agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)




Beğeni Düzeni503Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-07-2013, 21:59   #1
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Ege Botanik "Türkiye'nin Hoya Merkezi"

EGE ÜNİVERSİTESİ BOTANİK BÖLÜMÜ
Herbaryum, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Tabip büyüğümün hediyesi çelik ile, 1983 yılında tanımıştım Mumçiceği’ni (Hoya Carnosa) Özel bir çiçek olduğuna yıllar sonra karar verecektim, ilk çiçeklerini 2004 yılında dijital ortama aktardığımda gördüm ki orta yaşın üzerindeki bireyler tarafından tanınıyor.

İnternet sayesinde farklı Hoya’ları tanıma, bilgilenme, sahip olma ve paylaşma imkanına kavuşmuştum. Avusturalya ile Güney Doğu Asya’'da nemli, tropikal yağmur ormanlarında bulunan bitkiler ve üçyüzün üzerinde çeşitleri olduğunu okumuştum.

Genel olarak ağaç, çalı, sarmaşık ve otları da içeren bir çiçekli bitki ailesinden bir tek sarmaşık olanını tanıyordum. Sütlü özsuyu olan epifik bitkiler olduğunu, Ceropegia, Dischidia ve Stapelia gibi türler ile de ilişkili olduklarını öğrendiğimde bu türleri de beğenmiştim. (Hoya adı; bir İngiliz olan Thomas Hoy’un (1750 - 1822) anısına, vatandaşı Robert Brown (1773 - 1858) tarafından verilmiş, İngiliz’ler tarafından kayıtlansa da, seyahatler ile başta avrupa ülkeleri olmak üzere tanınmış, tutku derecesinde sevilmiş ve birçok koleksiyoner yetiştiriciler oluşmuş, özel klüpler kurulmuş. )

2006 da www.agaclar.net e katıldıktan sonra, Hollanda’'da yaşayan İngiliz vatandaşı koleksiyoner Paul Shirley ile yazışmaya ve ondan Hoya satın almaya başlamıştım. Burada tanıştığım, paylaşım içinde olduğum Hoya grubumuz ile siparişlerimizi birleştirerek bir çok farklı ülkeden alımlarımız oldu.

Tropikal bitki yetiştirebilmek, daimi sera ortamını sağlamadan mümkün olmuyordu. Ortam şartları bozulduğunda hep başa dönüyordum. Ege Ünv.Fen Fak. Botanik Bahçesine hem sera ortamını incelemek, hem bilgi almak için gitmiştim ki, sonunda Hoyalar evsahibi, ben bir misafiri olmuştum.

Elbette 2008 yılında tanıştığım hocalarımın (Dr.Serdar Gökhan ŞENOL, Dr. Ademi Fahri PİRHAN, Dr.Hasan YILDIRIM ve Seralardan sorumlu uzmanımız Musa IŞIKLI.) tükenmeyen sabırları, gayretleri, teşvikleri, güler yüzleri, beni etkiledi, yaklaşımları gurubumuz gibiydi. Hocalarımızın da onayını alarak tüm hoyalarımı Botanik’'e armağan ettim.

Dostlarımdan hediye gelen Hoya’ları, yetiştirememe korkusu ve sahip olma keyfi birbirine karışmış durumda buraya yerleştirmiş, Sayın Musa Işıklı ’'ın gayretleri ile üretmeyi başarmış durumdayız. Bu türleri izlerken, dostlarımı mutluluk ve tebessüm ile anıyor, bu keyfi, huzuru ve mutluluğu paylaşmak için bu sayfayı oluşturmak istiyordum.

Hoya merkezimizde beş yıl önce başlayan çabalarımızı 2013 yılında, görsel güzelliklere dönüşmeye başlaması sonucunda yayınlamaya uygun buldum. Hoya’ların budanacak kadar büyümeleri, çeliklenen türlerin artması, farklı türlere sahip olmak isteyen dostlarımızın istek ve taleplerini ekonomik bir biçimde karşılarken, bu merkezimizi de yeni Hoya türleri ile zenginleştirmeyi hedefliyorum.

