agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Market Bonsaileri (http://www.agaclar.net/forum/market-bonsaileri/)
-   -   Charlaux / Çin Kuş Eriği (Sageretia Theezans) (http://www.agaclar.net/forum/market-bonsaileri/34928.htm)

Charlaux 12-06-2014 17:56

Charlaux / Çin Kuş Eriği (Sageretia Theezans)
 
4 Eklenti(ler)
Oncelikle hepinize merhaba,
Bugun IKEA'ya gittigimde pek cok turde bonsai oldugunu farkettim.Market bonsailerini denek olarak kullanabilecegimden gozume en hos gozuken olan bu bonsaiyi almis bulundum.Turun dis mekan/ ic mekan oldugunu bilmeden oksijenli su karisimi hazirlayip balkonun golge bir kosesine yerlestirdim, en azindan simdilik cansiz goruntusunden kurtulmus gibi.Aslinda bir dis mekan bitkisiyse kiraz agacanin altina yani golge ve korunakli alana dikmek istiyorum. Bu agacta merak ettigim su oldu,acaba agac budama istiyor mu su an yoksa kendi haline mi birakmak gerekir simdilik ?

Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Moderatorler agacin turu belirlendikten sonra basligin adini degistirebilirlerse cok memnun kalirim.Bir market bonsaisin potansiyelini merak ettigimden denek gibi kullanmaya planliyorum bu arkadasi. Kusura bakmayin bilgisayarin sistemine duzgun bir program bulamadigimdan yatay yatay koymak durumunda kaliyorum.
Sevgiler

Charlaux 13-09-2014 11:55

2 Eklenti(ler)
Turu hakkinda bilgi sahip olmadigim ve sadece market bonsaisenden cikabilecek potansiyeli gorebilmek adina dilim bonsai demeye varmiyor urunu almistim.Geldikten sonra ilk isim agaci kocaman bir saksiya dikmek oldu. Niye kocaman diye soracak olursaniz cogu zaman yurtdisinda oldugumdan degistirmek icin surem olmayacakti hemde kocaman bir saksiya dikmekle topraga dikme etkisi yaratabilecegimi dusundum.Su an icin gelismelere bakacak olursak durum sevindirici ancak bir bonsai hikayesi olmak icin cok karisik bir durumda oldugu asikar.

Fotograflari yuklememdeki sebep hem turunu ve ic mekan dis mekan bitkisi oldugunu ogrenmek ( cunku ic mekan ise bir iki hafta icinde iceriye gecmesi gerecekek,obur turlu balkonda) hemde sizlerden su asamada yapilabilecek bir sey var mi bunu ogrenebilmek. Dis mekan bitkisiyse benim hedefim bir sene daha saksisinda kalmasi sonrasinda bahceye saglikli bir agac olarak dikimini yapip gelismeye almak.
Sevgiler

sagol 27-11-2014 08:00

Sayın Charlaux,

Başlık gözümüzden kaçmış, cevap yazan olmamış. Büyük ihtimalle iç mekan bitkisidir ama türünü bilmiyorum.

İyi çalışmalar dilerim....

Sakaki 27-11-2014 11:17

Bu başlık benim de gözümden kaçmış.
Resimler yan yüklenmiş olduğu için görmemiş olabilirim :)

Ağacınızın türü Çin Kuş Eriği (Sageretia Theezans)

Başlığı düzelttim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024