agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Hoya Archboldiana (http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/21654.htm)

Hydrosuccess 09-07-2010 21:14

Hoya Archboldiana
 
3 Eklenti(ler)
Yaklaşık 2 ay önce Tayland'dan getirttiğim çeliklerden H. Archboldiana pink hidrokültüre çok iyi uyum sağladı ve 4. yaprak sırasını çıkarttı.Uzun parlak yüzeyli hafif damarlı yapraklar sert yapıda.Gövde yapraklara göre ince ancak odunsu ve sağlam yine de yaprakları tek başına taşıması mümkün değil.Sarılıcı özelliğe sahip türün yaprak sırası araları (internode ) uzun.Genç yapraklar kestane kahve renginde parlak.Bana göre bu tür çiçekleri olmadan da çok dekoratif.Unlu bite duyarlı olduğunu belirtmeliyim.Gelişimini bu başlık altında paylaşmaya devam edeceğim. Elinde pink veya white subs. olan varsa fotoğraflarını bekliyoruz.

yıldıztozu 04-08-2010 09:39

Bir gelişme varmıdır. Çiçek gözü **** daha fazla yaprak:)
Takipdeyim sizi :)

Hydrosuccess 04-08-2010 23:01

Sayın Yıldıztozu, henüz yeni bir yaprak yok ancak uç filizi teli tama yakın sardı ve üstten ikinci sıra yaprak dibinden çıkan yandal filizi hızla büyüyor.Bana göre köklenmede önemli bir aşama kaydedildi ve büyüme hızlanacak. Çiçeklenme bu yaz için imkansız görünüyor ama seneye şaşırtıcı olmaz.Anlamlı farklılık oluşunca (Ağustos bitmeden) fotoğraflarını paylaşacağım.

Fatih 04-08-2010 23:11

Aslında çiçeği olmasa bile yaprakları için yetiştirirdim bunu.İnşallah güzelce köklenmesini tamamlayıp yeni sürgünlerle sizi sevindirir ve çiçekleriyle mutlu eder.

yeşillim 10-08-2010 21:47

Sn Hydrosuccess,

Canlı, güzel yaprakları var. Zaten tüm hoyaların, hoyalarınızın takipçisiyim.
Sizce de mümkünse detaylı olarak yönteminizi paylaşmanızı şiddetle istiyorum.
Teşekkür ediyorum.

Hydrosuccess 10-08-2010 23:16

Sayın Yeşillim,belirttiğiniz konuya yakında başlayacağız.Bu arada galerinizde H. bellla'nızın çiçek açtığı görülüyor.Öncelikle tebrik ederim.Ben prensip olarak sadece tür ve genel bakım başlıklarını takip ettiğim için halen var olan bella başlığında bitkinizin genel görünümünü çiçeklerini paylaşmanızı isteyebilir miyim.Bella kuzey orijinli çok da kolay olmayan bir tür.Tekrar tebrik ediyorum.İlgili tür başlığında bitkiniz ile ilgili ayrıntılı görüşmek dileği ile.

huzunperest 22-09-2010 16:57

1 Eklenti(ler)
Bu da benim archboldiana pink'im, Mayıs ayında Tayland'dan köklü olarak getirtmiştim. Uzun süre posta dağıtım merkezinde beklediği ve sistem çökmesinden dolayı bir türlü paketim bulunamadığı için, geldiklerinde oldukça yıpranmışlardı. Archboldiana tüm yaprakları sararmış ve düşmek üzere iken toprakla buluştu. Yeni yaprak vermeyecek diye oldukça tedirgin oldum.
İki aylık sessiz bekleyişten sonra temmuz ayında, fotoğrafta işaretlediğim yerden sürgün ve yaprak vermeye başladı. Şimdilik yaprakları bilinen formundan küçük gibi görünüyor.

Hydrosuccess 22-09-2010 18:18

Sayın huzunperest,temel gereksinimleri karşılanabilirse yaprak büyüklüğü artacak ve 20 cm'ye ulaşacaktır.Benim yetiştirme yöntemimde çok su tüketen bir tür olduğunu belirtmeliyim.Ayrıca çok uzayıp büyüyen bir tür olduğundan fotoğraftaki destek çubuğunun kısa sürede yetersiz kalacağını düşünüyorum.İnternette de görebileceğiniz ve benim de forumda görsellerini paylaştığım çember şeklindeki tele sardırma az yer kaplayan, estetik ve neredeyse sınırsız mesafe sağlayan ideal bir yöntem.

İlkin 22-09-2010 22:24

Sevgili huzunperest bu güzel hoyanın sağlığına kavuşmasına çok sevindim. Bu türün çiçeklerini internette araştırırken devamlı görüyorum. Umarım sen de en kısa zamanda muhteşem güzellikteki çiçekleri görürsün. :)

huzunperest 23-09-2010 00:26

İnşallah sevgili ilkin :) iyi dileklerin için teşekkürler. Bu arada curtisii iyi durumda biraz boy attı. Bir müddet sonra imperialisin ve bella çeliğin hazır olacak :) sevgiler.