Amacım; İzmir'de, dilediğimizde derdimizi anlatabileceğimiz, güvenli, gelişmeye açık, sevgi ve saygı temelli, ulaşabileceğimiz, gözleyebileceğimiz, halka açık, mümkün olacağı kadar maddiyattan uzak bir Hoya merkezi oluşturmaktır.

Her yılın Ekim ayının birinci haftasını Hoya haftası olarak, tanışma, paylaşım, bilgi alışverişi, geziler olarak türlü etkinliklerle tanıtmak ve kutlamaktır.

Umuyorum; merkezimiz odaklı, zaman içinde, geçmişimizle, düşüncelerimizle, davranışlarımızla, yaklaşımlarımızla geleceğe dönük bir kültürü oluşturarak, Hoya klubü kurabilecek kadar gelişir ve büyürüz.

Bilim yuvamızla “ EGE ÜNV. BOTANİK BÖLÜMÜ Herbaryum, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğ “ kucaklaşarak, Toprak kültüründe yetiştirmeye çalışılan Hoya’larda yüze yakın çeşitle yakalanan başarının; paylaşılması, genişletilmesi ve geleceğe aktarılması, yurdumuzdaki Hoya severlerin onuru ve gururu olması dileklerimle.

Bu bölümde, BOTANİK te bulunan Hoya’lar hakkında; geçmiş ve günümüz hakkında görsel ağırlıklı mesajlar bulacaksınız.

Dilerim bu merkezin geleceğini, Hoya gönüllüleri olarak hep birlikte oluştururuz.

Not: Bu bölümde Botanik'le ilgili bilgileri aktaracağım için, yazışma yapılmayacaktır.

Dilaver KAPLAN

Name:  ege botanik 07-2013.jpg
Views: 4208
Size:  42.2 KB

Name:  ege botanik 07. 1-2013.jpg
Views: 3977
Size:  43.6 KB

Name:  ege botanik 07.2-2013.jpg
Views: 4141
Size:  58.0 KB

Name:  ege botanik 7.3 - 2013.jpg
Views: 4108
Size:  43.5 KB

Name:  ege botanik 07.5 - 2013.jpg
Views: 4151
Size:  41.1 KB
(Ege Botanik hakkında yazışmalarımızı, Mum Çiçeği başlığı altında yapacağız)


Hoya Toplantısı 11 Ekim 2013


Düzenleyen dkp : 20-11-2013 saat 09:23 Neden: İsim düzeltme
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2013, 12:43   #2
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Koleksiyonumuzun oluşması aşamalarından da söz etmek gerekiyor.

Sayın Mine Pakkener ve dostları ile 2006 da tanışarak başlayıp, günümüze kadar gelebildik.

2007 yılında Sayın Tunahan Çakır' ın röportajı ve organizasyonumuzdaki katkıları ile ilk siparişlerimiz gelmeye başlamıştı.

Name:  2007  1. siparişim.jpg
Views: 3596
Size:  11.8 KB

Sayın Çakır' ın bu çalışması her daim güçlü bir referans olacaktır. 2007-8 tarihli Mumçiçeği özel sayımızı her okuduğumda bilgilerim hala zenginleşiyor.

2008 başlarında istediğim sonuçlara ulaşamamıştım, dergimizde gördüğüm Paul Shirley ile yazışmaya başladım. (Tüm ortak siparişler yazışmalarımızı ve satıcı ile görüşmeleri, Sayın velveteen ve Sayın elek gerçekleştirmişlerdir), Öğretmen tavırları, güveni, desteği beni etkilemişti. Hoya' ya ve Paul' e gezi planlamak çok mu hayalcilik olacaktı ?

Yurtdışına siparişte bulunmak, ödeme yapmak, siparişinizin size ulaşması bir çırpıda gerçekleşen işlemler olmuyordu. Bitki, ülke, taşıma, gümrük, teslimat, bunların tümü için ayrı ayrı kurallar, uygulamalar çıkıyordu karşımıza.

2009 da kayıplarımı telafi edebilmek için yeni bir sipariş düşündüğümü dostlarım ile paylaşmıştım, katılmak isteyen dostlarımızla bu şekilde kucaklaşmıştık.

