agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kuşlarımız
(https)




Beğeni Düzeni2301Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-06-2016, 11:39   #1441
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cockpit Mesajı Göster
Serbest uçuşlar; hem kendine güveni hem ev halkı ile sosyalleşmeyi sağlar ancak sizin sağladığınız süre dışarıda henüz sakinleşmeden hemen içeri almak gibi oluyor. Süre uzatılmalı. Umarım kafese sokmak için ele almıyorsunuzdur.

Yere hiçbir zaman mama, kuşkumu vs. konulmaz. Minicik mama kapları, yeşillik takmak için aksesuarlar var. Ve bir önemli konu daha "ayna" asla ve asla olmamalı.
1- Yok hayır, ele mecbur kalmadıkça(bit kontrolü vb.) almıyorum. Parmağıma konmasını sağlayıp kafes kapısını gösteriyorum, girmek isterse kendi giriyor, istemez ise biraz daha uçuruyorum.

2- Hemen bugün mama kabı edineceğim.

3- Ayna konusunda farklı görüşler mevcut. Doğrusunun ne olduğunu inanın bilmiyorum. Kusma davranışını bir süredir gözlemliyorum ancak yalnız bir kuş olduğu için çıkarınca strese girmesinden korkuyorum. Sanırım en doğrusu bir arkadaş edinmesini sağlamak ancak hediye* olarak gelen arkadaşımızın yanına dişi alma düşüncesine eşim sıcak bakmıyor. (keza eşime hediye gelen kuşumuzdan eşim korkuyor ve 2 yıldır parmağına bile alamadı)

* Bu konuda çevremizi uyarmalıyız, hediye olarak bizim bakımımıza muhtaç bir hayvan verilmeden önce bakımını üstlenmek istiyor muyuz sorulmalı!

Jakin beğendi.
g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2016, 12:17   #1442
Ağaç Dostu
 
cockpit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2016
Şehir: Kocaeli-D.dere
Mesajlar: 209


Size "ayna" ve "eş seçimi" konusundaki deneyimlerimi aktarayım. Ayna varsa hemen çıkarılmaz, sizlerle karşılamalı dost ihtiyacını. Dişi kuş alıp getirmekle "eş" tutma olmuyor. Aşağıdaki makalelelerimi inceleyiniz lütfen.

Saygılarımla

Lütfen profilinizdeki "şehir" kısmını yeniden düzenler misiniz?

cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2016, 12:23   #1443
Ağaç Dostu
 
cockpit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2016
Şehir: Kocaeli-D.dere
Mesajlar: 209
AYNA ASLA ! Neden mi?

Gelişmeleri gözönüne aldığımda; ilk başlarda özellikle tek bakılan kuşların (genelde erkek kuşlar), bakıcıların yeterli sürelerle ilgi göstermemeleri nedeniyle kafeslerindeki yalnızlıklarının azaltılması, konuşmasının sağlanması (??) gibi yanlış düşüncelerle ayna, plastik kuş vs. konulmaya başlandığını, günümüzde bu davranışdaki hatanın farkına varılmasına rağmen ticari amaçlarla hala teşvik edildiğini düşünüyorum.

Eğer yalnızca bu düşüncelerle ayna koymayı düşünüyorsanız , gerçekten "benim için doğru evcil mi mubişler?" diyerek kendinizi sorgulamanız gerekir.

Bir çok muhabbet kuşu, etrafında diğer muhabbet kuşlarına ihtiyaç duyan sosyal kuşlar olsa da tek başlarına yetiştirilmektedirler.

Bu tek kuşların birçoğunun kafesinde oyuncak olarak plastik kuşlar veya küçücük aynalar bulunmaktadır. Mubişlerimiz kendi görüntülerinin yansımasında, kendilerini tanıma yetisine sahip değildirler ve bunu başka bir kuş olarak algılarlar. Artık bu aksesuarlar tehlikeli olarak bildirmiş ve hayvan haklarına aykırı bulmuştur.

