agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Meyvelerde hastalık ve zararlılar
(https)




Beğeni Düzeni32Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2013, 18:49   #91
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
arkadaslar, terasimdaki yegane bodur elmam 15 gün önce şenlenmisti... mutlu mesut idim.



arılar dolaşti vs.. havalar tekrar serinleyince ciceklerin cogu dokuldu. meyveye yatıyor diye dusunerek(yaniliyorsam duzeltin) dert etmiyorum...
ancak beni esas kaygilandiran küllenme oldugunu sandığım şu aşağidaki illet...sadece alt iki küçük dalda var. bu dallarda çiçeklenme de olmamisti zaten. mumkunse zirai ilaç kullanmak istemiyorum, organik yollarla ya da evsel karisimlarla ne yapabilirim. ya da hic dokunmasam mi bilemiyorum. yardimci olursaniz cok sevinirim...

Eklenen Resimler
   
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 07:08   #92
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Küllemeye benziyor. Kükürt kullanabilirsiniz, organik tarımda da ruhsatlı bir ilaç ayrıca kırmızı örümceğe de etkili.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 16:41   #93
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-05-2013
Şehir: KARAMAN
Mesajlar: 3
Benim agaçlarda kabuk soyulmasıvar

bulu borda kullandım 20 gün sonra cobracol kullandım biraz hafifledi nedeni ne olabilir ***

Eklenen Resimler
     
servis70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2013, 10:26   #94
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-05-2013
Şehir: KARAMAN
Mesajlar: 3
kimse yokmu konuya cevap verecek

servis70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2013, 21:53   #95
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi servis70 Mesajı Göster
bulu borda kullandım 20 gün sonra cobracol kullandım biraz hafifledi nedeni ne olabilir ***
Merhaba sayın servis70

Elma ağacınızdaki hastalığın adı Erwinia amylovora - Ateş yanıklığı hastalığı'dır. Bu başlıkta bilgileri paylaşılmış...

Ek olarak:

Hastalık Tanımı :
Ateş Yanıklığı Hastalığına neden olan bakteriyel etmen Erwinia amylovora ' dır. Bakteri Gram-negatif olup, çubuk şeklindedir. Boyutları 0.7-1.0 x 0.9-1.5 u arasında, zincir veya tek tek görülebilir. Bakteri hücresi peritrik kamçılı ve hareketlidir. Minimum gelişme sıcaklığı 3-8 °C, optimum 27-30 °C ve maximum 37 °C'dir.

E. amylovora kışı bir önceki yılda enfeksiyonlar sonucu dal ve gövdede oluşmuş kanserlerin kenarlarındaki kabuk dokusu içinde geçirir. İlkbaharda burada çoğalan bakteriler ilk inokulum kaynağını oluşturur. Yağmur, böcekler ve rüzgar primer inokulumu çiçeklere, gelişmekte olan yeni sürgün ve genç yapraklara taşır. Araştırmalar E. amylovora ' nın aynı zamanda çiçekler, yapraklar, sürgünler ve meyveler üzerinde epifitik olarak yaşayabildiğini ortaya koymuştur. Primer enfeksiyonlar bir kez oluştuğunda, patojen dokular içinde çoğalmaya ve ilerlemeye devam eder. Daha sonra enfekteli dokulardan meydana gelen bakteriyel akıntılardan sekonder enfeksiyonlar oluşur. Bakteriler; yağmur, rüzgar, böcekler, kuşlar, budama ve yağmurlama sulama ile hızla yayılır ve yeni enfeksiyonlar yapar. Özellikle sürgün gelişiminin teşvik edildiği, aşırı yağış olduğu ve emici böcek ( yaprak biti, Psyila spp. ) populasyonunun arttığı durumlarda çok şiddetli enfeksiyonlar görülebilir.
Yaşayış :
Hastalığın isminden de anlaşıldığı gibi en tipik belirti, enfekteli bitki aksamının ateşten yanmış bir görünüm almasıdır ( belirtiler hemen hemen tüm konukçularda aynı olmasına rağmen en tipik olarak armut, elma ve ayvada görülür). Etmenin en karakteristik işareti nemli havalarda hastalıklı kısımlarda krem rengi sütümsü bir akıntı oluşturmasıdır ki bu akıntı kuruduğunda kahverengi bir renk alır.

