agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler
  • 1 Gönderen Baysamin
  • 3 Gönderen MeyveliTepe
  • 1 Gönderen Baysamin
  • 2 Gönderen Zerlanist
  • 1 Gönderen MeyveliTepe
  • 1 Gönderen feverkhan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-09-2016, 00:08   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
Wink Önerebileceğiniz Köpek Maması Hangisi?

Selam arkadaşlar internetten köpek maması araştırması yapıyordum ama birçok tür var. Aynı mamaya birisi iyi demiş birisi eh demiş. Neye göre karar veriliyor bunlara? Fiyatta önemli tabi ki, küçük köpeğim(pinşer) için hangisi daha iyi olurdu ki? Köpek maması önerilerinizi bekliyorum.
Hills Ideal Balance Adult Small Breed Tavuklu ve Pirinçli Küçük Irk Köpek Maması 2 KG, Hills Ideal Balance Adult Small Breed Köpek Maması 2 KG
Pro Plan Adult Small Breed Salmon 3 KG Somonlu Köpek Maması, Küçük Irk Hassas Sindirimli Köpekler için Somonlu Kuru Mama


Düzenleyen feverkhan : 13-09-2016 saat 10:55
feverkhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2016, 01:15   #2
Yeni Üye
 
Baysamin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-08-2016
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8
Yazdığınız markalar üst sınıf köpek mamaları beslemden ziyade yarışmacılar kullanır bu markaları **** parası olan diyelim.
Bendede 1 numAra terier var ben goody super mix kullanıyorum. Taneleride küçüktür. tüketimi kolay olur.

Ek bilgi:Hazır mamalarda önemli husus kesinlikle hayvanı susuz bırakmayın.

feverkhan beğendi.
Baysamin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2016, 01:28   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
Baysamin hocam dönüş için teşekkürler. Yetersiz bir besin de alsın istemiyorum ondan biraz daha çok araştırıyorum. Şimdi diğer forumlarda da bakınca proplan köpek maması pek tavsiye edilmiyormuş. Goody için de bir sayfada önerilmeyenler içinde gördüm. N&D köpek maması satın alacağım gibi duruyor. Kafamda deli sorular


Düzenleyen feverkhan : 12-09-2016 saat 01:29 Neden: marka düzeltme
feverkhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2016, 02:45   #4
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Şayet Orijen kullanmayacaksanız Bonacibo'yu denemeniz tavsiye edilebilir. Belki de ikisini karıştırarak vermek daha uygun olabilir. Orijen kaliteli bir mama ama satın alındığında taze olup olmadığı su götürür. Bonacibo yerli, çoğu köpek için yeterli, iyi ve tazedir. İkisinin birlikte kullanılması köpekte enerji dengelenmesi için anlamlı olabilir.

Not: Hill's ve Proplan da linkini verdiğiniz önerilmeyenler listesinde

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2016, 08:32   #5
Yeni Üye
 
Baysamin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-08-2016
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8
Öncelikle ben teşekkür ederim vermiş olduğunuz link neredeyse bütün köpek mamalarını önerilmeyen listesine almış bir dönem petshop işiyle de ilgilenmiştim bunların dışındada mama markası yok gibi. Blog aydınlatıcı olmuş ama gerçekçi olmamış bence bebe mamalarında bile gdo`yu olabilir diyen bir sistem (%9 oranında gede olabilirdiye kanun çıkartıldı) köpek mamasında soya varmış gdo köpek için zararlıdır demek "BENİM GÖZÜMDE saçma oluyor."

Hangi mamada karar kılarsanız kılın devamının olmasınada özen gösterin bazı mamalar parti şeklinde oluyor geliyor ve bir daha ne zaman geleceği belli olmuyor. Mama değişimleri sancılı ve zararlı olabiliyor.

İyi bayramlar.

feverkhan beğendi.
Baysamin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2016, 10:08   #6
Ağaçsever
 
Zerlanist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 42
Hills - Proplan gibi markalar pazarlaması iyi yapılan, kaliteli ve pahalı sınıfında sunulan ancak sadece pahalı olan markalar, sebebi içerdikleri katkı maddeleri. Gerçekten kullanılması gereken kaliteli mamalar ise Orijen - Acana - N&D mamaları. İçerikleri kalitelidir ve zararlı katkılar içermezler. Ancak çok yüksek protein oranı içerirler ve bu bazı hayvanların böbreklerine yük bindirebilir. Protein oranı en çok Orijen > Acana > N&D olarak ifade edilebilir. N&D iyi bir tercihtir. Pincher gibi eko boyut bir köpek için bu markalar önerilir. Ha dersiniz ki benim 70 kg ağırlığında koca bir kangalım var, bu mamalara para yetişmez. O halde katkı maddesi içermeyen, içinde ne olduğu belli olan Bonacibo çok iyi bir seçimdir. İçeriği mükemmel besleyici değildir, örneğin atıyorum Acana % 70 protein ihtiva eder ve bunu somon vs. gibi löp etlerden sağlarken, Bonacibo buna % 45 protein ve tüm tavuk ( ayağı, kıkırdağı vs.) ile cevap verir, en azından sağlıklı olduğunu bilirsiniz. Dostunuzun sağlığı için lütfen önem verin, kuru mama deyip geçmeyin, hatta haftada diyelim 14 öğün var, 4 öğünü kendi hazırladığınız ( yumurta, havuç, kabak, balık vs. karışımı gibi ) mama ile besleyin ki bağırsakları sağlıklı çalışsın.

Zerlanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2016, 23:28   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
Sevgili arkadaşlar,
Evet listede birçok marka paylaşılmış. Bilinçli midir bilmiyorum ama sizin gibi tecrübeli arkadaşlar sayesinde daha doğru şekilde anlayabiliyorum. Şimdi öneriler doğrultusunda 3 tane mama arasında kaldım. Şimdi aklıma şu takıldı. Ben mesela birisini seçersem sürekli ondan mı vermeliyim? Yoksa 3ünü kendi arasında dolaştırmalı mıyım? Mesela ND köpek maması tercihinde bulunsam sürekli bundan versem, insanlardaki gibi tek tip beslenme gibi mi olur? İyi akşamlar, klavyenize kuvvet. İyi bayramlar dilerim.

https://www.temizmama.com/bonacibo-t...n-kopek-mamasi
http://www.evcilpetmarket.com/ND-Tah...KG,PR-829.html
http://www.evcilpetmarket.com/ND-Dus...KG,PR-854.html


Düzenleyen feverkhan : 14-09-2016 saat 13:46 Neden: harf hatası
feverkhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2016, 01:42   #8
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Kendi adıma konuşacak olursam, küçük ırklar ile ilgili deneyimim çok sınırlı. Verceğiniz mama, köpeğinizin ırkı, yaşı, genel durumu, nerede ve hangi koşullarda yaşadığı, günlük eksersiz süresi ve temposu ile son derece ilintili.

Orijen ile beslenmekte olan kızımın 1 yaşındaki labrador'u tüm aileyi ve büyük ırk iki köpeği perişan ettikten sonra vet ile konuştuğumuzda yüksek proteinin ırk özelliklerini de aşan aşırı hareketlilikte etken olduğunu söylemişti. Bundan sonra bizim büyük köpeklerin mamasından (bonacibo) karıştırarak beslemiştik de hayvanın çılgınlığı ırkının normaline gelmişti (bu sayede diğer köpekler de bir yerlerde saklanmaktan kurtulmuşlardı).

Neticede, hangi mama(lar)dan, ne miktarda vereceğinize biraz deneme, gözleme, izleme yöntemiyle kendiniz karar vereceksiniz. Tek mama ile devam etme mecburiyetiniz yok. Fakat tamamen farklı içerikteki mamadan bir diğerine geçtiğinizde hayvanın sindirim sisteminde şok yaratmayacak bir geçiş uygulamaya da dikkat etmeli.

Miniature Pinschers: What's Good About 'Em? What's Bad About 'Em?
Miniature Pinscher Dog Breed Information, Pictures, Characteristics & Facts

Zerlanist beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2016, 09:46   #9
Ağaçsever
 
Zerlanist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 42
Sn. Meyvelitepe güzel açıklamış. Esas sorun mamayı değiştirmemek değil, mama değişikliğine sindirim sisteminin vereceği tepkidir. Aynı seri mamaları sırayla kullanabilirsiniz, önce kuzulu elmalı sonra balıklı portakallı gibi. Sadece farklı tatlar için. Kuru mamalar, protein + karbonhidrat + yağ + vitamin/mineral ve lif dengesini iyi derecede sunarlar, yani sadece bu beslenme tarzıyla köpeğiniz sağlıklı bir hayat sürebilir. Tekrarlamayalım ama en önemlisi mama içeriğinde kanserojen madde olmamasıdır. Bunun dışında, ayda bir defa hazırlayıp, paketleyip, buzlukta saklayacağınız kendi üretiminiz olan ' yaş ' mama ile arada bir ödüllendirmeniz, sağlığına çok faydalı olur. Son olarak, Orijen ve Acana' nın en kaliteli mamalar olduğuna inanmama rağmen N&D kullanıyorum, çünkü diğer ikisinin protein oranları o kadar yüksek ki, kurtlara takdim etseniz avlanmayı bırakırlar. Bu mamaları sadece çalışan, günde 30 km yol yapan emektar kuçuların tüketmesi lazım.

Zerlanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2016, 10:50   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
Çok güzel yorumlamışsınız arkadaşlar, daha öğreneceğim çok şey var. Çok teşekkür ederim, bilgi paylaşımlarınız için.

Zerlanist beğendi.
feverkhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2016, 14:50   #11
Ağaçsever
 
Weezer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-06-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 97
Acana Orijen tahılsız mamalar.

Weezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2020, 21:35   #12
Yeni Üye
 
petokulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
çok fazla mama seçeneği var sizlere önerim son kullanma tarihine dikkat edin https://www.petzzshop.com/kopek-mamasi bu sitenin satışları çok iyi hep yeni ürün yeni mal satıyor gelir gelmez de bitiyor skt bakımından önerebilirim ve fiyat

petokulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2023, 10:25   #13
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
internet üzerinden aldığınız kedi ve köpek mamalarını tartın. eksik gönderiyorlar. böyle bir kazanç kapısı bulmuşlar. farkederseniz kusura bakmayın yanlış olmuş diyorlar.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
hills köpek maması, pinşer maması, proplan köpek maması

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024