Name:  13.05.2009 paulden paketler 244.jpg
Views: 3633
Size:  50.7 KB


Düzenleyen dkp : 26-09-2013 saat 07:40 Neden: Ek bilgi
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2013, 18:38   #3
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513



Dostlarımdan gelen hediyeleri de merkezimize aktardım.

Sayın hüzünperest'in hediyesi Hoya Linearis.
Name:  linearis.jpg
Views: 3778
Size:  39.2 KB


Sayın ilkin'in hediyesi, Hoya Curtisii .
Name:  curtisii.jpg
Views: 3708
Size:  27.0 KB


Sayın İlknur Aşık'ın hediyesi, Hoya Serpens.
Name:  serpens.jpg
Views: 3544
Size:  20.5 KB


Sayın bettyycim'in hediyesi, Hoya cumingiana.
Name:  cumingiana.jpg
Views: 3647
Size:  30.6 KB


Sayın yeşillim'den Hoya davidcummingii.
Name:  david.jpg
Views: 3715
Size:  17.6 KB


Bunların dışında, bir kişi Hoya Darwinii hediye etmiş.
Bizler Hoya shepherdii'yi yurtdışında ararken, onu burada hazır bulmuştuk.


Düzenleyen dkp : 23-09-2013 saat 20:44 Neden: İsim düzeltme.
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2013, 20:09   #4
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Zararlılarla mücadelede gerekenler uzmanların rehberliğinde yapılıyor, fakat Hoya’larda çiçek açtırma, gövde büyütme veya köklendirme gibi ajanlar kullanılmıyor. Bu nedenle Hoya’ların büyümeleri ve gelişmeleri burada yavaş oluyor. Bizim de acelemiz yok, alan sorunu yaşamak istemeyiz. Bizim için önemli olan Hoya türlerini bu merkezde yaşatabilmek. Hoya varsa, çiçekleri de olacaktır ..

Bana göre, Hoya yetiştirmenin en zor kısmı seçim yapmaktır.
Duygusallığımızdan mı, aceleciliğimizden mi, kısa yoldan sonuca ulaşma isteğimizden mi bilemiyorum... Sınırsızca istiyoruz, gücümüz yettiğince satınalıyoruz, çiçeklendirebilmeyi başarsak da, başaramasak da sorun bitmiyor. Bir daha, bir daha, denemeler de bitmiyor.

Bu nedenlerle yeni yetiştiriciler ne istediklerini bilmeliler ki (sarıcı veya sarkan, kokulu veya kokusuz, boyut olarak büyük veya küçük, kolay çiçeklenen veya zor çiçeklenen v.s.) onları doğru yönlendirebilelim.

Fransız yazar Andre Maurois şöyle demiş; "Eğer insanlar kendi hayatlarındaki olaylara daha açık bir zihinle bakabilseler, çoğu kez elde etmeyi başaramadıkları şeyleri aslında arzulamadıklarının farkına varırlar."

Arzularımızı bilgi ile desteklemeliyiz, sabır ve gayret katarak sonuca ulaşmalıyız. Zaman geçtikçe (yaşlandıkça diyemiyorum) bazı sözler daha anlamlı oluyor, şunun gibi : “ Mutluluğun ya da mutsuzluğun hayatta yaşanan olayların niteliğinden ziyade bu olayları karşılama tarzımıza bağlı olduğu yolundaki kanaatim gittikçe daha da güçleniyor. (Alm.flz Wilhelm von Humboldt)”

Bu merkezin var olması yolundaki dileğim ve (fahri) görevim gereği; isteyen tüm Hoya severlere yardımcı olacağım. İsteyenlerden beklentim, biraz bilgili, dürüst (Hobi tutkulu) ve kararlı olmalarıdır.

Birkaç yıldır 10 Ekim’de toplanıp, Hoya konulu sohpetlerimiz oluyor, ortak siparişler hazırlıyoruz, takas yapıyoruz, elinde fazla çeliği bulunan dostlarımız paylaşımda bulunuyorlar.

Bu yıl da Ege botanik’ te toplanmayı planlıyoruz, tarih; 11 ekim 2013 Cuma.

Ortak siparişler konusunda, ne yapacağımızı burada kararlaştıracağız. Gelen taleplere göre nereden (Hollanda, Tayland) alım yapılacağı ortaya çıkmalı, malum, satıcılardaki listelere göre seçim yapıyoruz.

