agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)




Beğeni Düzeni69Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-02-2010, 17:20   #61
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-11-2008
Şehir: mardin
Mesajlar: 53
Saanen Keçileri Hakkında Önemli Bilgiler ve Tavsiyeler…

ilindiğinin aksine saanen ırkı keçilerin 3 litre ve üerinde süt verebilmeleri için en a 3 yaşına gelmiş ve 3. laktasyon dönemine girmiş olmaları gerekmekte.

2- İlk 2 yıl boyunca 1.7 litre süt ortalamasının üstüne çok nadir çıkabilirsiniz

3- Yüksek süt verimine sahip olan hayvanlarınızı (3.5 litre ve üzeri) günde 3 defa sağmanız önerilir.



4- Saanen ırkı keçilerin meme yapıları çok narin ve hassas olduğu için ve çok çabuk mastit ya da diğer meme rahatsızlıklarına yakalanabildiklerinden dolayı hayvanlarınızı süt sağım makinesi ile sağmanız önemle önerilir. Aksi takdirde hayvanlarınızın memelerini kör etme riskiniz artar.

5- Sağım işlemi bittikten sonra Hayvanların memelerini Summer Teatcare Plus gibi Mastit önlemeye yardımcı, sinek kovucu özelliğe sahip Meme başı Daldırma sıvılarıyla memeyi dezenfekte edin. Bu sayede hayvan yere yatsa da memeye herhangi bir mikrop ya da bakteri bulaşmasını engellerisiniz.

6- Hayvanları sağmaya başlamadan önce memeleri hafif ılık bir suyla önceden temizleyin ve Süt sağım makinesinin proplarını ondan sonra hayvana takın.

7- Normal keçilerde teke katımı 7 aylık olmasına rağmen saflık derecesi yüksek olan Saanen Irkı Keçiler diğer ırklara göre biraz daha geç geliştiği için dişilere tekeyi en az 14 aylıkken katmanız tavsiye edilir. Bunun nedenleri de;

a) 7 aylıkken teke katıldığında alacağınız yavru anne rahminde tam olarak gelişmediği, gelişse de ufak bir yavru elde edeceğiniz için ne yavrudan verim alabilirsiniz nede anneden. Yavrunun ölme Riski %70 oranında artar.

b) Anne Halen oyun çağında ve ergenliğin başında olduğu için doğurduğu yavruya ne yeterli oranda süt verebilir ne de onunla diğer anneler gibi ilgilenir. Bir bakarsınız anne yavrusunu kabul etmez ve kabul etmediği içinde bir çok sorunla uğraşırsınız.

8- Yüksek Süt verimi alabilmek için Mutlaka ama Mutlaka Yapay mera ya da kaliteli meranız var ise oda olur ve Fabrikasyon yemlerini kombine olarak kullanmalısınız. Aksi takdirde hayvanlardan 2-2.5 litre sütün üzerine çıkmazsınız.

9- Bu hayvanlar dağınık yayılmadığı için ve ağılda ufacık bir alan içinde yattıkları için her hangi bir hastalık çok hızlı bir şekilde yayılır ve eğer rahatsız hayvanı önceden fark etmediyseniz bir anda tüm sürünüz o hastalığa bulaştırırsınız.

10- Mutlaka Karantina bölmeniz olmalı ve hayvanlardan her hangi birinde en ufak bir sorun gördüğünüzde onu sürüden ayırmalısınız.

11- Saanen Irkı Keçiler Çok besili ise Doğumlarda çok zorlanırsınız, süt verimlerinde hayvanlar yağlandığı için ciddi düşüşler gözlemlersiniz ve bu hayvanlar süt verimi yüksek olan Kültür Irkı Keçiler oldukları için Dişileri Kolay kolay besiye çekemezsiniz. Saanen Irkı Keçilerin önemli özelliği süt verimidir. Ve en az hayvanla en çok süt verimine yönelik çalışılmalıdır.

