agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)




Beğeni Düzeni476Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-08-2009, 12:22   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Hoya Bella

Kolleksiyoncu Christa'nın MyHoyas sitesinden çevirilere devam... Bu kez Bella için Christina der ki:

Bu hoya Hindistan, Tayland ve Burma’dan gelmiştir ve 1981 yılında tanımlanmıştır.



Ben bu türü hoya bela ismi altında satın aldım ancak bana bu türün gerçek isminin lancedata spp bella… olduğunu bildirdiler. Ve bendeki isim karmaşası devam ediyor!!!

Bu hoya sarkıcı olarak büyümeye uygundur. Yapraklar küçük, yaklaşık 3 cm uzunluk ve 1 cm genişlikte, mızrak şekilli, damarları içe çökük yaprakları vardır. Hoya bella’yı büyütebilmek kimi zaman ustalık isteyebilir. Bolca sudan hoşlanır ancak çok ıslak olmamalıdır… Eğer kökleri çürürse çelikler alın ve yeniden başlayın!

Çiçekleri pembe/mor taçlı, beyazdır ve taze, parfümsü hoş bir kokusu vardır. Çiçekler yaklaşık 1.5 cmdir ve normalde bir şemsiyede 7-9 çiçek bir arada bulunur. Çiçekler dalların yanlarında büyür, nektarları yoktur, yaklaşık 8gün dayanır ve çiçeklenmenin ardından saplar düşer.

Hoya lancedata spp bella: Bu hoyayı Haziran 2005’de ithal ettiğim diğer hoyalarla elde ettim. Bundan birkaç çelik almıştım ve hepsini beraber, bir ay kadar önce edinip diktiğim diğer bir çelikle aynı saksıya koydum. Bu şekilde hoş, küçük, askıda bir saksı oluşturdular. Saksıyı oturma odamızın camında, güneşten uzak, “Luis Bois” noktası adını verdiğim yere yerleştirdim. Çelikler oldukça fazla büyüdüler.

Bu varyetenin yani “normal” olanın varyetenin, “Luis Bois”e göre bakımı daha kolay ve çiçeklenmesi Luis Bois’e göre hem daha sık hem de daha çoktur. Bunları Luis Bois kadar hoş bulmuyorum aslında ancak yeterli yerim olduğu müddetçe kalabilir.

Bendeki “eski” çelik Temmuz 2005’de çoktan çiçek açmıştı. Bundan daha sonra diğer küçük çelikler de oldukça bolca çiçeklendi. Böylece “Luis Bois”e göre daha sık ve bol çiçek açtıklarına dair kanıtım oldu. Bella çiçekleri, hoya ailesinin çiçekleri arasında en güzel olanıdır. En azından benim düşüncem bu yönde!

Hoya bella “Luis Bois”: Bu hoyayı haziran 1999’da, Ystad’da bir Hoya sergisinden (pek çok katıldığım sergilerden ilki buydu) küçük bir bitki olarak buldum ve durum eve getirmemle sonlandı. (Diğer bazı türlerle birlikte) Eğer o zamanlar kırmızı örümcekler hakkında şimdi bildiklerimi bilseydim, asla satın almazdım. Eve getirdikten kısa bir süre sonra yapraklarını dökmeye başladı ve bu benim kırmızı örümceklerle tanışmam oldu. Kaybedecek bir şeyim yoktu, bu nedenle sabunlu su/alkol karışımı uyguladım ve bitki canlanmaya başladı. Ondan nispeten sağlıklı çelikler aldım ve bugün oldukça çiçek açan hoş görünümlü bir bitkiye sahibim. Bitkiyi düzenli tutmak için yeniledim. Çiçekleri hoya ailesi arasında en güzel olanı. En azından bu benim düşüncem!

