agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)




Beğeni Düzeni444Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-01-2013, 16:21   #211
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Arkadaşlar, bakanlığa bu kooperatifle ilgili yazıma karşılık, bu ayın 21' de gelen cevabı sizlerle paylaşmak istiyorum;


25.12.2012 tarihli ve 787173 sayılı BİMER BAŞVURUNUZ İLE İLGİLİ OLARAK;



21.01.2013 tarihli ve 218 sayılı yazımızda,

söz konusu kooperatifin yürüttüğü

projeye Bakanlığımızın bir teminatının

bulunmadığı, kooperatifin iflası

durumunda ortaklarca ödenen paraların

Bakanlığımızca ödenmesinin mümkün

bulunmadığı, söz konusu projelerin

kooperatifçe sigortalattırılmasının

mümkün bulunduğu, kooperatifin ticaret

sicil No:316962 olduğu, 01.09.2012

tarihinde genel kurul toplantısı yaptığı,

Ahmet BALCI, Kaya KOÇAK, Mehmet

Recai YUMUTURUĞ, İbrahim SAÇIN, Baki

DELİKTAŞ, Hülya ÇETİN, Aynur

SARIKEKİLLİ, Hüseyin TACİM ve Şule

OKTAY'ın dört yıl süre ile yönetim kurulu

üyesi seçildikleri, Mevlüt ÖZPINAR ve Nuri

YAVUZ'un 3 yıl süre ile denetim kurulu

üyesi seçildiği, kooperatifin güvenli olup

olmadığı husususunun subjektif bir

değerlendirme olduğu ve Bakanlığımızca

böyle bir değerlendirmenin mümkün

bulunmadığı, ortaklara 3 yıl sonra asgari

ücret verilmesi hususunda

anasözleşmedeki gelir-gider farkının

dağıtılması kapsamında değerlendirilmesi

gerektiği belirtilmiştir

Çok yeterli olmasa da az çok kafamızdaki bazı soruların cevabına yardımcı olabilir...
( Başvurunuz üzerine kişileri ve kooperatifi araştırdık geçmişinde herhangi bir olumsuzluk bulamadık veya bazı konularda şüpheli girişimleri olduğunu tespit ettik gibi cevap olsaydı belki daha tatmin edici olabilirdi.)

tener, pria, bozon ve 4 kişi beğendi.
ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2013, 11:33   #212
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-02-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 32
Kooperatif mi şirket mi?

Bakanlık gerekli cevabı vermiş aslında.

Ben de cevap yazabilmek için, bu konuyu baştan sona okumak zorunda kaldım. Olur da bir mesajı atlarsak yanlış bilgi vermiş olmayalım diye,

Şimdi aklımda kalanları madde halinde, bilgilendirme amaçlı olarak yazayım.

Hatta daha önce not olarak ekleyeyim, bana da birisi bilgi amaçlı sordu, girelim mi diye. Bir arkadaş ta hem bilgi amaçlı sordu, hem de "ben girmedim aklıma yatmadı ama, Gölcükte görevli bir astsubay arkadaş üye oldu, istersen seni konuşturayım onunla aklına yatarsa sen gir" dedi.
Konudan böyle haberim oldu ve doğal olarak netten arayınca bu mesajla karşılaştım.

Peşinen daha önce de böyle konuları araştırmış, konya şeker in uygulaması aklıma yatmıştı. Ama maalesef dışarıdan girmek mümkün değilmiş.
Birde Kocaeli Koyun Keçi Koop. Başkanı Mustafa Bey in böyle bir hayali vardı. Ama henüz gerçekleştiremedi.

Fikir olarak doğru ellerde bu tarz işletmeler iş görür, ben karşı değilim.
Mesajın birisinde bir arkadaş hem TARİŞ in hükümet tarafından batırıldığını filan söyleyip hem de bu kooperatiften uzak durun diyordu. Tam ironi. Bu tarz para kazandıran büyük koopratifler var. Sıkıntı kazandırdıkları meblağlarda, kar marjları az olduğu için ses getirmiyor.

Genel anlamda "kooperatif" tanımı içerisinde yürütülen faaliyetler, ülkemizde hep sorun olmuştur. Kooperaifin başına düzgün bir ekip seçimle gelir, kooperatifi iyi yönetir, kooperatif para kazanmaya başlar, bu para üyelerden bazı çakalların dikkatini çeker, kasada 100 200 bin lira vardır, hemen %10 imza ile olağanüstü genel kurul kararı alınır. Yönetim değiştirilir. Paralar cukka edilir. 1 yıl sonra yine yönetim el değiştirir. Bu arada parayı götürenler de (maalesef) hiç bir ceza almazlar. Önce zarar eski yönetime borç çıkartılır. Borçlar senetlendirilir, uzun vadeye yayılır. 3-5 yıl sonra ise silinir.
Şimdiye kadar gördüğüm bütün kooperatiflerde sonuç bu idi.

Gelelim Büyük Anadolu ya

* Birincisi kooperatiflerde taahhütname olmaz çünkü kooperatifler, banka mantığı ile çalışmazlar. Yani, yıl sonunda sana ne kadar kar payı vereceğini söyleyemezler. Yıl sonu olduğunda bilanço açıklanır. Gelir gidere bakılır. kar-zarar durumuna göre değerlendirme yapılır. Bu nedenle belirtilen taahhütnamenin hiç bir geçerliliği yoktur. Bakanlık ta bunu söylemiş zaten.

* İkincisi sözleşme de olmaz. Çünkü kooperatifin, ana sözleşmesi olur. Sicil gazetesinde yayınlanır. Her üye bu sözleşmeye tabi olur. bu sözleşmede madde değişikliği olduğu zamanlarda, eğer üyeleri maddi yük altına sokacak bir madde eklenecekse eğer, bu karar 2/3 nitelikli oy çokluğu ile alınması gerekir. Ama toplam üyenin mi yoksa genel kurula katılan üyenin mi şimdi unuttum. Bu nedenle hem sözleşmeyi hem de taahhütnameyi unutun.

*Geriye ne kalıyor. Aidat, her yıl 100 TL, bu 100 tl hayvan başına mı yoksa sadece 100 TL mi açık değil. Artı, kooperatife üye olduk, sermayemizi ödedik, hayvanları verdik, bu 100 TL de neyin nesi? sormak lazım.

*Ortaklık belgesi adı altında hazırlanan belge, çok özenle hazırlanmış tam bir tuzaktır. O kadar özenle hazırlanmış ki, 2. paragrafın tamamını en az 10 kez okudum. gene birşey anlamadım. Burada gizlenmiş çok güzel bir madde var. "Bakım ve yem ücreti" Bu bakım ve yem ücreti nedir hayvan başına 600-800 tl. bu parayı bizden mi kesecekler. Tabi ki evet. Ne diyor. "Kooperatifçe karşılanır." Ki eğer öyle ise, bizden koyun başına 800 TL yem ücreti kesecekler, 3 yıl birşey vermeyecekler. Hayvan başına, veya genelde 100 Tl her ay alacaklar ve üstüne üstlük de asgari bir ücret belirleyip onu da pay başına hesaplayacaklar, (bu da yıl sonu net karının ortak pay toplamına bölünmesi ile elde edilecek olan tutardır.) bu parayı da kar oranına göre bölecekler. Bunu yaparken aslında şunu yapmış olacaklar.

Size hayvanları aldıracaklar. bir de bakım ve yem bedeli adı altında birer hayvan parası daha alacaklar. 3 yıl boyunca bu hayvanlardan elde edecekleri paraları iç edecekler, bu arada kendi sürülerini kuracaklar. Bu 3 yıl içerisinde size hayvan başına 3 er hayvan daha aldırmış olacaklar. 3 yıl sonra ise size hiçbirşey vermeyecekler.

Ana sözleşme açık, kar varsa dağıtırsın. Yoksa ne dağıtacaksın?