İlk belirtiler genellikle çiçek ve çiçek demetlerinde görülür. Başlangıçta enfekteli kısımlar suda haşlanmış gibi bir görünüm alır, daha sonra tüm çiçek demeti kahverengileşir, zamanla siyahlaşarak ateşte yanmış gibi bir görünüm alır. Hastalık ilerledikçe tüm sürgün, ana dallar ve gövdeye kadar yayılabilir. Taze sürgünler enfekte olduğunda siyahlaşır ve uç kısımları geriye doğru 180 derece kıvrılır. Dal ve gövdelerde enfekteli kısımlardaki dokular içeriye doğru çöker ve başlangıçta kırmızımsı - kahverengi bir hal alır. Koşullar uygun olduğunda yine bu kısımlarda bakteriyel akıntılar oluşur. Hastalıklı kısımlarda kabuk bir bıçakla kaldırıldığında kabuk dokusunun kahverengileştiği ve bu kahverengileşmenin sağlam doku içine doğru uzadığı görülür.

Ateş yanıklığı hastalığı tüm dünyada karantinaya tabi olup yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarının en tahripkar hastalığıdır. Sadece o yılın ürününü etkilemekle kalmayıp, ağaçlarda sürgün, ana dal ve gövdeyi hastalandırarak gelecek yıllardaki ürüne de etki edip ağacı kurulabilmektedir. İlk kez A.B.D.' de görülen hastalık Kanada, Yeni Zelanda, Meksika, İngiltere, Hollanda, Polonya, Danimarka, Belçika, Fransa, Almanya, Mısır, Güney ve Kuzey Kıbrıs, İsrail, İsveç, Norveç, İrlanda, Yunanistan, Lübnan, İsviçre, Ermenistan, Bulgaristan ve Güney İtalya1 da mevcuttur. Ülkemizde ise Orta Anadolu

