agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Meyve Ağaçları (http://www.agaclar.net/forum/meyve-agaclari/)
-   -   Meyve Ağaçlarında Ürün Verme Problemi (http://www.agaclar.net/forum/meyve-agaclari/14720.htm)

hizals 17-10-2010 21:01

Balta vurma olayı Bilezik tekniği olarak geçmektedir. Genelde ağaçlarda bölgesel krizleri aşabilmek için ağacı strese sokmak için yapılan bir uygulamadır. Ancak ağacın tamamında baş gösteren bir sıkıntı varsa kesilip ya tekrar aşılanmalı ya da çok yaşlı değilse köklenmelidir. Çünkü ağaçlarda kuruma vb ağır zararlar fidan dönemi dışında genelde bakteriyel hastalık veya kanser sonucu meydana geldiğinden bahçenin kalanını tehdit etmemesi için bir an önce yok edilmesi gerekir.(Bu dal üzerinde sınırlıysa dal derhal kesilip uzaklaştırılmalıdır)

burcak09 21-05-2011 12:23

merhabalar benimbahçemde erik ağacım var can eriği ama üzeri yapış yapış oldu ve yeşil böcekler uç kısımlarını kaplamış durumda yardımlarınızı bekliorum ne yapmalıyım

Samsunlu55 04-06-2011 17:00

Sn. burcak09, ağacınızı yaprak biti sarmış. Papaz, can gibi eriklerde her sene görülebilir. İlaçlamak gerek.

Deniz K. 19-02-2013 12:43

Herkese Selamlar.
Denizlinin Buldan ilçesinde oturuyorum.Dedemden kalma 18 dönüm bir bağımız var.Bende ağaçlardan hiç anlamam. babam boş vakitlerini geçiriyor kendi çapında birşeyler yapmaya çalışıyor ancak yaşlandı ve iş başa düştü. Yer Üzüm bağıydı, ancak üzüm bakması meşaggatli bir ürün olduğundan ben kısmen zeytine çevirdim. şimdi 300 ağaç zeytinim var yaşlarıda 3-4-5 civarında cinsi gemlik ilçe tarımdan aldım tüplü olarak. Yerimizi sulama imkanı yok onun için ilçe tarım gemlik zeytini tavsiye etti. anacak bazıları çok güzel gelişti bazıları ise nerdeyse diktiğim gibi duruyor. İnternetten araştırmalarım sonucu dediğiniz gibi toprağı analizede gönderdim henüz sonucu gelmedi bekliyorum gelince sizinle paylaşırım. geçen sene gelişimini sağlamak amacıyla ziirai ilaç satan bi arkadaşım 7 vitaminli suni gübre verdi onu kullandım. Ayrıca bakırlı ve fosforlu yaprak gübreleride kullandım. ama bizim ağaçlarda gözle görülür bi meyve artışı ve gelişme olmadı.İlaçları aldığım kişiye sordum daha 2. veya 3. senesinde bu yaptıklarımızın faydasını görürsün diyor.İçime sinmedi toprakdan anlayan bir abimi bağa götürüp gösterdim. Bana söyledikleri; Ziraattan alınan bu zeytinlerin genelde kök gelişimlerinin iyi olmadığı, en güzelinin deli dikip sonra aşılama metodu olduğunu anlattı, ağacı salladığında ağacın sallandığını gösterdi, rüzgar bunu böyle salladıkça ağacın gelişiminin olmadığını yani köklerinin toprak altına, çevresine yeterince yayılmadığını söyledi. Öğrenmeye çalışan biri olarak şu an çaresizim. Geçen haftada Fıstık Bademi aldım 20 adet, onları diktim. Fidanları özellikle bademe aşılı olarak aldım dayanıklı olsun diye. Ama şimdi araştırıyorum ve görüyorumki aralarına tozlayıcı badem dikmem gerekiyormuş. Ama ben aldığım badem fidanlarının cinsini felan bilmiyorumki tek bildiğim elle kırılan fıstık bademi oldukları. Şimdide bağa vişne dikmek istiyorum araştırmalarıma göre vişne bağımıza uygun bir ağaç ama bu konudada yanlış yapmamak için tavsiyelerinizi bekliyorum. tozlayıcı gerekiyormu bu ağaçtada.?Anlattığım konularda değerli tavsiye ve görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

ATLAS-08 10-12-2019 16:32

Bordo bulamaç yoksa meyvede olmaz.20.20.20 kullanılırsa meyve bol olur..

emirk_67 18-12-2020 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 690294)
Ölüm korkusu olan her canlı yeni nesil üretmeye yönelir. Ölümden önce bile memeliler de son davranışlardan biri de budur.

Ama ben ıhlamura balta vurdum hiç anlamadı!

Ihlamur çok uzun ömürlü bir ağaç usta onun için çok onemsememis olabilir sen bide şeftali kiraz gibi bi ağaca dene seneye dallar meyveden yere eğilir.

Yenisu 04-08-2021 02:29

Merhaba ,benim de ıhlamurum var,8 senedir hiç çiçek açmıyordu,hatta köylüler bu erkek ağaç açmaz demişlerdi,bu bahar alt dallarını kestim,bu sene ilk defa çiçek açtı ama yağmurdan toplayamadık.

Yenisu 04-08-2021 02:32

Bir de çiçek açmayankayısılarım var,meyve veren geçen sene birden kurudu,hepsini tohumdan yetiştirmiştim.Acaba onu da budasam mı?

aydemiraydın 04-08-2021 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yenisu (Mesaj 1609450)
Bir de çiçek açmayankayısılarım var,meyve veren geçen sene birden kurudu,hepsini tohumdan yetiştirmiştim.Acaba onu da budasam mı?

kayısının kuruması bakteriyel hastalıklardandır. bakırlı ilacı eksik etmeyin.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024