agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (http://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (http://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

Arzu Kasapoğlu 08-09-2007 14:11

Muhabbet Kuşu
 
Arkadaşlar, çaresiz kaldım:( lütfen yardım edin.Bir yaşındaki muhabbet kuşumuz bir aydır sürekli ishal, dışkısı boş sudan ibaret.Karnının altındaki etler siyahlaştı.
Şimdilik neşeli, hasta bir hali yok gibi ama ensesindeki tüyler dikleşmeye başladı, gözleride daha farklı bakıyor. Rizede ki veteriner vitaform verdi,işe yaramıyor.Üç gün önce Sürmenede ki veteriner sulfamazettin verdi, su kabına
bir çay kaşığı koydum iki gündür içiyor ama hiç değişiklik yok.İnternetten İstanbuldaki bir veteriner kliniğinin numarasını buldum ve aradım ama işe yarar bir cevap alamadım.İçinizde bana yardımcı olabilecek bir arkadaş mutlaka vardım.Lütfen küçük dostumuzun hayatını kurtarmaya yardım edin.

Not:Konuyla ilgisi varmı bilmiyorum.Muhabbet kuşumuz iki aydır kafesin altına serdiğimiz ve dışkısıyla kirlettiği kağıtları kemirip yiyor.Bir haftadır bu kağıtlar yerine teksir kağını kullanıyorum ve günde iki kez değişiyorum.Kafeste hijyen sorunu yok ve yemin en kalitelisini veriyorum.

GLCN 08-09-2007 14:37

Yeşillik veriyorsanız oda ishal yapar..Benim kuşum ozaman ishal olurdu ve ismini hatırlamadığım bir ilac vardı onu damlatırdım suyuna geçerdi..Sadece bir fikir...

Arzu Kasapoğlu 08-09-2007 14:51

Bir haftadır yeşillik vermiyorum. Bizimkinin sorunu yeşillikten **** üşütmeden dolayı değil.Sindirim sisteminde daha farklı bir problem var sanırım.

Altar 08-09-2007 15:00

Öncelikle geçmiş olsun. Ben kanaryalarımda ishal'e karşı NEOPRİM FORT kullanıyorum. 10mg/Kg hesabıyla verildiği için içme suyuna sadece bir fiske atıyorum ve iyice karıştırıyorum. Ancak suyunu hergün değiştirmelisiniz. (Hastalığın yoğun olduğu dönemde suyunu çok az koyun ve mümkünse 4 saatte bir değiştirin.) Lütfen çeşme suyu kullanmayın. İshalin geçip dışkının normale döndüğünü gözlemledikten sonra üç gün daha ilacı vermeye devam edin.
Karın altı bölgesindeki siyahlaşma ise karaciğer bozukluğuna işarettir. Bu ilaç karaciğerin iyileşmesine yardımcı olmaz fakat ishal sonrası daha önce aldığınız Vitaform ile birlikte karalahana vermenizi tavsiye edebilirim.
Kafes altlığı problemine karşı size içinde zeolit olan kedi kumlarını tavsiye ederim. Özellikle sıvıyı absorbe etme katsayısı çok yüksek olduğundan kötü koku probleminizi de ortadan kaldırır ve kuşunuzun yemesinde de bir sorun olmaz.

karaselvi 08-09-2007 15:10

Google muhabbetkuşu ishal yazarsanız istemediğiniz kadar cevap bulursunuz. ama sizinki baya ilerlemiş. Benimde ishalden bembeyaz bi yavrum ölmüştü malesef.Adı da kartopuydu.

Arzu Kasapoğlu 08-09-2007 17:36

Sayın Rover, karındaki kararma dediğim yer kursağının hemen alt kısmı.Google yaptığım araştırmalar sonucu ishal olan kuşlarda damarların şişmesi sonucu kuşun eti karamış.
Kullandığım ilacın yan etkileri kısmında karaciğeri problemli hayvanlarda kullanılmaması gerektiğini yazıyor.Bende yazdıklarınıza istinaden bu ilacı artık kullanmayacağım zaten hiç bir iyileştirici etkiside olmadı.Tavsiyelerinizi hemen yerine getiricem.İlginize çok teşekkür ederim.

