agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Meyvelerde hastalık ve zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/meyvelerde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   Meyve ağaç yapraklarında sararma, kararma ve kuruma (http://www.agaclar.net/forum/meyvelerde-hastalik-ve-zararlilar/5335.htm)

ahmets 01-08-2007 14:49

Meyve ağaç yapraklarında sararma, kararma ve kuruma
 
5 Eklenti(ler)
KONU : Ağaç ve çiçek yapraklarındaki sararma ve kuruma.

2 ay kadar önce bahçeli bir eve taşındım. Bahçede resimlerde de görüleceği üzere şeftali, dut, kiraz, elma v.b. ağaçlar ile şakayık ve bazı çiçekler mevcut.

Ancak, ne yazık ki bütün bu ağaç ve bitkilerde ortak özellik olarak yapraklarında SARARMA, KARARMA ve KURUMA var. Oysa ki eve taşındığımdan bu yana bahçeyi düzenli olarak sulamaktayım. Taşınmadan önce bahçeye ne gibi bir uygulama yapıldığı hakkında bir malumatım yok.

Aşağıdaki çektiğim fotoğraflara bakarak, bana ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilir iseniz çok memnun olacağım.
Doğanın ve yeşilin korunması ve yaşatılması dileği ile...

praecox 01-08-2007 21:44

Tüm bu arazları son zamanlarda ben de değişik bahçelerde çok sık görür oldum.
Sanırım tüm bunlar sebep resimlerde de görünen o masum grimsi beyaz bir kelebek. Yaprak altlarında genç yeşil saplarda beyaz pamukçuk biti kalıntılarına "benzer" kalıntılar da olmalı. Bu zararlıyı bende tam tanımlıyamadım adını bilemiyorum pekde araştırmadım. Ciddi bir böcek ilacı ile savaşabilinir gibi görünse de İstanbul'da öylesine yaygın bir vaziyette ki komşu bahçelerden de derhal yeni baştan musalat olabiliyor.

Bu konu ile ilgili arkadaşlar size daha detaylı bilgi vereceklerdir, ancak kendinizi yeni gelen arkadaşlar bölümünde de tanıtmanız beklenmektedir.

Saygılarımla

nyhang 29-08-2007 23:34

bende de pierislerde aynı sıkıntı var.

limon 30-08-2007 14:27

Sitemizin genel bahçe bakımını yapan şirket, yaz başında tüm limonilerde ve bazı leylandilerde mantar hastalığı başladığını söyleyerek sitedeki tüm ağaçları (evlerin bahçelerindekiler de dahil) ilaçlamışlardı. Genellikle büyük ve çok sık dikilen ağaçlarda hastalık daha çok oldu. Bizde henüz hiç başlamadan ilaçlandığı için bir sorun oluşmadı diye düşünüyorum. Ben de yaz boyunca 2-3 kere çimlere mantar ilacı uygularken ağaçların iç kısımlarına da uygulamıştım. Bir de çimler sulanırken ağaçlarda ıslanan yerlerin böyle olabileceğini de söylemişti bahçıvan arkadaş. Nemin mantar hastalığını artırdığını öğrenince, eskiden yıkamayı çok sevdiğim ağaçlara artık çok dikkatli dipten su veriyorum.

Güler 30-09-2007 00:45

Sayın yöneticiler, benim de bu sene yalova'dan yemyeşil olarak aldığım, kış tatlısı ve lale ağacının yapraklarınında kuvvetli kurumalar oldu. Elinizle yaprağın kuru yerlerine dokunduğunuzda un gibi ufalanıyor. Çok güneş alan bir yerde değil, saksı içinde bahçenin sabah güneş alan bir yerinde tutuyorum, niyetim bu kış camakanlı balkonumda daha iyi serpildikten sonra seneye Manyas'a bahçeye dikmekti ama sanırım başaramıyacağım, şimdiden bozulmaya başladılar. Sebep ne olabilir?

Mine Pakkaner 30-09-2007 11:43

Güler Hanım, bu sene son derece sert ve alışılmamış bir yaz geçirdik.Bitkiler de buna göre tepki verdiler ve strese girdiler. Şu anda İzmir'de bütün katalpa, ceviz, ayva, ıhlamur ve. ağaçlarda bu durum söz konusu. Yapraklarını da normalden erken dökecekler kendilerini koruma için.

Kış tatlısı ve lale ağacı fidanlarınızın baharla beraber yeniden toparlayacaklarını düşünüyorum. Hiç bir dalı kesmeyin. Bünyesinde depolaması için son bir gübreleme yapın ve bırakın.

Tabii bütün bunları bitkilerinizin hasta olmadıklarını varsayarak söylüyorum.

Güler 30-09-2007 12:42

Sayın Mine hanım, teşekkür ederim. Aldıklarımda çok sağlıklı bitkilerdi, hasta olduklarını sanmıyorum, yeni ufak ufak yaprak veriyor lale ağacı ama kış tatlısında çıt yok, bitkiler 1 senelik fidan ne gübresi önerirsiniz?

Mine Pakkaner 30-09-2007 12:55

Kompoze bir gübre olabilir. MAP olabilir.

hatipali74 27-05-2015 22:54

Kayısı ve Kiraz ağaçlarında sararma
 
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Bu sene başka bir yerden köklediğim resimdeki kayısı ağacı, yapraklandığında çok sevinmiştim. Bir süre sonra yapraklar sararmaya başladı. Humik asit, gübre falan fayda etmedi. Bugün EDDHA şelatlı demir verdim. Yine aynı şekilde dölleyici olsun diye geçen sene diktiğim resimdeki kirazın yaprakları da aynı şekilde sararmaya başladı. İkisi de birbirine yakın değil ve yakınlarındaki diğer ağaçlarda herhangi sıkıntı yok.
Bu konuda fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Eklenti 555539

Eklenti 555540

ozkiremitci 08-03-2016 12:15

don olabilir mi?

Merküryen 27-09-2018 11:42

Lütfen yardım edin ağacımın yaprakları iyi değil :’(
 
http://https://i.hizliresim.com/X6ZRV7.jpg

http://https://i.hizliresim.com/dB9gQ4.jpg

http://https://i.hizliresim.com/Azjr40.jpg

Kocayemiş ağacımı 2 gün önce aldım köklere yakın yapraklar kurumaya başladı genç yapraklar fazla sarı ve yapraklarımın üzerinde benekler var :’( ölmez di mi?

memetkayisi 11-06-2019 15:01

kayisi agacimin yapraklari sarardi
 
5 Eklenti(ler)
kayisi agacimi cok severim onun icin her seyi yaparim lutfen yardim edin lutfen!fotolarini atiyorum bilen birisi varsa yorum yazsin benim yapraklarimin ucu sarardi yeni cikanlarin hepsi ayni oldu eski yapraklarda sikinti yok.:(


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024