Bence bu iki aksesuarın dışında, kafese bağımlı olmadan serbest dolaşan ve yaşantımızı/evimizi paylaşan kuşlarımızı da dikkate alarak yaşam alanındaki ayna ve benzeri yansıtıcı eşya, aynalı salıncak, aynalı banyo, minik yansıtıcılı toplar, oyuncak kuş, parlak çan ve ziller, kapı/pencere ve vitrin camları, cdler,cep telefonu, cam/kristal avizeler, mikrodalga fırın camları ve benzeri gereçleri de zararlı olarak nitelendirebiliriz. Bu saydıklarım abartı olarak görülmemelidir. Kuşlarımız ev içindeki bu tür gereçlerin yerlerini çok kolay bulmakta, hatırlamaktadırlar. Türlü akrobatik hareketlerle en ufak görüntü yansımalarına yakınlaşmak istediklerinden önlem almak gerekmektedir.

Yukarıda saydığım gereçlerin tümünü “Ayna” ismi altında değerlendirerek neden uzak tutmamız gerektiğine bakalım.

En büyük zarar “Nesneye Kusma” sonucu ortaya çıkan “Kursak İltihabı”dır.
Özellikle tek tutulan erkek muhabbet kuşları başlarını aşağı yukarı sallayıp , aynaları beslemeye yönelirler. Kendi görüntülerini, potansiyel bir eş olarak görür ve iltifat / kur düşüncesi ile yiyeceğini ona verdiğini düşünür. Ama aynadaki yansıması, yiyeceği almayacaktır, bundan dolayı kuş da kustuğunu yutar, daha çok beslenerek yeniden “Eşine” besin verecek, yeniden yutacak ve böyle sürüp gidecektir.

Düşünebileceğiniz gibi, kursak mukozası, bir andan sonra ağrı vermeye başlar, veterinerler,bunun bir kursak tahrişine neden olduğunu belirtmektedirler. Kuşlar hastalanır ve acı çeker, gereksinimleri olan besinlerinin bir kısmını bu nedenle kusarlar. Normal olarak doğada bize veya evcil hayvanlarımıza zarar vermeyecek olan bakteriler ve diğer mikroplar bulunmaktadır. Ama bir kuşun kursak mukozası iltihaplandıktan sonra, bu mikroplar harekete geçerler. Sonuç, bakteriler veya mantarların neden olduğu kursak hastalığıdır.

Diğer olumsuzlukları da maddeler halinde sıralarsak:

*Aynayı sahibine karşı koruma içgüdüsü ile ısırma, hırçınlaşma
*Eğitim ve evcilleştirme çabalarını yanıtsız bırakma, alışmama
*Çevreye, sahibine ilgisizlik, kafes dışına çıkmak istememe
*Eş beğenmeme, eş, olması durumunda eşine ilgisizlik, eşler arası kıskançlık
*Kusma sonucu karşılık alınmaması nedeniyle stres
*İleri düzey kelime ezberleyememe şikayetleri (aslında bu durum yani konuşma ya da konuşmama sağlığını etkilemez, hiç gerekli de değildir ama tek kuşlar, diğer mubişlerin seslerini genelde bilmediklerinden ve sahiplerinin kullandığı kelimeleri iletişim aracı olarak tanıdıklarından aynalara tekrarlamaktadırlar)

Ne yapmalıyız?

Mümkünse ayna ve yansıtıcı aksesuarla hiç tanıştırılmamalıdır. Kafesinin yerleştirildiği konumdan da görülmemesi sağlanmalıdır.

Uzun süre var olan aynanın çıkarılması veya engellenmesi de eşini kaybetme ve yalnızlık duygusuna neden olmakta, ayrı bir stres yaratmaktadır ancak çıkarılmamasının vereceği zararlarla karşılaştırıldığında karar “çıkarma/engelleme” olmalıdır. Ancak tekrar belirtmekte yarar var, çıkarıldığında mutlaka şaşıracaklar ve geçici de olsa stres yaşayacaklardır. Özellikle serbest kuşlar için ilk aşamada ulaşamayacakları, kusma hareketini yaparken çok zorlanacakları bir konuma alınarak daha sonra da çıkarılması daha uygundur.

Serbest uçuş olanağı tanınan kuşların tepkileri, 2 gün kadar sürekli bu nesneyi arayıp çok yüksek sesle bağırıp çağırmak hatta dolap, vitrin, raf içlerine girerek eşelerler .

