agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni129Beğeniler
  • 1 Gönderen agozce
  • 4 Gönderen Odeh
  • 5 Gönderen syılmaz
  • 5 Gönderen Odeh
  • 2 Gönderen gül-
  • 4 Gönderen erhan özkan
  • 2 Gönderen Odeh
  • 1 Gönderen kelebek çalısı
  • 2 Gönderen Odeh
  • 2 Gönderen Odeh
  • 4 Gönderen Odeh
  • 2 Gönderen YeniBON
  • 4 Gönderen kelebek çalısı
  • 3 Gönderen YeniGine
  • 5 Gönderen iris41
  • 5 Gönderen adacık

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-05-2012, 23:44   #1
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Ormanlara Atılan Canlar İçin İmza Kampanyası

Lütfen tepkimizi gösterelim..
(Ormanlara Atlan Canlar in mza Kampanyas - Hayvansever Gazetesi)


İnsanlık adına lütfen destek olunuz.

Bildiğiniz gibi, sokak canlarından rahatsız olanlar onları ilgili kurumlara şikayet edip 'toplattırıyor' ve ormanlara yani ÖLÜME terk ettiriyor. Bu dünyanın yalnızca insanlara ait olduğunu sanan zihniyetler tarafından yaşam hakları ellerinden alınan canlarımız sizlerin desteğini bekliyor. Sokak canlarının orman içlerine bırakılarak 'ÖLÜME' mahum edilmesini durdurmak için lütfen aşağıdaki linke tıklayıp sizler de imza atınız ve bu haber linkini sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak canlara destek olunuz.


Unutmayalım ki dünya, İNSAN-DOĞA-HAYVAN'dan oluşan mükemmel bir yerdir. Bu üçgeni bozmamak, canların yaşam haklarına saygı duymak adına herkesi bilinçlenmeye davet ediyoruz.

(İmza formu aşağıdadır)


http://www.thepetitionsite.com/668/7.../?cid=FB_Share

Name:  kopek.jpg
Views: 480
Size:  12.8 KB

loveforlife beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2012, 01:47   #2
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Yalnızlığını gidermek, egosunu tatmin etmek ya da hava atmak hatta aksesuar olarak bir canlıyı kullanan hasta kafaların şehirde hayvan beslemesine ve sahip olmasına yasak getirilip yaptırım uygulanırsa mahlûkat da bir nefes alır, kendini ormanda bulmaz.

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2012, 12:43   #3
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Sn. Odeh'e katılıyorum. Özellikle yazlık bölgelerde insanlar sezonluk hayvan besliyor. Evlerine dönünce sokağa atıyorlar. Sorsan hayvanseveriz derler. Köpeklere çip takma zorunlu hale getirilmeli, sokağa atılan köpeğin çipinden sahibi bulunup ciddi ceza verilmeli. Çip takmayanlara da ciddi ceza verilmeli.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2012, 12:50   #4
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Efendim o da yetmez. Bu ülkede çocuk doğurup sokağa atan/nasılsa devlet bakar diye yapan insanlar/zihniyetler var. Madem kedi-köpek derdimiz var, hassasiyeti olan insanlar nafile yere vaveyla edeceklerine toplanıp bir yasa için çalışma yapsınlar. Bu kesimin eğitim seviyesi zaten lise ve üstü, bu mümkün. Örneğin; kedi-köpek sahipliği için bir sertifika şart olsun. Vergisini versin. Bakabileceği fizik imkanların varlığını belediyeye ispatlasın. Her yıl da gidip bu ruhsatın vergisini versin, hayvandan sorumlu olsun. Böylece veterinerlik hizmetlerinin varlığı da her yıl defterinde belediyece görülür. Yapmazsa ruhsatı iptal edilsin, 3 yıl tekrarında ömür boyu hayvan sahibi olamasın.

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2012, 12:55   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 83
insan nasıl ki doğanın bir parçası ise doğada yaşayan diğer canlılarda doğanın bir parçası ve herkes gibi onlarında eşit yaşam koşullarına sahip olması gerekir... hayvanlara ne verirseniz onu alırsınız. şiddet uygularsanız şiddet alırsınız, sevgi gösterirseniz sevgi alırsınız... günümüzde zaten insana da aynı uygulamaları yapsan aynı karşılığı alırsın...yaşam koşulları sözkonusu olduğunda aslında kimsenin kimseden yok bir üstünlüğü diye düşünüyorum...