Bu arada yöneticiler, istifa eder vs. yukarıda anlattığım klasik kooperatif döngüsüne girer. Verdiğiniz paralarla kalırsınız

Bu iyimser olan senaryo idi. Bir de kötümser senaryo var. Kooperatif sizin adınıza borçlanır. O borç ta sizin başınıza kalabilir.
Ayrıca hiç birşey de alamazsınız. Şöyle ki koopratif üyeliğinden çıkmak kolaydır. Noterden gönder bir evrak tamam çıktın. Ama iş yatırdığı parayı almaya gelince işin rengi değişir. Unutmamanız gereken konu şu, aldığınız koyunlar artık kooperatif malıdır. sizin değildir.
ve eğer size ortaklık payını iade edemezler çünkü koopratifin acze düşme durumu var. Bunu söyleyip sizin paranızı 10 yıl-20 yıl ödemeyebilirler. Üstelik bu da kanunen koruma altında bir durum. Üstelik de üyeliğiniz sona erdiği için kar payı alma gibi bir durum da olmaz.

Kooperatif işleri işin içinde olmayanlar için sıkıntılıdır.

Paranız varsa gidin bu işi yapan ciddi şirketlere ortak olun.

Son not: Eğer mera varsa 1000-2000 koyunluk sürülerle çiftçilik yapmak oldukça karlı bir iştir. Hayvancılık İşlerini yabana atmamak lazım.

tener, pria, bozon ve 2 kişi beğendi.
adiyez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2013, 15:14   #213
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-02-2013
Şehir: kütahya
Mesajlar: 2
herkese yürekten sevgiler, merhaba...
Ben 7 yedi yıldan bu yana hayvancılık yapmaktayım. Yorumlarınıza bakınca hayvancılığın gerçekten de çok cazip bir meslek olduğunu düşünmedim değil. O kadar güzel anlatmışsınız ki bi an ben ne kadar zenginmişim dedim kendi kendime...
Oysaki keşke herşey şu tarım kooperatifinin reklamlarındaki gibi basit ve kolay olsa. Benim bir ineğim iki günde bir balya saman tüketir, ve verdiği süt ile orantılı olarak da haftada iki çuval yemi rahat yer. Geçen sene balyası 3,5 ila 4 TL olan saman bu yıl maalesef iklim şartları nedeniyle 25 TL'ye kadar çıktı. Süt yeminin çuvalı ise 40 TL'yi buldu. Yani bir ineğin masrafı haftalık 150 aylık 600 TL, getirisi ise ineğin cinsine göre günde en çok 30 lt süt. Bu sütün 5 litresini buzağısı içer, bana kalır 25 kg. süt. Ben bu sütü perakende satamadığım için köye gelen sütü satın alan kişelere satarım, onlarda kapımdan sütü 80 KRŞ'tan alır. Yani bir inek bana günde 20 TL getirir ki bu da aylık masrafını bile karşılamaz. Bana kalan sadece yılda bir buzağı olur, oda bakıma göre 1000 TL ile 2000 TL gibi bir para yapar. Peki diyosunuz ki kazanamıyorsun madem neden bakıyorsun, aslında bakmak istemiyorum çünkü zarar ediyorum. Satmak istiyorum ama geçen sene kredi ile 6000 TL'ye aldığım inek bu yıl samanın pahalanması nedeniyle 3000 TL bile etmiyor. Yani belki seneye saman çok olur maliyet azalır hayvan pahalanır düşüncesiyle zararımı karşılamak için bakmak zorundayım.
Gelelim koyuna, keçiye.. Küçük baş büyük hayvanlara göre bir nebze daha karlı çünkü masrafı yok, eğer meranız varsa dağdan yer gölden içer size de pek bir masrafı olmaz ama o da 24 saat özen ile bakım ister. Sabah 6 da çıkarsın akşam 8'de gelirsin, o dağ senin bu dağ benim gezersin... Merada da ot bolsa o zaman çorbamızı kaynatır, hatta yanına iki çeşit yemek bile koyar. Mesala benim 50 tane koyunum ve 10 tane keçim var. Koyunlarım yılda bir kez Ocak ayında kuzular, bazıları ikiz olur ama ölü doğumları ve sonradan ölenleri de saymaz isek yılda 50 kuzum olur. Bu yıl 48 kuzunun sadece 30 tanesini satabildim. Benim hayvanlarım bakımlı olduğu için çok şükür iyi para etti. Üst üste 290 TL. Ama bütün çobanlar benim gibi şanslı değil. Üst üste 200 TL'ye bile kuzu satan oldu. Sütünü ise hiç bir zaman sağmadık. Kuzular bakımlı olsun diye eğer sağsaydım benim kuzularım da 200 TL 'den gidecekti ve koyun sütünden de en fazla 2000 TL ya da 3000 TL gibi bir gelirim olacaktı. Köyde bazı arkadaşlarımız saanen keçisi de aldı tabi günde 4 litre süt almak için keçiye olmadık yemler yedirttiler ama çok narin ve nazik bir hayvan olması ve soğuğa dayanamaması nedeniyle çoğunun keçileri öldü. Sağdıkları sütü ise 1500 TL'den satıyorlar.
Ben bu kooperatifçilik masalına da pek sağlıklı bakmıyorum. Ben hayvanıma kendim bakarken üye olacağımın 5 katı hayvan olmasına rağmen de bu kadar kâr edemiyorum. Kârı bırak karnımı zor doyurup çiftçi bağkurumu zor ödüyorum.Eğer o kadar maliyete ve işçi masrafına rağmen onlar edecekse bir köylü olarak onları ayakta alkışlarım ve bu işi nasıl yaptıklarını da öğrenmek için elimden geleni yaparım. Esasında bi anlamda iyi bir oluşum. Eğer dolandırıcı değillerse bizim çok kar ettiğimizi ve çok para kazandığımızı düşünen sizlere hayvancılığın aslında o kadar da kârlı bir iş olmadığını gösterecek. Ben yıllardır bu işi yapmama rağmen hiç bir zaman üç yılda 10 koyundan 150 koyun elde edemedim. Yılda iki kez doğuran koyunlarım oldu tabi ama o da koyunun ömrünü ve verimini bitirdi. Altı ay sonra damızlık olan ve koçunu alan kuzularımda oldu ama kuzu'dan çıkan kuzu ya öldü ya da kuzulayan kuzu öldü. Bence bırakın hayvancılığı, kooperatifi bildiğiniz işi yapın, 14 Bin TL kooperatife yatıracak paranız varsa tarla alın, arsa alın. O koperatifden daha verimli olacaktır inanın, paranızı gayri menkule yatırın.. Benim gibi garip bir çiftçinin size tek tavsiyesi budur. Bizde bu işin içindeyiz madem kendimizi nasıl geliştiririz nasıl çok kar ederiz onu düşünelim. Yani herkes kendi işini yapsın. Kalın sağlıcağınan..

garip çiftçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2013, 17:40   #214
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Tabi ki çok, hemde pek çok zenginsiniz hocam,

Bebek zekasıyla düşündüğümde 10 tane ineğiniz, tanesi 3,000 edermiş bunu görmem bile. 6,000 den 60,000 tl niz var. Bir inekten ayda 600 tl kazanıyormuşsunuz, 10 inekten ayda 6,000 1 yılda 72.000 kazanıyorsunuz. masrafınız beni pek ilgilendirmiyor. Her yıl orta halli bir daire veya 3 tane otomobil parası kazanıyorsunuz.

50 koyun, 10 keçiden yıllık 15 bin kazanıyorsunuz. Ne harcamışsınız, peşinde ne kadar koşturmuşsunuz. Uykusuz geceler felan beni ilgilendirmez.

Yılda 87 bin kazanıyorsunuz, bu parayla her yıl 14 tane inek alırsınız. 10 yıl sonra milyon tl, eski parayla trilyon çevirmeye başlarsınız.

Bizim halkımızdan bazılarının düşünce tarzı, bebek zekasıyla düşünmek ve karar vermekten ibaret.

3 yıl sonra bu koop işine para yatırıpta kaptıran bir kişi görürsem ağlayan, bir tekmede ben patlatıcam kıçına.