Kafese bağımlı kuşlar ise tellere asılır, yemliklere girer, tabandan kaçmaya uğraşır, sürekli öteler vs. Bu durumlarda (vakanın ağırlığına göre 1-3 gün) hiçbir şekilde duygusallık göstererek geriye takmamak önemlidir. İlgi odakları, aşağıda belirttiğim şekilde mutlaka başka yöne çekilmelidir. Ağır stres yaşamaları , tüy yolmaları engellenmelidir.

Aşırı ilgi, başka aksesuar konulması, kafes dışında serbest dolaşım sağlanarak ilgi odağının değiştirilmesi, dış oyun parkı düzenlenmesi ile yalnızlığının yaratacağı olumsuzluklar en aza indirgenebilir. Serbest dolaşım zamanlarında aynaya yönelme sözkonusu ise; bu gereçlerin bulunduğu yerlerde (oda, banyo, mutfak) tek başına bulunması önlenmeli, herhangi bir yansıtıcı nesneye yöneleceğini hissettiğinizde veya yöneldiği anda başka bir konuya odaklanmasını sağlamalısınız. Bazı yansıtıcı gereçler sürekli örtülmeli, ayna bulunan ortama girmesi gerekiyor ise geçici olarak önüne engel konulmalıdır. Ne yapılırsa yapılsın gidip bulurlar ama kısa sürede müdahale edilirse kur yapacak, kusacak kadar konsantre olamazlar.

Tüm bu uygulamalar çerçevesinde mutlaka çok uzun süre gözlemlenmeli, davranış değişiklikleri doğru yorumlanmalı ve uygun bir yöntem belirlenmelidir.
En güzel ve en uygun çözüm tabii ki "kendi seçeceği bir eş"tir.

Yazarı: Erhan

cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2016, 12:30   #1444
Ağaç Dostu
 
cockpit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2016
Şehir: Kocaeli-D.dere
Mesajlar: 209
Mubişlerde Eş Seçimi

Öncelikle mubişseverlerden; yaşı/ayı, cinsiyeti, sağlık durumuna bile dikkat etmeksizin, kendilerinin beğenip de eve getirdikleri kuş ile kendi kuşları için bu makaleyi okumadan “eşleşirler mi?, yavruları olur mu?, anlaşırlar mı?” gibi gereksiz düşüncelere kapılmamalarını özellikle rica ediyorum. Gönül işidir, belli olmaz.

Bu makalenin amacı; öncelikle kuşlarını anlaşacakları karşı cinslerle eşleştirerek daha mutlu yaşamalarını sağlamak isteyen üyelerimize yol göstermek, aynı konuda açılacak yüzlerce mesajı engellemek, her soruya aynı yanıtın verilmesi veya yanıtın zaten var olması yüzünden yanıtlanmaması durumlarını ortadan kaldırabilmektir.

Aşağıdaki mavi renkte belirtilen bölümlerimizde; eş seçecek ve eş olarak alınacak kuşlarda ve ortamda mutlaka bulunması gereken özellikler (sağlık, yaş/ay uygunluğu, kardeş olmama, hijyen vs.), anlaşmış çift kuşlar (halen kuluçka yavruları/yumurtaları olan eş kuşlar demiyorum) alınacak ise dikkat edilecekler hakkında detaylı bilgiler verildiğinden yeniden değinilmeyecektir. Örneğin ; kuşu ağır tüy değişiminde , çok yakında ağır travma veya stres yaşamış, genetik hastalıklı, halen tedavi altında vb. koşullardaki kuşlar için "eş seçimi" düşünmek uygun değildir.

Onlar birer canlı. Zoraki eşleştirme denemeleri; kuşunuza yarardan çok aşırı zarar verecektir, size olan yakınlığının zedelenmesi, aşırı stres yaşaması ve bunun sonucu hastalıklara kadar gidebilecek olumsuzluklar yaşanacaktır.

Aylarca sevgiyle dostluklarını paylaştığınız yavrunuzun, sırf yavru alma hırsınız nedeniyle bu tür olumsuzluklar yaşamasını ister misiniz?

Aşağıdaki bilgiler ve görüşler; çeşitli gözlemlere, deneyimlere, araştırmalara, yanılgılara dayalıdır. Bazı önerileri uygulamak zorunuza gidebilir ancak en sağlıklı yöntemler bunlardır. Karşıt görüşler, ek öneriler tabii ki olacaktır.

