agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kuşlarımız
(https)




Beğeni Düzeni35Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-12-2007, 20:54   #1
Ağaç Dostu
 
mehtap051's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: Niğde
Mesajlar: 322
Hint bülbülü (Zebra ispinozu)

7 yaşında bir oğlum var.Onun isteği üzerine ona hint bülbülü denen kuşu aldık.Bu kuştan besleyen arkadaşlar varsa bilgi almak isterim.Satan kişi duyduğu sesi taklit eder demişti.Ne kadar doğru bilmiyorum.Birde 1 tane almıştık.Bir tanede daha alıp eş yapalım mı yoksa tek başınada yaşar mı?

mehtap051 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2007, 23:45   #2
Ağaçsever
 
samowan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: bursa
Mesajlar: 98
Galeri: 2
Bir ay öncesine kadar anne, baba ve 6 yavrudan oluşan bir hint bülbülü ailesine sahiptim. Öncelikle hint bülbülü denmesine karşın, kuşun ne hindistanla ne de bülbüllerle bir alakası var, asıl adı zebra ispinozu. Kuşunuzu bence tek bırakmayın, çift halinde yaşarlarsa daha mutlu olurlar. Bir de yuva koydunuz mu hemen yumurtlamaya baslarlar.
Benimkiler rahatsız edici bir ses çıkartıyorlardı. Duydukları sesi taklit edebileceklerini hiç sanmıyorum. Yem konusunda ise piyasada ispinozlara özel yemler satılıyor onlardan almaya calısırsanız daha iyi olur.

samowan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2007, 08:55   #3
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Bildiğim kadarı ile bu tür ispinozlar sürü halinde yaşarlar ve sürü halinde en mutlu oldukları zamanlardır.
Tek olarak beslenmeye çalışıldığında zaman içerisinde sitrese girer ve ölürler.
Bu nedenle, en az bir çift olması gerekmektedir.
Taklit olayına gelince bu ispinozların kendi sesleri vardır, bundan farklı bir ses veya taklit olayı yoktur. Genellikle kısık sesli ve su sesi şeklinde öterler çok rahatsız edici bir ses tonları yoktur.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 10:52   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: manisa
Mesajlar: 26
bildiğim kadarıyla hint bülbülü çok üreyen bir kuş türü bende beslemek istiyorum elinde fazla yavru olan varsa alabilirim.selamlar

çelebi67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2009, 20:28   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Hint Bülbülü: Zebra ispinozu (Taeniopygia guttata) Estrildidae familyasından Avusturalya'da ki çalılık ve ağaçlarda doğal olarak bulunan ve son yüzyıl içerisinde tüm Dünya'da sevilen bir ev hayvanı olarak yayılmış olan kuş türü. Türkiye'de daha çok Hint bülbülü adı ile tanılır ama aslında Hindistan'dan gelmez ve bülbüllerle de akrabağlığı yoktur.
Ortalama boyu 9-10 cm'dir. Gagaları parlak turuncu renkleri gri gri-kahverengi beyaz ve siyah kanat boyun göğüs çizgili olabilir. Yaklaşık ömürleri 4-5 yıl arasındadır. Kuluçka süresi 13 gün sürdüğü için çoğunlukla sık yavru verirler. Bir seferde 5 ya da daha fazla yavru yaparlar. Genç kuşlarının kendileri de 9. aydan sonra üremeye başlar. Sürekli "bip bip" ya da "vik vik" gibi sesler çıkarırlar. Besin olarak ençok ak darı tohumlu bitkiler ve böceklerle beslenirler. Zebra ispinozunun açık kahve kestane kanatlı beyaz gümüş ve krem rengi mutasyonları vardır.
Buda benim Pıtırım .

