![]() |
|
![]() |
#1 | ||||
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2021
|
![]() Herkese merhabalar, Bende bu bahar 5 dönüm yere meyve ağacı dikmeyi düşünüyorum uzunyayla bölgesinde Sivas kangal ilçesindeki arazimiz iki tarafı yüksek tepelerden oluşan içinden ince ve debisi düşük bir dere geçen hiç ekim dikim yapılmamış ve çayır olarak kullanılmıştır. Sert karasal iklime sahip fakat dere içerisinde olduğundan hangi meyve türlerini dikmem gerekiyor bilemedim. Hem arazinin yapısı ve rakıma uygun hemde verim ve kazancı yüksek olacak hangi ürünleri ekebilirim yardımlarınız bekliyorum. |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
Deneyimi olan **** yardımcı olabilecek var mı acaba bu konuda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Aşağı yukarı bu şekilde boy 5 en 4 metre aralıkla 120 civarı ağaç yapacağız tomurcuk ve meyve verme döneminde köyde bulunabilirim fakat yıl içerisinde budama ve sulama için birkaç kez gidebileceğiz hem verim hemde ticari getiri olarak fikirlerinizi bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Genel olarak arazi bu şekilde iki yüksek tepenin arasında düz dere içinde yer alıyor uzunyayla bölgesi gece gündüz sıcaklık farkı yüksek oluyor malum sert karasal iklim ama dere içerisi biraz daha yumuşak oluyor diye tahmin ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Sulama şansınız yoksa çok zor olacaktır. Benim önerilerim; Hünnap Frenk üzümü Bektaşi üzümü İkliminize uygunsa; Ceviz Badem Kayısı Elma Armut Şeftali Kestane |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2020
|
Merhaba
Yılda bir kaç kez gidip, ticari bir beklentide olmak çok doğru değil. Arazi zaten ticari anlamda küçük öncelikle toprak analizi ile işe başlamanız lazım sonrasında 1 tür belkide 2 tür ağaç dikilebilir, ancak özellikle ağaçların ilk yıllarda bakıma ihtiyaçları çok fazladır, kendi halinde büyüyecek ve az bakımla idare edecek derseniz zeytin ve badem...ama dediğim gibi düzenli bakım olmadan bu ağaçlar yaşasa da ticari bir beklenti içine giremezsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Haklısınız fakat 150 civarı ağaç olacağı için eşe dosta dağıtmakla olacak iş değil o anlamda ticari dedim şöyle ben Bursada memurum ailem Sivas merkezde ilk yıllarda bakım için sürekli orada olma konusunda 2-3 haftada bir gitme imkanı var çünkü merkeze 105 km uzaklıkta, sulama olarak zaten arazi içerisinden dediğim gibi debisi düşük bir kaynak suyu çıkıyor ve dere olarak devam ediyor uygun bir sulama sistemi yapacağız. İklim olarak tereddüte kaldık malum Sivas iklimi çok sert olabiliyor daha önce aynı köyde birkaç kök elma ve vişne deneyen oldu ve meyve alınıyor benim şu konuda öneriye ihtiyacım var hem verim olarak yüksek olan meyve ve cinsi ne olabilir hemde pazar anlamında sıkıntı yaşamayacağım ne olabilir geçci olarak tabir edilen fidanlar mı yoksa normal fidanmı kullanmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
Yakın çevrenizdeki köylüler ile ve ziraat odası, ilçe tarım md ile iletişime geçer iseniz size daha iyi bilgi verirler. Bölgede yetişen türler/çeşitler yetiştirmek daha akıllıca olur gibi, pazarlama açısından da kolaylıktır. Böğürtlen/ahududu düşünülebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|