agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Meyvelerde hastalık ve zararlılar
(https)




Beğeni Düzeni32Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-11-2007, 03:00   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Elma Hastalık ve Zararlıları

Elma Gövde Kurdu(Synanthedon myopaeformis Bork.)


Suat KAYMAK Mesu İŞÇİ
Ziraat Mühendisi


Elma gövde kurdu elma ağaçlarının önemli bir zararlısıdır. Elma gövde kurdunun kelebekleri küçük, koyu lacivert siyah renkte olup, saydam olan kanatlarıyla arılara benzerler.

Kışı; konukçu meyve ağacının gövde ve kalın dallarının kabuk altlarında, beslendikleri yerde larva halinde geçirirler. İlkbaharda, hava sıcaklığının 8 oC nin üstüne çıktığı zamanlarda aktif hale geçen larvalar zararını en çok bu dönemde yaparlar. Larvalar, Nisan –Haziran aylarından itibaren açtıkları oyuklarda kabuk yüzüne yakın yerlerde, kokon içinde pupa olurlar. Ergin çıkışı iklim koşullarına bağlı olarak Mayıs’ın ilk haftasından Eylül ayının sonuna kadar devam eder. Ergin dişi kelebekler, gövdede çatlak ve yaralı yerlere tek tek yumurta bırakırlar. Yumurtalardan 8-15 gün sonra çıkan larvalar, kabuk altına girerek beslenmeye başlar.


Zarar Şekli
Elma gövde kurdunun larvaları, elma ağaçlarının gövde ve kalın dallarının kambiyum kısmında beslenerek zarara neden olur. Bitkinin bu kısımlarında gözle görülebilen elips şeklinde kanallar açarlar. Kanalların içi, talaş ve larva pislikleriyle karışık, ekşimsi hoş olmayan kokuda, kırmızımsı kahverengi renkli bir sıvıyla doludur. Bu kanallar birleşerek özsuyu ileten sistemi zarara uğratırlar. Böylece ağaçların hayati faaliyetlerinin azalmasına, gelişmesinin yavaşlamasına bunun sonucu olarak da yaprakların küçülmesine, sararıp dökülmesine, meyvelerin küçük, şekilsiz, tatsız ve kalitesiz olmasına hatta larva zararının yoğun olduğu ağaçların kurumasına neden olurlar. Ülkemizde sadece elmada zarar yapmakta olup, Hemen hemen elma yetiştiriciliği yapılan her yerde görülür.

M Ü C A D E L E S İ
Kültürel Önlemler
Elma gövde kurdunun mücadelesinde kültürel önlemler büyük önem taşır. Bahçede sulama, gübreleme ve budama gibi işlemlerin zamanında ve tekniğine uygun yapılarak ağaçların daha iyi gelişmesi ve çeşitli hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı olmaları sağlanmalıdır. Bu işlemler yapılırken ağaçların yaralanmamasına özen gösterilmelidir. Ağaç kabuklarındaki larvalar kış döneminde bıçakla temizlenmeli ve açılan yaralar macunla kapatılmalıdır.

Biyoteknik Mücadele
Orta Anadolu Bölgesi koşullarında, pekmezli besi tuzakları ile elma gövdekurdu erginleri cezbedilerek kitle halinde yakalanmakta ve zararlının populasyonu düşürülebilmektedir. Bunun için 100 ağaçlık bir bahçeye, 5 ağaca 1 pekmezli besi tuzağı, Mayıs ayında yerden 1-2 m yükseğe gövdeye yakın asılır. Haftalık kontrollerde yakalanan kelebekler ve diğer böcekler tuzaklardan uzaklaştırılır ve pekmezli karışım tuzak kabının ¾ ‘üne kadar olacak şekilde yeni hazırlanmış karışımla tamamlanır. Eylül ayı sonuna kadar tuzaklar bahçede bırakılır.

Besi tuzağı şöyle hazırlanır;
1 litre karışım için:
1 kısım pekmez,
5 kısım su,
2-3 g ekmek mayası.

En az 2 yıl üst üste yapılacak bu kitlesel tuzaklama ile zararlının larva populasyonu ekonomik zarar eşiği düzeyine getirilebilmektedir.

Kimyasal Mücadele
Kimyasal savaşta hedef yumurtadan çıkan larvayı kabuk içine girmeden öldürmektir. Mart ve Nisan aylarında bir bahçede en az 20 ağacın gövde ve kalın dalları kontrol edilir ve bir ağaçta ortalama 5 adetten fazla canlı larva saptanırsa ilaçlama gerekir. İlaçlama zamanı ise yumurta açılımına ve ilk ergin çıkışına göre saptanır. İlk ergin çıkışları, besi tuzakları veya boş pupa gömleklerine göre belirlenir.