Size de sabır ve başarı, işlerinizde kolaylıklar dilerim sn. garip çiftçi, elinize sağlık çok güzel anlatmışsınız durumu.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garip çiftçi Mesajı Göster
herkese yürekten sevgiler, merhaba...
Ben 7 yedi yıldan bu yana hayvancılık yapmaktayım. Yorumlarınıza bakınca hayvancılığın gerçekten de çok cazip bir meslek olduğunu düşünmedim değil. O kadar güzel anlatmışsınız ki bi an ben ne kadar zenginmişim dedim kendi kendime...
Oysaki keşke herşey şu tarım kooperatifinin reklamlarındaki gibi basit ve kolay olsa. Benim bir ineğim iki günde bir balya saman tüketir, ve verdiği süt ile orantılı olarak da haftada iki çuval yemi rahat yer. Geçen sene balyası 3,5 ila 4 TL olan saman bu yıl maalesef iklim şartları nedeniyle 25 TL'ye kadar çıktı. Süt yeminin çuvalı ise 40 TL'yi buldu. Yani bir ineğin masrafı haftalık 150 aylık 600 TL, getirisi ise ineğin cinsine göre günde en çok 30 lt süt. Bu sütün 5 litresini buzağısı içer, bana kalır 25 kg. süt. Ben bu sütü perakende satamadığım için köye gelen sütü satın alan kişelere satarım, onlarda kapımdan sütü 80 KRŞ'tan alır. Yani bir inek bana günde 20 TL getirir ki bu da aylık masrafını bile karşılamaz. Bana kalan sadece yılda bir buzağı olur, oda bakıma göre 1000 TL ile 2000 TL gibi bir para yapar. Peki diyosunuz ki kazanamıyorsun madem neden bakıyorsun, aslında bakmak istemiyorum çünkü zarar ediyorum. Satmak istiyorum ama geçen sene kredi ile 6000 TL'ye aldığım inek bu yıl samanın pahalanması nedeniyle 3000 TL bile etmiyor. Yani belki seneye saman çok olur maliyet azalır hayvan pahalanır düşüncesiyle zararımı karşılamak için bakmak zorundayım.
Gelelim koyuna, keçiye.. Küçük baş büyük hayvanlara göre bir nebze daha karlı çünkü masrafı yok, eğer meranız varsa dağdan yer gölden içer size de pek bir masrafı olmaz ama o da 24 saat özen ile bakım ister. Sabah 6 da çıkarsın akşam 8'de gelirsin, o dağ senin bu dağ benim gezersin... Merada da ot bolsa o zaman çorbamızı kaynatır, hatta yanına iki çeşit yemek bile koyar. Mesala benim 50 tane koyunum ve 10 tane keçim var. Koyunlarım yılda bir kez Ocak ayında kuzular, bazıları ikiz olur ama ölü doğumları ve sonradan ölenleri de saymaz isek yılda 50 kuzum olur. Bu yıl 48 kuzunun sadece 30 tanesini satabildim. Benim hayvanlarım bakımlı olduğu için çok şükür iyi para etti. Üst üste 290 TL. Ama bütün çobanlar benim gibi şanslı değil. Üst üste 200 TL'ye bile kuzu satan oldu. Sütünü ise hiç bir zaman sağmadık. Kuzular bakımlı olsun diye eğer sağsaydım benim kuzularım da 200 TL 'den gidecekti ve koyun sütünden de en fazla 2000 TL ya da 3000 TL gibi bir gelirim olacaktı. Köyde bazı arkadaşlarımız saanen keçisi de aldı tabi günde 4 litre süt almak için keçiye olmadık yemler yedirttiler ama çok narin ve nazik bir hayvan olması ve soğuğa dayanamaması nedeniyle çoğunun keçileri öldü. Sağdıkları sütü ise 1500 TL'den satıyorlar.
Ben bu kooperatifçilik masalına da pek sağlıklı bakmıyorum. Ben hayvanıma kendim bakarken üye olacağımın 5 katı hayvan olmasına rağmen de bu kadar kâr edemiyorum. Kârı bırak karnımı zor doyurup çiftçi bağkurumu zor ödüyorum.Eğer o kadar maliyete ve işçi masrafına rağmen onlar edecekse bir köylü olarak onları ayakta alkışlarım ve bu işi nasıl yaptıklarını da öğrenmek için elimden geleni yaparım. Esasında bi anlamda iyi bir oluşum. Eğer dolandırıcı değillerse bizim çok kar ettiğimizi ve çok para kazandığımızı düşünen sizlere hayvancılığın aslında o kadar da kârlı bir iş olmadığını gösterecek. Ben yıllardır bu işi yapmama rağmen hiç bir zaman üç yılda 10 koyundan 150 koyun elde edemedim. Yılda iki kez doğuran koyunlarım oldu tabi ama o da koyunun ömrünü ve verimini bitirdi. Altı ay sonra damızlık olan ve koçunu alan kuzularımda oldu ama kuzu'dan çıkan kuzu ya öldü ya da kuzulayan kuzu öldü. Bence bırakın hayvancılığı, kooperatifi bildiğiniz işi yapın, 14 Bin TL kooperatife yatıracak paranız varsa tarla alın, arsa alın. O koperatifden daha verimli olacaktır inanın, paranızı gayri menkule yatırın.. Benim gibi garip bir çiftçinin size tek tavsiyesi budur. Bizde bu işin içindeyiz madem kendimizi nasıl geliştiririz nasıl çok kar ederiz onu düşünelim. Yani herkes kendi işini yapsın. Kalın sağlıcağınan..


Düzenleyen Mutlu Kutlu : 15-02-2013 saat 07:57
Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 00:14   #215
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Sayın garipçiftçi..

Son derece gerçekçi anlatımınız bana aşağıdaki özdeyişlerimizi hatırlattı:

''Davulun sesi uzaktan hoş gelir''
''İçerim yanıyor dışarım serin''
''Bir dokun bin ah işit''
''Dışı seni içi beni yakar''