Bu bölümü yazışmalara açıyoruz fakat yazışma konumuz belirli bir olgunluğa ulaştığında, Ortak siparişler bölümünden devam edeceğiz.

Merkezimizle ilgili genel bilgileri buradan fotoğraflı olarak duyurmayı, türlere göre detaylı mesajları veya fotoğrafları ilgili başlıkta yapmayı planlıyorum.

Dileğim odur ki; Hoya sevdalıları Ege Botanik serasını gelecek kuşaklara geliştirerek, büyüterek taşırlar.


Name:  nicholsonia.jpg
Views: 3501
Size:  20.9 KB

Name:  nicholsoniaa.jpg
Views: 3628
Size:  32.3 KB

Sizleri Hoya Nicholsoniae ile selamlıyorum.

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2013, 23:12   #5
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Teşekkürler sevgili dkp

-Ben de dahil olmak üzere pek çoğumuzu hoya sevdasına dahil ettiğiniz için,

-Türkiye'de bir üniversite bünyesinde Hoya Merkezi oluşturulmasına öncülük ettiğiniz için,

-Hoya yetiştirmeye başladığım ilk günlerde sorduğum tüm sorulara , sorularımıza bıkmadan, usanmadan tekrar tekrar açıklayarak yardımcı olduğunuz için...

-Ortak Siparişlerimize öncülük ettiğiniz, bizi yeni türlerle buluşturduğunuz, her bir çeliği nasıl, nereden keseceğimizi tek tek anlatıp yanıbaşımızdaymış gibi destek verdiğiniz için.

Ve elbette sonu gelmeyecek yeni sorularımıza vereceğiniz yanıtlarla hoya tutkunlarına destek vereceğiniz için

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2013, 08:33   #6
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
11 ekim cuma ve çalışma günü, çalışan hoyaseverlerin düşünülmemiş olmasına üzüldüm.
Katılamıyacağıma da ayrıca...
Güzel bir toplantı olmasını dilerim.

maki01 beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2013, 15:14   #7
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Sevgili Jezebel,

Hem Cuma günü olması hem de 15 Ekim'de başlayacak Kurban Bayramı öncesindeki tatilin ilk gününe rastlaması nedeniyle özellikle İzmir dışından katılım olması neredeyse imkansız olduğu için sevgili dkp'den geniş katılımlı ayrı bir toplantı daha gerçekleştirme sözü aldık 11 Ekim'deki toplantıyı geleneksel hale getirmeyi planladığımız toplantılara ön hazırlık toplantısı demek daha doğru olacak herhalde.

Umarım geniş katılımlı olmasını hedeflediğimiz toplantıyı çalışan arkadaşlarımız için de uygun olan bir günde planlamak mümkün olur.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2013, 19:01   #8
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Sn.maki,
Sayın dkp'nin sağlık durumunu düşünerek ikinci bir toplantı organizasyonuyla (kendi adıma yazıyorum ) onu yormak istemiyorum.
İzmir grubu benden ibaret değil ki
Böyle uygun gördüyse tabi ki organizasyon olacaktır.
Geniş katılım da olacaktır mutlaka.
Emekli veya çalışmayan çok arkadaşımız var.
Saygılar.

yeşilkolik beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2013, 20:39   #9
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
En son hocalarla konuştuğumda, Ademi bey hafta sonu da toplantı yapmamızın mümkün olabileceğini söylemişti. Belki 12 cumartesi gününe kaydırma konuşulabilir botanikle.

selcuk44 beğendi.
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2013, 22:27   #10
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Sayın Jezebel, Hoya gönüllüleri olarak ayni duyguları taşıyoruz, teşekkür ederim.

Sayın memet, ben de hafta sonu olmasını istiyorum ama programı oranın şartlarına göre yapmak zorunda kalıyoruz. Görüşeceğim.

Ege Botanik' i ziyaretimizin nedeni, 2007 sonundan 2010 a kadar Hoya yetiştirmede hedeflediğim başarıya ulaşamadım, Hoya serasını gördükten sonra bilgilerim anlam kazanmaya başlamıştı. (Ege' de seradan sorumlu uzm. Musa Bey' in çabaları ile başarılı olundu.)

