agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Kuşlar
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-07-2009, 00:48   #31
Ağaç Dostu
 
copur 09's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
Sayın zeytinci 2 . veya 3. parti yavru çıkarıyordur.

copur 09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 15:44   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-03-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 162
Saka kuşu florya serçe sıgırcık vs ulkemızde sıklıkla gorunen bu kusları avlamak tıcaretını yapmak vs yasaktır.yapan petshop vs gıbı yerlerı il orman md lüklerine telefon ıle sıkayet edebılırsınız/edınız...

sumeha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2009, 13:36   #33
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Doğa kuşlarının tamamının artık satışı ve avlanması yasaklandı. Artık satışına ve beslenmesine izinili olanlar sadece bir derneğe üye olan ve bilezik numarası olan kişiler bilezikli doğa kuşu alıp satabiliyor.
Besleme konusunda ise yanlış anlaşılmasın herkes besleyebilir herkes alıp satabilir ancak doğa kuşları(saka,flurya,iskete ve çapraz gaga gibi...) mutlaka va mutlaka bilezikli olması şartı var.
Birde çok eski yetiştiriciler var doğa kuşu bileziksizdir ancak besleyen kişide yıllarını geçirmiş olabilir(1~3 yıl gibi) bu tür kuşları tekrar doğaya salamak da bir tür cinayet gbi gelebilir sebebi ise bu kuşlar artık bir kafes kuşu olmuştur(kanarya gibi) doğaya salındığında hemen alışamayacağı için ölüme terketmek olur.

Sakalar doğada her yıl aynı yere gelirler bir erkek doğada 3 **** 4 dişi ile birlikte olabilir ve her bir yuvayı 5 mt aralıklarla dişilerini ağaçlara yerleştirir yavrular çıkana kadar her yuvasını mutlaka izler, yavrular çıktığında ikinci yuva işlemleri dişilere aitken erkek yavrularını hepsini bir ağaçta toplar onları topluca yeme ve suya alıştırır baba yavrulardan ayrılmaz ve sürekli onları gezdirir.
Dişiler yılda 3 **** 4 kez yumurta yaparlar herbir dişi bir batında 3ile 4 yumurta yapar ve baba sezon sonuna kadar bitin yavrularını ve dişilerini kollar, besler ve bakar sezon sonunda tüm dişilerini ve yavrularını topalar ve göç eder daha sıcak bölgelere, birde sonbaharda aynı yuvalarının bulunduğu yere döner ve tüy dönemini bitirdikten sonra kışa doğru tüm kabilesini toplar ve daha sıcak bölgelere göçeder taki, ilk bahara kadar ilk baharda yine aynı bölgeye gelirler.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2009, 20:46   #34
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Bahçede çok miktarda saka var, ancak şimdiye kadar yuvalarını hiç görmedim.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2009, 10:01   #35
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Yuvalarını görmek nerdeyse imkansız diyebilirim. Çok dikkatli bakmak gerekiyor, çok küçük kahve fincanı kadar yuva yaparlar. Yuvalarını genellikle pamukcuklar ve bazı dikenlerin baş kısmındaki yumuşak kısımları ile örerler öyle gizlerler ki gözünüzün önündeki yuvayı göremezsiniz. Ancak yavrular ses verdiğinde orada yuva olduğunu fark edebilirsiniz.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2010, 21:55   #36
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Her sabah benim bahçemi de şereflendiriyorlar..o kadar ürkekler ki makinanın klik sesini duyunca pırrrr...doğru dürüst bir resim çekemedim..hep flu...hep uçma hali...bayılıyorum renklerine...boynunun altında kırmızı bir halka , kanat altları fosforlu yeşil...muhteşem yaratıklar...