Çiftçinin, üreticinin işi çok çok zor..adeta çaresiz.
Saygılarımı sunuyorum size..eli öpülesi insanlarsınız.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 02:11   #216
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-11-2012
Şehir: Brùksel / BELCiKA + AFYONKARAHiSAR.
Mesajlar: 1,118
Galeri: 116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garip çiftçi Mesajı Göster
herkese yürekten sevgiler, merhaba...
Ben 7 yedi yıldan bu yana hayvancılık yapmaktayım. Yorumlarınıza bakınca hayvancılığın gerçekten de çok cazip bir meslek olduğunu düşünmedim değil. O kadar güzel anlatmışsınız ki bi an ben ne kadar zenginmişim dedim kendi kendime...
Oysaki keşke herşey şu tarım kooperatifinin reklamlarındaki gibi basit ve kolay olsa. Benim bir ineğim iki günde bir balya saman tüketir, ve verdiği süt ile orantılı olarak da haftada iki çuval yemi rahat yer. Geçen sene balyası 3,5 ila 4 TL olan saman bu yıl maalesef iklim şartları nedeniyle 25 TL'ye kadar çıktı. Süt yeminin çuvalı ise 40 TL'yi buldu. Yani bir ineğin masrafı haftalık 150 aylık 600 TL, getirisi ise ineğin cinsine göre günde en çok 30 lt süt. Bu sütün 5 litresini buzağısı içer, bana kalır 25 kg. süt. Ben bu sütü perakende satamadığım için köye gelen sütü satın alan kişelere satarım, onlarda kapımdan sütü 80 KRŞ'tan alır. Yani bir inek bana günde 20 TL getirir ki bu da aylık masrafını bile karşılamaz. Bana kalan sadece yılda bir buzağı olur, oda bakıma göre 1000 TL ile 2000 TL gibi bir para yapar. Peki diyosunuz ki kazanamıyorsun madem neden bakıyorsun, aslında bakmak istemiyorum çünkü zarar ediyorum. Satmak istiyorum ama geçen sene kredi ile 6000 TL'ye aldığım inek bu yıl samanın pahalanması nedeniyle 3000 TL bile etmiyor. Yani belki seneye saman çok olur maliyet azalır hayvan pahalanır düşüncesiyle zararımı karşılamak için bakmak zorundayım.
Gelelim koyuna, keçiye.. Küçük baş büyük hayvanlara göre bir nebze daha karlı çünkü masrafı yok, eğer meranız varsa dağdan yer gölden içer size de pek bir masrafı olmaz ama o da 24 saat özen ile bakım ister. Sabah 6 da çıkarsın akşam 8'de gelirsin, o dağ senin bu dağ benim gezersin... Merada da ot bolsa o zaman çorbamızı kaynatır, hatta yanına iki çeşit yemek bile koyar. Mesala benim 50 tane koyunum ve 10 tane keçim var. Koyunlarım yılda bir kez Ocak ayında kuzular, bazıları ikiz olur ama ölü doğumları ve sonradan ölenleri de saymaz isek yılda 50 kuzum olur. Bu yıl 48 kuzunun sadece 30 tanesini satabildim. Benim hayvanlarım bakımlı olduğu için çok şükür iyi para etti. Üst üste 290 TL. Ama bütün çobanlar benim gibi şanslı değil. Üst üste 200 TL'ye bile kuzu satan oldu. Sütünü ise hiç bir zaman sağmadık. Kuzular bakımlı olsun diye eğer sağsaydım benim kuzularım da 200 TL 'den gidecekti ve koyun sütünden de en fazla 2000 TL ya da 3000 TL gibi bir gelirim olacaktı. Köyde bazı arkadaşlarımız saanen keçisi de aldı tabi günde 4 litre süt almak için keçiye olmadık yemler yedirttiler ama çok narin ve nazik bir hayvan olması ve soğuğa dayanamaması nedeniyle çoğunun keçileri öldü. Sağdıkları sütü ise 1500 TL'den satıyorlar.
Ben bu kooperatifçilik masalına da pek sağlıklı bakmıyorum. Ben hayvanıma kendim bakarken üye olacağımın 5 katı hayvan olmasına rağmen de bu kadar kâr edemiyorum. Kârı bırak karnımı zor doyurup çiftçi bağkurumu zor ödüyorum.Eğer o kadar maliyete ve işçi masrafına rağmen onlar edecekse bir köylü olarak onları ayakta alkışlarım ve bu işi nasıl yaptıklarını da öğrenmek için elimden geleni yaparım. Esasında bi anlamda iyi bir oluşum. Eğer dolandırıcı değillerse bizim çok kar ettiğimizi ve çok para kazandığımızı düşünen sizlere hayvancılığın aslında o kadar da kârlı bir iş olmadığını gösterecek. Ben yıllardır bu işi yapmama rağmen hiç bir zaman üç yılda 10 koyundan 150 koyun elde edemedim. Yılda iki kez doğuran koyunlarım oldu tabi ama o da koyunun ömrünü ve verimini bitirdi. Altı ay sonra damızlık olan ve koçunu alan kuzularımda oldu ama kuzu'dan çıkan kuzu ya öldü ya da kuzulayan kuzu öldü. Bence bırakın hayvancılığı, kooperatifi bildiğiniz işi yapın, 14 Bin TL kooperatife yatıracak paranız varsa tarla alın, arsa alın. O koperatifden daha verimli olacaktır inanın, paranızı gayri menkule yatırın.. Benim gibi garip bir çiftçinin size tek tavsiyesi budur. Bizde bu işin içindeyiz madem kendimizi nasıl geliştiririz nasıl çok kar ederiz onu düşünelim. Yani herkes kendi işini yapsın. Kalın sağlıcağınan..
Iste bunlar hayatin gercekleri...Anadoludaki koylerin bosalma nedenleri...
Sayin garip ciftci, ne guzel anlatmissiniz, ellerinize saglik, saygilar...

pria, bozon ve ertu beğendi.
Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 12:46   #217
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-02-2013
Şehir: kütahya
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Tabi ki çok, hemde pek çok zenginsiniz hocam,

Bebek zekasıyla düşündüğümde 10 tane ineğiniz, tanesi 3,000 edermiş bunu görmem bile. 6,000 den 60,000 tl niz var. Bir inekten ayda 600 tl kazanıyormuşsunuz, 10 inekten ayda 6,000 1 yılda 72.000 kazanıyorsunuz. masrafınız beni pek ilgilendirmiyor. Her yıl orta halli bir daire veya 3 tane otomobil parası kazanıyorsunuz.

50 koyun, 10 keçiden yıllık 15 bin kazanıyorsunuz. Ne harcamışsınız, peşinde ne kadar koşturmuşsunuz. Uykusuz geceler felan beni ilgilendirmez.

Yılda 87 bin kazanıyorsunuz, bu parayla her yıl 14 tane inek alırsınız. 10 yıl sonra milyon tl, eski parayla trilyon çevirmeye başlarsınız.

Bizim halkımızdan bazılarının düşünce tarzı, bebek zekasıyla düşünmek ve karar vermekten ibaret.

3 yıl sonra bu koop işine para yatırıpta kaptıran bir kişi görürsem ağlayan, bir tekmede ben patlatıcam kıçına.

Size de sabır ve başarı, işlerinizde kolaylıklar dilerim sn. garip çiftçi, elinize sağlık çok güzel anlatmışsınız durumu.
çok güzel bir hesap yapmışsın kardeşim, ben anlattıkların gerçek olması için her gün dua ederim. Keşke hayvancılık ve tarım ile uğraşan bütün kardeşlerimin kazançları senin anlattığın gibi olsa da bizler ve sizler rahat bir nefes alsanız. Yıllardır ne ektiğimizi biçebiliyoruz, ne de hayvanlarımızdan umduğumuzu alabiliyoruz. İki sene önce yurt dışından anguslar ihraç edildiğinde ilk defa hayvancılıktan para kazandık. O sene hem ineklerimiz, hem koyunlarımız para yaptı. Cebimiz bir nebze olsun para gördü. Çoğumuzun kanı bitlendi parayı görünce, hemen krediye daldık hayvancılığın para getireceğine biz bile inandık kredi çektik damdaki üç ineğimizi 13 ineğe çıkarttık, eski traktörlerimizi sattık harman vadeli, 50-60 bin tl ye yeni traktörler aldık. Danalarımızı, kuzularımızı satar borçlarımızı öderiz dedik. Ama hiç bir şey umduğumuz gibi olmadı. Çoğumuz danalarımızı, buzağılarımızı maliyetin ve girdilerin çok olmasından dolayı yanlızca bu seneki kredilerimizi kapatabilmek ve icralık olmamak için sattık. Bu seneyi çok şükür çoğu çiftçimiz atlatabildi. Ama çoğu da icralık oldu. Krediler yüzünden yok olmak üzereyiz. Bankalar bize çerez dağıtır gibi kredi dağıtır oldu. Bu sene dedik belki havalar iyi olur, kar yağar ekin para eder seneye borcumuzu öder bu durumu da atlatırız ancak bu sene de hiç kış olmadı. Tarlalardaki ekinlerimiz havaların ısınmasından dolayı şimdiden sararmaya başladı. Türkiyede ki hayvancılık tarım kanallarında bahsedildiği gibi hiç bir zaman kolay olmadı. Biz her gün Allahım bu gün kar yağsın ekinlerimiz rahatlasın diye dua ediyoruz, ama sizler ise havaların ısınmasından dolayı çok memnunsunuz niye doğalgaz, yakıt bu ay az gelir diye. İşte geleceği görememenin en büyük örneği bence bu günü düşünmek ve senin de dediğin gibi her şeyi çocuk zihniyeti ile algılamak. Hayvancılık veya tarım bir oyun değil, başlı başına çok büyük bir sorumluluk. Siz sıcacık evlerinizde bir elinizde kumanda kanepeye uzanırken, bayan kardeşlerimiz bulaşık makinelerine bulaşıkları bile dizmeye üşenirken bizler çoluğumuz çocuğumuzla yirmi dört saat damlardayız. Dizlerimize kadar hayvan pisliğinin içindeyiz. Ailecek çalışmamıza rağmen eşlerinizle kazandığınız paranın yarısını bile kazanamıyoruz ve çocuklarımız için endişe ediyoruz. Çünkü kazandığımız çokmuş gibi herkes bizim işimize yüklenir oldu. Bilinçsiz hayvancılık yapanlar hayvanlarına bakamayınca ucuza sattı bizimde hayvanlarımızın fiyatını kırdı. Hem kendileri zarar etti hem de bizi zarara soktu. Bu krediler yüzünden de elimizdeki avcumuzdaki tarlaları da çoğu çiftçimiz yakında bankalara verecek. Bu bakımdan lütfen herkes elindeki işe sahip çıkmaya çalışsın, biz bu işi seçtiğimiz biz hayvancılığa sahip çıkalım siz lerde mesleklerinize sahip çıkın ki kimse boş hayallerle uğraşmasın. Yatırım yapmanın başka yolları da var her kes bildiği anladığı işe yatırımını yapsın. Eğer hayvancılığı yapmışsa biliyorsa bu işi de yapsın ama kulaktan dolma bilgiler ile tarım kanallarında seyredilen programlarla lütfen bizim ekmeğimizi de baltalamasın....Bu arada intertekki hayvancılık ve tarım sitelerini dolaşırken bu siteyi gördüm ve çok beğendim ve yaşadığım olumsuzlukları da belki bir kaç kişiye faydası olur diye paylaşmak istedim. İnşallah faydası olur.