Eklenen Resimler
 
Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2009, 10:40   #6
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
Benimde 2 tane hint bülbülüm var. İlk geldiklerinde kedi gibi miyavlayan bu minik kuşlar şimdi çok hoş ötüyorlar.Yuvaları olursa yumurta yaparlar diye duymuştum.Dün yuva aldım.Bu sabah yuvayı yerleştirmek için kafesi açtığımda, kafesin altında küçücük bir yumurta...Anlaşılan benim yuva almamı bekleyememişler.Yuva için kafese yün kırpıkları, iplik ve ot atmak gerekiyormuş.Yumurtlama zamanında haşlanmış yarım yumurtayı ezip mısır unu ıle karıştırıp ek besin olarak verilmesi ve kafesin altına kum serpmek anne kuşun beslenmesi için faydalı imiş.Kaynak: mahalle kuşçumuz

ayhat ve nılgun_dogan beğendi.
Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2009, 22:31   #7
/
 
Giriş Tarihi: 09-12-2009
Şehir: Hiç bir yer...
Mesajlar: 1
Arkadaşlar öncelikle merhabalar!Yeni bir üyeyim ve aranıza yeni katıldım.Acil olduğu için de hemen bu sorumu biraz abartılı olsa da iletmek istedim.

Benim hint bülbülleri hakkında sormak istediğim bir kaç soru var???

İki adet bir erkek ve bir dişi hint bülbülü besliyorum.Sonbahar ve Kış mevsimleri yumurtluyorlar,buna rağmen ilgileniyorlar...Yuva alıyorum,yuva tüyü alıyorum.İlgileniyorlar fakat kısa süre yumurtalarından vazgeçip,onları yemeye başlıyorlar.Bunun nedeni nedir?

Lütfen bana yardım edin!

BillieJean Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2010, 14:37   #8
Ağaç Dostu
 
Arnavut's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-12-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 209
Kafese mümkün olduğunca az ellemeye çalış. Yumurta varken yuvalıkla kesinlikle oynama sorunun düzelecektir.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2010, 10:18   #9
Ağaç Dostu
 
cello's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2006
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BillieJean Mesajı Göster
Arkadaşlar öncelikle merhabalar!Yeni bir üyeyim ve aranıza yeni katıldım.Acil olduğu için de hemen bu sorumu biraz abartılı olsa da iletmek istedim.

Benim hint bülbülleri hakkında sormak istediğim bir kaç soru var???

İki adet bir erkek ve bir dişi hint bülbülü besliyorum.Sonbahar ve Kış mevsimleri yumurtluyorlar,buna rağmen ilgileniyorlar...Yuva alıyorum,yuva tüyü alıyorum.İlgileniyorlar fakat kısa süre yumurtalarından vazgeçip,onları yemeye başlıyorlar.Bunun nedeni nedir?

Lütfen bana yardım edin!
2 erkek 1 dişi ise yumurtayı yemeleri normal. Dişinin hangi erkekle beraber olduğunu bul ve diğer erkeği kafesden çıkart. Muhtemelen diğer erkek kıskanıyor ve yumurtaları kırıyordur.

cello Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2010, 19:44   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2009
Şehir: denizli
Mesajlar: 1
Hint Bülbülü
ZEBRA ISPINOZU (HINT BÜLBÜLÜ)