Onlar için ayırdığım ısırganotu tohumlarını yerken seyretmek sabah zevkim...arada attığım ekmek kırıntılarına pek dönüp bakmasalar da...ısırganotunun tohumlarını severek yiyorlar.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2010, 22:36   #37
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cagatayyucel Mesajı Göster
beyaz saka resmi göndermek istedim görenler vardır belki ama görmeyenlerde görsün
Sevgili dostum beyaz saka çoğunlukla mutasyona uğramış kuşlardır.Saka ile değişik tür kuşları çiftleştirmeleri sonucu melez bir ırk olarak üretildiğini biliyorum.Bende saka ile maniluva türü kanaryayı çiftleştirmiş ve sonucunda 3 adet yavru almıştım.Ancak Melezler kesinlikle kısır olur.Çoğalmaları söz konusu değil.Bu hataya bir kez düştüm bir daha düşmem ve kimseyede tavsiye etmem.Tabiyatın dengesini bozmaktan başka bir şey değil.
saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 12:47   #38
Ağaçsever
 
mico's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-12-2009
Şehir: Malatya
Mesajlar: 48
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Birol Ketenci Mesajı Göster
Doğal yaşam alanlarından koparılan muhabbet kuşlarını her eve soktuk kimse sesini çıkarmadı, söz konusu bizim sakalar olunca özgür bırakın söylemleri çifte standart olmuyor mu?
Birol Bey aslında çok haklısınız, muhabbet kuşları da doğadan gelme kuşlardır ve onları da yakalayıp hapsetmek doğru olmaz ancak arada bir fark var; bizim evlerimizde beslediğimiz muhabbet kuşları, ispinoz türlerinin (zebra, bengal...) hiçbiri doğadan yakalanmış değildir, tamamen kafes üretimi kuşlarıdr, bu kuşların ataları doğadan yakalanmıştır 100-150 yıl kadar önce. Yani bir yanlış yapılmışsa evlerimizdeki muhabbet kuşlarına değil onların 150 yıl önce doğadan yakalanan atalarına yapılmış. Zaten halihazırda bu kuşların ana vatanı olan Avustralya bu kuşların yakalanarak ülke dışına ihraç edilmesini yasaklamıştır. Kafes kuşlarıyla ilgili dernekler, federasyonlar da saka kuşlarının doğadan yakalanmasına kesinlikle karşıdır, onlar da tıpkı muhabbet kuşları gibi kafeste üretilerek beslenmesini teşvik ederek doğadaki hiçbir kuşun yakalanmamasını sağlamayı amaçlamaktadırlar. Yani yapmamız gereken elimizde kafese alışmış olan sakaları kafeste çoğaltarak üretmek, satın alırken bileziksiz saka almamak (bilezikli olması o kuşun doğadan yakalanmadığını kafeste üretildiğini kanıtlar) ve bu sayede yabani sakaların ticaretini tamamen durdurmak olmalıdır. Ancak bu noktada bazı problemlerle karşı karşıyayız, sakalar muhabbet kuşları ya da zebra ispinozları gibi kafeste kolaylıkla üretilebilen kuşlar değildir, hatta yakın zamana kadar neredeyse hiç üretilemiyordu, günüzmüzde de üretim miktarı piyasadaki talebi karşılamktan çok uzak ve bu durum maalesef birçok insanı bilinçsizce doğa kuşlarına yönelterek onların neslini tehlikeye sokmaktadır. Daha önce de belirttiğim gibi; bize düşen görev kesinlikle ama kesinlikle yabani saka satın almamak, bilezikli kafes üretimi kuşlar almaktır.

mico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2012, 09:10   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-08-2006
Şehir: -
Mesajlar: 113
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sumeha Mesajı Göster
Saka kuşu florya serçe sıgırcık vs ulkemızde sıklıkla gorunen bu kusları avlamak tıcaretını yapmak vs yasaktır.yapan petshop vs gıbı yerlerı il orman md lüklerine telefon ıle sıkayet edebılırsınız/edınız...
Ben Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Şube Müdürlüğünde mühendis olarak çalışıyorum. Bu ve benzeri konular ile ilgili şikayetlerinizi Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine bağlı olan İl Şube Müdürlüklerine yapmanız gerekmektedir.
Bütün İl Şube Müdürüklerine bu linkten ulaşabilirsiniz. Bölge Müdürlükleri

Bu arada daha dün " saka, florya, iskete gibi kuşların internetten satıldığı" ihbarını aldık ve yaklaşık 2500 TL tazminat ve idari para cezası kestik.
Unutmayın bu gibi ihlalleri görürseniz ilgili ildeki Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Şube Müdürlüğüne veya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine telefon ederek gelecek nesillerin de bu nadide kuşları görmelerine katkı sağlayabilirsiniz.
Sağlıcakla kalın..

meadowsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024