agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kuşlarımız
(https)




Beğeni Düzeni35Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-02-2012, 20:37   #61
Yeni Üye
 
cem sanyeli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2010
Şehir: İSTANBUL/ BÜYÜKÇEKMECE/ 05352102005
Mesajlar: 23
sayın gçakar bahsettiğim FİNCH-TR Sitesi formuna üye olursanız.. kaldıki orası bir kulüptür bahse konu olan ispinozlar bülbüller dünya milletler arası yarışmalarda dereceler alıyorlar vede beynelminel sitelerlede kontak halindelerdir yani dahada detaylı bilgi verilecektir kaldi bende oranın bir asli üyesiyim.. ilginize teşekkür ederim...kulübümüzede bekliyorum sizi...

cem sanyeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 19:56   #62
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: antalya
Mesajlar: 1
arkadaşlar bir çift hint bülbülüm var 2,5 haftadır kuluçkadalar geçenlerde altlarına baktığımda 11 adet yumurta olduğunu gördüm, netten 14 günde kuluçkadan yavru çıkar yazıyor neden benimkilerde çıkmadı yardımcı olabilcek arkadaşlar varmı acaba?

evren369 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 21:53   #63
Ağaç Dostu
 
maysan80's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: İzmir-Aydın
Mesajlar: 385
ben kuşlara bayılıyorum. hint bülbülü de çok hoşuma gider. fiyatları nedir bu kuşların ve nasıl kafes isterler

maysan80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2012, 17:03   #64
Yeni Üye
 
cem sanyeli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2010
Şehir: İSTANBUL/ BÜYÜKÇEKMECE/ 05352102005
Mesajlar: 23
Maysan80 .. Kardeşim yukarda bahsettim 150 çeşiti vardır ispinozların( bülbül)lerin bunların piyasada istanbul eminönünde çiçek çarşısındaki pet şoplarda teki 20 tl den başlayarak çeşit çeşiti teki 150 tl kadar olanı vardır ... örnek olarak zebra ispinozunun fiatı tek 20 tl dir ançak tek olarak almayınız çift yanı 1 erkek 1dişi olarak alınız alındığı zaman gittiği yerde 15 gün kadar yerini yadırgar sonrada alışır .. yem olarak, muhabbet yemi, mama olarak (cede marka) yumurtalı veya sade mama, ayrıca, ayrı bir yemliğe kuş kumu ( dere kumu), kuş kömürü, gaga taşı blok veya balık kemiğinden olanının takınız......ayrıca bir adette kafes içine asacağınız küçük sepet ispinozlara göre olan yuvalıkkıda alarak kafesin içinede alıştıktan bir müdet sonra alıp takarsınız. vede taktıktan sonra erkek yuvasını hazırlar kafeste bulduklarını çer çöp kağıt yün vs yuvaya koyarak yuvayı hazırlar zamanı gelincede dişiye terk ederek dişi yumurtasını yaparak hayatta devam eder...KAFES .. olarak tercihan her yerde her kuş için kullana bileceğiniz normal boy 3 kapılı 2 veya 3,4 yemilikli bir kafes alınabilir, hoşça kalınız....


Düzenleyen cem sanyeli : 09-02-2012 saat 17:36 Neden: eksik olduğundan
cem sanyeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2012, 17:41   #65
Yeni Üye
 
cem sanyeli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2010
Şehir: İSTANBUL/ BÜYÜKÇEKMECE/ 05352102005
Mesajlar: 23
elf bir şey olmaz onlar yuvalarına götürdüklerine göre çifleşmiş olabilirler sen görmeyebilirsin yani yumurta yapmaya başlayacaktırlar....

cem sanyeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 14:13   #66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
bmkiler yumurtladı ama dişi en son yumutayı bıraktıktan sonra kabardı ve gözleri kapalı bi şekilde oturuyor nedeni ne olablir

emre21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2012, 16:56   #67
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-01-2012
Şehir: malatya
Mesajlar: 28
Wink HİNT bübülüm

arkadaşlar hint bülbülümün yumurtaları boş çıktı ne yapabilirim???
içi dolu hale nasıl getirebilirim.