Ülkemizde Hint Bülbülü olarak bilinen bu kuşlar aslında ispinoz ailesine dahildirler ve asıl isimleri zebra ispinozdur(zebra finch).Küçük,narin yapılarıyla çok hareketli kuşlardır.Kolay ürerler.Yaşatılması ve beslenmesi zor değildir.Normal boy bir kafeste bir çifti kolaylıkla besleyebilir ve üretebilirsiniz.
CİNSİYET AYIRIMI : Kolaydır.Erkek ve dişi arasında birçok farklılıklar vardır.Erkeklerin gagaları kıpkırmızı olur,dişilerde ise bu renk turuncuya çalar.Bununla beraber erkeklerde görülen bazı karakteristik tüyler vardır.(düz renkli mutasyonlar gibi bazı mutasyon erkeklerde bu tüyler olmayabilir,böyle bir durumda diğer farklılıklar gözlemlenmelidir)Yanaklarda sarı halkalar,göğüs üzerinde siyah lekeler ve zebra deseni gibi çizgiler,kanat altlarında kırmızı çizgiler şeklindedir bu tüyler.Dişilerde bu gibi izlere rastlayamazsınız.Ayrıca dişiler sadece basit ciklemeler halinde öterken erkeklerin kendilerine özgü gırtlaktan çıkardıkları vıcırdanmaya benzer ötüşleri vardır.Sayfanın başında bir erkek ve dişiyi birlikte görüyorsunuz.
ÜREME : Bu kuşlar üreme konusunda oldukça verimlidirler.Yaşadıkları ortama,kafeslerine ve size alıştıktan sonra hemen üreme faaliyetlerine girişirler.Yuva olarak kapalı hasır yuvayı tercih ederler çünkü mahremiyeti severler.Yuvayı telyiz,kendir v.b.g verdiğiniz malzemelerle erkek kuş yapar ve dişiyi yuvaya davet eder.Yuvaya girip gaga tıkırdatmalar,birbirlerini kaşımalar çiftin anlaştıklarının işaretleridir.Bundan sonra çiftleşme gerçekleşebilir.Erkek sert bir biçimde öterek ense tüylerini kabartır vücudunu dişinin yanında dik konuma getirip onu etkilemeye çalışır.Bundan sonra dişi kendini hazır hissediyorsa ve çiftleşmişse 4-5 gün içersinde yumurtlar.Tabi bu dişiye bağlıdır, süreyi uzatabilirde.Onun yumurtlayacağını eğer genç bir dişiyse;hastalanmış gibi kabarmasından ve hareketsizleşmesinden anlayabilirsiniz.Olgun bir dişiyse;çok mürekkep balığı kemiği tüketmesinden anlayabilirsiniz.Mürekkep balığı kemiği bu kuşların kafeslerinde mutlaka bulunmalıdır ki dişi kuş yumurtlamadan önce gerekli kalsiyumu alıp yumurtasını oluşturabilsin.
BESLENME : Yem olarak besinlerinde ilk sırayı ak darı alır.Bununla birlikte sarı darı,kuşyemi,niger'ide severler.Çetene ve yulaf gibi iri besinleri gagalarının küçük yapısı nedeniyle kırıp yiyemezler.Sularının iki günde bir tazelenmesi ve bu suya vitamin takviyesi veya yedikleri besinlerin hazmını kolaylaştırması açısından 1/5 oranında maden suyu eklenmesinde yarar vardır.Kafeste bunu yanı sıra m.balığı kemiği mutlaka bulunmalıdır.Bildiğiniz gibi kuşların dişleri yoktur ve besinleri yemeden önce çiğneyip küçültemezler.Bu yüzden her pet-snop’tan bulabileceğiniz "kuş kumu"nu ister küçük bir kapta ister kafes zeminine sererek kuşlarınıza sunmalısınınki bu kum kursaklarında değirmen taşı vazifesi yapsın ve besinleri parçalayarak daha kolay hazmetmelerini ve besinden daha fazla faydalanmalarını sağlasın.Ek besinler olarak yeşillik,meyve ve kendi hazırladığımız değişik mamalarıma sunarak yemlerden alamadıkları diğer vitaminleride almalarını sağlamalıyız.Yeşillik olarak marul,kıvırcık,ıspanak ve iyice kıyılmış maydanoz yaprağını;meyve olarakta elma ve havucu kuşlarınızın hangisini daha çok sevdiğini ve daha çok tükettiğini takip ederek vermelisiniz.Mama olarak haşlanmış yumurta sarısını ve bir adet pötibör bisküviyi iyice karıştırarak lezzetli bir mama oluşturabilirisiniz.Tabi yine kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesine bakarak ek malzemeler katarak daha zengin bir mama hazırlayabilirsiniz.Mesela bu mamaya birkaç damla bal veya buğday yağı damlatabilir,**** yumurtanın kabuğunu toz haline gelene kadar döverek ekleyebilir,beyazını da ilave edebilirsiniz.Bir çay kaşığı ölçüsünde irmik,pirinç unu, galeta unu,mısır unu malzemelerinden birini veya hepsini kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesini takip ederek ilave edebilirsiniz.Son olarak yeşillik ve meyvenin ıslak verilmemesini,yine bunların ve hazırladığınız mamanın bozulmasına izin verilmeden kafesten alınmasını unutmamalıyız.Normal zamanlarda yumurta maması haftada 1 verilmelidir.