drhegeli, tener, pria ve 4 kişi beğendi.
garip çiftçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 23:29   #218
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2010
Şehir: Mersin
Mesajlar: 217
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garip çiftçi Mesajı Göster
çok güzel bir hesap yapmışsın kardeşim, ben anlattıkların gerçek olması için her gün dua ederim. Keşke hayvancılık ve tarım ile uğraşan bütün kardeşlerimin kazançları senin anlattığın gibi olsa da bizler ve sizler rahat bir nefes alsanız. Yıllardır ne ektiğimizi biçebiliyoruz, ne de hayvanlarımızdan umduğumuzu alabiliyoruz. İki sene önce yurt dışından anguslar ihraç edildiğinde ilk defa hayvancılıktan para kazandık. O sene hem ineklerimiz, hem koyunlarımız para yaptı. Cebimiz bir nebze olsun para gördü. Çoğumuzun kanı bitlendi parayı görünce, hemen krediye daldık hayvancılığın para getireceğine biz bile inandık kredi çektik damdaki üç ineğimizi 13 ineğe çıkarttık, eski traktörlerimizi sattık harman vadeli, 50-60 bin tl ye yeni traktörler aldık. Danalarımızı, kuzularımızı satar borçlarımızı öderiz dedik. Ama hiç bir şey umduğumuz gibi olmadı. Çoğumuz danalarımızı, buzağılarımızı maliyetin ve girdilerin çok olmasından dolayı yanlızca bu seneki kredilerimizi kapatabilmek ve icralık olmamak için sattık. Bu seneyi çok şükür çoğu çiftçimiz atlatabildi. Ama çoğu da icralık oldu. Krediler yüzünden yok olmak üzereyiz. Bankalar bize çerez dağıtır gibi kredi dağıtır oldu. Bu sene dedik belki havalar iyi olur, kar yağar ekin para eder seneye borcumuzu öder bu durumu da atlatırız ancak bu sene de hiç kış olmadı. Tarlalardaki ekinlerimiz havaların ısınmasından dolayı şimdiden sararmaya başladı. Türkiyede ki hayvancılık tarım kanallarında bahsedildiği gibi hiç bir zaman kolay olmadı. Biz her gün Allahım bu gün kar yağsın ekinlerimiz rahatlasın diye dua ediyoruz, ama sizler ise havaların ısınmasından dolayı çok memnunsunuz niye doğalgaz, yakıt bu ay az gelir diye. İşte geleceği görememenin en büyük örneği bence bu günü düşünmek ve senin de dediğin gibi her şeyi çocuk zihniyeti ile algılamak. Hayvancılık veya tarım bir oyun değil, başlı başına çok büyük bir sorumluluk. Siz sıcacık evlerinizde bir elinizde kumanda kanepeye uzanırken, bayan kardeşlerimiz bulaşık makinelerine bulaşıkları bile dizmeye üşenirken bizler çoluğumuz çocuğumuzla yirmi dört saat damlardayız. Dizlerimize kadar hayvan pisliğinin içindeyiz. Ailecek çalışmamıza rağmen eşlerinizle kazandığınız paranın yarısını bile kazanamıyoruz ve çocuklarımız için endişe ediyoruz. Çünkü kazandığımız çokmuş gibi herkes bizim işimize yüklenir oldu. Bilinçsiz hayvancılık yapanlar hayvanlarına bakamayınca ucuza sattı bizimde hayvanlarımızın fiyatını kırdı. Hem kendileri zarar etti hem de bizi zarara soktu. Bu krediler yüzünden de elimizdeki avcumuzdaki tarlaları da çoğu çiftçimiz yakında bankalara verecek. Bu bakımdan lütfen herkes elindeki işe sahip çıkmaya çalışsın, biz bu işi seçtiğimiz biz hayvancılığa sahip çıkalım siz lerde mesleklerinize sahip çıkın ki kimse boş hayallerle uğraşmasın. Yatırım yapmanın başka yolları da var her kes bildiği anladığı işe yatırımını yapsın. Eğer hayvancılığı yapmışsa biliyorsa bu işi de yapsın ama kulaktan dolma bilgiler ile tarım kanallarında seyredilen programlarla lütfen bizim ekmeğimizi de baltalamasın....Bu arada intertekki hayvancılık ve tarım sitelerini dolaşırken bu siteyi gördüm ve çok beğendim ve yaşadığım olumsuzlukları da belki bir kaç kişiye faydası olur diye paylaşmak istedim. İnşallah faydası olur.
Bunlar durup dururken mi oluyor Sayın Garip Çiftçi? Tuzak kuranlar var. Tezgah kuranlar var. Bunların değirmenine su taşıyanlar var.

"Geçimlik tarım", "Endüstriyel Tarım". Kalkınma ajansı desteğinde girişimcilik içinde olan bazıları "Geçimlik tarım bitmeli, endüstriyel tarıma geçilmeli." diyor. Bu iki kavramı birbirinin alternatifi olarak sunuyor. Örnek olarak da Arjantin'i gösteriyor.

İyi bakın. Tarım Bakanlığı'nın aldığı tüm tedbirlerin de, malum çevrelerin arzuladığı yönde olduğunu göreceksiniz.

Selamlar.

tener ve pria beğendi.
bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2013, 23:09   #219
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-02-2013
Şehir: Konya
Mesajlar: 2
Valla size helal olsun, konuda araştırma yapmak için biraz nette dolaşayım dedim. Bütün yorumlarınızı okudum. Sonunda dayanamadım bende üye olayım bu foruma da bir teşekkür yazayım dedim. Gece gece bayağı bilgilendim. İsmail Karagülle tosunu süt vermeye ikna edersin hacı

ahmetakca86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2013, 01:00   #220
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-02-2013
Şehir: Antalya
Mesajlar: 24
BU İŞTE PARA VAR SAANEN KEÇİSİ - YouTube