Arzu Kasapoğlu 08-09-2007 17:40

Sayın Karaselvi3, kuşunuzun ölümüne çok üzüldüm.Google'lı sürekli araştırıyorum.İlginize teşekkür ederim.

Cahide Kartal 16-09-2007 23:26

Sevgili arzu benim de kuşlarım vardı( onları kaybettim karaselvi3 gibi :() zaman zaman ishal oluyorlardı yabancı bir yeşillik yemişler mi bir kontrol edin(evdeki çiçekleri falan)bazı çiçekler zehirleme yapabiliyor ani yem değişiklikleri de etkiliyor onları.Bu günlerde yerini değiştirdiniz mi evdeki hava akımından (ceryan ) çok etkileniyorlar hemen hasta oluyorlar abur cubur da fazla vermeyin onu sıcak bir yede tutun.Kuşcum bana ishal olduğunda ona kanarya yemi vermemi söylemişti(kabızlık yapar belki diye) eğer titreme falan varsa üşütmüştür sıcak bir yer iyi gelir bir de evde varsa ağzına ara sıra bir kaç damla süzme bal vermeye çalışın vücut direncini arttırıyormuş şimdilik bildiklerim bu kadar inşallah kuşunuz sağlığına kavuşur kolay gelsin iyi geceler.

sapudeaure 17-09-2007 16:07

Arzu Hanım,ishalin rengi hakkında bir şey söylerseniz:)Kırmızılık,pembelik varsa o ilaçların size faydası olmaz.Yemin kalitelisi diyorsunuz ama bana kalırsa yemi değiştirmekten başlayın isterseniz.Ama kesinlikle yemi bir müddet değiştirin.

caploonba 17-09-2007 17:54

Teşekkür ederiz.

Arzu Kasapoğlu 17-09-2007 22:13

Hepinizine çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.Kuşumuz bir buçuk aydır ishal, ishalin rengi beyaz su gibi, arada bir normal haline dönebiliyor. Evdeki çiçeklere konmasını en az dört aydır engelledim. En az yirmi gündür yeşilliğin hiç bir çeşidini vermiyorum.Ceryandan her zaman küçük bir çocuk gibi koruyorum, onun yediği yemi evdeki diğer üç kuşta yiyor onlarda böyle bir problem yok.Ben yinede yemini yarın değiştiricem.
Rover200 önerdiği ilaç bulunduğum yerde yok. Sulfamazettinin de hiç bir etkisi olmadı. Karaciğerine zarar vereceğini düşündüğüm için artık vermiyorum. Kuşumuzun neşesi şimdilik yerinde ama her an kötü bir şey olacak diye çok korkuyorum. Onlar bizim küçük dostlarımız ve hasta olmalarına dayanamıyorum, çaresiz kalınca da içim parçalanıyor.:(
Sayın sapudeaure, bana önerebileceğiniz bir ilaç varmı. Göğüs kısmındaki kararma karaciğer bozukluğundan ise bu durum için ne yapabilirim. Şİmdiden hepinize çok teşekkür ediyorum.

Altar 17-09-2007 22:42

Sayın KASAPOĞLU size tavsiye etmiş olduğum NEOPRİM FORT veteriner (hayvan sağlığı) ilaçları satan dükkan ve eczanelerde kolaylıkla bulanabilecek bir ilaç, TRABZON'da olmamasına şaştım doğrusu. Sanırım bu tip ilaç satan dükkanlardan talep ettiğiniz takdirde getireceklerdir.
Size iyi akşamlar hastamıza da acil şifalar dilerim.

Arzu Kasapoğlu 17-09-2007 23:07

Sayın Rover200, ben Sürmenede oturuyorum. Burası mahrumiyet yeri, işimden dolayı Trabzon'a gidemedim. Yarın veterinere sorayım, bakalım getirtebilir mi?
Çok teşekkür ederim.

nevsune 18-09-2007 05:28

Arzu'cuğum, oralarda bulamazsan bana bugün bildir, yarın şehire ineceğim.
Bence fazla oyalanmaya gelmez, ben bulup sana göndereyim.