KULUÇKA VE YAVRULARIN BAKIMI : Daha önce bu kuşların yuva örme ve kur yapma faaliyetlerinden bahsetmiştik.Diyelim ki dişi kuş kendisini hazır hissetti ve yumurtladı.Genç dişiler 3 yumurtayla başlarlar birkaç kuluçka sonra vücutları geliştikçe 7 yumurtaya kadar çıkabilirler. Dişiler 3. veya 4. yumurtadan sonra kuluçkaya oturmaya başlayabilirler bu sizi endişelendirmesin.Yumurtalar ilk yumurtladıklarından sonra 5 gün serin bir ortamda dayanabilirler.Hatta dişinin böyle yapmasının birde faydası vardır.Böylelikle aynı gün ısıtılmaya başlayan yumurtlardan yavrularda aynı gün çıkmış olur ve yavrular arasında daha eşit bir rekabet olacağından ölüm oranı düşer.Dişi kuluçkaya oturduktan 5 gün sonra eğer dişiyi korkutmadan yumurtaları alma şansınız varsa alıp yumurtayı ışığa tutarsanız dolumu boş mu olduğu hakkında fikir edinebilir böylelikle kuşun boş yumurta üstünde vakit kaybetmesini engelleyebilirsiniz.Işığa tuttuğunuz yumurta düz sarı renkte ve içinden ışık geçiyorsa boştur ama ortası kararmış ise içerde yavru var demektir(mumlama ile ilgili daha geniş bilgiyi sitemizdeki mumlama nasıl yapılır başlıklı yazıdan öğrenebilirisiniz).Ancak çabuk korkan bu kuşlarda mumlamanın risksiz olduğunu söylemek mümkün değildir.Kuluçkaya oturmasından 13-14 gün sonra yavrular çıkmaya başlar.Yuvalarına son derece bağlı olan bu kuşlarda erkekte dişiye kuluçkada ve yavruları beslemede yardımcı olur ama bu bağlılığa rağmen yuvaya sizin fazla ilgi göstermeniz verdiğiniz rahatsızlık kafesin yerini değiştirmeniz yuvayı terk etmelerine neden olabilir ve bu kuşların yavruları örneğin kanarya yavrusu gibi elle beslenmeye pek müsait değildirler.Yavruların çıkmasıyla birlikte unutmamalıyız ki temel besin yemdir.Yumurta maması haftada 2 ye çıkartılmakla birlikte daha fazlasından kaçınılmalıdır.Normal yemlerini yiyen yavrulara haftada 2 kere verilen mama onların gelişimine takviye olacaktır ama daha fazlası ishale ve de ölüme sebebiyet verecektir.1 haftalıkken gözleri açılan yavrular 15-20 günlükken tüylenirler ve bundan sonra kendilerini yuvadan atabilirler.Bunda korkulacak bir şey yoktur ebeveynleri onu yerde de besler ama daha önce aşağıya düşen yavrular tekrar alınıp anne baba korkutulmadan yuvaya konulmalıdır.30-35 günlük olan yavrular artık yem yeme becerisi gösterebilirler ve yeniden yuva kurmak isteyen anne babanın şiddetine maruz kalmamaları için artık onlardan ayırtılmalıdırlar.
Kaynak: www.hintbulbulu.orgfree.com Yazan: Emre Sayin