Oğuzhan, maki01 ve YeniBON beğendi.
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2013, 22:58   #11
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Hoya Fungii' nin çiçek öbeğindeki 4 adetlik taç yapraklarına bayılıyorum. Geçen hafta fotoğrafladım. Bir de mayıs ayında çiçeklenmişti.

Eklenen Resimler
   
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2013, 23:02   #12
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Hoya Memoria, 2010 Aleagarden' den çelik olarak almıştım. Geçen hafta ilk çiçekleri.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen dkp : 18-09-2013 saat 23:03 Neden: fotoğraf ekleme
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2013, 00:40   #13
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Sevgili Jezebel,

İkinci bir toplantı kararı sevgili dkp'nin önerisi ile alındı, endişelenmeyin lütfen. Geride iyi bir ikili bazen üçlü, dörtlü olarak hep birlikte ekip çalışması yapmaya gayret sarf ediyoruz .

Umarım bu çalışmalar, forumumuza ve Türkiye'de hoya yetiştiricilerinin çoğalmasına katkı sağlar.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2013, 21:11   #14
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Hoya Publicalyx'lerden kırmızı ilk beğendiğim türdü. Carnosa gibi uyumlu bir tür, çiçek öbekleri büyük, haziranda çiçeklenmeye başladı ve hala çiçekli. Diğerlerinde (silver ve red button) çiçek gelişimi yok.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen dkp : 19-09-2013 saat 21:50 Neden: fotoğraf ekleme
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2013, 21:19   #15
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Hoya Heuschkeliana, Carnosa dışında gördüğümüz ilk çiçeğimiz. Eşim ile baktıkça güldük, bu kadar küçük bir çiçek beklemiyorduk. Kolay büyüyen ve çiçeklenen sarkan bir tür, askıda bulunuyor, dayanıklı olduğunu düşünüyorum.

Eklenen Resimler
    
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2013, 21:46   #16
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Hoya Revoluta, serada bulunan diğer Hoyalar gibiydi dikkatimi çekmemiş, çiçeklendiğini görünce şaşırmıştım, adını da hatırlayamam diye yeni dikimlerin bulunduğu etiketi fotoğrafladım. İnternet görselinde inceledim, güzelmiş. Kokusunu kahve çiçeğinin kokusuna benzettim.

Eklenen Resimler
   
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2013, 09:43   #17
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Cuma hastane randevum olmazsa muhakkak orada olacağım.


Yalnız saati göremedim gibi. Kaçta toplantı?

selcuk44 ve maki01 beğendi.
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2013, 20:47   #18
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
11.10.2013 cuma günü saat : 14:00 - 16:00 arası Ege Botanik' te olacağız. Sayfasını açıyoruz.

Hoya shepherdii, haziranda çiçeklendi. Hoya Obovata haziranda başladı, Eylüle kadar üzerinden çiçek eksik olmadı ..

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen dkp : 25-09-2013 saat 20:33 Neden: fotoğraf düzeltme
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2013, 13:15   #19
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Sanırım artık zamanı geldi. Vakit yurtdışına ortak hoya siparişi verme vaktidir

http://www.agaclar.net/forum/ortak-s...tm#post1202816

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2013, 20:39   #20
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Hoya Obovata haziranda başladı, Eylüle kadar üzerinden çiçek eksik olmadı ..

Eklenen Resimler
   
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2013, 21:17   #21
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Takip etmediğimiz bir tür süpriz yaptı. Hoya Camphorifolia

Eklenen Resimler
  
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 07:14   #22
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Tüm Hoya sevenler, 11.ekim.2013 cuma günü Ege Botanik bahçesine, sohbet ve tanışmak için davetlisiniz.

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 08:37   #23
Ağaç Dostu
 
FatihBahce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 935
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dkp Mesajı Göster
Tüm Hoya sevenler, 11.ekim.2013 cuma günü Ege Botanik bahçesine, sohbet ve tanışmak için davetlisiniz.
Geçen yılki toplantı dkp'nin bilgilendirici konuşmalarıyla güzel geçmişti. Aksilik çıkmazsa bu buluşmaya da katılacağım.

maki01 beğendi.
FatihBahce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 10:08   #24
Ağaçsever
 
Yasin Aksoy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 55
Haftasonu olsaydı gelmeyi çok isterdim, artık bir dahaki sefere tanışmak isterim ...
Sizlere iyi çalışmalar ...

maki01 ve YeniBON beğendi.
Yasin Aksoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 11:24   #25
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Sayın Yasin Aksoy, Ege Botanik ziyaretlerini ancak mesai saatleri içinde yapabiliyoruz. İzmir' de bazı hafta sonları etkinliklerimiz oluyor, bekleriz.