Tek kuşlara eş seçimi için öneriler:

*Mubişinize eşini kendisinin seçme olanağı tanımalısınız. Nadiren dışarıdan getirilen kuşlarla anlaşma ve eşleşme sözkonusu olsa da kuşun kendi seçimi çok daha sağlıklı sonuçlar vermektedir.

*Mümkünse kuşunuzu aldığınız yere (doğru yerden doğru kuş aldığınızı düşünerek), ulaşabilirseniz üreticiye veya çok sağlıklı kuşları barındıran ve hijyenik bir ortam sunan petshoplara gidiniz. Sizin belirleyeceğiniz başka kaynaklar (tanıdık kuşu/kuşları içinden seçim...gibi) da olabilir.

*Bu yerlerle konuyu ve yapmak istediklerinizi konuşarak anlaşma sağlayınız.

*Kuşunuzu, dış ortamla ve olası huzursuzluğu ile ilgili olumsuzluklardan koruyup götürünüz.

*Gittiğiniz yerde bulunan kuşları gözlemleyerek en uygunlarını belirleyiniz. Belirlediğiniz kuşun herhangi bir kuşla anlaşma, eşleşme davranışlarında bulunmadından emin olunuz.

*Dikkat: Hem daha önce sizlerle paylaştığım kendi gözlemim hem de çeşitli kaynaklardaki bilgilere göre (özellikle uzun süre tek bakılan) kuşlarımız kendi renklerine yakın renklerdeki kuşlara karşı daha çok yakınlık duymaktalar. Hele “Ayna” ile yaşamlarını geçirmiş kuşlar için tek renk kendi renkleridir. Yani renk beğenmeme özellikleri de var.

*Kuşunuz erkekse beğenilen 1-2 dişi kuşu erkeğin (yani sizin) kafesinize koyun.

*Kuşunuz dişi ise birkaç erkek kuşun bulunduğu bölmeye koyun. Dişiler kafeslerine aşırı düşkün ve korumacı olduklarından yeni gelen erkek kuşlara ani tepki vermesini önlemek amacıyla o ortamda boş kafes gözü veya kafes varsa dişiyi önce oraya alıp erkekleri daha sonra yanına koyabilirsiniz.

*İlk anlarda şaşkınlık yaşamaları doğaldır. Yarım saat kadar bir süre içinde anlaşıp anlaşmayacakları (bu konuya dikkat: eşleşmeleri değil, anlaşmaları, kavga etmemeleri anlatılmakta) belli olur. Birlikte oldukları süre uzatıldıkça daha sağlıklı gözlemler mümkün olabilir. Eğer gagalarını dokundurular, birbirlerine yönelip ötüşmeye başlarlar, yanyana dururlar, birbirlerinin kafalarını kaşırlar ve yem verme/alma benzeri hareketler daha da olumlu gelişmelerdir (Ancak çok iyi anlaşan kuşların kur davranışları kadar fazla yakınlık beklenmemelidir). Birbirlerinden uzak noktaları seçerler, birbirlerinden kaçarlar veya birbirlerini gagalarlarsa farklı kuş deneyebilirsiniz. Şu konuya da dikkat edilmelidir; çok kısa sürelerle kuş değişimi yapmak kuşunuzu strese sokar, kavga ettikleri belirgin kuşu orada tutmak da aynı şekilde sakıncalıdır. Kuşunuzun dostu sizsiniz, O’nu en iyi siz tanırsınız ve davranışlarından ruh halini anlarsınız.

*Eve geldiklerinde her ikisinin de ayrı kafeslerde bir süre tutulmaları karantina uygulaması sağlayacak, birbirlerinin yanına geçme isteği uyandıracak ve yeni gelen kuşun ortama, sizin varlığınıza alışmasını sağlayacaktır.

*Kuşunuz erkekse kendi kafesinde kalır, dişi süre sonunda erkeğin kafesine geçer.

*Kuşunuz dişiyse, yeni gelen erkek sürekli kullanılacak yeni bir kafese konulmalıdır, gene süre sonunda dişi erkeğin kafesine geçer.