Forumda dolanırken buraya rastladım.(Bu konu yüzünden üye olmadım yani kumkuat yüzünden üye oldum ) Bu kooperatifin reklamını ilk çıktığı zaman görmüş ve internette biraz araştırma yapmıştım ama o zamanlar şimdiki kadar bilgi yoktu. Siteleri benim sitemi aldığım yerden alınmış tasarım aynıydı. Aylık 20 GB trafik kotası var. Reklam verince doğal olarak o trafik kotası 2-3 günde dolmuştur. Sonrasında siteye giriş imkansız. Şimdi .org uzantılı olarak açmışlar siteyi. Ama çok amatör bir site, bu işlere para harcamak istemiyorlar demek ki. Neyse paylaştığım bağlantıda saanen keçi yetiştiriciliği ile ilgili bir video var. Karlı bir iş gibi duruyor. Bu videoyu izledikten sonra bu anadolu koop. in yapmak istediğinin aslında yapılabilir bir şey olduğunu düşünüyorum, ancak bu kooperatifin güven veren tek bir tarafı bile yok. Hayvancılıkta maalesef küçük işletmeler ülkemizde kar edemiyorlar, büyük firmalar ise kaymağı yiyor, özellikle büyükbaş hayvancılıkta yemi kendin üretmiyorsan vay haline. Bu kooperatife katılmayı düşünen arkadaşlar sözleşmeyi tanıdıkları bildikleri bir avukata danışmadan imzalamasınlar. Bence bu işe hiç girilmez ama şansını denemek isteyenler de kanunları, kuralları bilerek işe girerse daha sağlıklı olur.
Not: Bazı eleştiriler çok sert ve dalga geçercesine, büyüklerimin böyle bir üslupla konuşmalarından rahatsız oldum. Bunu dile getirenlere de baya kızmışlar. Bana da kızacaklar ama sağlık olsun. Hepsinin ellerinden öperim

pria, YeniBON ve ertu beğendi.
h0cA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2013, 01:54   #221
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
=ahmetakca86;1103342]Valla size helal olsun, konuda araştırma yapmak için biraz nette dolaşayım dedim. Bütün yorumlarınızı okudum. Sonunda dayanamadım bende üye olayım bu foruma da bir teşekkür yazayım dedim. Gece gece bayağı bilgilendim.
Alıntı:
İsmail Karagülle tosunu süt vermeye ikna edersin hacı
Daha açık konuşur musunuz?

Biz düşündüklerimizi açık açık yazdık .

Sizden de aynı açıklıkla düşüncelerinizi yazmanızı bekliyoruz.

Tabii uslubunuza dikkat etmenizi de beklemek hakkımızdır.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 15:55   #222
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-02-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Öncelikle herkese selam,

Konu ss büyük anadolu tarım kooperatifi iken biraz dağılmış. Bu sisteme bayağı bir araştırmadan sonra bu kooperatife 10 keçi ile üye oldum.

Öncelikle şunu söylemem gerekir ki çalışanları çok tecrübesiz deneyimsiz ve işi takip etmeden uzak.

Ancak kooperatif yöneticilerinin forumda anlatıldığı kadar kötü niyetli olduklarını sanmıyorum. Ayrıca kooperatif yöneticilerinin katakulli yapmaları son zamanlarda zorlaştı diye biliyorum.

Taahhütnamesinde 2 madde dikkat çekiyor

1. 1163 kooperatifler ana sözleşme madde 16 gereği ölen ortağın kanuni mirasçılarının 3 ay içinde temsilci tayin ederek kooperatife bildirmeleri halinde, ortaklık hak ve yükümlülükleri kanuni mirasçıları lehine devam eder.

2. 1163 kooperatifler ana sözleşme madde 20 gereği, her ortak kooperatifin borçlarını karşı taahhüt ettiği pay kadar sorumludur. Üyeliğin başladığı tarihten itibaren 3. yıl sonunda başlayarak her 5 baş hayvan için her ay devletin belirlediği o yılın asgari ücret tutarının ödeneceğini, yine her 5 baş hayvan için haftada 2 kg et ve 5 lt sütün dağıtılacağını et ve süt almak istemeyen üyelere ise para......

Daha önce belirttiğim gibi personel acemi belki kurucularda acemi ama kötü niyet olduğunu inanmıyorum...

Hayvanların ve ortakların paraları Artı Sigorta tarafından sigortalanmış. Artı sigortayı bilmiyordum araştırdım bir falsosu görülmemiş.

Bu et süt dağıtımı işi kafamı biraz kurcaladı. Tüm Türkiyeden ortaklarınız olursa ne yapacaksınız diye sorduğumda bir çok yere bayilikler verip bu sorunu çözeceklerini söylediler.

Bekleyip göreceğiz.

Yalnız bol keseden atıp tutan arkadaşlar var bol miktarda. Bu adamlar bu işi başarırlarsa yüzleri ne hal alacak merak ediyorum Ortada hiç bir suç yokken birilerine dolandırıcılık isnat etmek millet olarak ana karakterimiz olmuş.

İstek olursa süreç hakkında buradan bilgi verebilirim.

Teşekkürler.

squall059 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 16:43   #223
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
siz kaç para yatırdınız ve elinizde ne gibi bir teminat var

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 19:48   #224
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Komedi hala devam ediyor anlaşılan,

5 hayvan için her ay bir asgari maaş tutarında para, her hafta 2 kg et ve 5 kg süt. Kısaca 5 bin tl ver, 3 yıl sonra her ay 800 tl maaş. 3 yıl sonra asgari ücret 1,000 tl ise o para. Alacağın et ve süt cabası)))

Tekrar söylüyorum bu yemi yutacak kişilere argoda KEK deniyor

Yakında hayvan başına 3 yıl sonra her ay asgari ücret derlerse şaşırmam. Nasıl bir zekaysa bunlardaki, herhalde hayvanı günü birlik temizlik amelelik veya yövmiyeli işlerde kalifiye eleman olarak çalıştıracaklar sanırım.

Birde bu adamlar çok iyi niyetliymiş, birde başarırlarsa yüzümüzün alacağı şekili merak ediyorlarmış. Gül Allahım gül,

Hayvancılığın getirisi, götürüsü ortadayken bu yemi yutacaklar konudan bihaber fazladan kuru parası olan kişilerdir. Paralarını daha hayırlı işlere yatırmak varken böylesi çok kazanma hayaliyle birilerine kaptıracaklar eninde sonunda. 3 yılın sonunda paramı kaptırdım diye ağlayanın haline ancak katıla katıla gülünür.

Vakti zamanında of shore hesabı diye yüksek faiz ve getiri vaad ederek para toplamıştı batan bankalar, sonra başbakan ''yurtdışına of shore para yatıranların parası devlet garantisinde değildir'' demişti. Sonrada bu kişilere '' of shore para yatırırken banamı sordun'' demişti.

Dolandırıcılığın esası hedef kitlenin duymak istediklerini söyleyeceksin, cazip vaadlarda bulunacaksın.

3 yıl sonra birileri yandım felan biraz sızlanır, bir süre sonra unutulur gider. Balık hafızalı bir milletiz,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi squall059 Mesajı Göster

2. 1163 kooperatifler ana sözleşme madde 20 gereği, her ortak kooperatifin borçlarını karşı taahhüt ettiği pay kadar sorumludur. Üyeliğin başladığı tarihten itibaren 3. yıl sonunda başlayarak her 5 baş hayvan için her ay devletin belirlediği o yılın asgari ücret tutarının ödeneceğini, yine her 5 baş hayvan için haftada 2 kg et ve 5 lt sütün dağıtılacağını et ve süt almak istemeyen üyelere ise para......


Yalnız bol keseden atıp tutan arkadaşlar var bol miktarda. Bu adamlar bu işi başarırlarsa yüzleri ne hal alacak merak ediyorum Ortada hiç bir suç yokken birilerine dolandırıcılık isnat etmek millet olarak ana karakterimiz olmuş.

ayazkentli beğendi.
Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 20:07   #225
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Bu adı var, kendi yok , cinsinden oluşumu destekleyen yazıları yazanların müşterek özelliği yeni üye olup konuyu savunmak .

ilginç bir tesadüf mü?

pria beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 06:28   #226
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-02-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Merak etme yandım desekte burada demeyiz.

Kullanmadığım borsada duran bir paraydı bu para 10 keçi ile girdim. 6000 tl verdim. 2000 tl peşin geri kalanı 24 ay vade. Evet teklif biraz uçuk. Ancak yapılamayacak bir şey değil. Zaten o teklifin genel kurullarda bir miktar tırpanlanacağını düşünmekteyim. Hem parayı ben verdim sana ne...

Bende şunu söylüyorum internet ortamından bol keseden atan burada kendisine verilen statüyü kullanarak üyelere KEK diyenlere de argoda ANDAVALLI deniyor.