Arzu Kasapoğlu 18-09-2007 13:59

Nevsune Hanım, bugün ilaç Trabzondan bir saat önce geldi. Mesajınızı sabah görmüştüm ama belki ilacı bulamam diye hemen cevap yazmadım.İnşallah işe yarar, bugün veterinerle de tekrar görüştüm. Kuşun iyileşmediğine çok şaşırdı ve barsaklarında parazit olabileceğini söyledi. İlacı kullanayım sonucu sizlere de bildiririm. İnşallah bu sefer iyi olur.
Bu arada kuşumuzun adı Bilal.

Arzu Kasapoğlu 18-09-2007 14:04

Nevsune Hanım, bugün ilaç Trabzondan bir saat önce geldi. Mesajınızı sabah görmüştüm ama belki ilacı bulamam diye hemen cevap yazmadım.İnşallah işe yarar, bugün veterinerle de tekrar görüştüm. Kuşun iyileşmediğine çok şaşırdı ve barsaklarında parazit olabileceğini söyledi. İlacı kullanayım sonucu sizlere de bildiririm. İnşallah bu sefer iyi olur.
Bu arada kuşumuzun adı Bilal.

sapudeaure 18-09-2007 15:58

Arzu Hanım.yemi değiştirdi iseniz bana kalırsa birkaç gün bekleyin.Allah göstermesin olay kronikleşmiş zaten.Parazit kaynaklı olduğunu ben pek düşünmedim.Birde sizin kullandığınız ve diğer arkadaşların tavsiye ettiği antibiotikler aşağı yukarı aynı grup.Yem kaynaklı olup olmadığını anlayalım ondan sonra diğer seçeneklere bakalım.(3 kişi balık yer ama birisi ölür.Çünki her canlının tepkisi faklıdır).Eğer yemden sonra değişiklik olmazsa mantariyel sebepleri falanda değerlendiririz.Eğer illaki antibiotik diyorsanız Cyprofloxasine grubu deneyebilirsiniz.

Arzu Kasapoğlu 18-09-2007 16:15

Henüz ilacını vermedim. Tavsiyelerinizi denicem. Kuş bize geldiğinde ayaklarında ve gagasında mantar vardı. Hatta mantardan tırnakları tersine dönmüştü, halen tırnakları ters. Aynısefa kremi kullanarak bu problemi çözdük. Neredeyse sekiz ay bu sorunla uğraştık, şimdi bu problem çıktı.
Witte Molen marka yem kullanıyordum, şimdi Mavi Boncuk aldım. Bakalım ne sonuç verecek.

sapudeaure 18-09-2007 16:19

Arzu Hanım birde(Biliyorsunuz kan şekeri düşük,nikotin miktarıda yetersiz olunca jetonlar düşmekte gecikiyor)ishal çok uzun müddet devam ettiği için biz "Necrotic Enterit"e çevirmiş olabilir.Bağırsak dış çeperlerinin yapısının bozulması diyelim biz ona.Onuda tedavi etmek gerekir.İsterseniz vitamin takviyesi,özellikle A vitamini.Ama bulabilirseniz Boviestimul(Bıovıta firmasının)ilacınıda bağırsakları düzeltmek için kullanabilirsiniz.Birde kursak altındaki siyahlık bence çok anlamlı değil.Neoprim forta başladı iseniz rover 200 ün dediği kurallara katılıyorum.

sapudeaure 18-09-2007 16:24

Arzu Hanım birde size tasiyem,eğer dar bölgelerde yaşıyorsanız ve ialç bulmakta sıkıntı çekiyorsanız o ilaçla ilgili illaki isim aramayın.Etken maddeyi elinize alın.Etken maddeye göre arayın.Genelde eczanelerde aynı grup ilaçlarda bulunur.

Arzu Kasapoğlu 18-09-2007 16:45

Çok teşekkür ediyorum Sapudeaure. Barsak yapısında bir bozukluk olabilir çünkü, ishal olmadan önce dışkısı şekil yönünden diğer kuşlardan hep farklıydı, demek ki sorun büyüyor.İlaç tedavisine hemen başlayayım.
Vitamin ve ilaç kullanma periyodunu kaç günlük aralarla yapayım, açıklar mısınız?
Birde, sorun yeşillik yemekten olmadığına göre karalahanaya hemen başlayayım mı?