İlkin 23-09-2010 10:17

Sevgili huzunperest curtisii'nin iyi olmasına ve boy atmasına çok sevindim. Biraz daha uzasın gelecek sene ilkbahar'da ondan birkaç çelik alıp aynı saksıya dikmeni öneririm. Çoklu bir form aldığı zaman çok daha güzel oluyor. Bu arada inanılmaz hızlı büyüyor ve susuzluğa gelemiyor bilgin olsun. Bu sene çok güzel büyüdü benimkisi, uzadıkça uzadı. Sonra birkaç günlüğüne şehirdışına çıkmam gerekti, gitmeden önce de sulamıştım. Geldiğim zaman sıcaklardan çok etkilenmişti ve yapraklarının 3/2'sini döktü. Yolunmuş tavuk gibi oldu resmen. Ne kadar moralim bozuldu anlatamam. Allahtan şimdi topladı kendisini yapraklarının döküldüğü yerlerden sürgünler çıkartıyor.

İmperialis için de çok teşekkür ederim ama bir tane imperialis'im oldu benim. ;) O yüzden sakın kendininkini kesme. Bella'dan alırım bir çelik ileride. Teşekkür ederim...

Hydrosuccess 13-11-2010 15:20

2 Eklenti(ler)
Bu tür yaz tatilinde (yüksek su isteği nedeni ile) problem yaşadığım tek Hoyaydı.Uç filizi kuruyan bitkinin 1 ay içinde diğer filizi de kurudu ve bitkinin gelişimi durdu.Sonbahar ile birlikte tekrar 1 mt boya ulaşan yeni filiz geliştiren bitki uca doğru bir yaprak dibinden çiçek sapını geliştirmeye başladı.Çiçek sapı kalınlaşmaya ve muhtemelen 4-5 çiçeğin tomurcukları belirginleşmeye başladı.Ayrıca uca doğru diğer bir çiçek sapının da oluştuğunu belirtmeliyim...Çiçeğin gelişimi 1 yılı bulabiliyor.Bizim koşullarımızda bir problem olmaz ise çiçeklerin baharda açması mümkün görülüyor. Bunun ötesinde bu türün nispeten kolay çiçeklenen bir tür olduğunu düşünebiliriz.

İlkin 15-11-2010 09:26

Çok güzel ve sevindirici bir haber bu sayın Hydrosuccess. Çok sevdiğim bu türün çiçeğinin büyümesini merakla bekleyeceğim...

Hydrosuccess 15-11-2010 13:59

Mayıs ayında Taylanddan gelen 10 tür içinde 5.ayda çelikten çiçek tomurcuklarına giden hızlı süreç açıkçası beni de şaşırttı.Bu durum sadece topraksız yetiştirme yönteminin bir başarısı mı yoksa tür mü çok hızlı çiçekleniyor emin değilim.İnternette çiçeklenmede zorlanmadığı söyleniyor ancak süre genellikle 2 yıl gibi verilmiş.(Tayland vb ülkeler değil de batı için...)Çiçek sapı istikrarlı şekilde büyüyüp kalınlaşıyor ikinci sap da gelişmekte.Bu arada bu gelişimden yaklaşık 1 ay önce bitkinin sıvı besinini değiştirdiğimi (sadece marka farkı, yazılı içerik aynı) daha nemli ve daha fazla doğrudan güneş ışığı alan bir yere taşıdığımı belirtmeliyim.Hoyalar yaşam koşullarındaki değişimlere büyüme ve çiçeklenme atakları ile cevap veriyorlar diye düşünüyorum.Bu tarz değişimlerde hemen hiç olumsuz sonuç elde etmedim.Gelişimleri görselleri ile paylaşmaya devam edeceğim.

Hydrosuccess 19-11-2010 14:36

1 Eklenti(ler)
Çiçek tomurcukları belirginleşti ve sap kalınlaşmaya başladı.Sanki bahara kalmadan açacak gibi...

saydemir 05-02-2011 19:37

1 Eklenti(ler)
2010 nisan ayında köklü olarak aldığım archboldiana birkaç yeni yaprak oluşturduktan sonra yaprak oluşumunu durdurdu, boyuna uzamaya devam ediyor ama yaprak oluşumu yok. Üzerinde unlu bit gözlemledim, mekanik temizlik yaptım ama ilaçlama yapmadım. Şu anda görülen bir hastalık etkeni yok gibi ama yaprak vermemesinin sebebi ne olabilir?

yeşillim 21-07-2011 20:56

1 Eklenti(ler)
2011 yılı Tayland'dan gelen köklü olarak geldi.
Diğer köklülerde yaptığım gibi kök kısmını toprakta olmak üzere
iki çelik alıp, diğerini de (fotoğrafta) Katı kültür ortamına geçirdim.
Toprakta olanı bir yaprakla diktim. Yaprak çıkarmadı fakat sanki yan
sürgün verecek.!!

agozce 21-07-2011 23:09

Sevgili yeşillim, gayet sağlıklı görünüyor.

Bu büyük çiçekliler hakkında fazla bakım biligisi bulamıyorum. Bilgilerimizi paylaşalım.