12- Çok Besili Hayvan = Çok Fazla Süt DEĞİLDİR!!!
Çok Besili TEKE = Çok İyi Bir DAMIZLIK ANLAMINA GELMEZ!!!
Hayvanların Hızlı, Çevik ve Hareketli olmaları ÖNEMLİDİR!!!

13- Bu ırkı besleyecekseniz öncelikle ama öncelikle Piyasa araştırmasını tam olarak yapın. Kim nerden, nasıl ve ne kadara sütü alıyor. Duyduğunuz 4-5 litre süt olaylarına aldanıp Kağıt kitap hesabıyla işe kalkmayın. Çünkü Teorik bilgilerle pratik bilgiler arasında dağlar kadar fark vardır. Kitapta her şey normal gibi görünse de iş hayvan bakımına geldiğinde ciddi sorunlar ve risklerle karşılaşacaksınız. Bunları mutlaka ama mutlaka göz önünde bulundurun.

14- Bakacağınız hayvan ya da hayvanlar Canlı Hayvan oldukları için Canlı Hayvan = %100 Risk tir mantığıyla işe yaklaşın. Çünkü bu hayvanların insanlar gibi ağızları yok. Nerelerinin ağrıdığını ya da kendilerine ne olduğunu anlatamazlar. O yüzden 100 hayvanınız var ise bu 100 hayvanın hepsinin Risk potansiyelinde olduğunu asla ama asla unutmayın.

15- Örneğin Hayvan Satın Aldınız ve X Şehrinden Y Şehrine Hayvanı Naklettiniz. Satın Aldığınız Hayvanların o bölgeye adapte olma süreçleri en az 5 ay dır.
Nedenleri;

a) Aldığınız bölgede hayvanın yediği yem ve mera yapı farkı

b) İklim yani, Hayvanın doğduğu ve büyüdüğü yerdeki yükseklik, iklim elementleri, sıcaklık, soğukluk, gece-gündüz arası sıcaklık farkları.

c) Hayvanların aldığınız yerdeki bakımları ve psikolojileri. Hayvanların psikolojileri olur mu gibi bir soru sormayın bu konu da hayvanlar bizden çok daha hassaslar. Eğer yeni gittiği yeri beğenmez ise o hayvandan hiçbir şekilde verim alamazsınız.

16- Eğer Süt verimi olan bir saanen alacaksanız ve almaya kalktığınız sırada hayvan süt veriyor ise mutlaka hayvanın süt verimini kontrol edin. Gerekirse çiftliklerde bir kaç gün kalın ve o hayvanların verimlerini görün.

17- Eğer Oğlak alacaksanız Çiftlik sahiplerinden Oğlakları annelerinin yanına salmalarını isteyin. Çünkü oğlak kaç aylık olursa olsun mutlaka annesinin yanına gider ve bu sayede alacağınız yavrunun annesini de tam olarak görmüş olursunuz. Bunu söylememin Nedeni de Şudur. Bizim Kendi yapmış olduğumuz çalışmalarda Suudi Arabistan Kökenli olan Kıl Keçisine benzeyen ve süt verimi yüksek olan Halep Keçimizi Saanen Irkı Tekelerle Çiftleştirdiğimizde Bembeyaz Fenotip olarak Saanen’e çok benzeyen yavrular elde ettik. Saanen Tekelerinin Genleri O kadar baskındır ki simsiyah keçiden bile bembeyaz yavru elde edersiniz.

18- Saanen Keçisi Alırken Tuaf fiyatlar görünmekte. Size Şöyle Bir soru Soruyorum. Madem 3-4 litre süt veren bir hayvan var ve laktasyon süresi 7 ay ise ve bu hayvan sadece süt satışından kendisini 2 ay gibi bir sürede amorti ediyor ise Neden Bu fiyatlara satılıyor? Her Beyaz Keçi SAANEN DEĞİLDİR!!!