*Serbest ortamlar, kuşların doğaları gereği kendilerini özgür, baskı altında olmadıklarını hissettikleri alanlardır. Bu nedenle evdeki alışma/karantina süresi tamamlandığında, her ikisinin de sizin de bir kenarda gözlemlemek üzere sessizce oturacağınız odada, salınmak suretiyle buluşturulmaları daha doğru olacaktır. Bu salınma esnasında herhangi bir sorunla karşılaşılmadığı, tam aksine olumlu gelişmeler izlendiği takdirde, dışarıda oldukları zaman içinde kafes sayısında (her 2 koşulda da dişinin kafesi her ihtimale karşı düzeni bozulmadan kaldırılır) indirime gidilir, bu yöntem kendiliklerinden aynı kafese dönmelerinin getireceği istek nedeniyle stres, kızgınlık vs yaratmaz.

*Aşırı kavga gözlenmemesine rağmen fazla yakınlık da görülmezse ya yeni gelen kuşun serbest ortama alışmaması ya da tedirginliğini atamamış olmasındandır. Yeniden kafeslerine dönmeleri sağlanır, süreç yeniden başlatılır. Birbirlerini beğendiklerinden emin olduğumuzdan bazı uyuşmazlıkların çeşitli nedenlerden geçici olarak (dişinin hazır olmaması gibi) kaynaklanabileceğini düşünebiliriz.

*İlk karşılaşmalarında anlaştıkları gözlenen kuşların eve geldiklerinde hafif tartıştıkları, ayrı durdukları da rastlanılan davranışlardandır. Bunun nedeni genelde kafes ve ortam değişikliğidir, kuşların kişiliklerine göre değişken süreleri kapsayacağından zaman tanınmalıdır. Zaten yukarıdaki bazı öneriler de bunu gidermek içindir.

*Uzun süreli tek bakılan ve alışkınlıkları bizlere odaklı olan kuşlarda, ilk zamanlarda, kendileri gibi mubiş de olsa türlerine karşı uyumsuzluk davranışları gözlemlenebilmektedir.

*Yukarıdaki maddelerin bir kısmı , kendilerine seçme olanağı tanınamayacak kuşlara eş seçiminde ve eşlerin buluşturulmalarında da kullanılacak özelliklerdedir.

Kısmetse kuşunuz artık yalnız değil, yeni bir yaşam biçimine sahip. İsteklerini, beklentilerini gözden geçirmesi, yeniden düzenlemesi gereken sizsiniz. Herşey eskisi gibi olmayacaktır.

Tüm yazdıklarımı okudu iseniz; mubişlerin bir "kuş" olmaktan öte , aşırı duygusal, tek eşli , sevgi dolu bir canlı olduğunu hayranlıkla görmüşsünüzdür.

Benden hazırlaması; geliştirmek, eleştirmek sizlere kalmış .

*** Bir konuda uyarıda bulunmak isterim. Mubişlerimiz (aslında hangi hayvan olursa olsun) yaşantımızı, yıllarımızı paylaşmayı kararlaştırdığımız canlılar. Mutlaka haklarında hemen her şey öğrenilmeli, onlar tanınmalıdır. Eş seçtirmek için önce kendi kuşumuzun ayı mümkün olduğunca yakın / cinsiyeti tam olarak belirlenmelidir. Sonra da eş seçimi için gidilen yerde; adaylar, kuşumuzun özelliklerini de dikkate alarak "şu, şu.." diyerek tarafımızdan belirlenmelidir. Eğer petshop sahibine, kuşçu?ya hatta üretici olduğunu iddia eden bazı kişilere sorarsanız , onlar sizin beklentileriniz doğrultusunda herhangi bir kuşu allayıp pullayıp vermeye çalışacaklardır. Sonra da hem kuş hem sizler için pek çok sorun, stres....

Saygılarımla.

Hazırlayan: Erhan

cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2016, 12:36   #1445
Ağaç Dostu
 
cockpit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2016
Şehir: Kocaeli-D.dere
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
..........
* Bu konuda çevremizi uyarmalıyız, hediye olarak bizim bakımımıza muhtaç bir hayvan verilmeden önce bakımını üstlenmek istiyor muyuz sorulmalı!
demişsiniz. Bu konuda da çevremizdekilere okuması için hazırladığım makale

cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2016, 12:41   #1446
Ağaç Dostu
 
cockpit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2016
Şehir: Kocaeli-D.dere
Mesajlar: 209
Muhabbet Kuşu Sizin İçin Doğru Evcil Hayvan Mı?