Bölgesinde 1985 yılında saptanmış olup, günümüzde ülkemizin hemen her bölgesine yayılmış durumdadır
Kültürel Önlemler :
Hastalıkla bulaşık alanlardaki konukçu bitkilerden kesinlikle üretim materyali (fidan, çelik, aşı gözü, aşı kalemi, anaç vs.) alınmamalıdır.
Özellikle hastalıkla bulaşık illerde bulunan resmi ve özel fidanlıklar ve anaçlıklar sürekli denetlenerek hastalık saptandığı takdirde yakılarak imha edilmelidir.
Büyük dallar kesildiğinde budama yerlerine % 10' luk NaOCl ( Sodyum hipoklorit, çamaşır suyu ) sürülmeli ve aşı macunu ile kapatılmalıdır. Budamada kullanılan bıçak, testere, makas vs. % 3 lük lizol eriyiği veya % 10 luk sodyum hipoklorid çözeltisine daldırılarak dezenfekte edilmelidir.
Vegetasyon devresinde ağaçlar devamlı kontrol altında tutulmalı, hastalıklı çiçek demeti, sürgün ve dallar enfeksiyon noktasının en az 30 - 40 cm altından kesilip çıkarılmalıdır. Bu işlemlerde kullanılan aletler her seferinde daha önce belirtilen dezenfektanlardan birine batırılarak budama işlemleri sürdürülmelidir.
Bahçede dengeli gübreleme yapılmalı, aşırı vejetatif gelişmeyi sağlayan gübrelemelerden kaçınılmalı, ayrıca bahçe toprağının pH' sı 5.5 - 6.5 seviyelerinde tutulmalıdır.
Yağmurlama sulama uygulanmamalı, mümkün olduğu taktirde damlama sulama tercih edilmelidir.
Hastalığın yayılmasında önemli olan Ateş Dikeni, Dağ muşmulası, Ak diken, üvez gibi orman ve süs ağaçlarında enfeksiyon varsa, mutlaka sökülerek yakılmalıdır.
Hastalıklı bahçelerde arı kovanları mevcutsa kaldırılmalıdır.
Birçok böcek türünün etmenin vektörü olması nedeniyle, zararlılarla (özellikle Psylla pyricola, Lygus tineolaris ) mutlaka mücadele edilmelidir. Ayrıca hastalıkla bulaşık alanlarda hastalığın yayılmasında rol oynayan arı otlatmalarından kaçınılmalıdır.
Hastalığa karşı dayanıklı çeşit ve anaçlar seçilmelidir. Ülkemizde genelde yaygın olan armut çeşitleri hastalığa karşı duyarlıdır. Elmalardan en çok duyarlı olanlar Jonathan, Rhode Mand Greening, Yellovv Transparent, Idared, Rome Beauty, klon anaçlarından ise; M.9, M.26 ve M.27' dir.
Kimyasal Mücadele :
Vegetasyon döneminde yapılacak bakır uygulamalarında fitotoksisite göz önünde bulundurulmalı ve aşırı nemli havalarda veya bitki üzerinde ıslaklık söz konusu ise ilaçlama yapılmamalıdır. Her ilaçlama öncesi ağaçlar üzerindeki enfekteli kısımlar kesilerek uzaklaştırılmalıdır. Enfeksiyonların oluşumunda rol oynayan böcek ve kırmızı örümceklere karşı da mücadele yapılmalıdır.
İlaçlama Zamanı :
Ağaçların durgun olduğu dönemde budamadan sonra % 2' lik bordo bulamacı uygulanmalıdır, daha sonra çiçeklenme başlangıcından itibaren (beyaz rozet) 7-8 gün aralıklarla en az 3 ilaçlama yapılmalıdır, çiçeklenme ve hızlı sürgün gelişiminin olduğu devrede ağaçlarda yaralanmalara neden olabilecek fırtına ve dolu sonrası mümkünse 24 saat içinde ilaçlama yapılmalıdır. Bahçe devamlı kontrol altında tutulmalı, şiddetli sürgün ve dal enfeksiyonları görüldüğünde hastalıklı kısımlar kesilip çıkarılmalı ve ilaçlamalara devam edilmelidir.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2013, 09:29   #96
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-07-2013
Şehir: BURSA
Mesajlar: 2
yeşil elma

merhabalar.bahçeli evimi geçen kış aldım.geçen sene budanan elma ağacım bu sene çok güzel elma vermekte fakat problemli ağacımın köklerinde ve gövdesinde talaş kalıntıları bulunuyor ve ağacımın bir bölümünde yanma bulunuyor. ve elmalarımın çoğunda da kurtlanma var ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum.bahçemde erik ve kiraz ağacımda var fakat hepsi problemli erikte yapışkanlı bir sıvı ağacımın genelinde bulunuyor sanırım ballıca,kiraz da yapraklarındaki böcek bütün çıkan kirazları sardı ve hepsi dallarında çürüdü. ilaçlamayı kendim yapamam ve nasıl bir çözüm önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim.acill...lütfen yardım edin ağaçlarımı kaybetmek istemiyorum...

mduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 12:08   #97
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 2
Golden Elma uzerinde yumrular

20 yasindaki golden elma agacimin uzerinde irili ufakli buyuklukte yumrular var. Gecen yil 500kg hurunden bu sene ancak 10kg bile alamadim.
Hastaligin ne oldugunu bilen benimle caresini paylasabilir mi lutfen ?

cok tesekkurler

Eklenen Resimler
   
altan kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2014, 09:24   #98
Yeni Üye
 
handancakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-11-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25
iç çürüklüğü hakkında

