agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Meyvelerde hastalık ve zararlılar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2009, 21:41   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-01-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 4
Elma ve Armut Yapraklarındaki sararma ve Durgunluk Belirtisi

Arkadaşlar; 2008 Yılı ocak ayında diktiğimiz, 20 Dekarlık Yarı bodur Elma Ve armut bahçemizde, bazı fidanlarda yapraklarında sararma ve durgunluk belirtisi göze çarpıyor. Bazıları buna demir ve fosfor eksikliği derken, bazıları azot ve demir eksikliği, bazılarıda bir zararlının yol açmış olabilceğini söylüyor. Bahçede kıştan yuvalnmış fareler fidan diplerinde delikler açmışlar.Gerçekten bu konuda net bir sonuca varamamk kafamı karıştrdı. Özellikle fidanlrı söküp Yalova bahçe araştrmya götrdük ancak oradanda sorunu çözecek bir sonuca ulşmdık. Ben tekrardan, bahçeden yaprakları tamamen solmuş, cansız olan bir elma fidanını söktüm kök gelişimi çok güzel, ancak kalın kökleri bazı zarrlılar ısırmış, özelliklde en çok dikkatimi çeken, kök boğazının üstünden testere ile enine kestiğimde bu bölgenn kurumuş cansız olduğunu gördüm, ancak aşı noktasının üst kısmı ve kökleri enine kestğimde kuruma yok beyaz renk var. kuruma kök boğazının olduğu noktadan aşı noktasına kadr oln kısmda. köklerde bir sorun yok. Bu konuda acil yardıma ihtiycım var. Bu bir manas tipi larvamı yoksa başka bir zararlımı? yoksa kökün hava alması mı? **** bitki besin eksiklği mi?Nasıl bir mücadele uygulamlıyız.Bilgi sahibi arkdşlrın yardımını bkliyorum. teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
     
uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 12:39   #2
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Fareler aç kaldıklarında her şeyi kemiriyorlar. Kışın bizim buralarda dut, portakal, mandalina kabuklarını kemiriyorlar. Büyük ihtimal sizinkileri de fareler kemirmiş. havalar ısınınca da belirtiler görünmeye başlamış gibi görünüyor. İnşallah hepsini kemirmemişlerdir.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 13:28   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-12-2006
Şehir: orta anadolu, karasal iklim
Mesajlar: 68
merhaba
fareler kuşkusuz zararlı ama farenin zararı genelde toprak üstü aksamında görülür. tahminim toprak altı zararlılarının köklerde açtıgı yaralardan kaynaklanan bir sarılık söz konusu. çogu zaman köklerin koparılmasının yanında bazı mantarlarda açık yaralardan girerek özellikle kök bogazında önemli zararlara sebeb olurlar. öncelikle mm 106 anacı kök mantarlarına karşı hassastır. bodurlardan mm-9 da kök mantarlarına yakalanabilir. kendi bahçemde 20 kadar bodur elmada benzer sorunlar ortaya çıktı. öncelikle kök bölgesini toprak altı zararlılarına karşı ilaçladım. sonra düzenli olarak kök bogazını mantar ilaçları ile ilaçladım. tahrip olmuş köklerin yapraklarını yeterince beslemesi için hasta ağaçları derin budadım. yaklaşık yarısını kurtardım. bazıları kurudu bazılarında hastalık devam etmesine rağmen ana gövdeye yakın köklerden sürgün verdi, sürgünler oldukca sağlıklı görünüyor. bu durumda ana gövde de kök boğazı mantarlarının varlığını ve iletim demetlerini tıkadığını gösteriyor. sanırım sizin bahçenizde de benim bahçemde ki sorunlardan var.

eser42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 15:20   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-01-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 4
Nasıl bir mücadele yöntemi uygulamalıyım. bu fidanalrı sökmmm gerkrmi? bulaşıcı olma özellği var mı?

uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024