Bilgi diye bağıran üyeleri gördüm üye oldum bilgilendirme yaptım KEK oldum.

squall059 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 09:50   #227
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Bu millette kolay para kazanma duygusu oldukça , bunu değerlendirmek isteyen iyi niyetli veya baştan kötü niyetli insanlar çıkacaktır.

Kötü niyetlilerin zaten başından belli sonunda ne yapacakları .

Ama iyi niyetli bile olsa , yanlış yapılan hesap sonunda hüsranla karşılaşmak mukadder olacaktır.

Son zamanlarda Bu adı var kendi hayal , sattığı boş umut oluşum , Daha agrasif eklemanlarını konuşturmaya başladı . Bu sayede ağaçların yeni üyeleri oluyor. bir veya iki mesaj yazmış elemanlar , bu başlığa girip bu oluşumu korur laflar edip çekip gidiyorlar.

ayazkentli beğendi.

Düzenleyen İsmail Karagülle : 27-02-2013 saat 14:00
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 21:07   #228
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Ben çok iyimsermişim,

5 keçiye aylık 1 asgari ücret, 10 keçi için her ay 2 asgari ücret. 800+800 = 1.600 tl her ay tıkır tıkır para, et ve süt de cabası. Yıllık 19200 tl

Akla ve mantığa ne kaddarda yatkın. Çok mantıklı bir hesap)

Ver 6 bin, 3 yıl sonra Al yıllık 19 bin, bu hesaba inanıp para yatıran KEK olmasın. Peki ne olsun, UYANIK GİRİŞİMCİ zeki vatandaş olsun o zaman.

Tamam parayı peşinat+taksit ile tahsil ediyorlar da, 3 yıl sonra her yıl aldıkları paranın 3 katını her yıl geri ödeyecekler. Kulağa ne kadar hoş geliyor koy 6 bin al 19 bin. Olmayacak bişey değil, olabilir diyen zihniyetin ........

Bilgi isteyen çok üyeler varmış da, vatandaş bilgilendiriliyomuş.
Bizde, bizim gibi düşünen ve yazan arkadaşlarda ''harika bir oluşum, bende 6 bin verdim 10 keçi aldım.'' deseydik bilge kişi, aydın zaat olurduk galiba bu haramzade vatandaşların gözünde. Varsın olsun biz ANDAVAL olalım,

Bu hayalci insanlara inanıp dişinden tırnağından arttırdığı parayı, boğazından kesip bu haramzadelere taksit ödeyeceğim diye çoluk çocuğunun rızkını vereceklerden bir kaç kişiyi tuzağa düşmekten kurtardıysak kendimizi bahtiyar hissederiz.

Borsadan, kolay kazanılmış paradan bu oluşuma para koyanlara. KOLAY KAZANILAN KOLAY KAYBEDİLİR.

Komedi devam ediyor,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi squall059 Mesajı Göster
Kullanmadığım borsada duran bir paraydı bu para 10 keçi ile girdim. 6000 tl verdim. 2000 tl peşin geri kalanı 24 ay vade. Evet teklif biraz uçuk. Ancak yapılamayacak bir şey değil. Zaten o teklifin genel kurullarda bir miktar tırpanlanacağını düşünmekteyim. Hem parayı ben verdim sana ne...

Bende şunu söylüyorum internet ortamından bol keseden atan burada kendisine verilen statüyü kullanarak üyelere KEK diyenlere de argoda ANDAVALLI deniyor.

Bilgi diye bağıran üyeleri gördüm üye oldum bilgilendirme yaptım KEK oldum.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 21:16   #229
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
squall059 , kooperatife üye olduğunun haber vermek için ağaçlara üye olmuş gibi görünüyor. Ayrıca hakkını vermek lazım. Yeni üye olmakla birlikte , imla kurallarına sitenin çok eskileri gibi uyan, sitenin yenisi olmakla birlikte ağaçları çok iyi tanıyan biri.

Arkadaş bir kötü bir de iyi iş yapmış .

İnsan devamlı yanlış yapamaz ya arada bir doğru şeylerde yapabilir. Mesela ağaçlara üye olmak gibi.

oz26 beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2013, 14:42   #230
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi squall059 Mesajı Göster
Merak etme yandım desekte burada demeyiz.

Kullanmadığım borsada duran bir paraydı bu para 10 keçi ile girdim. 6000 tl verdim. 2000 tl peşin geri kalanı 24 ay vade. Evet teklif biraz uçuk. Ancak yapılamayacak bir şey değil. Zaten o teklifin genel kurullarda bir miktar tırpanlanacağını düşünmekteyim. Hem parayı ben verdim sana ne...

Bende şunu söylüyorum internet ortamından bol keseden atan burada kendisine verilen statüyü kullanarak üyelere KEK diyenlere de argoda ANDAVALLI deniyor.

Bilgi diye bağıran üyeleri gördüm üye oldum bilgilendirme yaptım KEK oldum.
Sayın squall059; öncelikle, sevgili ismail ve mutlu arkadaşların duygusal ve şüpheci yaklaşımları sizi kırmasın, daha önceki yazılarında verdikleri örnekleri okumuşsanız hak verebilirsiniz, yoksa gerçekten bilgilerine ihtiyacımız olan saygılı ve yardımsever arkadaşlardır.
Ben sizin gerçekten bizi bilgilendirmek amacı ile foruma katıldığınızı düşünerek sizden; bu kooperatifle ilgili yaşadığınız olumlu ve olumsuz geçecek olan süreci bizimle paylaşmanızı rica ediyorum. Saygılar...

ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 16:45   #231
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-03-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Niye üç sene sonra kar dağıtımı yapılıyor ? Alınan keçi ve koyunlar alındığı gün itibari ile süt vermiyor mu?
Keçi ve koyunlarımızın damızlık olarak yetiştiriciliği yapıldığı için sütü öncelikli olarak yavrular için kullanılmaktadır. Bu sebeple 3. yılın sonunda et ve süt dağıtımı yapılmaktadır.

BÜYÜKANADOLU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 16:49   #232
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-03-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
Anasayfa - S.s Buyuk Anadolu Tarım Kooperatifi sitemizin linkidir.

BÜYÜKANADOLU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 16:57   #233
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Ve nihayet gerçek muhatap , kendi adına yazmaya başladı. Doğrusu da buydu,

Ağaçlara üye olup ilk mesajında Kuruluşun savunmasını yapan ve sonradan ortadan kaybolan yazarlar yerine gerçek sahibinin konuya muhatap olması gerekendi , ve nihayet gerçekleşti.

Bu iyi ama geç kalınmış bir tavırdır.

Şimdi başlıyor galiba gerçek yazışmalar.

Haydi hayırlısı.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 16:59   #234
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BÜYÜKANADOLU Mesajı Göster
Keçi ve koyunlarımızın damızlık olarak yetiştiriciliği yapıldığı için sütü öncelikli olarak yavrular için kullanılmaktadır. Bu sebeple 3. yılın sonunda et ve süt dağıtımı yapılmaktadır.
Süt geliri üç yıl boyunca yok sayılması , esnasında , kaç yavru alınacak.

Üç yıl içinde , (üye diyelim 10 keçi ile katıldı )

üyenin keçi varlığı sayısı nereye ulaşacaktır.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 18:57   #235
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Bu başlık farkında olmadan bedava reklam yapmış oluyor. Google da aramalarda öne çıkmasına sebep oluyor.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2013, 09:31   #236
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
İşinize gelen yerlere cevap yazıp kaçacaksanız olmaz. Madem ki internette büyük bir aile içerisinde reklamınızı yapacaksınız, gerçekleri de yazmanız anlatmanız gerek.

6 bin tl verip, 10 tane keçi alan vatandaşa, 3 yılın sonunda 5 keçiye aylık 1 asgari ücret ödenecek her ay mantığı ile 10 keçiye 2 asgari ücret ödeneceğinden yola çıkılarak. 800 tl asgari ücret varsayarsak yıllık 9,600 tl 5 keçi için, 10 keçi için 19,200 tl yıllık ödeyeceksiniz demektir. 1 koyup 3 almak, üçün birini alacaksınız anlamına mı geliyor?