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Sayın Halil Bey,
Cevap için yine teşekkür ederimBabamın son sorusunu da cevaplarsanız sevinirimBahçemizde 8 yaşında elma ağacı var yaprakları oldukça gür ancak meyveleri normal büyüklükte ama meyveleri sürekli dökülüyor dökülenleri ortadan kestiğimizde ise hepsinin ortasının çürük olduğunu görüyorum.Bu neden ileri gelbilir bir çözüm öneriniz var mı rica etsem?
Merhabalar, dökülme ve çürümenin sebebi kurt olabildiği gibi bazen kalsiyum noksanlılığından da çürüklük ve dökülme oluşabilmektedir. Kalsiyum toprakta bulunsa dahi, hareket yeteneği az olduğu için meyvelere ulaşamamaktadır. Burada tavsiye edeceğim şey mutlaka toprak analizi yaptırmanız, PH ve EC değerlerinin tespiti. Kalsiyum noksanlığı varsa toprakta bağlı ise hümik asitler bu durumu çözer, en kötü ihtimalle elmaların nohut büyüklüğünden itibaren yapraktan kalsiyum tatbik edilmesi. Yalnız bu işlemi güneşin yoğun olduğu saatlerde yapmayınız.

handancakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2014, 11:37   #99
Ağaçsever
 
SAGNOPE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2008
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 30
Galeri: 2
bodur elma ağaçlarımın gövdesinde lekeler oluştu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi süleyman kara Mesajı Göster
Merhaba,

bahçemde bulunan grany smith elma fidanları bu yıl dikildi mm106 üzerine yarı bodur, ilk yıl için salma su verildi, toprak yapısı kumlu tınılı. İklim bu yaz oldukça kurak geçti kış soğuklanma ihtiyacı yeterli.

Sorunum diktiğim fidanların %5'inde gövde ve dallarda önce kahverengi sonra siyahlaşıp büyüyen beneklerin ağaç gövdesini kurutması. Kökte ve anaçta sorun görünmüyor ancak aşılanan gövde zamanla kuruyor.

örnek fotoğrafları sizle paylaşıyorum, Ateş yanıklığından şüpheleniyorum. Bu konuda yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

süleyman

Merhaba Benim de bodur elma ağaçlarımın gövdesinde yaygın siyah lekeler oluştu, Ankara Ahibozda olan bahçemdeki bu ağaçları nasıl tedavi edebilirim, teşekkürler.

SAGNOPE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2014, 20:52   #100
Ağaç Dostu
 
bebeto016's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: ELAZIĞ
Mesajlar: 273
resimdeki hastalık

arkadaşlar yaklaşık 3 yıldır elma ağacımızda mevcut olan bu hastalık hakkında bilgi verebilirmisiniz. hastalık üzerinde canlı organizma belirtisi yok..

hastalığın bulundugu yerin alt kısmında aşı uygulaması yapıp kurtulmamı tavsiye edermisiniz..

Eklenen Resimler
   
bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2014, 21:57   #101
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
üç tane elma ağacı var (henüz gençler) neden se çiçeklenmiyor veya çok az bir iki dalda az oluyor .. geçen yıl birinde biraz fazla olmuştu bu yıl hiç çiçek yok ..Nedeni ne olabilir?? herhangi görünür bir hastalıkları yok!

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2014, 20:07   #102
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2014
Şehir: edirne
Mesajlar: 1
Arkadaslar selamlar ,
Bizim Trakyada kurulu 25 dönüm civarinda bodur elma ve Armut bahcemiz bulunmakta
bahcemizin 7. yasi olmasina rahmen halen bir randiman tutturamadik.
Bu sene cok umutluyken asiri yagislar nedeni ile elmalarimizi kara leke denilen musibetten bir türlü kurtramadik ve yaklasik50 ton civarinda ürünümüzü imha etme mecburiyetinde kaldik...
Bu hastaligin gercek sekilde mücadelesi nedir?
ILACLAMA DIYECEK OLURSANIZ BU SENE SU ZAMANA KADAR HER YAGISIN ARKASINDAN ILACLAMA YAPMAKTAN YILDIK AMA SONUC YINE BIR FELAKET
Lütfen bilgili tecrübeli arkadaslar acil yardim.......

Edirneli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2014, 12:16   #103
Yeni Üye
 
Scheftaly's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2014
Şehir: Manisa
Mesajlar: 4
Elma yaprakları

Merhaba, elma ağacımın yaprakları son 1 ayda bu hale geldi. lütfen neden olduğu ve nasıl önlem alacağım konusunda yardım eder misiniz?