İlk ergin çıkışından 15-20 gün sonra ilk ilaçlama, daha sonra 20 gün ara ile ikinci ve üçüncü ilaçlamalar yapılmalıdır. İlaçlamalarda özellikle gövde ve dalların ilaçlanması gereklidir.

KULLANILACAK İLAÇLAR VE DOZLARI
Etkili Madde Adı ve Oranı Formülasyonu Dozu (preparat) 100 lt. suya
Chlorpyrifos ethyl 480 g/l ---EC---125 ml
Methidathion 426 g/l --- EC --- 125 ml
Dichlorvos 550 g/l ---EC--- 200 ml
Endosulfan % 32.9 ---WP ---150 g
Azinphos- methyl 230 g/l ---EC --- 200 ml

Kaynak

p.m.nihan beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 16:03   #2
Yeni Üye
 
onurcom60's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2007
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 22
Galeri: 1
Elmaları yiyen tavşan

Merhaba,
Karla kaplı kış günlerinde elma ve badem fidanlarımın kabukları tavşanlar tarafından yeniyor. Ne yazık fidanların çoğu kuruyor.
Bunu önlemenin bir yolu olabilir mi??

onurcom60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 19:58   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Hayvanlar hiç bir şey bulamadıkları için ağaç kabuğu kemiriyorlar. Başka bir besin bulsalar ağaçlarınızı ellemezler. Bahçenize saman, yonca balyaları koyun.

bcakmak28 beğendi.
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2008, 18:02   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Elma ağacımın hastalığı nedir?

Merhaba,
Bahçemdeki elma ağacı hastalandı. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi yeni çıkan yaprakların üzerinde hastalıklı buruşmalar Ardından yaprak tümüyle buruşarak kıvrılıp kuruyor. Yanındaki şeftali ağacı da aynı durumda. Şeftali ağacı ile ilgili de bir forum konusu açtım. İkisinin de gödelerinde bir sorun yok, sadece yapraklar bu durumda.
Geçen yaz sonu da aynı görüntü vardı ancak eve yeni taşındığımızdan üzerinde durmadım. Bu baharda ise aynı hastalığın devam ettiğini gördüm. Bu hastalık nedir ve nasıl iyileşir?
Böcek korkusu ile ağaçlara ve toprağa ilaçlama yaptım ama etkisini göremedim. Yapraklara spreyle uyguladığım ilaç: Çiem Malathion 20 EC ( böcek ilacı-kırmızı örümcek ilacı)
Toprağa uyguladığım: İmpa Sevin 5 / toz ( İnsektisit toz)
Umarım yanıtınız çabuk gelir. Ağaçlar ölür ya da diğerlerini de hasta eder diye endişeleniyorum.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
   
eoztaylan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2008, 21:36   #5
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Yaprakların altını kontrol edin göreceksiniz ki muhtelif bitki sinekleri veya yaprak bitleri yapraların altından öz su emmiş. Şansınız varsa bir kaç tanede yaprakların altında icraat halinde görebilirsiniz. Bir kaç sürgün kopartın ve ilaç bayinizie müracaat edin size uygun bir ilaç tavsitye edeceklerdi. Eğer bitki sayım az ben hallederim derseniz o zaman forumda Ev yapımı ilaçlar başlığına bir uğrayın.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2008, 10:41   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Merhabalar,
Cevabınız için çok teşekkürler...Evet dikkatlice bakınca bitki sineklerini farkettim. En kısa zamanda ilaçlama yapacağım.
Tekrar teşekkürler...

eoztaylan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2008, 16:15   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-05-2007
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 12
elma hastalığı

elma yaprakları resmdeki gördüğünüz gibi kıvır kıvır oldu,herhangi bi böcektr zararlıdır mevcut değil gördüğüm kadarı ile.hastalığın ne olduğu ve mücadelesi konusunda yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
 
teknis67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2008, 10:09   #8
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2008
Şehir: HATAY
Mesajlar: 43
Sn. teknis67,
Elma ağacınızda külleme hastalığı var külleme ilacı kullanmalısınız.

nkbalki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2008, 08:59   #9
Yeni Üye
 
acemibahcivan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 5
Elmamın Govde Kurdu Rahatsızlıgı

Bahçemdeki Elma Agacımın Resimlerini Gönderiyorum.kıs Boyunca Govdesıne Yerleşmiş Kurtları Bulup Cıkardım. Aşı Macunu Bulamadıgımdan Macunla Kapatamadım.

Ama Tam Dipinden Kuruyacak .