Eğer:

• Her yere saçılacak yem kabuklarını, evde serbestçe dolaştığında olur olmaz yerlere bırakacağı dışkılarını ve yılın değişik zamanlarında evde uçuşacak tüyleri önemsemeyecekseniz ve özellikle tüylerinden etkilenebilecek olduğunuzun bilincinde iseniz;
• Ailenizin diğer üyelerinin de görüş ve onaylarını aldınızsa;
• Kuşu kucağınıza, avucunuza alıp sevmek istemeyecekseniz;
• Beslenmesi, temizliği, eğitimi ve dostluk ihtiyacı için her gün mümkün olduğu kadar çok zaman ayırabilecekseniz;
• Evcilleştirmek için aşırı sabrınız varsa;
• Evcilleştiğinde sizin arzuladığınızı değil onun duygularını ve isteklerini (zarar verecekse engelleyerek) önemseyecekseniz;
• Hastalandığında veteriner hekime götürmek için paranız ve olanağınız varsa, koşullar ne olursa olsun üşenmeyecek, olur olmaz önerilere kulak asmayacaksanız;
• Yaşamınızda ona ayırabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz 10 ya da daha çok yılınız varsa;
• Hastalıkları, gereksinimleri, mutluluğu için her türlü bilgiyi edinerek tümünü gerektiğinde kendi ihtiyaçlarınızdan önde tutarak sağlayacaksanız;
• Eşini kendisinin seçme olanağı sağlayabilecekseniz;
• Şimdiden, yavruları olduğunda ne yapacağınızı düşünüp gereken özeni gösterip önlemleri alacağınıza inanıyorsanız;
• Onu gerçekten sevebilecek, ucuz bir kuştan çok, dost, evlat olarak görebilecekseniz;

EVET sizin için ideal bir evcil hayvandır.

Ancak;
• Pasaklı, düzensiz bir evcil hayvan istemiyorsanız;
• Yalnızca kafesinde oturan sevimli bir kuş olmasını istiyorsanız;
• Bu kadar ucuz bir kuş olmasına rağmen veteriner hekim için muayene, tedavi, ilaç parası harcanmasını israf , hele hekime götürmeyi kendiniz için eziyet olarak görecekseniz;
• Kucaklayıp avucunuza alabileceğiniz, mıncıklayacağınız bir evcil istiyorsanız;
• Sakin bir kuş istiyorsanız;
• Sabırla denemenize rağmen (ki doğru yerden doğru kuşu aldığınızda ve doğru yöntemleri uyguladığınızda başarmamanız mümkün değildir) size alışmadığında kızıp değiştirmeyi düşünecekseniz;
• Onların sadece bir iki yıl yaşayacağını düşünüyorsanız;
• Çocuğunuza sorumluluk bilinci aşılamak için almak istiyorsanız;
• Ortamınız, onun için ayrılabilecek alan için uygun değilse, ısınması ve serbestçe dolaşması, oynaması için gereken önlemleri alamayacaksanız;
• Herhangi bir nedenle 1 günden fazla ayrılmanız gerekirse ya da uzun süreli tatile çıkıyorsanız, evinizin anahtarını bırakabileceğiniz bilgili ve ilgilenecek bir dostunuz yoksa;
• En uygun kafes, gıda, aksesuar ve benzeri ihtiyaçları için ayırabileceğiniz yeteri kadar bütçeniz yoksa;
• Onu gerçekten bir dost, arkadaş daha doğrusu çocuğunuz gibi sevmeyecekseniz;

HAYIR, Muhabbet Kuşları sizin için doğru evcil değildir.

Ayrıca siz, muhabbet kuşu isteyen bir çocuğun anne babası iseniz, aşırı gibi özen göstermeniz ve sorumluluğu çocuğunuzla birlikte üstlenmeniz gerektiğini lütfen aklınızdan çıkarmayın. Çocuğunuzun önünde ; kanatlı yavrunuza ilgisiz davranmak, bakımını savsaklamak hatta ölümüne neden olmak ister misiniz? Yaratacağınız travmanın sonuçları gençlik yıllarında ortaya çıkacaktır. Gerçekten siz de o kuşu istemek ve yukarıdaki tüm gereklilikleri sağlamak zorundasınız, zaten bu durum bütün evcil hayvanlar için geçerli.