Eklenen Resimler
   
Scheftaly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2014, 07:54   #104
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-10-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 1
Elma yapraklarında siyah leke

***.değerli arkadaşlar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım 1 dönümlük küçük bir bahçem var boş zamanlarımda uğraşıyorum genç elmaların yapraklarında bir tuhaflıklar belirdi ne yapmam gerektiği konusunda yardimci olursaniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ilgi ve alakaniza

Eklenen Resimler
   
dtavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2014, 03:45   #105
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dtavuz Mesajı Göster
***.değerli arkadaşlar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım 1 dönümlük küçük bir bahçem var boş zamanlarımda uğraşıyorum genç elmaların yapraklarında bir tuhaflıklar belirdi ne yapmam gerektiği konusunda yardimci olursaniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ilgi ve alakaniza
Sanırım mantar. Bazıları da kara leke diyor. Bende armut ağacında yaz başlarında oluyordu benzer durum. Onkaplan isimli ilaç uygulaması ile çok iyi sonuç aldım.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2014, 00:44   #106
Yeni Üye
 
Scheftaly's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2014
Şehir: Manisa
Mesajlar: 4
aylar geçti cevap yazan olmadı. elma yapraklarına


Düzenleyen Scheftaly : 25-10-2014 saat 16:18
Scheftaly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2014, 13:53   #107
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Scheftaly Mesajı Göster
Aylar geçti cevap yazan olmadı. Elma yapraklarına
Her zaman bakma şansımız olmuyor. Tüm sayfalara bakamıyoruz.

Kara leke hastalığının ilerlemiş haline benziyor.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2014, 14:01   #108
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dtavuz Mesajı Göster
Merhaba. Değerli arkadaşlar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım 1 dönümlük küçük bir bahçem var boş zamanlarımda uğraşıyorum genç elmaların yapraklarında bir tuhaflıklar belirdi ne yapmam gerektiği konusunda yardimci olursaniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ilgi ve alakaniza.

Armut Kaplanı (Stephanitis pyri)

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2015, 21:08   #109
Ağaç Dostu
 
hatipali74's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2007
Şehir: Muğla-Beşkaza
Mesajlar: 236
Arkadaşlar, karaleke ilaçlarından yağmurla yıkanmayan önerebileceğiniz en etkili ilaç hangisidir? Elmacılık yapan ama internet kullanmayan bir köylü dostum için soruyorum. Elma ağaçlarının bulunduğu köyde yağmur sık yağıyor. İlacın etkisi geçtiği için tekrar tekrar ilaçlamak gerekiyor. Bu yüzden yağmurla etkisini yitirmeyen bir ilaç olması önemli...teşekkürler.

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2015, 21:14   #110
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatipali74 Mesajı Göster
Arkadaşlar, karaleke ilaçlarından yağmurla yıkanmayan önerebileceğiniz en etkili ilaç hangisidir? Elmacılık yapan ama internet kullanmayan bir köylü dostum için soruyorum. Elma ağaçlarının bulunduğu köyde yağmur sık yağıyor. İlacın etkisi geçtiği için tekrar tekrar ilaçlamak gerekiyor. Bu yüzden yağmurla etkisini yitirmeyen bir ilaç olması önemli...teşekkürler.
Flint wg 50 adlı ürünü inceleyebilirsiniz..

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2015, 21:34   #111
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27
Elma ağacımdaki beyazlık bit zararlısı mıdır?

Merhabalar, genç ağacımızı kemiren bu şey bit zararlısı mıdır? Zirai İlaçsız kurtarma şansımız var mıdır? teşekkürler şimdiden.

Eklenen Resimler
 
bcakmak28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2015, 20:46   #112
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
elma ağacındaki hastalık

balkonumdaki yarıbodur elma ağacımdaki bu hastalık nedir? ne yapmam gerekir?