19- Bu Irk Son derece Narin Bir ırk olup Bu ırk eğer sizi sever ve sizin onun Abisi ya da babası olarak görür ise dediğiniz her şeyi yapar. Ne hayvanların alana salınımın da sorun yaşarsınız ne de ahırda hayvan beslediğinize dair bir belirti oluşur. Son derece sessiz ve uysal bir hayvandır. Ama bu ırka Diğer ırklara **** bazı bakıcıların davrandığı gibi Kötü muamele, Hayvanlara eziyet , Sopa ile vurma gibi yaklaşımlarla Hayvanlara Hükmetmeye ve sizin emrinize itaat etmeye çalışırsanız İnanın ki hayvanlar sizi hiçbir şekilde dinlemez ve zayıf anınızı kollayıp yapmadıklarını bırakmazlar.

not : bir internet sitesinden alıntıdır...

sistem_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2010, 18:46   #62
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-01-2009
Şehir: konya
Mesajlar: 1
anladımki tecrübe en önemli şey. eğer yeterli deneyim yoksa bu iş riskli göründü bana. belkide küçük çapta denemek gerekli. yani 3-5 keçi almalı bakmalı. ama amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. bu işi yapan biri varsa aramızda belki en güzelini onlar söyler. sizce bu işe yatırım akılcımı..
bana çok akılcı gelmedi.

kutsalkoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 11:30   #63
Ağaçsever
 
begonya26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2010
Şehir: sakarya/sapanca
Mesajlar: 55
3 çocugum var ve onlara dogal ve besleyici olan keçi sutunu içirmeyi çok istiyorum ve bol sut veriminden dolayı seaneni dusunuyordum ama elle sagımda memeleri körelir vs duyunca acıkcası korktum birde has seanen kecisine ulasması sanırım çok zor olucak bakalım kısmet insaallah birgun benimde imkanım olurda alırım bir çift keçi ve beslerim öpe okşaya.

begonya26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 19:03   #64
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-11-2008
Şehir: mardin
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi begonya26 Mesajı Göster
3 çocugum var ve onlara dogal ve besleyici olan keçi sutunu içirmeyi çok istiyorum ve bol sut veriminden dolayı seaneni dusunuyordum ama elle sagımda memeleri körelir vs duyunca acıkcası korktum birde has seanen kecisine ulasması sanırım çok zor olucak bakalım kısmet insaallah birgun benimde imkanım olurda alırım bir çift keçi ve beslerim öpe okşaya.

hocam benim size tavsiyem yakonınınzda bulunan keçileri tercih etmeniz olur ben mardin de yaşıyorum ve burada çık iyi maltiz kırması var 2 ve 3 doğurup süt verimleri 2 ile 3 litre arasında ...

saanenler kanımca çok hassaslar...

sistem_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 01:19   #65
Ağaçsever
 
algül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 61
bu sütün tadı nasıldır?

algül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 06:57   #66
Ağaç Dostu
 
dremre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi algül Mesajı Göster
bu sütün tadı nasıldır?
Güzel bir soru ama herhalde cevaplamak bir o kadar zor... Aramızdaki gizli Hemingway'ler ortaya çıkacak sanırım

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 18:38   #67
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 126
değerli arkadaşlar ben gecen yıl 2 dişi 1 tekeyi zonguldak gökcebeyden aldım Bartına götürdüm şuanda dişiler hamile babam bakıyor merakla bekliyoruz doğumlarını
bunları amerikadan gelme elle sağım makinası alarak sağımını yapacağız 150tl civarı dişiler 20aylık teke 13 aylık
keçilerde bit olayı cok oluyor belirli aralıklarla ilaclamak gerekiyor

muammer74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2010, 04:05   #68
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sütün tadı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi algül Mesajı Göster
bu sütün tadı nasıldır?
Sn Algül Keçi sütünü İstanbuldaki Büyük marketlerde bulabilirsiniz her ne kadar UHT tadını değiştirsede içiminin güzelliğinin fazla etkilenmediğini göreceksiniz.