Eger Sızde Bir Doga Severseniz Buna Ne Kadar Uzuldugumu Tahmın Edersiniz?

Nısan Ayı Sonu Pupalanacagı Soylenmıs .sizden Istegim Ilaçmı Kullanayayım Yoksa Yaralarını Macunla Mı Kapatayım Yardımlarınız Için şimdiden Teşekkürler.

Eklenen Resimler
  
acemibahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2008, 00:41   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-12-2007
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 1
Elma Ilaçlamaları

Benim elma bahçemdeki ağaçlarımın cinsi GRANİT SİMİT şu anda yeni meyve tutmaya başladı çiçeklerini tamamen döktü ben şimdi bu ağaçlara ilaç yapmam gerekirmi dallarıında henüz herhangi bir tırtıl veya başka bir böcek yok iç kurdu ilaçı yapmam gerekirmi yapmam gerekirsse hangi ilaçı yapmam lazım yardımcı olursanız teşekkür ederim

adil GÜZEL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2008, 10:01   #11
Ağaç Dostu
 
selim_50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 641
iyi günler;
ilaçlama için biraz geç kalmışsın (çiçek taç yaprakları (dış yapraklar)fare kulağı döneminde ilaçlaman gerekirdi. ama çiçeği tamamen döktü ise şu anda da iç kurdu ilaçlaması yapabilirsin. daha sonra elmalar nohut büyüklüğüne ulaşıncaya kadar ilaçlama yapmana gerek yok.
ondan sonra sistemik olarak engeç 20 günde bir ilaçlama yapman gerekiyor.
(iç kurdu için gerekli ilaç'ı tüm ziraii ilaç satan yerlerde bulabilirsin)

selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2008, 19:08   #12
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Hayvanlar hiç bir şey bulamadıkları için ağaç kabuğu kemiriyorlar. Başka bir besin bulsalar ağaçlarınızı ellemezler. Bahçenize saman, yonca balyaları koyun.
Allah iyiliğini versin sevgili todor, öldürdünüz beni gülerken, Hatta eksik söylemişsiniz, Birazda lahana, havuç assın dallarına.

İşin şakası birtarafa arkadaşımıza önerebileceğim ağaçları kafes tellerle sarıp koruyabilir.

Bir yıl benimde başıma böyle birşey geldi ağaçlarımı fareler kemirmişti ama ben farelere peynir falan götürmedim. sevgiler saygılar..

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2008, 21:05   #13
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Hayvanları soğuk yetmiyormuş gibi birde açlıkla başbaşa bırakalım yani, itiraf etmeliyim ben pek gülemedim şakanıza..

bcakmak28 beğendi.
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2008, 21:12   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Oysa ben gayet ciddi idim. Çok fazla gün sürmesede, kar yağdığı zaman, ormana buğday dolu torbalar asıyorum. Maksat kuşlar aç kalmasın. Geyik olsa samanda atarım ama ormanımızda geyik gibi otçullar yaşamıyor ne yazık ki.

Tavşanlar ise doğal olarak ağaç kabuğu yemezler. Ancak yaşamak için başka bir yiyecek bulamıyorsa çaresizlikten ağaç kemirir. Normal şartlarda ot ve dane yemlerle beslenirler. Eğer kendilerine başka bir alternatif sunulursa kesinlikle fidanları ellemeyeceklerdir.

Günlük 200 gr hesabından, bir balya samandan 150 tavşanlık kuru ot çıkar. Bir balya saman 5 YTL. 1 Kg buğday 0,8 YTL.

aysozbek ve ihsaniye beğendi.
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2008, 22:13   #15
Yeni Üye
 
onurcom60's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2007
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 22
Galeri: 1
Teşekkürler Todor.

onurcom60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2008, 14:05   #16
Ağaç Dostu
 
Gülşen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2008
Şehir: Ingiltere
Mesajlar: 331
Galeri: 30
Merhaba; bizim elma ağacının uç yaprakları kızarıp kıvrılıyor.Kıvrımın içinde böcekler var.Ayrıca, ağacın dallarında;kabuk kısmında beyaz köpük veya tükürük gibi birşey var.Ev yapımı ilaçlarla kurtulabilir miyim?Kimyasal kullanmak istemiyorum. Çünkü bu ağaç, işlettiğimiz lokantanın bahçesinde. Çocuklar minicik elmaları koparmaya çalışıyorlar.Zarar görebilirler.Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

Gülşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2008, 16:29   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-10-2007
Şehir: Konya
Mesajlar: 1
Merhaba,msjınızı yeni gördüm.yinede cvplamak isterim.Elma ağacının uç yapraklarının kızarıp,kıvrılması ve içindeki bitler kırmızı gal afidi zararlısının yaptığı zarardan oluşur.Eğer bulaşık 5 sürgünden fazla ise ilaçlama yapmalısınız.Beyaz köpük durumu, Pamuklu bit zararlısısıdır.K.G.Afidine karşı uygulayacağınız ilaçlama bu zararlıyıda kontrol altına alacaktır.

alfisol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2008, 01:42   #18
Ağaç Dostu
 
imgelem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2007
Şehir: Cunda Adası / Ayvalık
Mesajlar: 312
Galeri: 25
Bu sene mart ayında diktiğim elma fidanı hastalandı.Yapraklarda başlayan kahverengi lekeler giderek yayılıp tüm yaprağı kaplıyor ve yaprak kuruyup düşüyor.Ne yapmam gerek acaba.Mantar olabilir mi?Ne tür bir ilaç kullanmalıyım?Yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim...

imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2008, 00:09   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: Artvin
Mesajlar: 394
Galeri: 25
Evet, elma fidanınızdaki hastalık, tarifinize göre mantar hastalığı.

Armut hastalık ve zararlıları sayfasında armut kara leke hastalığı ile mücadele şekli anlatılmaktadır. Elma kara lekesi ile armut kara lekesi için önerilen önlem ve ilaçlar birbiri ile aynıdır.

Emine Aktaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2008, 00:13   #20
Ağaç Dostu
 
imgelem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2007
Şehir: Cunda Adası / Ayvalık
Mesajlar: 312
Galeri: 25
Çok teşekkür ederim Emine Hanım.Hemen ilaçlama yapayım bari...

imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2008, 01:26   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-06-2008
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 19
Elma ağacı yaprakları sarardı ve kurudu

Mayıs 2008 gibi diktiğimiz bodur elma ağacı aşağıdaki fotoğraflarda görüleceği üzere yapraklarında kuruma meydana geldi ve yapraklarını döktü. Ağacın olduğu bölge gündüzleri çok kavurucu sıcak ve rüzgarlı; geceleri ise gene rüzgarlı ve serin. Haftada 1-2 kez 5-10lt. sulama yapıyordum. Ağacı dikerken, ağacın çukuruna ve dibine "torf" ilaveside yapmıştım. Enson; 10gr'lık(10lt suda) hümik asit ve (Birkaç gün arayla 2X50gr) 100gr demir yaptık. Bu uygulamaları ağaç bu haldeyken yapmıştık. Bu ağacın biraz ilersinde de elma ağacı var aynı anda diktiğimiz ama o bodur değil; onda herhangi bir sorun yok sadece yaprakların renginde açılma olmuştu demir ve hümik asit uygulaması yapmıştık. Şuan için yapmam gereken nedir?

Eklenen Resimler
   
apeerion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2008, 09:22   #22
Ağaçsever
 
erasmus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi apeerion Mesajı Göster
Mayıs 2008 gibi diktiğimiz bodur elma ağacı aşağıdaki fotoğraflarda görüleceği üzere yapraklarında kuruma meydana geldi ve yapraklarını döktü. Ağacın olduğu bölge gündüzleri çok kavurucu sıcak ve rüzgarlı; geceleri ise gene rüzgarlı ve serin. Haftada 1-2 kez 5-10lt. sulama yapıyordum. Ağacı dikerken, ağacın çukuruna ve dibine "torf" ilaveside yapmıştım. Enson; 10gr'lık(10lt suda) hümik asit ve (Birkaç gün arayla 2X50gr) 100gr demir yaptık. Bu uygulamaları ağaç bu haldeyken yapmıştık. Bu ağacın biraz ilersinde de elma ağacı var aynı anda diktiğimiz ama o bodur değil; onda herhangi bir sorun yok sadece yaprakların renginde açılma olmuştu demir ve hümik asit uygulaması yapmıştık. Şuan için yapmam gereken nedir?
Geçmiş olsun. Resimden anlaşıldığı kadarıyla ağacınızda genel bir solgunluk yani su alımında bir problem görünmekte. Bunun iki ana sebebi olabilir. İlki ağacınız gerçek anlamda susuzluk çekiyordur yani toprakta yeteri kadar su bulunmadığında bu durum meydana gelebilir. Hava şartlarını , bitkinin çok genç olmasını ve köklerinin yeteri kadar derinlere inmediğini gözönüne alırsak bu daha gerçekçi bir ihtimal gibi görünüyor. Verdiğiniz su miktarını olmasa bile sulama sıklığını arttırırsanız çözüm olacaktır. Diğer sebepte ise toprakta su yeteri kadar bulunur ama bitki bu suyu kökleriyle bünyesine alamaz . Bunun sebepleri ise genellikle toprağın genel yapısıyla kimyasal içeriğindeki anormallikler, kök gelişimindeki gerilikler ya da kök ve iletim sistemini etkileyen hastalıklar **** zararlılar olabilir. Bu durumlarda buna neden olan fizyolojik ya da paraziter etmen önce tespit edilir daha sonrada uygun tedavi yöntemi uygulanır.