Eklenen Resimler
   
osman gün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2015, 11:24   #113
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
Hiç bir fikri olan yok mu?

osman gün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2016, 09:04   #114
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-08-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 15
Ateş yanığı mı?

Arkadaşlar merhaba, Antalyada küçük bir bahçem var. 1 yıldır ağaçlandırmaya çalışıyorum. Elma ağacımda ateşte yanmış gibi bir görüntü var. Bu nedir, zararı var mı, ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
  
cahitnt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2016, 09:59   #115
Yeni Üye
 
Ayrık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2016
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1
Elma ağaçlarımızda aşağıdaki görünüm var. Bunun ne olduğunu ve çaresini bilen varsa bilgi rica ediyoruz. Hepinize iyi günler dileriz.

Eklenen Resimler
  
Ayrık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2016, 11:20   #116
Yeni Üye
 
miguelito's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-06-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
elma ağacımın yapraklarında tuhaf kızarmalar ve yanıklar

Merhaba.

İstanbul'da Karadeniz sahiline yakın bir noktada ikamet ediyorum. Geçtiğimiz yılın ekim ayında bahçeme diktiğim Elma ağacının yapraklarında bir takım kızarmalar ve kıvrılmalar mevcut. Mantar problemi midir? Aşağıda resimlerini iletiyorum. Konunun uzmanı arkadaşlar hastalığın ne olduğunu ve çözümüne dair bilgileri paylaşabilirse sevinirim.

http://imgur.com/HN646sf
http://imgur.com/pQjG7hJ
http://imgur.com/i5oyfoh
http://imgur.com/cvNxbLA

miguelito Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2016, 00:09   #117
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2014
Şehir: samsun
Mesajlar: 165
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miguelito Mesajı Göster
Merhaba.

İstanbul'da Karadeniz sahiline yakın bir noktada ikamet ediyorum. Geçtiğimiz yılın ekim ayında bahçeme diktiğim Elma ağacının yapraklarında bir takım kızarmalar ve kıvrılmalar mevcut. Mantar problemi midir? Aşağıda resimlerini iletiyorum. Konunun uzmanı arkadaşlar hastalığın ne olduğunu ve çözümüne dair bilgileri paylaşabilirse sevinirim.

Imgur: The most awesome images on the Internet
Imgur: The most awesome images on the Internet
Imgur: The most awesome images on the Internet
Imgur: The most awesome images on the Internet
Yaprak biti. Dursban 4 işini görür...

estikey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2016, 12:34   #118
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-07-2016
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1
Merhaba
3 senedir elma ağaçlarinda hastalık var. Yapraklarda sararma Ve meyvelerde buruşma var. Bu hastalığın adı Nedir ve Ne yapmamız gerekiyor ?

gulerkurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2016, 17:15   #119
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-10-2016
Şehir: Londra
Mesajlar: 1
Merhaba,
Çekirdekten yetiştirdiğim elma fidanlarim var. Iki yıl olacak nerdeyse. Saksi ile bahceye koyduktan sonra çeşitli hastalıklar oluştu. Yaprak diplerinde ve gövdesinde yeşil, küçük bitler oluştu. Her gün onlari temizlememe rağmen yeniden cikiyorlardi. Kimyasal uygulamadan sonra böcekler kayboldu ama bu sefere başka sorunlar çıktı. Paslanma hastalığı tahminimce bir de gövdesinde ve yaprak diplerinde özellikle pamuklanma ve govdede boğumlar ve çatlaklar oluştu. Sürekli temizliyorum hatta bitkiler icin böcek ilaci ve mantar ilacı da kullandim ama hiçbirine çare olmadi. Önerisi olan var mıdır acaba? Teşekkür ederim.

Kumdereli beğendi.
Evren Erkut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2017, 16:24   #120
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-12-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 27
Merhaba
Borda bulamaci kullaniyorum elmalar da çok büyüme olmuyor ve kurtlaniyor(şeftali ağacında da mevcut) iç hastalığı ise borda bulamacina istinaden hangi donem ilac kullanmaliyim bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

recepc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ağacı, ağaç, elma, elma kabuğu, kabuğu, yaprakları, yarılma

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024