Bu bella ile normal bella arasında fark bu türün normal bella kadar sık ve bol çiçeklenmemesi ancak asıl değişiklik yaprakları. “Luis Bois” alacalı yapraklara sahip. Yaprakları genellikle, kenarlarda sadece yeşil, ortasında sarı/yeşilimsi ve merkez damarları sıklıkla kırmızıdır. Çok fazla güneşi sevmiyor ve güçlü güneş ışığında iyi gelişim gösteremiyor. Bu benim için daha önceleri bir “sorun” olabilirdi neredeyse bütün bitkiyi kaybediyordum ancak şimdi onu pencereden biraz uzağa koydum. Artık doğrudan güneş ışığı almıyor…


Düzenleyen kaktüs : 07-08-2009 saat 17:23
kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2010, 10:06   #2
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Hoya bella 2006 Paul Shirley’den gelen çelik
Geliş tarihi 15 Nisan 2010

Geldiğinde tam bir ‘’Y’’ harfine benziyordu. Üzerinde çiçek sapı vardı.’ Y’ harfini düşünelim. Alttan çatala doğru en üstten bir yaprak, en alttan da bir yaprak olacak şekilde iki çelik hafif yanlamasına diktim. Gerek gördüğüm yerlerine destek amaçlı çöp şiş kullandım. Önceki çiçek sapını kuruttu. Tekrar yeni çiçek sapı verdi.
Büyüttü haline bakmadan. Çiçeğini büyütürken ağırlığına destek olsun diye tedbir aldım. Kök, sap, yaprak ve çiçek hepsi birarada gelişti.

06 Ağustos 2010 sabahı her sabah olduğu gibi hoya ziyaretimde küçücük Bella tomurcuğunun bir tanesi açmıştı. Ah bi mutlu oldum ki !!!

Hemen gecesi:
Gece kalktığımda bir de ne göreyim. Aman Allah’ım Bella’ nın çiçek tomurcuklarının hepsi açmış. Tabi hemen fotolarını çektim. Olmadı bir daha derken sıra kokuya geldi..

Hoyalardan yalnız Carnosa’nın kokusunu bildiğim için onunla kıyaslamam gerekirse;

Carnosa’ya göre çok hafif kokulu. Belki gün geçtikçe daha yoğun bir kokusu olacaktı.

Hayır kokusu yoğunlaşmadı. Bugün beşinci günü çiçekleri dün gibi diri.

Toprak karışımı;
Biraz dere kumu, perlit, torf, orkide toprağı çok az da hayvan gübresi.

Gübresini için ise, seracıdan koyun gübresi istemiştim. Karışık hayvan gübresi var dedi onu kullandım.

Sulama:
Gelelim suyuna, en az günde bir kez az basınçlı olacak şekilde fısfıslıyorum.

Çiçekte kalma;
6 Agustos'da çiçek verme başlangıç, 19 Ağustos çiçeklenme sonu. 13 gün çiçekte kaldı.

Bella’yı ilk başta bebeğim gibi kabul ettim. Suyu, ışığı vb azar azar alıştırarak verdim.
Forumdan okuduklarım doğrultusunda , kafama göre uyarladım. Özel bir bakımı olmadı
diyebilirim.

Asıl kara kara düşündüren bitkimin canlılığını koruması için neler yapmalıyım.
Bence çok yorgun, çabuk çiçek verdi çok çaba sarfetti.
Acemi Hoyacı olarak diyorum ki Onu kaybetmemek adına bundan sonra neler yapılabilir.
Gelişimi sırasında bana neleri öğretecektir, bekleyip göreceğim.
Sevgili Hoyaseverler düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmak isterim.

