agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Köpekler (http://www.agaclar.net/forum/kopekler/)
-   -   Golden Retriever (http://www.agaclar.net/forum/kopekler/23674.htm)

hanndan 29-12-2012 17:35

7 aylık bir golden yavrumuz var,bu sıralarda ciddi şekilde tüyleri dökülüyor.bu normal bişeymidir?

Kaktüsbahçesi 06-12-2019 00:42

Ateş...
 
5 Eklenti(ler)
Uzun süredir yazılmamış görünce ve okuduklarıma karşı düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Babasını benim büyüttüğüm şu an beraber yaşadığımız bir Oğluşum var. Akıllı, çok hareketli, gözümün içinden ne yapması gerektiğini anlar. Adı Ateş. 5 yaşında. Tarçın rengi ve iri bir Golden. Bahçede ve evde benimle yaşıyor, yalnız evi korumadığını söyleyemem. Eğer niyeti bozuk ya da tipini beğenmediği birini görürse ya da ben sinirlenirsem saldırabileceğini düşünüyorum. Eve yabancı biri geldiğinde eğer onu gözü tutmamışsa göz hapsinde tutuyor ve hareketlerini kısıtlıyor. Bence dost canlısı özellikleri bir çocuğu ya da sahibini koruma içgüdüsüyle ters orantılı. Tehlike anında saldıracağını düşünüyorum. Evin etrafına yabancı biri geldiğinde, komşularımıza ve tanıdıklarına, arabalara ayrı havlama teknikleri var. Ben kimin geldiğini tahmin edebiliyorum davranışından. Aynı köpek çok iyi bir kedi abisi, evde yaşayan hayvanlara dost- bir tavşan ya da civciv- ama bahçeye gelen yabancı hayvanı sokmuyor. Misafir kız ve erkek köpekleri centilmence idare ediyor. Bir yasağı bir kere söylüyoruz, asla ikiletmiyor. Kesinlikle iyi bir yaşam arkadaşı. Oldukça sosyal, tek kusuru iri olduğu için biraz korkutucu ve çok güçlü. Benim ikinci oğlum gibi. Onu çok seviyorum ve eve gelip de hayvan sevmeyen misafirlerimiz onun yüzünden gidip evlat sahibi oluyorlar :)
Goldenlar bir harika... Cins olduğu için değil, büroya götüreceğim için insanlarla arası iyi diye almıştım. İyi ki onu almışım.

yakupcemil 29-02-2020 11:38

Golden dostlarımızın kökenlerinin 19. yy. İskoçyasına kadar uzandığı kabul edilir. Bu açıdan baktığımızda uzun sayılabilecek bir süredir insan yaşamının vazgeçilmez eğlencelerinden biri haline geldiğini söyleyebiliriz.

Golden köpekleri; sevecen, iyi bakıldığı takdirde altın sarısı tüyleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken, sahibine ve ailesine derinden bağlı, sosyal yaşam ile tümüyle uyumlu ve çabuk kavrayabilmesi ile eğitim sürecinde zorluk çıkarmayan dostlarımız olarak tarif edebiliriz.

Golden köpek beslemek isteyen arkadaşlarım için ilk olarak şu tavsiyeyi verebilirim; 'Eğer ona vakit ayırmayacaksanız lütfen onunla yeni bir hayata merhaba demeyin !'
Elbette bu durum birçok köpek ırkı için geçerlidir fakat Golden'ların nazik ve kırılgan kalbi uzun süreli ayrılıkları ya da onlarla ilgilenmeden geçen zamanı çoğu zaman kaldıramaz. Dolayısıyla bir Golden sahipleneceksek ilk önce ona ayırabileceğimizin zaman diliminden emin olmamız gerekir.

petokulu 24-11-2020 12:05

Aile içinde beslenebilecek bir ırktır. Golden hakkında detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Türkiye’de ki en popüler ırklardan olan Golden sevecen olması ve şaşırtıcı zekası ile sahiplerini her zaman şaşırtmaya müsaittir. Golden Retriever ırkından köpekler aileleriyle kolay iletişim kuran, sahiplerinin sevgisine ihtiyaç duyan köpekler kategorisinde yer almaktadır.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024