayarak bir yerden diğer bir tarafa taşınması bağlamında daha kolay olacaktır. Sanırım sizde bundan şikayetciydiniz 4 numaralı mesajınızda. Bu düzen bir şekilde bizim kendi sitemiz içinde oluşturduğumuz sistemede oturtulabilir diye düşünüyorum. Ama tabi ben işin mutfağında değilim sadece dışardan bir kullanıcı olarak yaşadıklarım noktasında durumu değerlendirdim, yanlış anlaşılmak istemem.

malina 19-02-2008 13:34

Yazdığınız konuda haklısınız ama o sıralanmış mesajları okumak bir dert, ben de bunu dile getirdim.

Bu forumun öyle bir özelliği var mı bakmadım ama varsa bile bunu en baştan o biçimde ayarlamak gerekirdi. Çünkü sistemin doğru çalışması için cevap verme biçimi de önemli... Bu aşamaya gelmiş bir forumu o biçime dönüştürmek, işi iyice karıştırmak anlamına gelir.

Öneriniz için teşekkür ederim, yanlış anlaşılacak bir şey yok :) Ben de kendi gözlemlerimi dile getiriyorum...

nejlakayali 09-10-2009 18:04

Merhaba, öncelikle yukarıda yazılanlara bakıyorum, anlamaya çalışıyorum ama pek bir şey anladığımı söyleyemeyeceğim. Ancak işinizin zor olduğu söyleyebilirim. Kolay gelsin diyorum.
Ben küçükken Gaziantep'te evimizde canım annecim çok güzel çiçekler yetiştirirdi. Bunlardan birisi de mum çiçekleriydi. Hem beyazını hem pembesini yetiştirirdik. Antep'in o havasında penceremizin kenarında bereketli bir şekilde çiçeklerini açarak yaşarlardı.
Şimdi ben Mersin'de yaşıyorum. Mum çiçeği yetiştirmek istiyorum. Buranın ikliminde çok zor oluyor. Tekrar bir deneyeceğim. Silifke'de oturan ve mum çiçeği yetiştiren bir arkadaşım var. Onun çiçeğinden çoğaltmaya çalışacağız. Mersin'in ilçesi olsa da Silifke'nin havası biraz daha farklı. Ancak orada oluyorsa burada da olur diye düşünüyoruz. Öncelikle çoğaltırken nasıl bir yol izlemeliyiz. Sonrasında da Mersin'in havasında nelere dikkat etmeliyiz ki güzel bir şekilde yetişebilsin. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Tekrar kolay gelsin.

Orkun Kırcı 09-10-2009 20:10

Direkt güneşte kalmadıkça bir sorun yok. Arada yapraklarına su fısfıslarsınız o kadar.

memet 09-10-2009 21:39

nejlakayali,
Hoşgeldiniz, birkaç başlığa daha girince cevap almak için en iyi yolun uygun başlıkta sormak olduğunu farkedeceksiniz.

nejlakayali 10-10-2009 16:37

Evet farkettim. Zaten mum çiçeği ile ilgili toplanan yazışmalara da baktığımda gerekli bilgileri edindim. İlginiz için çok teşekkür ederim. Şimdi bir çelik oluşturduk. Kökleşmesini bekliyoruz.

nejlakayali 10-10-2009 16:54

Malina'ya mum çiçekleriyle ilgili olarak derlediği soru- cevap şeklindeki derlemeleri için çok teşekkür ederim. Bilgiler çok işime yaradı. O bilgiler sayesinde biz de bir çelik oluşturduk. Yani yeni bir canın daha oluşmasına vesile oldunuz. Sağolun. Çalışmalarınız sonuç buluyor. Onu belirtmek istedim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024