Arzu Kasapoğlu 18-09-2007 16:54

Çok teşekkür ediyorum Sapudeaure. Barsak yapısında bir bozukluk olabilir çünkü, ishal olmadan önce dışkısı şekil yönünden diğer kuşlardan hep farklıydı, demekki sorun büyüyor.
İlaç tedavisine hemen başlayayım.
Vitamin ve ilaç kullanma periyodunu kaç günlük aralarla yapayım, açıklar mısınız?

sapudeaure 19-09-2007 09:50

Arzu Hanım,ishal renginde kırmızılık pembelik yok dediniz.Vitaminlerede hemen başlayın.Ama pembelik kırmızılık varsa ve siz multi vitamin kullancaksanız içindede b vitaminleri varsa azdırabilir.
Arzu hanım,suyun miktarını mutlaka azaltın.Etken madde yeteri miktar alınmayabilir.Doz yetersiz gelirse tedavi olmaz.Ayrıca Neoprim Fort içindeki etken maddeninde az miktardada olsa barsak üzerindeki ülserasyonları tedavi etme yönü var.5-6 gün tedaviye devam etmek lazım.Aralık vermeyin birde Arzu Hanım.Özellikle antibiotik tedavisinde tam bir iyileşme sağlanmadan aralık vermek demek,o ilaca bağışıklığın artması demek.Yani bir dahaki seferde daha az etkilemesi demek.
İnşallah minik yavrunuz bir dahaki sefere iyileşmiş olur:)

Arzu Kasapoğlu 19-09-2007 13:28

Kuşun su kabı bir çay bardağı kadar su alıyor. Bu suya bir pirinç tanasi kadar ilaçtan koydum. Yeterli olur mu acaba? Vitaformun içinde B2 be B12 var, tavsiyelerinize uyarak onu kullanmayacağım. Alacağım vitamini ayrı bir su kabında mı kafese koyayım?
Çok soru sordum ama hepinizin beni anlayışla karşılayacağınıza eminim.
Konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.

sapudeaure 20-09-2007 14:31

Arzu Hanım,su miktarını epeyce azaltın.Hayvan tüm dozu içmek zorunda kalsın.En azından 3/2 sini alın.İlaç dozunu tam olarak ayarlamak mümkün değil.Pirinç tanesi miktar yeterli.Vitaminlerle antibiotikleri aynı kabın içide verebilirsiniz.Yanlız minarelleri aynı suyun içinde kullanmamak lazım.B grubu vitaminleri mevzusu yanlış anlatttım galiba.İshalde kırmızılık pembelik varsa kullanılmasın dedim.
Birde sonuç hakkında hiç bilgi vermiyorsunuz.Konuya başalayalı 3 gün oldu:)

Arzu Kasapoğlu 20-09-2007 19:48

Kuşun durumunda bir değişiklik yok, bu durum canımı sıkmaya ve beni umutsuzlandırmaya başladı. Hastalık henüz hareketlerine yansımadı, gayet neşeli ve mutlu, hatta bütün gün evin içinde uçup duruyor. Vitaminide şimdi ilaçlı suya eklicem. Gelişmeleri size bildiririm.
Teşekkür ederim Sapudeaure.

hande21 20-09-2007 23:37

Yardım Lütfen Muhabbet Kuşum!!!
 
Merhabalar arkadaşlar,
Muhabbet kuşumun burnunda birkaç gündür şişkinlik, burnun içe doğru deri açılması ve burun kabuklanması deri değiştiriyor gibi belirtiler var. 7 aylık kir kuş. Mantardan şüpheleniyorum ama mantar belirtileri yok. Burnunun dışında herhangi bir aksilik yok. Sizce sebebi ne olabilir, ve tedavisi nasıl olmalıdır?Şimdiden çok teşekkürler...

deniz boro 21-09-2007 01:59

Batikon sürün şimdilik. Mantar için bu öneriliyor. Bunun dışında mutlaka avian bir veterinere götürün. Mantarda gagasını biryerlere sürtmeye çalışır.

hande21 21-09-2007 09:13

Mantar değil sanırım. Gagasını hiçbir yere sürtmüyor. Bilgileriniz için teşekkür ederim...

Arzu Kasapoğlu 21-09-2007 10:39

Hande21, teramisin melhem deneyin isterseniz, bu tip yaralara iyi geliyor. Ama yinede bir an önce bir veterinere gösterin. Geçmiş olsun.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024