Afiyet olsun

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2010, 04:16   #69
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Meme körelmesi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi begonya26 Mesajı Göster
3 çocugum var ve onlara dogal ve besleyici olan keçi sutunu içirmeyi çok istiyorum ve bol sut veriminden dolayı seaneni dusunuyordum ama elle sagımda memeleri körelir vs duyunca acıkcası korktum birde has seanen kecisine ulasması sanırım çok zor olucak bakalım kısmet insaallah birgun benimde imkanım olurda alırım bir çift keçi ve beslerim öpe okşaya.
Sn Begonya,

Memelerin körelmesi sadece saanen için geçerli değil tüm sağılabilir hayvanlar için geçerli. Sağı öncesi ve sağım sonrası hijyen çok önemli. Eger memede süt bırakırsanız vede sağım sonrası hayvanların yaklaşık 45 dakika kadar gezinip yatmamalarını beceremez iseniz ve de yattıkları yer temizde olmaz ise sağım sırasında açılan meme uçlarından girebilecek bakteriler memede kalan süt içinde üreyip enfeksiyona peşindende memenin körelmesine yol açabilir.

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2010, 16:49   #70
Ağaç Dostu
 
dremre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muammer74 Mesajı Göster
değerli arkadaşlar ben gecen yıl 2 dişi 1 tekeyi zonguldak gökcebeyden aldım Bartına götürdüm şuanda dişiler hamile babam bakıyor merakla bekliyoruz doğumlarını
bunları amerikadan gelme elle sağım makinası alarak sağımını yapacağız 150tl civarı dişiler 20aylık teke 13 aylık
keçilerde bit olayı cok oluyor belirli aralıklarla ilaclamak gerekiyor
Bit için ne öneriyorsunuz veya ne kullanıyorsunuz? Arıları etkilemeyecek bit ve karasinek ilacı arıyorum da yaz gelmeden. ne tavsiye edersiniz?

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2010, 09:21   #71
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 126
babam ilaçlamayı yapıyor arıları etkilermi etkilemezmi bilmiyorum kimyasl kullanıyor adını bilmimiyorum

muammer74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2010, 22:40   #72
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.topraktvnet.com/firmalari...deo.php?vid=42

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 09:07   #73
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 247
Sanen keçisi yetiştiriciliğine bende merak duymaktayım.Sitede yazılan yazıları sonuna kadar okudum.Sitede keçi yetiştiriciliği ve satışınıda yapan arkadaşın yazdıkları kadar uslubuda yanlış, üzüldüm.Eğerki bişeyler biliyorsanız sırf para kazanmadığıma çare olmam demek.....sığmıyor.Bilgi paylaşılarak büyür, bundan enfazla karlı çıkacakta kendisi idi aslında.Busiteye kayıtlı olanlar zaten dürüstlüğüne inandığı kişilerden alış veriş yapıyorlar, siz burada kendi çiftliğinizin tanıtımını yapacak ve üye olmayan binlerce kişiyede sizin tabirinizle bedavadan ulaşacaktınız.Neyseki bu konuda bilgili çok sayıda kişinin yazılarıda çok faydalı oluyor.Ancak ilgili üniversite hocalarımızdanda bu konuya hassasiyet gösterip aydınlatıcı bilgilerini bizden esirgememelerini bekliyoruz.

06doğaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 13:33   #74
Yeni Üye
 
Rasko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 22
Bolu'da bulunan Bolana firması birkaç yıldır entegre tarzında keçi sütü ve süt ürünleri işi yapmakta.Köylülere verdiği birkaç Saanen karşılığında onlardan sütünü almakta ve işlemekte.
http://www.bolana.com.tr
Belki firmadan da bilgi alınabilir.