gece gündüz çiftleşiyorlar doğru dürüst bir yavru çıkaramadılar.beceriksizler

se22mi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2012, 19:04   #68
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-03-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Hintbülbülü

Merhaba arkadaşlar ben bundan 3-4 hafta önce yaklaşık 3-4 aylık 1 dişi 1 erkek hint bülbülü aldım... Kuşlarım çok tatlı neşeli ve hareketli kuşlarım salonda televizyon yakınında duruyordu ama okuduklarımdan sonra odama taşımaya karar verdim... Odam salon kadar sıcak değil ama çok soğuk yine de kuşları etkiler mi? ve odamdaki ışığı akşamları odamda olmadığımda kapatıcam ama korkarlar mı ya da rahatsız olurlar mı?Ayrıca odamda nereye koymalıyım? Ve yalnızlık çekerler mi çünkü beni görünce çok mutlu oluyolar hemen ötüşmeye başlıyolar??

Ve henüz kafese yuva almadım bikaçgüne alacağım,kuş kumu ve ballı yem de alacağım... Bunun dışında alam gereken başka birşey var mı? Ve yem olarak petshoptan aldığım yemi veriyorum bunun dışında havuç marul v.b. veribileceğim yazıyordu fakat ne sıklıkla değiştirmeli ve haftanın kaç günü vermeliyim? Dedem birçok kuşa bakmış ve bi kuşu fazla havuç yiyip isal olmuş ve öyle ölmüş bu yüzden ne sıklıkta vereceğim ve ek olarak ne verebilrim başka?

Ayrıca kafese pamuk ip çerçöp koymalımıyım?

Ve bazılarınız kuşlarınızı ev içinde salıyormuşsunz ben yanlışlıkla kaçırdım ve yuvaya sokmam zor oldu tabi kuşum çok korktu ama ben kuşumu salmalı mıyım?Ayrıca petshoptaki görevli kesinlikle salma dedi ne yapmalıyım?

Bunun dışında suyu hergün değiştiriyorum ve genelde bitiriyolar birgün vitaminli bir gün vitaminsiz su koyuyorum (petshop görevlisi öyle söyledi) Suyu içme suyu olarak koyuyorum çünkü diğer su çok kireçli oluyo...

Arkadaşlar baya uzun oldu ama lütfen hepsini okuyup bildiklerinizi cevaplayınız şimdiden herkese çok teşekkür ederim...

Sütlükurabiye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2012, 19:06   #69
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-03-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Ve kuşlarımdan tahmini ne zaman yavru alırım??

Sütlükurabiye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2012, 12:14   #70
Ağaçsever
 
Fatih Şengül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-03-2012
Şehir: Kastamonu/Tosya
Mesajlar: 62
Egzotik Finch Ailesi (Zebra Finch,Zebra İspinozu)

Ülkemizde Hint Bülbülü olarak bilinen bu kuşlar aslında ispinoz ailesine dahildirler ve asıl isimleri zebra ispinozdur (zebra finch). Küçük, narin yapılarıyla çok hareketli kuşlardır. Kolay ürerler. Yaşatılması ve beslenmesi zor değildir. Normal boy bir kafeste bir çifti kolaylıkla besleyebilir ve üretebilirsiniz.

CİNSİYET AYIRIMI : Kolaydır. Erkek ve dişi arasında birçok farklılıklar vardır. Erkeklerin gagaları kıpkırmızı olur, dişilerde ise bu renk turuncuya çalar. Bununla beraber erkeklerde görülen bazı karakteristik tüyler vardır. (düz renkli mutasyonlar gibi bazı mutasyon erkeklerde bu tüyler olmayabilir,böyle bir durumda diğer farklılıklar gözlemlenmelidir) Yanaklarda sarı halkalar, göğüs üzerinde siyah lekeler ve zebra deseni gibi çizgiler, kanat altlarında kırmızı çizgiler şeklindedir bu tüyler. Dişilerde bu gibi izlere rastlayamazsınız. Ayrıca dişiler sadece basit ciklemeler halinde öterken erkeklerin kendilerine özgü gırtlaktan çıkardıkları vıcırdanmaya benzer ötüşleri vardır.