Sevgiyle kalın.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen yeşillim : 19-08-2010 saat 10:19 Neden: fotoğraf ekleme
yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2010, 16:02   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 446
Sayın Yeşillim,bitkinizi ve gelişimini çok güzel anlatmışsınız.Hoya bella bizim forumda tartıştığımız türlerden farklı özelliklere sahip.Çoğu hoya gibi Güneydoğu Asya'nın adalarında değil anakarada Hindistan ve Burma'da dağlardaki ormanlarda yaşıyor.Sanırım bitkinizi Kütahya'da yetiştiriyorsunuz.Rakım yaklaşık 1000 metre ve iklim nispeten karasal.Bu özellikler türün doğasına uygunluk gösteriyor.Bella güneşten ve çok aydınlıktan hoşlanmayan serini seven bir tür.Ancak bunun ötesinde başarı tamamen size ait diye düşünüyorum.Küçük bir çeliğin üzerindeki tomurcuğu açması karşılaşılan bir durum.Ancak 4 ayda yeni tomurcuk oluşturup çiçek açması büyük başarı.Tebrik ediyorum. Bitkiniz çok sağlıklı.Bunda sanırım oluşturduğunuz geçirgen toprak karışımı sulama rejiminiz ve karışıma eklediğiniz doğal gübrenin bir denge oluşturması belirleyici olmuş.Toprakta hoya yetiştirmede ben sizden eski değilim ancak genel tecrübelerime göre kışa kadar aynı şekilde devam edebilirsiniz.Hoyalar aynı anda hem çiçek hem de yaprak çıkarıyorlar.Ancak bella'da en önemli risk kök çürümesidir.Havalar soğumaya başlayınca bitki gelişimi yavaşlar ve su ihtiyacı azalır.Aynı şekilde sulamaya devam ederseniz çürüme olasılığı artar.Bence az sulama ile bir filiz veya yaprak kaybetmek kökleri çürüterek bitkiyi kaybetmekten daha tercih edilir bir durum.Hoyalar sukulent yapıları nedeniyle yetersiz sulama ile ölmezler.Bella'nın gelişimini bu başlıktan takip edeceğimizi umuyor tekrar tebrik ediyorum.Elinizde başka türler varsa ilgili konu başlıklarından yardımcı olmaya çalışırım.

Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2010, 16:33   #4
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Sayın yeşilim ne kadar güzel anlatmışsınız bakımını, masal okur gibi okudum. Bana bu yaz bir çelik gelmişti ama maalesef yol yorgunluğundan tutmadı bu tür. Burada sizde güzelce büyümüş ve çiçeklenmiş halini görmek çok mutlu etti beni. Ellerinize emeklerinize sağlık.

yeşillim beğendi.
İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2010, 17:12   #5
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Paylaşımınız için çok teşekkürler. Yüreğinize sağlık.

yeşillim beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 00:45   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Sayın Yeşillim bella konusunda ki değerli bilgileriniz ,belkide benim hoya bella mın kurtulmasına vesile oldu.Zira diğer hoyalar gibi çok az su veriyordum sadece fıs fıs yapıyordum.Bende hoya bellamın resimlerini müsadenizle sayfanıza yüklüyorum.

Eklenen Resimler
   
Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 14:00   #7
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Sevgili cennetbahçesi ne kadar kocaman olmuş. Görünce çok şaşırdım ellerinize sağlık. Bir de çiçekleri de var üstünde. Koca bir maşallah yolluyorum ona.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 14:23   #8
Ağaç Dostu
 
ilknur aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-05-2007
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 701
Antalya'da bellayı nasıl yaşattınız? Bella serin sever, vallahi bravo. Aşırı sıcaklar hepimizi bu kadar etkilemişken Antalya gibi bir şehirde bunu başarmak bence olağanüstü bir başarı

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 15:19   #9
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben de sizin yaptığınız gibi paylaşmaktan zevk duyarım.
Eğer katkım olduysa ne mutlu bana...

Sevgili cennet bahçesi,
Mümkünse Bellanızı yaşından başlayarak anlatır mısınız?

