agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Market Bonsaileri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen belki

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-03-2009, 11:14   #1
Ağaçsever
 
belki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2008
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 50
belki / Karaağaç

Bonsai: Minyatür ağaç. İşte bonsainin benim için anlamı bu daha doğrusu buydu.

29 Martta Trabzonda bir bonsai toplantısı oluduğunu forumda okuduğum da içimdeki bir ses: "Uzaktan izlemesi hoş, bakımı oldukça zor. Hiç bulaşma google' a 'bonsai' yaz, çıkan sonuçlara bak sen" dedi, bambaşka bir ses "Denenebilir, en azından ne olduğunu anlarsın" dedi. Ben de 2. sesi dinleyip biraz çekingen biraz meraklı toplantıya katıldım.

Toplantı hakkında pek yorum yapmadan ( Kendi adıma konuşursam: kendimi tanıtmayıp, Toplantıdaki bonsai severlerle de tam anlamıyla da tanışmadığım için çok kötü bir giriş oldu. ... Bunu lütfen 1 saat boyunca boşu boşuna beklememe ve havanın soğuk olmasına verin.(: )

Tam olarak bonsaiye başlama kararımı Aytaç beyin kendi tabiriyle "ucube" olarak nitelendirdiği bonsai tarzının felsefesini anlatırken verdim. Bir ağacın, ormadaki diğer ağaçların dallarının güneşini engellemesiyle bir o yana bir bu yana kıvrılıp değişik bir şekil almasını anlatmak istiyormuş bu tarz. Böylece bonsainin bir ruhunun olduğunu ve bir şeyler anlatmaya çalıştığını anladım.

Fazla uzattım sanırım, şimdi de sizleri toplandığımız fidanlıktan aldığım bonsaimin (Çok mu balık hafızalıyım: Ağacın adını unuttum.) fotoğraflarıyla baş başa bırakıyorum. (:

Fotoğrafların boyutu çok yüksek, şu an bilgisayarda herhangi bir fotoğraf programı olmadığı için, şimdi daha düşük kalitede çektiğim son haline koyuyorum ama diğer fotoğrafları foruma uygun boyuta getirip koyacağım.
(Painteden küçülttüm, biraz kalitesiz olabilirler.)


İlk hali:
bonsai.JPG

bonsai1.JPG

bonsai2.jpg

Birazcık yapraklarını kestim. Kardeşim de dalına salıncak kurdu. (:

IMG_0194.jpg

Adil beğendi.
belki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2009, 22:04   #2
Ağaç Dostu
 
vyssera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,801
Galeri: 69
Bonsai'ye gerçek bir merakın olduğunu hepimiz hissettik. İnşallah dilediğin gibi çalışmalar yaparsın. Aldığın Karaağaç üstünde hemen hayal gücünü çalıştırmaya başlamışsın. O ağaç senin bonsai ile köprün olsun. Ağaçlar alemine giriş kapısı olsun. Yardıma ihtiyacın oduğu her an, Trabzonlu bonsai meraklıları yanında olacaktır. Görüşmek üzere.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2009, 09:56   #3
Ağaçsever
 
belki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2008
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 50
Bonsaim çevreden yoğun ilgi alıyor. Kendisini hiç yalnız bulamıyorum. İlk gün yapraklarına fıs fısla sulama yapmak için içeri aldığımda kocaman iki kara sinek birden dalları arasından odaya fırladı. Bir başka gün tekrar içeri aldığımda toprağında minnacık bir salyangoz gördüm. Kardeşim de balkonda örümcek görmüş üstünde.

Budama yapıp, şekil vermek istiyorum ama yanlış dal kesmekten korktuğum için yavaş yavaş buduyorum. Sanırım gübre vermem gerekiyor ama hangi gübreyi vermeliyim bilmiyorum. Bu konu da değerli bonsai severlerden yardım bekliyorum. (:

belki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2009, 12:29   #4
Ağaç Dostu
 
vyssera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,801
Galeri: 69
Selam. Bonsaide gübreleme de yanlış yapıldığında ağacını öldürebileceğin bir konu. En kolayı NPK yani Azot Fosfat Potasyum içeriği dengeli ( mümkün olduğunca eşit ) Bir sıvı gübre alıp, önerilen miktarın yarısı kadar ağacına uygulaman. Büyüme sürecinde ağacını desteklemiş olursun. Kışın gübreleme yapılmaz. Amaç ağaca ihtiyacı olan desteği sağlamak.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024