agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Market Bonsaileri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen badrobot

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-02-2014, 18:05   #1
Ağaçsever
 
emraherg's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: Ankara/Çayyolu
Mesajlar: 41
emraherg / Ulmus Parvifolia II (Chinese Elm)

Merhaba yeşil seven, bonsai seven dostlar;

Daha önce sizlerle paylaşmış olduğum BURADAKİ başlıkta yer alan Ulmusum' a ek olarak; onun ağabeyi olan diğer Ulmus bonsai adayımı sizlerle paylaşmak isterim.

Kendisi 2014 Ocak ortasında marketten alınmış, aynı gün fotoğraflarda gördüğünüz 15X20 cm. genişliğinde saksıya dikilmiştir. Boyu 30 cm.

Aldığımda biraz bakımsız haldeydi. Saçak saçak hale gelmiş dalları, çürümeye yüz tutar görünümdeki kökleri ile birlikte eve geldi. İlk olarak köklerini temizleyerek; ince dere kumu + torf + perlit + lav taşı + (saksının en altında bir miktar) zeolit karışımı toprağa naklettim kendisini, bolca suladım. Sonrasında kısım kısım budamalar gerçekleştirdim. Ev içinde, sabah güneşi alan ve günün kalan kısmında da aydınlık olan bir pencere önüne aldım, 2 hafta sonra da NPK 6-6-6 sıvı gübre ile suladım. Bakımına devam ediyorum, keyfi yerinde gibi duruyor. Mart ayına girmemizle birlikte nispeten daha serin olan kapalı balkona koyacağım.

Bitkinin geçtiği aşamaları size fotoğraflarla göstermeye çalıştım. Zaten düzgün bir biçimi olduğundan işim çok zor olmadı açıkçası. Fakat bu dostuma yapacaklarım elbet henüz bitmedi, şekli daha doğru daha kusursuz yapmaya yönelik çalışmalar (sizin tavsiye ve yorumlarınızla birlikte) devam edecek

02.jpg

IMG_0732.jpg

IMG_0961.jpg

3. fotoğrafta kırmızı ile göstermeye çalıştığım dal, fotoğrafın çekildiği tarafa doğru ve biraz yukarı meyilli gelen bir dal. Onu budamadım, telleyerek yatıklaştırmak ve bizim baktığımız yere doğru daha dik bir açıyla gelmesini sağlamak (hemen üstündeki daldan ayırmak ve ön cepheye uzanmasını sağlamak) istiyorum. Böylece yan açılardan da bonsai adayımın görselliği artacak diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Her konuda kıymetli önerilerinizi yorumlarınızı bekliyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

emraherg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2014, 20:51   #2
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.emraherg.
Doğrusu iki fotoğraf arasında yaprak yapısında çok büyük bir artş var. Tebrik ederim, güzel bir iş yapmışsınız. Bu aşamadan sonra ciddi bir telleme sizi bekliyor. Bu kalan sürgünler tekrar gelişince ana dallara bağlı yan dalları grafik resimdede gösterdiğim gibi bir budama yapmalısınız. Her gelişimden sonra hep 1-2-3 kadar göz (yaprak) bırakarak budayın. Bunu yaparkende yan dalcıkların dışa doğru yönlendirmrniz ileride olabilecek sıkışıklığı önler.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg Adsız.jpg (33.0 KB, 124 views)
emraherg beğendi.
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2014, 08:31   #3
Ağaçsever
 
emraherg's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: Ankara/Çayyolu
Mesajlar: 41
Sevgili BadRobot,
Sizden bir tebrik almak benim için önemli, çok mutlu oldum, teşekkür ederim. Telleme konusunda biraz daha okuyup hemen faaliyete başlayacağım, henüz hiç deneyimim olmayan bir konu. Budama konusunda ise yine özenli izahatınız olmuş, zahmet verdim, çok sağolun. Ben ve benim gibi başlangıç aşamasındaki herkesin işine yarayacak bir görsel olmuş elinize sağlık. Aynen dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım.

emraherg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024