ÜREME : Bu kuşlar üreme konusunda oldukça verimlidirler. Yaşadıkları ortama, kafeslerine ve size alıştıktan sonra hemen üreme faaliyetlerine girişirler. Yuva olarak kapalı hasır yuvayı tercih ederler çünki mahremiyeti severler. Yuvayı telyiz, kendir v.b.g verdiğiniz malzemelerle erkek kuş yapar ve dişiyi yuvaya davet eder. Yuvaya girip gaga tıkırdatmalar, birbirlerini kaşımalar çiftin anlaştıklarının işaretleridir. Bundan sonra çiftleşme gerçekleşebilir. Erkek sert bir biçimde öterek ense tüylerini kabartır vücudunu dişinin yanında dik konuma getirip onu etkilemeye çalışır. Bundan sonra dişi kendini hazır hissediyorsa ve çiftleşmişse 4-5 gün içersinde yumurtlar. Tabi bu dişiye bağlıdır, süreyi uzatabilirde. Onun yumurtlayacağını eğer genç bir dişiyse; hastalanmış gibi kabarmasından ve hareketsizleşmesinden anlayabilirsiniz. Olgun bir dişiyse; çok mürekkep balığı kemiği tüketmesinden anlayabilirsiniz. Mürekkep balığı kemiği bu kuşların kafeslerinde mutlaka bulunmalıdırki dişi kuş yumurtlamadan önce gerekli kalsiyumu alıp yumurtasını oluşturabilsin.

BESLENME : Yem olarak besinlerinde ilk sırayı ak darı alır. Bununla birlikte sarı darı, kuşyemi, niger'ide severler. Çetene ve yulaf gibi iri besinleri gagalarının küçük yapısı nedeniyle kırıp yiyemezler. Sularının iki günde bir tazelenmesi ve bu suya vitamin takviyesi veya yedikleri besinlerin hazmını kolaylaştırması açısından 1/5 oranında maden suyu eklenmesinde yarar vardır. Kafeste bunu yanısıra m.balığı kemiği mutlaka bulunmalıdır. Bildiğiniz gibi kuşların dişleri yoktur ve besinleri yemeden önce çiğneyip küçültemezler. Bu yüzden her pet-shop'tan bulabileceğiniz "kuş kumu"nu ister küçük bir kapta ister kafes zeminine sererek kuşlarınıza sunmalısınızki bu kum kursaklarında değirmen taşı vazifesi yapsın ve besinleri parçalayarak daha kolay hazmetmelerini ve besinden daha fazla faydalanmalarını sağlasın. Ek besinler olarak yeşillik, meyve ve kendi hazırladığımız değişik mamalarıda sunarak yemlerden alamadıkları diğer vitaminleride almalarını sağlamalıyız. Yeşillik olarak marul, kıvırcık, ıspanak ve iyice kıyılmış maydanoz yaprağını; meyve olarakta elma ve havucu kuşlarınızın hangisini daha çok sevdiğini ve daha çok tükettiğini takip ederek vermelisiniz. Mama olarak haşlanmış yumurta sarısını ve bir adet pötibör bisküviyi iyice karıştırarak lezzetli bir mama oluşturabilirisiniz. Tabi yine kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesine bakarak ek malzemeler katarak daha zengin bir mama hazırlayabilirsiniz. Mesela bu mamaya birkaç damla bal veya buğday yağı damlatabilir, yumurtanın kabuğunu toz haline gelene kadar döverek ekleyebilir, beyazınıda ilave edebilirsiniz. Bir çay kaşığı ölçüsünde irmik, pirinç unu, galeta unu, mısır unu malzemelerinden birini veya hepsini kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesini takip ederek ilave edebilirsiniz. Son olarak yeşillik ve meyvenin ıslak verilmemesini, yine bunların ve hazırladığınız mamanın bozulmasına izin verilmeden kafesten alınmasını unutmamalıyız. Normal zamanlarda yumurta maması haftada 1 verilmelidir.