gül- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2012, 00:58   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 27
sn odeh ve sn syılmaz herşeyin halli maalesef o kadar kolay değil,dediğiniz gibi şehirlerde köpek besleyenler genelde ekonomik açıdan belirli bir refah düzeyinin üzerinde hayatını sürdürenler bunlar köpek beslemek için ekonomik gereklilikleri yerine getirmekte zorluk çekmezler.hatta inanın getirilebilecek kanuni,psikolojik eşikleri de kolayca geçerler.ancak sokaklara atılan köpekler genelde bu kişilerin aldıkları pahalı köpeklerden oluşmaktadır.
bunun temelinde türk insanına çocukluğunda doğa sevgisi,yaşam haklarına saygı eğitimleri verilmemesi,ayrıca ticari kaygılarla pet olarak insanın şehirdeki yaşamına çok ta uymayan egzersiz ihtiyaçları çok fazla olan labrador **** golden retriever gibi av köpekleri ya da iklimsel şoklar yaşayan yine çok fazla egzersiz ihtiyacı olan sibirian husky gibi bol tüy döken ırkların satışının önerilmesi başlıca yanlışlardır.köpek alacak kişilerin almadan önce eğitim görmesi ,köpeklerin çiplenmesi,ayrıca insanların bir köpeği hayatlarına aldıklarında 10/20 sene bir beraberliği sürdürmeye mecbur olduğunu öğrenmesi mutlaka gereklidir.

erhan özkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2012, 02:53   #7
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Sayın özkan, hal etmek inanın kolay. Ancak mesele hal etmek değil. (Hal fiili için -->TDK)

Ayrıca yukarıdaki sözlerim bu sorunda özne olarak görülen hayvanlar için değil insanlardaki bozukluğa dairdir. Şehirdeki insan: peh! Ne alengirli bir tanımlama... Bu kişilerin hâlâ ne kadar insan oldukları konusunda benim yıllar süren bir tartışma içinde olduğumu size söylemek isterim. Söz ettiğim, konunun merkezi hayvanlar olmasa da bu konu başlığına ait olan hayvanların, insanlarda görülen kişilik bozukluğunun en kolay tesbit edildiği mecralardan biri olduğunu sanırım söylememe gerek yok...

Mâdem zûlmedenin şehir insanı olduğu konusunda pek bir fikir ayrılığımız yok, bu pencereden bakalım ve soralım: kim bu şehir insanı, ne yer ne içer neye tapar, neye inanır, neyi paylaşmak neye paydaş olmak ister? Bu soruların yanıtını elbette ki herkes kendi gözlemiyle verecek...

Bu insanlar mal edinme hastalığı içinde insanları es ya da tırıs geçerken kendi niteliklerinin gereğini yerine getirmekten de bir o kadar uzaklaştıklarının farkına varamayacak düzeyde malûl değiller midir? Şehirde kendileri zor yaşarken, bir başka canlıya kendi cilalı zindanlarını ucuza satmak isterken onu da mahkûm eder etmez bunun ne büyük bir ödül olduğunu kendi inanmadığı halde sürekli vurgulamaz mı? Bu biçarelik değil de nedir?

Bunu sadece köpeğine kedisine mi yapar zannedersiniz? İnanın değil! İnsanoğlunun yapısı, içinde bulunduğu ve bir türlü çıkamadığı hâl her ne ise bunu kabullenir ve doğal olduğunu düşünür, yaşamın gizli yedek yakıt deposudur bu. Fakat şehirde ana yakıt deposu olarak kullanılmakta, yollar sık sık yarım kalmakta, menzil her daim uzak düşmektedir.

İnsanoğlunun işlevi olmayan canlı ya da cansız farketmez her öge ile bir arada bulunma, içselleştirme çabası inanın, kendi hastalığına deva arayışından öte birşey değildir.

Şehir insanının birçoğu da budur. Ben yalnızım sen de yalnız kal... Ben çaresizim ama sen bana muhtaç kal... gibi cümlelerle tanımlanabilecek patolojik vak'aların başrol oyuncusudur.

Gidin bir bozkıra, bir yaylaya... Hayvanı olup da köpeği olan bir çobana sorun: neden 4 değil 2 ya da 1. Der ki, bakamam. Bakılamayan ya ölür ya verilir. Ama asla kendi makûs ya da hasta kaderine mahkûm edilmez. Doğa budur. Şehir böyle değildir. balkonda kangal(?) beslenir(?!).

Bu bir hastalıktır. İtlaf şarttır.