ahserder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2010, 22:21   #11
Yeni Üye
 
sakızağacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
zebra ispinozlarım

zebra ispinozlarım ve yavruları,yavrular dört aylık oldu,resim biraz daha eski





Düzenleyen sakızağacı : 10-04-2011 saat 10:02
sakızağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 16:27   #12
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
merhabalar,

Hint bülbüllerim bir kaç kez boş yumurta yapıp kuluçkaya yatmalarına rağmen yumurtalarını kırdılar.Son yumurtlamada 5 adet yumurtaya kuluçkaya yattılar ve bunlardan sadece bir tanesi yavru olarak çıktı. Bu arada sıcak odadalar, el değmeyen yüksek bir yere koyduk rahatsız olmasınlar diye.Yaklaşık 10 veya 13 gün sonra civcivimiz tüylendi.Bu sürede yumurta ile beslenmelerine takviyede bulundum.Fakat 1 hafta kadar sonra kafese baktığımda yavru kuş cansız kafeste yerde yatıyordu.Üstelikde didiklenmiş gibiydi.Hiç beklemediğim bu üzücü durum beni çok da şaşırttı.
Köpeklerin özürlü ya da yaralı yavrularını iptal ettiklerini biliyordum fakat kuşlarda ??
Bunun sebebi ne olabilir? Yeniden civciv olursa ne yapmalıyım?

Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 19:05   #13
Yeni Üye
 
Yuna's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2010
Şehir: ...
Mesajlar: 2
Öncelikle herkeze merhaba, bu sene başında hediye gelen bir hint bülbülüm var olsa olsada 1 yaşında olsa henüz, hediye geldiği için bu konuda yeterli bilgi edinemedim. Ama kendileri dişi geldiği günden beri gayet haraketli bir problemi yoktu... Gerçi şimdide haraketli ama kafes içine girdiği zaman (genelde odada tur atar ) tüneğe çıkıyor ve sesi tuhaflaşıyor. Kendini öne doğru veriyor ve kuyruğunu havaya kaldırıp seri bir şekilde sallamaya başlıyor aynı zamanda gagası birbirine vuruyor. Ve daha öncedende söylediğim gibi zaten tuhaf olan ötüşü dahada tuhaflaştı. Hamilelik belirtilerini okudum halsizlik diyor. Kuş bir aralar gerçekten halsizdi 8 Ocak gibiydi tarihte... Sonradan düzeldi ve şu Nisan ayına girdik gireli kuş bir tuhaf. Eşide yok. Acaba neden böyle tuhaf davranıyor bilginiz varsa lütfen yardımcı olun. Sanki ağrısı varmış gibi onu öyle gördükçe tuhaf oluyorum.

Yuna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 20:08   #14
Yeni Üye
 
Yuna's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2010
Şehir: ...
Mesajlar: 2
Evet cevabını görerek aldım az önceki sorumun kuş bugün ben evde yokken yumurtlamış tabi eşi olmadığı için yavru olması ihtimali yok zaten yumurtada buz gibiydi ne üstüne oturmuş nede yemiş öylece bırakmış yarın kuşa eş almayı düşünüyorum umarım yavrusu olur

Yuna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2010, 21:24   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-08-2010
Şehir: malatya
Mesajlar: 1
hint bülbülü

*** arkadaşlar 20-25 gün önce bir çift bir dişi bir erkek hint bülbülü aldım fakat yaklaşık 1 yaşındalar fakat hala yumurtlamadılar.yuva aldı yuva kılı koydum fakat bişi olmuyor.yardımcı olursanız sevinirim...