KULUÇKA VE YAVRULARIN BAKIMI : Daha önce bu kuşların yuva örme ve kur yapma faaliyetlerinden bahsetmiştik.Diyelim ki dişi kuş kendisini hazır hissetti ve yumurtladı. Genç dişiler 3 yumurtayla başlarlar birkaç kuluçka sonra vücutları geliştikçe 7 yumurtaya kadar çıkabilirler. Dişiler 3. veya 4. yumurtadan sonra kuluçkaya oturmaya başlayabilirler bu sizi endişelendirmesin. Yumurtalar ilk yumurtlandıklarından sonra 5 gün serin bir ortamda dayanabilirler. Hatta dişinin böyle yapmasının birde faydası vardır. Böylelikle aynı gün ısıtılmaya başlayan yumurtlardan yavrularda aynı gün çıkmış olur ve yavrular arasında daha eşit bir rekabet olacağından ölüm oranı düşer. Dişi kuluçkaya oturduktan 5 gün sonra eğer dişiyi korkutmadan yumurtaları alma şansınız varsa alıp yumurtayı ışığa tutarsanız dolumu boşmu olduğu hakkında fikir edinebilir böylelikle kuşun boş yumurta üstünde vakit kaybetmesini engelleyebilirsiniz. Işığa tuttuğunuz yumurta düz sarı renkte ve içinden ışık geçiyorsa boştur ama ortası kararmış ise içerde yavru var demektir(mumlama ile ilgili daha geniş bilgiyi sitemizdeki mumlama nasıl yapılır başlıklı yazıdan öğrenebilrisiniz). Ancak çabuk korkan bu kuşlarda mumlamanın risksiz olduğunu söylemek mümkün değildir. Kuluçkaya oturmasından 13-14 gün sonra yavrular çıkmaya başlar. Yuvalarına son derece bağlı olan bu kuşlarda erkekte dişiye kuluçkada ve yavruları beslemede yardımcı olur ama bu bağlılığa rağmen yuvaya sizin fazla ilgi göstermeniz verdiğiniz rahatsızlık kafesin yerini değiştirmeniz yuvayı terk etmelerine neden olabilir ve bu kuşların yavruları örneğin kanarya yavrusu gibi elle beslenmeye pek müsait değildirler. Yavruların çıkmasıyla birlikte unutmamalıyız ki temel besin yemdir. Yumurta maması haftada 2 ye çıkartılmakla birlikte daha fazlasından kaçınılmalıdır. Normal yemlerini yiyen yavrulara haftada 2 kere verilen mama onların gelişimine takviye olacaktır ama daha fazlası ishale ve de ölüme sebebiyet verecektir. 1 haftalıkken gözleri açılan yavrular 15-20 günlükken tüylenirler ve bundan sonra kendilerini yuvadan atabilirler. Bunda korkulacak bir şey yoktur ebeveynleri onu yerdede besler ama daha önce aşağıya düşen yavrular tekrar alınıp anne baba korkutulmadan yuvaya konulmalıdır. 30-35 günlük olan yavrular artık yem yeme becerisi gösterebilirler ve yeniden yuva kurmak isteyen anne babanın şiddetine maruz kalmamaları için artık onlardan ayırılmalıdırlar.