İnanç da buna mani olmamaktadır, çünkü şehir insanı sosyolojik ve psikolojik açıdan değerlendirildiğinde görülecektir ki kolay tüketen ama neyi tükettiğini asla bilemeyecek olan şehir insanı, toprak insanından farklı olarak inandığına göre değil yaşadığına göre inanmaktadır. Bu yeni bir din midir derseniz bilmem...

Hayvan beslemek ancak koyun inek sahipleri için geçerlidir, doğal olarak... İşi, işlevi olmayan hayvan uzaklaştırılır. Fakat hasta bir kafa ben bir iş yapıyorum, ben bir işe yarıyorum, bana bir can muhtaç inancıyla kendi küreğinin yanına bir kürek daha koyarak tatmin olmakta, bundan memnun olmakta, hasta ruhunu örtmektedir.

Bu bir hastalıktır. İtlaf şarttır.

Flores ve syılmaz beğendi.

Düzenleyen Odeh : 21-05-2012 saat 13:22 Neden: Virgüller tonlama için vazgeçilmez küçük çiziklerimiz... :) Onsuz olmaz.
Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2012, 03:33   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Sn. agozce, haberdar ettiğiniz imza kampanyası için teşekkürler.

Bilinçli insanlar olarak elimiz kendi etrafımıza yetişebildiğince birşeyler yapmaya, harekete geçmeye çalışıyoruz. Bunlar küçük çaplı çözümler olmaktan öteye gitmeyen, yararlı ama kısıtlı çalışmalar oluyor.

Esas sorun yetkili mercilerin bu durumlara seyirci kalması, kulaklarını tıkamasıdır. Çerçevelenmiş, belirlenmiş yasal sınırlar içerisinde, bu canlıları, sokak hayvanlarını genel veya yerel olarak rehabilite ve koruma adına yapılan bir çalışma, bir duyarlılık ne yazık ki görememekteyiz.

Çoğu vatandaşımızın klişeleşen, kalıplaşmış, 'bunca aç, fakir, yardıma muhtaç insan varken, hayvanlara mı geldi sıra' sözünü duymaktan artık tiksiniyorum. Böyle bir toplum yapısı ile çevrili yaşadığım için kendimi her an tehdit ve tehlike altında hissediyorum ne yazık ki. Bilinç düzeyi bu seviyelerde yer almakta olan her türlü insan her gün, her an yanı başımızda ve başımıza her türlü felaketi getirebilecek potansiyelde, patlamaya hazır bomba gibi, serseri mayın gibi yaşamaktalar. Gerek hayvan, gerekse insana şiddet hiç ayırt etmeden söylüyorum, hergün basın organlarında aşırısıyla örneklenmiyor mu?

Şu hayvancıkların yaşam haklarını ellerinden almayı kendilerine hak gören, toplumda kendisine faydası olmadığı gibi, diğer fertlere ve canlılara da her türlü eziyeti, zulmü reva gören bu tipleri şiddetle kınıyorum.

Harekete geçmeyerek, görmezden gelerek, bu tür konulara yüz çeviren idareleri de, yaptıklarınız kadar yapmadıklarınız da unutulmayacaktır diyerek buradan eleştiriyorum.

Bir gün medeniyet çizgisinde yer alabildiğimizi görebilmek dileği ile...

loveforlife beğendi.

Düzenleyen kelebek çalısı : 13-09-2012 saat 00:54 Neden: imla hatası
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2012, 03:46   #9
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Hayvan sevgisi ile medeniyet kurulamaz, ancak hayvansız bir medeniyet de düşünülemez. Önce, arî insan şarttır. Ârîlik, neye kul olduğunun farkında olan, kulluğunun da gereğini yerine getirebilen insandan ibarettir.

Önce insan. Hayvanları kurtarmak isteyen birey, önce zûlmün kaynağını, yani insanı bu hastalıktan kurtarmalıdır.

Saygılarımla sayın Kelebek Çalısı.

iris41 ve Flores beğendi.
Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 00:23   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 27
evet ben de önce insan tezinize biraz farklı da olsa katılıyorum sayın odeh.ama inançlarla bu işin çözülemeyeceğini işin ilahi bir yanının bulunmadığını,her olayın insanların deney ve gözlemleri sonucu elde edilebilecek bilgilerle oluşturulabilecek maddi değerler üzerinde oluşturabileceğimiz toplumun sosyokültürel oluşumu içinde çözülebileceğini biliyorum.
yoksa kullukla ilinti kurarsanız illaki bu iş bazı insanların çıkarları doğrultusunda proveke edilecektir.
ama bence neyi biliyorsak bilelim ya da neye inanırsak inanalım aynı safta sevgisiz dünyaya karşı birşeyler yapmaya çalışmak hepimizi onurlandıracaktır.

erhan özkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 00:33   #11
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Aynı şeyi söylüyoruz sayın özkan. İlâhi bir şey yok ortada. Sorun temelli insanda.

iris41 ve Flores beğendi.
Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 00:35   #12
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Sözümün özü; hayvan kurtarmalar bitmez. Önce insan insanlığına yaklastirilmali. O zaman hayvanlar da kurtulur.