Benimkiside toprakta. 4. cü yapraklarını çıkartıyor. Fotolarını koyacam.

agozce 21-07-2011 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saydemir (Mesaj 751988)
2010 nisan ayında köklü olarak aldığım archboldiana birkaç yeni yaprak oluşturduktan sonra yaprak oluşumunu durdurdu, boyuna uzamaya devam ediyor ama yaprak oluşumu yok. Üzerinde unlu bit gözlemledim, mekanik temizlik yaptım ama ilaçlama yapmadım. Şu anda görülen bir hastalık etkeni yok gibi ama yaprak vermemesinin sebebi ne olabilir?

Besin, ışık, ısı yetersizliği olabilir mi? Yapraklardan sanki besin ihtiyacı var giibi.

agozce 21-07-2011 23:14

Sn Hydrosuccessın tomurcukları ne durumda merak ediyorum aslında. Açtığını görmek isterdim..:))

Fatih 22-07-2011 08:48

1 Eklenti(ler)
Sayfama yazacaktım vaz geçtim.Benim güzel kızım öylece durdu aylarca meğersem enerji depoluyormuş ;)
Köklenme işlemi diatomitte yapıldı.Bana geldiğinde kök yapısı güzeldi.Şimdi daha güzel olmalı :)

Hoya archboldiana pink:

Eklenti 235821

Jezebel 16-09-2011 09:06

Sevgili agozce sayesinde benim de Hoya archboldiana'm oldu.
Şimdilik 2 yaprak ama kök püskül gibi, çabuk gelişeceğinden eminim.
Güzel beslenecek anlaşılan.;)

yeşillim 10-02-2012 22:01

1 Eklenti(ler)
Sayfada 17 numaralı Hoya archboldiana,tür beni zorlamadı diyebilirim.

missmenas 11-02-2012 00:04

3 Eklenti(ler)
Sevgili Yeşillim,
Hoya archboldiana çok mükemmel bir hoya bence. Bakımı ve gelişiminde hiç zorlanmadığım hoyalardan birisi, çok hızlı büyüyen ve gelişim gösteren bir tür olması nedeniyle, bu türü edinmek isteyen Arkadaşlarıma tavsiye ederim.
Sizinkiside çok sağlıklı gelişim göstermiş, Tebrik ederim başarınızı...
Çiçek açmış halini merak edenler için gelsin bu Güzellik;)
Resimler Netten alıntıdır... Bir gün bizde sergileriz inşallah çiçeklerini, Tam seyirlik bir tür gerek yaprak yapısıyla gerek açmış çiçekleri, Beyaz ve pembesi...

agozce 11-02-2012 01:49

1 Eklenti(ler)
Sevgili yeşillim çok güzel büyümüş. Maşallah.


Benim de büyümeyen tek büyük çiçekli hoyam bu. Köklendikten sonra sürgün vermeye başlamıştı. 20 gün yokluğumda susuz kalmış. Ve sürgün kurudu. Bir daha da sürgün vermedi.4 yaprakta kaldı. Ne sürgün, ne yaprak var...
Diatomite mi alsam acaba?

Eklenti 268668

yeşillim 11-02-2012 07:42

Sevgili missmenas, görsel katkılarınızla bütünlük oluştu diyebilirim. Sıra bizim bitkilerimizin görsellerinde teşekkür ederim.
Büyük yapraklı hoyaları edinmeme kararı almama rağmen bitkinin yaprağı çok hoşuma gidiyor. Hoya archboldiana edinmeyle iyi etmişim.

Sevgili agozce, bitkinize enzim verdiniz mi? Muhakkak denemişinizdir! eğer kıymetli emziminiz bitki gelişimine katkıda bulunmadıysa
bir köklerine baksanız. Buradan sağlıklı görüyorum ama! Eğer diatomite geçirmeyi düşünüyorsanız çelik alarak dikmeniz riski hemen hemen ortadan kaldıracaktır.
Bana köklü geldi, çelik alıp diatomite diktim. Topraktaki köklü kısmından da geliştikten sonra bir çelik aldım. Bir de Diatomit'te başta hemen
gelişme göstermiyor fakat sonrasında açığını kapatıyor.

agozce 11-02-2012 20:15

Köklere baktım bir sorun göremedim ama Dilaver beyin bir sözü var. Büyümüyorsa saksı değiştirin diye. Baharda saksısını değiştireceğim, olmassa çelik alıp diatomite ekerim.

Enzim hepsine eşit olarak veriyorum.

Fatih 11-02-2012 20:58

Benim Pink Güzel gelişiyordu alt yapraklarını dökünce çelikledim. Üç çelik çıktı. Şimdilik yapraklar gayet sağlıklı çok güzel gelişiyordu umarım yeni çelikler hızlı köklenirler.
Sürgün için fazla beklemem umarım. Tutmazlarsa ilk siparişte çelik getirtmek istiyorum.

yeşillim 16-03-2012 10:03

Sevgili agozce, sizin archboldiana havalarla beraber gelişime başladı mı?

agozce 16-03-2012 12:14

Henüz bir kıpırtı yok malesef...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024