Hazırlayan: Erhan

maya beğendi.
cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2016, 00:19   #1447
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-03-2015
Şehir: antakya
Mesajlar: 248
Son parti de çıkan yavrular.

Eklenen Resimler
  
snob Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2016, 08:54   #1448
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Tanıştırayım; oğlumuz Hakkı

Eklenen Resimler
   
g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2016, 13:20   #1449
Ağaç Dostu
 
GLCN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 844
Galeri: 15
Red face

5 kuluckadan yvrular..hepsının sıze selamı var )

Eklenen Resimler
  
GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2016, 15:44   #1450
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Ay superler maşallah... bizim aile reisi eski sahibine gitti, Çınar'cık ta öldü, kaldık iki oksuz yetimle ��

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2016, 14:06   #1451
Ağaç Dostu
 
GLCN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 844
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Ay superler maşallah... bizim aile reisi eski sahibine gitti, Çınar'cık ta öldü, kaldık iki oksuz yetimle ��
basınız sagolsun...onlar var yoldas uzulmeyın size bu gunden toplu selam verelım..

Eklenen Resimler
   
GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2016, 14:57   #1452
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Maşallah.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2016, 18:48   #1453
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-10-2016
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1
Merhabalar ben evim müsait olmadığı için devamlı muhabbet kuşu besledim okuduğum okumadığım aşşağı yukarı tüm sorunlarla karşılaştım.Fakat bu seferki çok ilginç bunu tanımlayamıyor ve bi hastalık olup olmadığını bilemiyorum.Benim muahbbet kuşum dişi 9 aylık falan fakat hayvan bir 10 15 sn (son 2 3 gündür arada bir) kaya gibi duruyor ele gelmekten hoşlanmaz öyle kitlendiği zaman en sevmediği hareketleri de yapsam taş gibi duruyor kafasını hafif yukarı kaldırıyor ve taş gibi duruyor.Bunu bilen duyan varsa lütfen cevap yazsın teşekkür ederim...

Görkem41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2016, 00:15   #1454
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Görkem41 Mesajı Göster
Merhabalar ben evim müsait olmadığı için devamlı muhabbet kuşu besledim okuduğum okumadığım aşşağı yukarı tüm sorunlarla karşılaştım.Fakat bu seferki çok ilginç bunu tanımlayamıyor ve bi hastalık olup olmadığını bilemiyorum.Benim muahbbet kuşum dişi 9 aylık falan fakat hayvan bir 10 15 sn (son 2 3 gündür arada bir) kaya gibi duruyor ele gelmekten hoşlanmaz öyle kitlendiği zaman en sevmediği hareketleri de yapsam taş gibi duruyor kafasını hafif yukarı kaldırıyor ve taş gibi duruyor.Bunu bilen duyan varsa lütfen cevap yazsın teşekkür ederim...
Eş istiyor. Eminim.

SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2016, 11:59   #1455
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Çınar'cığımın yadigari 😊

SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2017, 12:27   #1456
Ağaçsever
 
ugur29's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2010
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 66
torun tombalağa karıştılar

[QUOTE=ugur29;1364101]Masallah.[/QUOTE
büyüdüler artık torun tombalağa karıştılar

ugur29 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2017, 18:16   #1457
Ağaç Dostu
 
GLCN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 844
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Çınar'cığımın yadigari 😊

SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
maasallah cok guzel bır yadıgar bırakmıs...cok yakısıklı...41 kere maasallah..

Muda beğendi.
GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2021, 09:13   #1458
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-11-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 33
Herkese selamlar! Muhabbet kuşlarıyla ilgili her konuyu bu sitede bulabilirsiniz. Tavsiye ediyorum:

Muhabbet kuşu

kazımşerif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2022, 16:46   #1459
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-07-2022
Şehir: mersin
Mesajlar: 1
Muhabbet kuşu sindirim düzeni çok önemli. aşırı yağlı yiyecekler bu düzeni bozar... kuşunuza öncelikle daha yaz yağlı hatta yağsız mamalar vermenizi öneririm... kolay gelsin, geçmiş olsun...

mixfruit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024