Fotoğrafını eklemenizle ne iyi ettiniz.

yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 15:40   #10
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Maşallah çok güzel çiçeklenmiş ve gelişmiş.Bella tam benlik diyorum ancak Denizli sıcağına güvenemiyordum.Eve yalıtım yaptırdık.Dışarısı cayır cayır içerisi buz gibi sanırım bella buna hoşlanır.Hep böyle çiçekleriyle mutlu etsin sizleri.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 22:43   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Arkadaşlar hoya bella yaklaşık 20 gün önce almanyadan geldi.Yaprakları ilk geldiği kadar canlı durmuyor ,buda beni endişelendiriyor, sürekli yapraklarına su püskürtüyorum.
Türkiye ye geldiğinde üzerinde 8 çiçek salkımı varmış ,bana geldiğinde sadece iki tane kalmıştı ,fakat güzelliği yazmakla anlatılmaz.
Satan hanım çok gönülsüz vermiş oldukça yoğun ısrar dan sonra alabilmiş yeğenim, zira elinde ki tek hoya imiş kurumazda çiçeklerini tekrar görürsem fotoğraflarını paylaşırım.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 22:45   #12
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Süper, bu kadar büyüğünü ilk kez görüyorum, kutluyorum.
Çelikler almanızı öneririm.. mümkünse bana da..

salihcan beğendi.

Düzenleyen dkp : 12-08-2010 saat 22:52 Neden: mesaj değişikliği
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2010, 00:21   #13
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
16 sında çekilen fotoğraf Halen çiçekleri capcanlı. Brokoli suyu denedim pek hoşuna gitti sanki

Eklenen Resimler
 
yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2010, 01:38   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Sayın Yeşillim brokoli suyu niçin. Bilmediğim bir şey daha duyacağım heralde merak ettim anlatırmısınız.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2010, 04:18   #15
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Sevgili Yeşilim hoşuna gittiğinden emin misiniz?Ben şayet çiçeklerime vermeye korkuyorum.Carnosalarımda süt denemiştim hepsi kurumaya baladı zor döndürdüm.Aman sizde dikkatli olun.

Ama çiçekleri gerçekten çok güzel bu türün.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2010, 08:47   #16
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Sevgili cennetbahçesi, brokoli haşlama suyunun faydası kanıtlanmadığı müddetçe benim
oranları belli olmayan o an riski göze almamın, yanlışlıklara gidilmesi beni üzer. Nasıl olsa
bir kök daha var dedim ve abartmamak şartıyla bir kez verdim.

Fatih Bey, size hak vermiyor değilim. Ama ne bileyim işte içimdeki sesi dinledim..!

yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2010, 03:16   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Aman yanlışlık yapmayalım gözünün içine bakıyorum zaten kaybedersem çok üzülürüm .

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2010, 16:38   #18
Ağaçsever
 
nimehnu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 79
Hatice Hanım çiçeğinize bayıldım. İlk kez bu kadar büyüğünü görüyorum. Maşallah yani. Dönüp dönüp resimlerine tekrar baktım. Bu güzelliğin fotoğraflarını bile izlemesi bu kadar güzelken kendisini görmeyi hayal bile edemiyorum. bana çelik yollarsanız çok mutlu olurum.

nimehnu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 03:52   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Yanlışmı yaptım doğrumu bilmiyorum fakat yaptım işte hoya bellayı üzerine sarılmış olan çubuklardan çıkarıp sarkık hale getirdim.Sebebi ise hoya bella nın resimlerde hep sarkan bir tür olduğunu farketmem Umarım yanlış yapmamışımdır.Fotoğraf makinem yine arızalandı malesef resmini gönderemiyorum.Sadece bilgi vereyim en uzun yeri 1m. 12 c ve sarkık şekli daha hoş duruyor .