feverishboy07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2010, 11:48   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2010
Şehir: sakarya
Mesajlar: 221
Onlar için güven çok önemli. Kafeslerini köşe bir yere koyun yuvanın arkası duvara dayanacak şekilde, çok fazla kafese yaklaşmayın ihtiyaç haricinde.Kendilerini güvende hissederlerse yumurtlar. Yuvayla ilgileniyorlarsa yumurtlayacak demektir .

mavisedir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2010, 14:48   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-11-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
arkadaşlar benim 2 tane hint bülbülüm var 3 tane yumurta yaptılar yavruların çıkma süresi 2 hafta yazıyor ama 3. haftayı bitiricez yumurtalarda bir çatlama bile yok bilen kişiler yardım edebilirmi?

darqwind Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2010, 12:44   #18
Ağaç Dostu
 
doga-dostu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-05-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 160
resim yok yani göstermiyor

doga-dostu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2010, 16:45   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-12-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
darqwind eger 3.haftayı bulduysa o yumurtalar bozulmus demektir şimdiye kadar çoktan cıkmıs olmalı bence kuslarını boş yere o yumurtalara yatırma o yumurtaları at yuvalıgı temizle o zaman yenıden yumurtlarlar

bahaDR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 12:20   #20
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-12-2010
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 5
***

yaa merhaba,benm bir çift hint bülbülüm var,kafese hasır yuvada koydum yuva kılıda koydum ama yuvaya hiç girmiyorlar,yuva kılıda taşımıyorlar. ancak erkek zaman zaman dişinin üzerine çıkıo,yani çiftleşiyorlar ama yumurta olurmu blmyrm,olsada yuvaya girmiyolar nereye yapacak? sorumu cewaplarsanız çok sewinirim şimdiden teşekkürler. bu arada yuvada kuş kumu ve m.balığı kemiğide var.

bybero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 01:26   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-12-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
hint bülbülü

selamlar
ben bir sene kadar önce bir çift hint bülbülü aldım.ama bir senedir yavru alamadım
kuşlar salonda duruyor evde sürekli televizyon açık ve 2 çocugum var malum gürültüleri...!!!!
acaba bunlar kuşları etkiler mi kuşları diger odaya almayı düşünüyorum ama diger oda soguk soguktan etkilenirler mi ?? birde sürekli yuvadaki iplerin tamamını dışarı çıkarıp içeri alıyolar
bunun sebebi nedir.??
anlayan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum........

harunguzelgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2011, 20:01   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 2
arkadaşlar bir çift hint bülbülüm var. Alalı 5 ay oldu daha yeni yumurtladılar dişi yumutanın üstüne çok yatmıyor acaba neden olabilir?

kirpi97 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2011, 22:48   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: karaman
Mesajlar: 1
bu senı endıselendırmesın erkekte dısıde yatar yatıyorsa o ıyıdır sen sadece ılk yumurtadan gun say enfazla 15 gun bekle ve yuvaya bak yavruların cıkmıs olacaktır

pejocu74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 12:43   #24
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-02-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
arkadaşlar ben yeni ktıldım benim bir çift hint bülbülüm var yuva kılı aldım ama ikiside yuva yapıyor bu ikisinindemi erkek olduğunu gösteriyor ve bir tne beyaz var onun kanadının altında beyazgibi çizgiler var bu dişimi erkekmi yardım lütfen ve birbirlerinin üstüne çıkıyorlar çifleşiyorlar galiba ve birbirlerini kaşıyor lar

yardımcı99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 19:50   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-02-2011
Şehir: ırak
Mesajlar: 1
benim hint bülbüllerim var .. çok ürüyo diyosunuz ürüyolar ama yumurtalarını yiyolar ne ypmamız gerek.. sürekli yumurtalarını yiyolar