Bu alacağınız keçiler yem yiyip altın mı pisleyecekler, bu altınlardan bir kısmını katılımcılaramı dağıtmış olacaksınız.

Yedireceğiniz yem, bakım vs. giderleri hesapladığınızda, geriye ne kalacak. 3 yıl sonraki et ve süt piyasasının öngörüleri neler, Bu işten kaç para kar sağlayıp nasıl bir bol kepçe dağılımını sağlayacaksınız.

Türkiye de bu işi yapan şahıs ve firmalar var, bu insanların hepsi geri zekalı bu işten para kazanamıyor. Bir uyanık sizmisiniz?

Gıcık olduğum sizin gibi göstere göstere çakacak olanları baş tacı eden bir halkımız var. Palazlanma aşamasında bu halk önce besliyor, sonra besili palazlar daha donanımlı olarak başka yöntemlerle büyük vurgunlarda karşımıza çıkıyorlar.

Benim olacaklarla ilgili öngörüm:

3 yıl para toplayacaksınız, 50 bine mal ettiğiniz tesisleri 500 bin gibi gösterecek sahta fatura felan toplayacaksınız. 3 yıldan sonra bir genel kurul yaparak başa gariban kişileri getirip kendinizi aklayacaksınız. İş mahkemelik olduğunda 2-3 yıl ceza alacak, bu cezayıda paraya çevirtip sütten çıkmış ak kaşık, beyefendi olacaksınız.

Size destek veren geri zekalı uyanık girişimci vatandaş 3 yılın sonunda neresine ne girdiğini anlayabilecek.

BU YÜZDEN 3 YIL. yoksa kuzucuklar sütle beslencekmiş felan, 3 yıldan sonra doğacak kuzular saf su ile mi beslenecekler.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BÜYÜKANADOLU Mesajı Göster
Keçi ve koyunlarımızın damızlık olarak yetiştiriciliği yapıldığı için sütü öncelikli olarak yavrular için kullanılmaktadır. Bu sebeple 3. yılın sonunda et ve süt dağıtımı yapılmaktadır.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 14:14   #237
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-02-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2
arkadaşlar merhaba

Ben aranıza yeni katıldım ; Eskişehirden yazıyorum tartışma konusu çok ilgimi çekti yazıların neredeyse tamamını okudum ve bahsi gecen yerlede görüştüm,
burada bir çok arkadaşımız buraya Katılmak isteyen arkadaşların zarar görmemeleri için elinden geleni yapmış. Şİmdi bir kaç konuya değineyim ondan sonra karar sizin:

her kez keçilerin koyunların veriminden işte 3 yılda şu kadar oluyo bu kadar oluyo demiş fakat henüz oratda tesis yok yani bu gün verdiğiniz paralarla hemen hayvan alınsa hesaplar tutabilir ancak arsa ve tesis maliyeti 9.000.000 TL civarında olduğu söyleniyor ve her tesisin 1000 ila 5000 hayvan kapasiteli olacağı söyleniyor 1 hayvan için 600 TL istendiğine göre 5000 kapasiteli bir tesis için 3.000.000 TL toplanacak peki 9.000.000 TL lik bir tesis 3.000.000 TL ile nasıl yapılacak her şey yolunda giderse arsa alımı ve inşaaat süresi minimum 1.5 yıl. dolayısıyla ne boşu boşuna hayvan üreme, et, süt hesabı yapın nede asgari ücret,

İLAN ŞÖYLE OLSAYDI;
Tesis yatırımı için 10.000 TL nakit alıyoruz ve 1,5 yıl sonrada hayvan alımı için 3.000. TL toplayacağız ve 3 sene sonrada kar payı dağıtmaya başlayacağız o zaman rakamlar gerçekçi olur ama üye bulmak biraz zorlaşırdı.
Buradan yöneticilere peşinen art niyetli demiyorum ama sonuçta hesap tutmayacak istemeyerekte olsa madurlar olacaktır.
saygılar......

rasim26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 14:50   #238
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-02-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2
yazıya ek olarak

diyelim 9.000.000 tl lik tesisin yapımı çok iyi yönetildi 3.000.000 TL ye maal oldu peki içine konacak keçileri kim alacak hadi onlarıda bir şekilde buldular tüm hesaplar 3 yıl sonrasına ve 5 keçinin 50 keçi olacağı varsayımına göre yapıldıgında tesis kapasitesinin 50.000 olması gerekmiyormu peki tesisi 50.000 kapasiteye çıkarma maliyetini kim vercek;

Böyle büyük bir organizasyon merkezden yönetilebilirmi? her kez bulunduğu ilde temsilciliklerinin bulunup bulunmadığını bir sorgulasın;
Bu oluşumu savunanlar lütfen kooperatifin edindiği araziye ait tek bir tapu
sureti koysunlar.

rasim26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 17:06   #239
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
6 bin tl verip, 10 tane keçi alan vatandaşa, 3 yılın sonunda 5 keçiye aylık 1 asgari ücret ödenecek her ay mantığı ile 10 keçiye 2 asgari ücret ödeneceğinden yola çıkılarak. 800 tl asgari ücret varsayarsak yıllık 9,600 tl 5 keçi için, 10 keçi için 19,200 tl yıllık ödeyeceksiniz demektir. 1 koyup 3 almak, üçün birini alacaksınız anlamına mı geliyor?
.
Sözleşmede şöyle bir ifade var:

''...3. (üçüncü) yıl sonunda kooperatif ortaklığımıza giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında , 5 pay karşılığı 2 kilogram et ile 5 litre süt verilecektir..''

http://ssbuyukanadolukoop.org/sozlesme.pdf

Bu ifadeler çok bozuk ve anlatılmaz şekilde kaleme alınmış..Ne denilmek istediği tam olarak net değil..
3. yıl sonunda her ay asgari ücret ödemesi yapılacak diye bir ifade yok burada..
2 kilo et ve 5 litre sütün bile her ay verileceği belirtilmemiş..

Bozuk Türkçeden kaynaklandığını sanmıyorum ben bu cümlelerin..Sanki sözleşmeye bilerek, lastik gibi laflar yazılmış gibime geldi..

Kısacası, 3 yılın sonunda kimin ne alacağı açık ve net değil..Muammalı laflar bunlar..
Böyle sözleşmeye ben olsam imza koymazdım.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 18:38   #240
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
diyelim 9.000.000 tl lik tesisin yapımı çok iyi yönetildi 3.000.000 TL ye maal oldu peki içine konacak keçileri kim alacak hadi onlarıda bir şekilde buldular tüm hesaplar 3 yıl sonrasına ve 5 keçinin 50 keçi olacağı varsayımına göre yapıldıgında tesis kapasitesinin 50.000 olması gerekmiyormu peki tesisi 50.000 kapasiteye çıkarma maliyetini kim vercek;

Böyle büyük bir organizasyon merkezden yönetilebilirmi? her kez bulunduğu ilde temsilciliklerinin bulunup bulunmadığını bir sorgulasın;
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rasim26 Mesajı Göster
Bu oluşumu savunanlar lütfen kooperatifin edindiği araziye ait tek bir tapu
sureti koysunlar.
Başka bir platformda buna benzer soruyu sordum . Verilen cevap ; valiliklerden ve belediyelerden bedelsiz arazi aldıklarını , bazı arazileri de kiraladıklarını söylediler.

Ben , bunlara ait detaylı bilgi sordum .

Hangi araziler , hangi valiliklerden , kaç dekar bedelsiz alınmıştır.
" " belediyelerden " " " "
" " kimlerden kaç dekar kaç paraya kiralanmıştır.

Aynı soruyu burada da soralım bakalım ne cevap gelecek ?

Bu belediyeler ve valilik istesek bizim kuracağımız koop e de böyle bir ''kıyak- güzellik'' yaparlar mı?
yoksa bu uygulama ahbap dost ilişkisi ile mi yapılıyor.
yapılıyorsa Savcı ve müfettişler ne iş yaparlar . Bunu görmüyorlarsa biz gösterelim .

Bakalım göreceğiz.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024