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 01:58   #13
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Hayvanları Koruma Yasası.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Yasasına ilave edilecek yeni maddelere göre belki de yakın zamanda sokaklarda hayvan görmek tarih olacak. Tabii onlara
kötü muamele edenlere hapis cezası da geliyor.

Bu durum çoğu sorunu ortadan kaldıracak sanki. Bekleyip göreceğiz.

iris41 ve mrduran beğendi.
YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 02:12   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniBON Mesajı Göster
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Yasasına ilave edilecek yeni maddelere göre belki de yakın zamanda sokaklarda hayvan görmek tarih olacak. Tabii onlara
kötü muamele edenlere hapis cezası da geliyor.

Bu durum çoğu sorunu ortadan kaldıracak sanki. Bekleyip göreceğiz.
Bu yasa kapsamında enteresan durumlar da ortaya çıkabilir. Sabah yayınında Seda Akgül' ün verdiği habere istinaden 'Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino , Fila Brasileiro Yasağı' diye bir durumun da söz konusu olduğunu öğrendim.

Şimdi bu hayvanlar ne olacak? Bu hayvanların saldırgan tutumlu olanı varsa, olmayanı da varsa, kaldı ki hayvanın davranışlarından mesul olan onu yırtıcı ve saldırı odaklı olarak eğiten sahibi ise, hiç bir şeyden habersiz bu canlıların akıbeti ne olacak?

Tamamen insanoğlunun insiyatifinde şekillenen davranışları yüzünden bu hayvanların akıbeti iyi olmayacak gibime geliyor.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 02:14   #15
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
YeniBON merhaba, ben kuş da besliyorum, sokak köpeği de besliyorum. Konu başlığı çok güzel. Fakat ben nereye imza verebileceğimi bulamadım. Onun için sessiz kaldım. Fakat sizin yorumunuzu da okuyunca. Sadece siz gerçekten buna inanıyor musunuz?? Ben maalesef inanmıyorum... İnsana değer vermeyen, hayvana nasıl değer verecek??

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 08:54   #16
Ağaç Dostu
 
iris41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,405
Senelerce güvercin besledim ve süs tavugu arada kediler gelip kapardı evet icim sızlasada onların dogasında var her canlıya rızkı veren Allahtır biz sadece vesile oluruz .
Köylerde kız cocuklarını okutmayan erkek evladını hata yapsada baş tacı eden bir zihniyeti asla savunamam .
Evlat evlattır ayrısı gayrısı olamaz .
Sokaklarda bende köpek görmek istemiyorum onların gördügü insanlık dışı muameleye gönlüm ruhum artık dayanmıyor evet bencilim ben bir insanım .
İnsana sevgi beslemeyen hayvan sevemez buna sonuna kadar katılıyorum ne yapabiliriz diye cokcada düşünürüm.
Okudugum kitapları genelde bagışlarım .
Aylıgımı aldıgımda ufak bir bölümü 2 ye ayrılır 2 kilo mama ve cüzri bir rakam kimsesiz insanlara gönderirim düzenli olarak .
Hic kazanmamış sayarım o parayı bana veriliyorsa bir sebebi olmalı sadece ben deil cevremede yayarım.
Sizde hayatınızdan bir günü kimsesiz insanlara yollayın ve cebinizde,torbanızda kücük paketler halinde mama taşıyın karşınıza neyin ne zaman cıkacagını kim bilebilir
konuşmaktansa uygulamak cok daha güzel .

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 16:04   #17
Ağaç Dostu
 
adacık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 248
Sokaklarda yaşayan, aç olan, yazın sussuz kalan, dışın soğuktan donan, itilip kakılan, şiddet gören, öldürülen, yağmurdan, kardan korunmak için bir metre dama ihtiyaç duyanla. Başını sokacak bir evi, aşı olanlar arasındaki uçurumun farkında olmak!!!!


Düzenleyen adacık : 13-09-2012 saat 17:41
adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024