(DİPNOT:bilgiler Finch TR adresinden alıntıdır)


Düzenleyen Fatih Şengül : 31-03-2012 saat 13:08 Neden: başlık düzenleme
Fatih Şengül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2012, 16:01   #71
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-01-2012
Şehir: malatya
Mesajlar: 28
arkadaşlar hint bülbülümün ayağı kırık!!!! NE YAPABİLİRİM????

se22mi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 13:38   #72
Ağaçsever
 
papatya367's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 95
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 20 gün gönce 2 adet zebra ispinozu aldım, aslında daha önceki yıllarda da beslemiştim bu kuşları ve alır almaz hemen yumurtlamışlardı fakat bunlar yuvalığa uyumadan uyumaya giriyorlar acaba sebebi ne olabilir artık cinsiyetlerinen şüphe edeceğim diyicem ama birinin gagası kıpkırmızı öbürü de yani dişi olanı turuncuya bakıyo veren petshopçu da anlıyo yani, peki neden yumutlamıyorlar sizce kafesin tabanına teliz ipi filan koydum sonra ilgilenmeyince ben de yuvalığa kendim koydum ipleri ama umurları değil ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz.

papatya367 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 13:43   #73
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Daha eşe gelmemişler demekki eğer eminseniz birinin dişi birinin erkek olduğuna kızıştırıcı gıdalar verin örneğin kavrulmamış badem, fındık, ceviz gibi rondodan geçirin mamalığına koyun işe yarayacaktır.

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 13:47   #74
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Bir de bu konun 10 numaralı mesajını inceleyin gayet açıklayıcı

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 14:01   #75
Ağaçsever
 
papatya367's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 95
Sayın bettyycim çift olduklarından eminim diyebilirim ama yine de belli olmaz diye düşünüyorum dişinin gagası da kırmızıya çok yakın, peki eşe gelmemişler demişsiniz de yani daha küçükler mi demek istediniz acaba aldığım petshoptaki adama bugün götürücem daha olmazsa yeni bir dişiyle değiştirsin dimi ilginiz için çok teşekkür ederim 10 numaralı mesajı da okuyucam inşallah

papatya367 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 23:34   #76
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Yani kızışmamışlardır anlamında, eşe gelmemişler demek

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2012, 21:29   #77
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-04-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 28
Ben de yenice bir çift hint bülbülü aldım. Merakla izliyoruz onları... çok tatlılar ya minikolar. Adları Fındık'la Fıstık

aybükeahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 17:25   #78
/
 
Giriş Tarihi: 08-06-2012
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 18
selam arkadaşlar Hint Bülbülünün yavrusu yuvadan ayrılırsa onu hemen başka bir kafese koymanız gerekir.Yoksa yavruları öldürürler.Eğer Hint Bülbülü alacaksanız onun yanında da iki tane kafes almalısınız.

şahin-demir63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 17:44   #79
/
 
Giriş Tarihi: 08-06-2012
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 18
Ben bir çift Hint Bülbülü yavrusu almıştım.3 yıl kadar besledim toplam 23 tane yavrusu oldu. Ama 3.yılda sadece bir mevsimde 8 tane doğurdu.Hepside sağlıklıdır. kafeste neredeyse yer kalmadı.Size de tavsiye ederim. Alacaksanız en iyisi Hint Bülbülü alın.Şimdi evde annesi ve babasıyla birlikte toplam 33 tane var + 7 tane yumurta var.Bunlardan başım belaya girdi.En iyisi hepsini satmak.Anneleri ve babaları hariç.Biraz daha yumurta yapsın sonra onları da satarım.Abartmıyorum ha hepside evde.