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 10:46   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
Daha önce Resimlerine bakarken hep kendi kendime şöyle demiştim herhalde sarkıtacak yeri yok ondan sardırmışDoğru olanı yapmışsınız Hatice Hanım, bella sarkan türlerden dir.
Keşke demek istemem ama havaların biraz serinlemesini bekleseymişiniz derim ben, umarım fazla hırpalamadan yapmışsınızdır.
Emin olun ki sarkıtmak daha çok çiçeklenmesine ve mutlu büyümesine sebep olacak. Teşekkürler paylaşım için

ceydasüel beğendi.
missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 12:17   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Çok teşekkürler sayın Missmenas öyle rahatlattınızki beni ,akşamdan beri gidip gelip bakıyorum acaba birşey olurmu diye, yanlışmı yaptım ,ya kurursa derken mesajınızı gördüm rahatladım.Ben hırpalarmıyım hiç onu öyle özenle itinayla yaptımki bebek bakar gibi ,havaların serinlemesine gelince aklıma gelen birşey oldumu onu hemen yapmalıyım yoksa uyuyamam, merak etmeyin zaten klimanın altında.(bu arada kilima çarparmı acaba)


Düzenleyen Hatice Tarhan : 07-09-2010 saat 02:09 Neden: eksik harf
Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 13:13   #22
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Sevgili Hatice Tarhan,
Üzülmeyin herşey olacağına varır. Serbest olması daha iyi. Benim Bella'm büyürse
sarkaçla özgür bırakmayı düşünüyorum.

Yalnız klimanız Direk Bella'ya hava üfürmesin derim.

yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 14:41   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
Sayın Yeşillim haklı, direk üstüne üfletmeyin derim.
Birde mümkünse güzel bella nızın sarkan haliyle bir görebilirmiyiz,
doğrusu söylemek gerekirse, güzel görüntüsünü gözümde canlandırabiliyorum. Kışa çok var daha malum alanya sıcak belki çiçek açmaya devam eder.
Yeni Resimlerini bekliyoruz

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2010, 11:14   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
Sayın Yeşillim haklı, direk üstüne üfletmeyin derim.
Birde mümkünse güzel bella nızın sarkan haliyle bir görebilirmiyiz,
doğrusu söylemek gerekirse, güzel görüntüsünü gözümde canlandırabiliyorum. Kışa çok var daha malum alanya sıcak belki çiçek açmaya devam eder.
Yeni Resimlerini bekliyoruz
Malesef makinem yine arızalı kim bilir gelir belki canlı canlı görürsünüz.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2010, 13:30   #25
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Paul Bey'in kataloğunda Hoya Bella'nın kaloriferli (Merkezi Isıtma) ortamdan hoşlanmadığı yazıyor. Bilgilerinize...

yeşillim beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2010, 00:56   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Teşekkürler sevgili Maki01 böyle uyarılarılarınız sayesinde ***. hep capcanlı kalacak çoğaldıkça da seve seve paylaşılacak.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2010, 13:37   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-06-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 131
ne güzel bir tür bu böyle, çok narin. ancak sizler gibi bu işe gönül vermiş narin ellerde böyle güzelleşip evi, ağaçlar.net sitesini güzelleştirirdi. ellerinize sağlık.

sayenizde yeni türler tanıyoruz ama maymun iştahım yüzünden; eşim de bir yeşil seven olmasına karşın her gördüğüm türü istemem nedeniyle kızmaya başlıyor.

NazMurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2010, 16:48   #28
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Çiçek açan Bella'm iki numaralı mesajda ;
'Y' şeklini düşünelim demiştim. Çatalın sol kol uzantısından çiçek açmıştı.
Şimdi de sağ kol uzantısında çiçek sapı oluşumu var. Eğer başarılı olursa fotoğrafını
paylaşırım. Dal üzerinde tek yaprak, sonra da aynı diğer koldaki gibi karşılıklı
ikişer yaprak ve üçüncü sıradaki yaprakla beraber çiçek sapı.( iki milim kadar)

Sanki sol kolun simetrisi oldu... veya ne denir ki ?

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen yeşillim : 06-09-2010 saat 17:01 Neden: Fotoğraf ekleme
yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2010, 17:08   #29
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
son haliyle...

Eklenen Resimler
 
yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2010, 17:15   #30
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Bir de farklı açıdan foto
Umarım açıklamam anlaşılır...

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen yeşillim : 06-09-2010 saat 17:16 Neden: fotoğraf ekleme
yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024