erasmus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2008, 00:34   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-06-2008
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 19
Teşekkürler; bugün tekrar ağaca baktığımda üzerinde canlı birkaç yaprak duruyordu sulamayı sıklaştırdım ve toprağa uyguladığım hümik asit ve torf toprağı çok güzel yapmış ve hafifte nemlilik oluşmuş.Bakalım bu badireyi atlatabilecek mi? İyi çalışmalar...

apeerion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2008, 01:19   #24
Ağaçsever
 
kiwici77's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2008
Şehir: Altınova,Yalova
Mesajlar: 58
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi apeerion Mesajı Göster
Teşekkürler; bugün tekrar ağaca baktığımda üzerinde canlı birkaç yaprak duruyordu sulamayı sıklaştırdım ve toprağa uyguladığım hümik asit ve torf toprağı çok güzel yapmış ve hafifte nemlilik oluşmuş.Bakalım bu badireyi atlatabilecek mi? İyi çalışmalar...
Ben tüm iyi niyetime rağmen, o pozisyondaki bir fidanın sağlığına tekrar kavuşacağına inanamıyorum, eğer başarırsanız deneyiminizi paylaşırsanız memnun olurum.

kiwici77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2008, 23:47   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-06-2008
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 19
Ağacım kendini toparlamaya başladı, yukarıda yazdığım uygulamayı yaptım ve o uygulamadan 13 gün kadar ağaçları sulayamadım ama genede ağaçlar yemyeşildi biraz yapraklar sarsılmıştı ama bu elma ağacım yeni filizler vermişti. Çok mutlu oldum, şu doğaya katağam 1 ağaç bile bana büyük mutluluk veriyor...

Eklenen Resimler
   
apeerion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2008, 14:13   #26
Ağaç Dostu
 
imgelem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2007
Şehir: Cunda Adası / Ayvalık
Mesajlar: 312
Galeri: 25
Elma ve armut ağacım bu yıl mart ayında dikildi.Dikimden sonra bordo bulamacı uyguladım.En son geçen hafta olmak üzere belli periyotlarla neemazal ve captan uyguladım.Ama hiç sağlıklı görünmüyorlar.Ne yapmam gerek acaba?

Eklenen Resimler
  
imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 17:53   #27
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Dışı sağlıklı görünen bodur elmaları kestiğimizde içi aşağıdaki gibi çıkmakta. Bu yıl herhangi bir ilaçlama yapmamıştık.
Bir dahaki yıl olmaması için nasıl önlem almalıyız?
Name:  elma.jpg
Views: 54494
Size:  14.1 KB

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 18:08   #28
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Ana sayfadan erişilen hastalıklar bölümündeki açıklamayı sonradan farkettim:

Genel Bilgiler / Ağaç Hastalıkları / Elma içkurdu [ Cydia pomonella ( L. ) ]

Belki budur.

Name:  12b.jpg
Views: 52179
Size:  1.8 KB

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2008, 21:14   #29
Ağaç Dostu
 
füsunANK's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,391
Galeri: 49
Elma ağaçlarımı nasıl kurtarabilirim. Problemin ne olduğunu da bilmiyorum.
Aslında gövde bu kadar kalın değil , fotoda çok kalın çıkmış .
Name:  P1070761.jpg
Views: 60673
Size:  70.0 KB

Durum vahim
Name:  P1070762.jpg
Views: 54706
Size:  53.8 KB
Name:  P1070763.jpg
Views: 63812
Size:  65.5 KB
Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2008, 23:20   #30
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Füsun.
İnsanlar doğar, büyür ve ölür. Ağaçlar da öyle. Görünüşe göre yaşlı bir ağaç. Zaten ekonomik ömürleri 25- 30 sene. Yapabileceğiniz bir yol, gençleştirme budaması yapmak. Seneye saglam bir dldan çıkan senelik sürgünlerden birkaçını bırakarak yaşlı dalları peyderbey çıkarıp ağacı gençleştirebilirsiniz.
Saygılarımla.


Düzenleyen Cumhur Tonba : 13-12-2008 saat 23:23 Neden: ekleme
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ağacı, ağaç, elma, elma kabuğu, kabuğu, yaprakları, yarılma

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024