şahin-demir63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 17:57   #80
/
 
Giriş Tarihi: 08-06-2012
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 18
Hint Bülbülü almışsanız ve yumurtlamışsa yumurtasıyla hiç ilgilenmeyin sadece kuşun suyunu ve yemini vermek için kafese yaklaşın.yumurta çıkmışsa eğer yavrusuna elinizi sürmeyin.Biraz büyüdükten sonra(tüyleri çıktıktan sonra gözleyin.Eğer yuvadan atlarsa babasının hareketlerine bakın babası saldırırsa hemen başka bir kafese koyun.Yoksa babası öldürür.

mrduran beğendi.
şahin-demir63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 17:51   #81
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-04-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 28
Bizim de bir çift hint bülbülümüz var 3 tane de yumurta var, dört de olabilir.Peçete koyduğumuzdan yuvaya, seçilmiyor yumurtalar. İkisi de beyaz olunca
Aslında aldığımız arkadaş 10 gün sonra kuluçkadan kalktığını söyledi dişinin. Yani yumutalar yavruya dönmeden kalkıyormuş. İlk yumurtlamadan mı, sonuncudan itibaren mi saymalıyız 14 gün onu bilmiyorum?
Umarım yavruları olur

aybükeahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 23:35   #82
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-07-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
herkese ıyı aksamlarrr benım bı cıft hınt bulbulum var daha 2 aydr fıln bnde erkek bulbul dısı bulbulun boynundakı tüğleri koparıyo acaba bunun nedenı bılen varmı? varsa cvp yzbılırmı....

sinan34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2012, 23:36   #83
Yeni Üye
 
sakızağacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
selam sinan34,erkek kuş çiftleşmek istiyor,kafese yuva asın ve peçeteleri parçalayarak kafesin tabanına atın yuvaya taşısınlar,kısa zamanda dişi yumurtlayacaktır,ayrıca aşağıdaki linkten detaylı bilgi edinebilirsiniz.

www.exoticispinozlar.com/forum
Finch TR

sakızağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2012, 23:40   #84
Yeni Üye
 
sakızağacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aybükeahmet Mesajı Göster
Bizim de bir çift hint bülbülümüz var 3 tane de yumurta var, dört de olabilir.Peçete koyduğumuzdan yuvaya, seçilmiyor yumurtalar. İkisi de beyaz olunca
Aslında aldığımız arkadaş 10 gün sonra kuluçkadan kalktığını söyledi dişinin. Yani yumutalar yavruya dönmeden kalkıyormuş. İlk yumurtlamadan mı, sonuncudan itibaren mi saymalıyız 14 gün onu bilmiyorum?
Umarım yavruları olur
son yumurtadan itibaren saymaya başlayın,son yumurtayı yapınca tam olarak yatmaya başlar.

sakızağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2012, 13:53   #85
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 17
Merhaba arkadaşlar,
hint bülbülü ile ispinoz aynı cins kuşmudur?

afrasyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2012, 19:06   #86
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi afrasyap Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,
Hint bülbülü ile ispinoz aynı cins kuş mudur?
Sayın afrasyap,

Hint bülbülü (zebra ispinozi) ile ispinoz farklı familyaya ait kuşlardır.

afrasyap beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 14:17   #87
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-11-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
bilgiler için teşekkürler ben yeni üye çağlar

çağlaröztürk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 14:21   #88
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-11-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
hin bülbülüm çiftleştimi?

ben bundan 2 gün öncesine kadar 1 tane erkek hint bülbülü aldım dün ise bir dişi hint bülbülü aldım erkek olan sürekli aynı melodide bağırıyor kız ise yavruluğun içinde hiç kalkmadan sürekli oturuyor.bunun sebebi nedir bilen var mı.


Düzenleyen çağlaröztürk : 01-11-2012 saat 14:22 Neden: hatalı yazım
çağlaröztürk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 14:22   #89
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-11-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
yardım bekliyorum

çağlaröztürk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 15:54   #90
Ağaç Dostu
 
serkan_istanbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
Bu kuşlardan arkadaşımda da var tıpkı yazar kasa gibi sesler çıkarıyor. Asla başka şekilde ötmüyorlar artı bülbüllede asla alakaları yok. Hayvanları severim ama hep aynı yonda basan notaları sevmiyorum. Yavruluktan çıkmaması ya çiftleşirler VEYA birbirlerine alışıyolardır. Sevgiler

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
egzotikfinch, finch, ispinoz

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024