Rasko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 18:36   #75
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 126
arkadaşlar benim kecinin bir tanesi ikiz yavruladı

muammer74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2010, 05:34   #76
Ağaç Dostu
 
dremre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
hayırlı olsun. Saanenler bildiğim kadarıyla zaten ilk doğum hariç ikiz veya üçüz doğurma eğilimi gösteriyorlar.

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2010, 06:47   #77
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sn Muammer 74

İkiz doğuran keçinizin kaçıncı doğumu ? Tekenizin ikiz ya da üçüz eşi, olup olmadığını biliyormusunuz ? Keçinizin süt verimi ne kadar ?

Sevgiyle kalın


Düzenleyen ensar : 10-04-2010 saat 06:49 Neden: sabah mahmurluğu hataları
ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2010, 17:38   #78
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 126
sevgili ensar
kecimizin ilk doğumu 21 aylık teke şuanda 15 aylık ikiz **** ücüz eşli olup olmadığını bilmiyorum süt verimi belli değil şuanda yavrulara yetiyor sanırım ben ist dayım keçiler bartında babam bakıyor

muammer74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2010, 18:31   #79
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sorularımın nedeni ırk geliştirme (damızlık seçimi konusunda ) bilgi sahibi olmak içindı,

Sevgiyle kalın.

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2010, 17:28   #80
Ağaç Dostu
 
beyzagıda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: kütahya
Mesajlar: 118
Arkadaşlar maltız saanen melezlemesi bir erkek bir dişi 2 aylık oglak aldım sütten yeni kesildiler, anneleri maltız babaları saanen, anneleri beşiz dogurdu 2 sini ben aldım anne keçinin süt verimi çok iyiydi günlük beş ila altı litre civarında süt verimi vardı yukarıda okuduklarıma bakınca insanlar neden saanen diye ısrar ediyorlar anlayabilmiş degilim.
Birde sorum olacak ilk defa oglak bakıcam ne tür yemlerle ve ne kadar miktarlarda vermeliyim bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum bilgili arkadaşlardan.saygılar

beyzagıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2010, 15:32   #81
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 126
kecileri aldığınız yere sorarsanız daha sağlıklı bilgi almış olursunuz biz bu yıl ilkdefa bakıyoruz bartında koyun-keçi yemi bulmakda (hazır fabrika yemi) zorlanıyoruz
ayrıca aldığınız kişiye 5-6 kg süt alırken nasıl besliyor bizlerle paylaşırsanız seviniriz.
biz gecen sene aldığımızda buğday kırması ve kuru yonca ile besledik
büyükbaş yemi (fabrika hazır yem)ile belerseniz keçilerin böbrekleri taş yapıyor ilerde kesmek durumunda kalısınız demişti aldığımız arkadaş

muammer74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2010, 18:14   #82
Ağaç Dostu
 
beyzagıda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: kütahya
Mesajlar: 118
SAyın muammer74 Aldıgım kişi keçilerini güderek bakım yapıyor bunun yanındada arpa mısır burçak karışımı yem veriyor benim güdüm yapmaya imkanım olmadıgı için bu soruyu sorma geregi duydum bilgili arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

beyzagıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2010, 22:25   #83
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
hazır yem

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muammer74 Mesajı Göster
büyükbaş yemi (fabrika hazır yem)ile belerseniz keçilerin böbrekleri taş yapıyor ilerde kesmek durumunda kalısınız demişti aldığımız arkadaş
Küçükbaş hayvan yemini bartında bulabilirsiniz.

TÜM HAZIR YEMLER SADECE BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR İÇİN DEĞİLDİR.

Küçükbaş besi ve süt yemi ayrı ayrı satılıyor. Oğlaklarınız içinde Kuzu gelişim yemi kullanabilirsiniz.

Şu sıralarda bartında ot bolluğu olsa gerek eğer hiç bir şekilde yayılım yapamıyor iseniz biçilmiş ot, kepek, bonkalit, melas,razmol ve birazda hazır yemle idare etmeniz gerekir.

