![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2005
|
Meşe üretimi
Başlık biraz tuhaf gelebilir ![]() Yanıtlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
adige
|
Benden itiraz Meşenin palamut vermesi için yaşından ziyade bulunduğu ortam önemli.Şöyle ki; ormanda bulunan meşeler değil güneşi bol görecek yönde ve orman veya tarla kıyısında bulunan ağaçlarda palamut olur. 50 yaş diye bir sınırlama da yok. 10-15 yıllık meşe de palamut verebilir.Gözlemlerimle sabittir. Düzenleyen Sefer GİRİŞEN : 10-09-2005 saat 13:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
ya arkadaşlar, bu konuda ****** kitaplar ve internette araştırma yapılabilir ama olay gözlem yoluyla da cevaplanabilecek türden. bizim köyde bilek kalınlığında meşeler palamut veriyor. bu durumda 8-10 yıllık oldukları söylenebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Meşe / Oak / Quercus
fotoğraftaki tohumlardan biri çimlendi.. çok uzun bir ana kök saldı.. toprağa ektim.. ama halen toprak üstüne bişey çıkmadı... biraz önce saksının altına baktım.. bir de ne göreyim.. kök saksının altından çıkmış.. -bu ağacın türü nedir? -bu kök için ne yapmam gerekir? kök kurumasın diye altlığı sürekli su dolu bulunduruyorum.. Düzenleyen mstfylcn : 11-02-2006 saat 15:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
bu uzunlamasına olan tohumlar biraz meşeyi andırıyo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Öğrencim benim yerime soruları cevaplıyor artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
..kestane ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Mstfylcn kardeş, özür dilerim. Meşe konusunun arasına birden söğüt konusu girdi, oldukça da gelişti. Aslında söğütle ilgili ayrı bir başlık açılması gerekecek sanırım. Ama buradaki ilgili bölümler oraya nasıl taşınacak onu bilmiyorum. Malina Hanımdan yardım mı istesek? Bonsai ağaç türleri bölümüne bir başlık açtım ve bu konu ile ilgili bir yazıyı oraya ekledim. Bundan sonra oradan devam edelim diyorum. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=826 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
ağaç dostu
|
Alıntı:
Mstfcyln sen gelme oraya. Nasıl olsa senin için tarifler şöyle bence: -Elime aldım birdi, toprağa attım bin oldu. -Yolda bir sopa buldum, saksıya gömdüm ağaç oldu. -Çekirdeği yere düşürdüm, eğilip alana kadar fidan oldu. ![]() ![]() Hepinize yarına kadar iyi geceler ve sevgiler. Durun bir dakika, Bonsaisever size bir sorum var fenim ![]() Tohumları nereye ısmarlamaktasınız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
dikim, meşe, tohum, yardım |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|