Düzenleyen dkp : 27-09-2013 saat 12:03 Neden: Format düzeltme
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2013, 15:38   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Ilk paketleri gordum ya, zamanda geriye bir yolculuk yaptim.... Icinden cikanlarla, yasadigim anlari hatirladim, tatli bir gulumseme belirdi yuzumde.. Nasil basladik, neler yasadik ve geldigimiz noktaya baktim. Keyiflendim.. Hep soylerim, beni bu hobiyle tanistiran, hayatima tutkuyla sarildigim bir guzel an katan hoya maceram sayenizde gercege donustu ve yeserdi.

Hollanda'dan gelen kucuk dostlarim halen Istanbul'da yasamaktalar, ben onlarin uzaginda da olsam benim icin anlamlari hala cok buyuk. Nasip kismet, belki yavrularindan yanimda getirme sansi olur... Belli mi olur...

Bu guzel dusu gercek hale getirmekte sizin katkiniz cok buyuk oldu. Ben de, guzelliklerin devamini getirme konusunda corbada tuzum olsun isterim. Hoya sever arkadaslarla, yurtdisi siparislerinizle surekli aileyi buyutuyorsunuz biliyorum ama gelirken cam sakizi coban armagani bir turu botanik'e hediye etmeyi isterim. Kucuk kuslar fisildar mi acaba, mevcut olmayan hangi turu yakisir oraya diye

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2013, 22:39   #27
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Sayın kaktüs,
Teşekkür ederim, hep birlikte bilgilendik, geliştik, birbirimizden destek bulduk. Eski yazışmalarımıza göz gezdirdikçe ne kadar yol aldığımızı görebiliyorum.
Sanal ortamda gördüğümüz bitkileri yetiştirme şartlarını bilmeden sahip olabilme çabalarımız, bu bitkiyi yetiştirmekten çok daha zordu.
Hep aklımda şu soru vardı "Neden yurdumuzda yok ?"
Merkezimize oradan verdiğiniz destekten daha güzel ve anlamlı ne olabilir ki ? sizin de isminizle anılan bir Hoya' nız olacak, sipariş listelerimiz henüz oluşuyor, yazacağım..

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2013, 23:20   #28
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Hoya Davidcumingii nemli ortamı seviyor, kolay yetişen bir tür.

Eklenen Resimler
     
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2013, 10:07   #29
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Gerçekten farklı bir tutkuymuş hoya yetiştirmek. İlk bir sene, arkadaşımın gönderdiği hoya Carnosa çeliklerimi büyütmüştüm. Daha sonra tek tek türlerim arttı. Şimdi 70 den fazla türüm var. Hepsi yatişkin değil tabii.

Ben de sevgili kaktüs gibi düşünüyorum. Ege Botanik'de olmayıp bende olan türlerden hediye etmek isterim. Belki bizim de bir hoya ormanımız olur

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2013, 11:42   #30
Ağaçsever
 
kyora's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 46
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Gerçekten farklı bir tutkuymuş hoya yetiştirmek. İlk bir sene, arkadaşımın gönderdiği hoya Carnosa çeliklerimi büyütmüştüm. Daha sonra tek tek türlerim arttı. Şimdi 70 den fazla türüm var. Hepsi yatişkin değil tabii.

Ben de sevgili kaktüs gibi düşünüyorum. Ege Botanik'de olmayıp bende olan türlerden hediye etmek isterim. Belki bizim de bir hoya ormanımız olur
Merhaba
Ben sizden hoya celigi istesem bana yardimci olabilirsiniz.kac yere baktım ama bir türlü bulamadım. Bu çiçeğe hayran kaldım...sevgi ve saygılar

evandevan5 beğendi.
kyora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024