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 05:56   #84
Ağaç Dostu
 
dremre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
farklı coğrafyadan yeni alınan oğlaklara yeşil ot vermemek gerekiyormuş sanırım. nedenini bilen var mı? su değişikliğimi (flora) etkiliyor diye düşündüm ama sonuçta içecekleri su yine aynı su???

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 12:23   #85
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 3
arkadaşlar benim sibirya kurduma ben ense damlası yapıyorum ensesinden ilaç damlatıyorum yaklaşık 4 ay kadar koruyor damlanın tanesi ise 15 tl kadar ama bu ilaç
keçide kullanılabilirmi bilemiyorum sonuşta ete ve süte geçiyormu vücutta birikiyormu bilemiyorum.

caricida Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 12:27   #86
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 3
ayrıca bende saanen.org dan bu keçilerden almayı düşünüyordum fakat bu sitedeki yazılarını okuduktan sonra almamaya karar verdim. kendileri belki güzel keçi besliyor olabilirler ama kesinlikle güzel esnaflık yapamadıklarını rahatlıkla söyleyebilirim.

caricida Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2010, 12:29   #87
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Saanen Keçileri ile ilgilenenler için, Faydalı bilgilerin verileceği bir toplantı haberi.



Ulusal Keçicilik Kongresi 2010
Kategori Kongreler
Tarih 24.06.2010 - 26.06.2010
Düzenleneceği Yer Onsekiz Mart Üniversitesi
İl Çanakkale
Organizasyon Onsekiz Mart Üniversitesi
Web Sitesi http://kecikongre.comu.edu.tr/



Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2010, 03:33   #88
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sn Begonya,

Memelerin körelmesi sadece saanen için geçerli değil tüm sağılabilir hayvanlar için geçerli. Sağı öncesi ve sağım sonrası hijyen çok önemli. Eger memede süt bırakırsanız vede sağım sonrası hayvanların yaklaşık 45 dakika kadar gezinip yatmamalarını beceremez iseniz ve de yattıkları yer temizde olmaz ise sağım sırasında açılan meme uçlarından girebilecek bakteriler memede kalan süt içinde üreyip enfeksiyona peşindende memenin körelmesine yol açabilir.

Sevgiyle kalın
MASTİTİS

Bu arada sorunun ismini de hatırlamış olalım.

Mastitis, ineklerde sütün miktarını düşüren, meme bezlerinde mikroplar tarafından meydana getirilen, iltihaplı bir meme hastalığıdır. Enfeksiyon; bakteri, maya, mantar ve virüs gibi bulaşıcı etmenler ile altlık, stres, yaralanmalar, yüksek kalorili yemler, ineğe ve çevreye bağlı pek çok faktörler nedeniyle meydana gelmektedir

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 23:10   #89
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
saanen

Bendede saanen vardı,ama satmak zorunda kaldım şimdi tekrar almak istiyorum. Hayvan pazarlarına pek düşmüyor,Beyza gıda'nın keçileride iyi güle güle büyütün galiba bende maltız alıcam.Geçen gün keçi diye gittim iki koyun aldım onlarda galiba hamileymiş ,aranızda hamile koyun nasıl anlaşılır bilen varmı,şimdiden teşekkürler.

kirazcı35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2010, 17:46   #90
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Sayın Kirazcı hayvanın açlık çukarları neresi onu öğrenin ilk önce internetten daha sonra iki bacağınızın arasına koyunu ters bi şekilde aldığınız zaman iki yumruğunuzla açlık çukurlarına bastırın bunu ilk deneyimde anlayamayacaksınız...sürüdeki en az 20 hayvanı bu şekilde kontrol edin açlık çukurlarındaki kitleyi algılayabildiğiniz zaman hangi hayanın gebe olup olmadığını bundan sonra anlayabilirisniz...saygılarımla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024