agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 11 Gönderen yesill
  • 3 Gönderen iris41

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-08-2012, 10:04   #1
Ağaç Dostu
 
yesill's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-10-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 138
Barınaktan edindiğim köpek

Merhaba arkadaşlar...Çok düşündüm ama başka başlık bulamadım konuya
Yaşadığım şehrin belediyesine ait köpek barınağında işim gereği birkaç gün durmak zorunda kalmıştım 4 yıl evvel.Hayvanların o terk edilmiş hallerini görünce üzülüyor insan.Sayı çok fazla olunca ister istemez bakım ve ilgide azalıyor.Hepsi bir okşamaya muhtaç hayvanlar.Neyse o zamanlar buradan bir köpek almayı kafama koymuştum müsait bir zamanımda.
Geçen hafta köy için bir köpek aldım ve gönderdim.Fotograf çekmeye fırsatım olmadığı için net üzerinden bulduğum benzer köpek fotografı ekledim.Sağdaki köpeciğin aynısı.Görevli yaklaşık 6 aylık olduğunu söyledi.Irkının ise melez olduğunu ayak yapısına bakılırsa 1m yüksekliğe çıkabileceğini söyledi.Hafta sonu köye gidip gördüm bizim beyefendiyi. Yeğenler adına coni koymuşlar.Annem şikayetçi birşey yemiyor diye.Et, ekmek vs. şeyler vermişler ama oralı olmamış.Sadece süt içmiş.Süt zamanı geçmiş bir hayvan.Kaldıki bgarınakta bırakın sütü ekmeği bile zor buluyorlar.Lokanta artıkları ile tavuk ürünleri fabrikasının artıkları veriliyordu.Çok sessiz sakin kendi halinde sünepe bir hali var ki bizimkilerin hiç hoşuna gitmiyor.Emektarın bu halinden şikayetçilerdi.Birken iki oldular diyorlar.Köydesin be mübarek hayvan her kapıdan hav! hav! sesleri geliyor, kapının önünden onca insan, Sığır,Köpek geçiyor. Onu bırak evin etrafında bahçede dolaşan irili ufaklı hayvanlar var. Tuhaf gelip etrafını bir sahiplen.Hiçbirşey umrunda değil.Hayattan bezmiş.Ama iş oyun oynamaya gelince işler değişiyor.
Ben onu kurtarmak istedim ve aldım inşaallah sonuna kadar da bakacağız.Arkadaşlar bu köpeğin cinsini bilen varmı acaba? Azda olsa ilerleyen zamanlarda bir sahiplenme, evi ve kendini koruma alışkanlığı kazanırmı ki? Daha önce edindiğim husky cinsi köpeğim (bu konu altında bir başlık açmıştım ona) tamamen istediğimiz kıvama gelmiş ve sakinleşmişti.Boş bırakabiliyorduk kimseye zararı yoktu.Ama başkaları tarafından zehirlendi sanırım.Biranda hastalandı ve kayboldu. Sanırım ölümünü görmemizi istemedi. Biraz uzattım kusura bakmayın arkadaşlar. Eğer evimin küçük bahçesinin çevresini kapatıp bahçe düzenlemesini yapabilirsem bir köpek daha edinmek istiyorum barınaktan.Köpek edinmek isteyen arkadaşlar lütfen satınalmak yerine barınakları tercih edin.Emin olun istediğiniz cins,boy ve renklerde bir dünya köpek var.Üstelik ücretsiz.

Eklenen Resimler
 
yesill Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2012, 17:03   #2
Yeni Üye
 
a.aysel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-07-2012
Şehir: Adana
Mesajlar: 5
Bende Kızıma köpek almadan önce ilk olarak hayvan barınağına gitmiştim.Sahipsiz bir köpek yuva sahibi olsun diye.Malesef o zaman hep büyük köpekler vardı ve ben 10 yaşındaki kızımı bekletemiyeceğimden başka yerden aldık.Bende sizin gibi aynı fikirdeyin Sn.Yesill.

a.aysel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2012, 21:22   #3
Ağaç Dostu
 
iris41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,405
Ne kadar tatlı ve hüzünlü bakıyorlar ne iyi etmişiniz sayın yeşill .
cins köpeklere karşı degilim ama kendi köpegimize deger vermezken yabancı bir ırka hem tonla para hemde daha cok sevgi veriyoruz .
Sokakta hic sıradan bir köpek gezdireni görmedim goldınlara rodlara gel olum tut olum oyunlar oynanırken acaba sıradan bir köpegi yakıştıramıyorlarmı yanlarına yoksa onlar sevilmeye layık degilmi

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024