kuşçu akın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 06:27   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-12-2010
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi harunguzelgun Mesajı Göster
selamlar
ben bir sene kadar önce bir çift hint bülbülü aldım.ama bir senedir yavru alamadım
kuşlar salonda duruyor evde sürekli televizyon açık ve 2 çocugum var malum gürültüleri...!!!!
acaba bunlar kuşları etkiler mi kuşları diger odaya almayı düşünüyorum ama diger oda soguk soguktan etkilenirler mi ?? birde sürekli yuvadaki iplerin tamamını dışarı çıkarıp içeri alıyolar
bunun sebebi nedir.??
anlayan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum........
ewt çok fazla gürültü olmayan ve ne çok soğuk ne de çok sıcak olmayan bi odaya alın,rahatsız etmeyin çok fazla. birde bir yuwalık alın nasıl olduğu önemli değil,petshoplardakilerden bi tane işte.zaten dayanıklı ve hemen üreyen kuşlardır. mürekkep balığı kemiğide koyun kafese. snra bekleyn yawru alırsınz,ben sürekli alıyorum. mama vern bazen,sularınada vitamin damlatın,banyoluk koyun bazen. tabi bunlar olmazsa olmaz değil bu son söyledklerm,yapmasanda olur.

bybero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 06:28   #27
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-12-2010
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kirpi97 Mesajı Göster
arkadaşlar bir çift hint bülbülüm var. Alalı 5 ay oldu daha yeni yumurtladılar dişi yumutanın üstüne çok yatmıyor acaba neden olabilir?
dört beş yumurta olduktan snra yatrlar aynı anda çıksınlar diye,rahatsız etme sen o yatar.

bybero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 06:28   #28
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-12-2010
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuşçu akın Mesajı Göster
benim hint bülbüllerim var .. çok ürüyo diyosunuz ürüyolar ama yumurtalarını yiyolar ne ypmamız gerek.. sürekli yumurtalarını yiyolar
kalamr kemiği koy kafese,gürültülü bi oda olamsın,çok sık rahatsız etme bakma,yinede yerlerse erkeği değiştr.

bybero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 06:31   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-12-2010
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yuna Mesajı Göster
Öncelikle herkeze merhaba, bu sene başında hediye gelen bir hint bülbülüm var olsa olsada 1 yaşında olsa henüz, hediye geldiği için bu konuda yeterli bilgi edinemedim. Ama kendileri dişi geldiği günden beri gayet haraketli bir problemi yoktu... Gerçi şimdide haraketli ama kafes içine girdiği zaman (genelde odada tur atar ) tüneğe çıkıyor ve sesi tuhaflaşıyor. Kendini öne doğru veriyor ve kuyruğunu havaya kaldırıp seri bir şekilde sallamaya başlıyor aynı zamanda gagası birbirine vuruyor. Ve daha öncedende söylediğim gibi zaten tuhaf olan ötüşü dahada tuhaflaştı. Hamilelik belirtilerini okudum halsizlik diyor. Kuş bir aralar gerçekten halsizdi 8 Ocak gibiydi tarihte... Sonradan düzeldi ve şu Nisan ayına girdik gireli kuş bir tuhaf. Eşide yok. Acaba neden böyle tuhaf davranıyor bilginiz varsa lütfen yardımcı olun. Sanki ağrısı varmış gibi onu öyle gördükçe tuhaf oluyorum.
ona sağklılı bi erkek al kardeş,bide yuwalık takıp kalamar kemiği koy,kafesede pamuk lif yuva kılı gazete parçası at gerisine karışma=)

bybero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2011, 20:49   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-02-2011
Şehir: Ordu
Mesajlar: 1
hint bülbülümün öğleden beri tüyleri kabarık ve yürümeye hali yok aldıgım kuscuya qötürdüm yumurtlayabilir dedi ama hala aynı ve yuvasınada girmiyor .. sebebini bilen warmı ? anüs tarafı sismiş yuvarlak gibi aynı.

bulbulum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
egzotikfinch, finch, ispinoz

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024