agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 2 Gönderen agozce
  • 1 Gönderen agozce
  • 2 Gönderen Temirhan
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 1 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen A_NOMAD

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-11-2011, 23:35   #1
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Köpekler için zararlı yiyecekler

http://hayvansevergazetesi.com/haber...p?haberID=2140

KÖPEKLER İÇİN ZARARLI YİYECEKLER...

Çoğu köpek sahibi, çikolatanın köpeklerini hasta edebileceğini bilir, ancak soğanın öldürücü olabileceğini bilmezler.

Soğanın tüm renkleri, sarımsak ve pırasa gibi akrabaları da dahil... Boylarına bağlı olarak, hasta olmaları için köpeklerin çok miktarda soğan yemeleri gerekmez. 25 gr. soğan 10 kiloluk bir köpeği hasta edebilirken, iri bir köpek, hastalanıncaya kadar çok daha fazla miktarda soğan yiyebilir. Belki şimdi kendi kendinize şu soruyu soruyorsunuz: "Beyni olan hangi köpek zaten soğan yer ki?" Ama soğanların çiğ olması gerekmez. Kızartılmış olabilirler, hazır çorbalardaki gibi kurutulmuş olabilirler veya herhangi başka bir şekilde pişirilip hazırlanmış olabilirler.

Bir arkadaşım, köpeği Max'i, hafta sonu tatiline çıkarken, kızarmış ve kuru soğanların bulunduğu odada bırakmış. Bir gün sonra eve döndüğünde, boş bir tabak ve yerde salyalar görmüş. Tabakta ne olduğunu bilmediği için önemsememiş, ancak köpeği bayılınca bize getirmişti. Pek çok teşhis geçirildi ve kanında kanıtı bulduk. Soğan yemişti, hem de çok fazla. Soğanlar, kırmızı kan hücrelerindeki hemoglobini okside ederek zehirlenmeye yol açar. Hemoglobin, akciğerlerdeki oksijeni emer, sonra besinin enerjiye dönüştürülmesi için beden dokularına bırakır. Hemoglobin okside olduğunda, oksijeni aynı şekilde taşıyamayan kütleler oluşur. Bu küçük kütleler, mikroskop altında incelendiğinde kırmızı kan hücrelerinde görülebilir. Veteriner hekimler çok sayıda kırmızı kan hücresinde kütle gördüklerinde, soğan zehirlenmesinden kuşkulanırlar. Normalde birkaç kırmızı kan hücresinde kütleler olabilir, ama Max'in durumunda, çoğu kırmızı kan hücresinde bunlar vardır. Kütleler, genelde kendi başlarına yaşamı tehdit eden sorunlar oluşturmazlar, kırmızı kan hücreleri hâlâ oksijeni taşımaya devam ederler, ama artık o kadar başarılı değillerdir. Aslında daha çok, kırmızı kan hücrelerinin ömürlerini kısalttıkları için sorun oluştururlar. Sonuçta, soğan yiyen köpek anemik olur.

Eğer bir köpek, bir seferde çok miktarda soğan yerse, birkaç gün sonra ani anemi oluşabilir. Eğer, köpek pek çok gün üsüste az miktarda soğan yerse, haftalar ya da aylar sonra yavaş yavaş anemik olur. Soğan zehirlenmesi yaygın değildir. Mutfak artıkları içinde az miktarda verildiğinden, köpeklerde veteriner hekime götürmeyi gerektirecek kadar ağır belirtiler ortaya çıkmaz. Çoğu köpek, teşhis testleri gerektirecek kadar hasta edecek miktarda soğan yemez. Ayrıca veteriner hekim sarımsak yiyen köpekler de görmezler. Oysa sarımsak da, soğan gibi aynı sonuçlara neden olabilir, ancak sarımsak genellikle çok küçük miktarlarda verildiğinden, köpeklerin zehirlenecek kadar yeme olasılıkları çok düşüktür.

Soğan zehirlenmesinin belirtileri, anemi ve bedende düşük oksijen ile aynıdır; halsizlik, zayıflık, kırmızı renkte idrar, enerji düşüklüğü, soluk ya da mavimsi diş etleri, özellikle idmandan sonra. Soğan zehirlenmesi, bu belirtilerin yaygın bir nedeni olmasa da, gördüğünüz vakit göz önünde bulundurun.

Köpeğiniz çok miktarda soğan yer ise, onu derhal veteriner hekime götürün. Veteriner hekim kusmasını sağlayabilir ya da zehirlenme belirtilerini hafifletecek bir ilâç verebilir. Zehirlenmeye yol açacak kadar çok miktarda soğan yenilmiş ise, birkaç gün hastanede kalması da gerekebilir. Anemi durumu ağır ise, köpeğin kan nakline ihtiyacı olabilir. Köpekler tedaviye iyi yanıt verir ve hızla iyileşirler. Ama köpeğinizi bu riskten korumak için basit bir yola başvurabilirsiniz; soğanları kendiniz yiyin. Onlar sizin için faydalı...


Mutfaktaki Diğer Tehlikeler..!!!

Mutfaktaki tek tehlike soğanlar değildir. Bazı başka yiyecekler de köpeğinize zehir olabilir.

Çikolata Kusma, ishal, depresyon, kalp aritmisi, kas kasılmaları, bayılma, koma.

Küflenmiş Yiyecekler Alerji. Peynir Reaksiyonlar.

Elma Çekirdekleri Kusma, solunum güçlüğü.

Kiraz Çekirdekleri Kusma, solunum güçlüğü, koma.

Patates Kabuğu Ağız kuruluğu, kusma, ishal. Tütün Kusma, baş dönmesi, salyalanma, kalp atışında hızlanma...

Yapay tatlandırıcı içeren şekerler XYLITOL: (yapay tatlandırıcı) National Animal Poison Control Center tarafından Temmuz 2004'te risk olarak tanımlanmış. Karaciğere zarar veriyor ve ölümcül olabiliyor.

SOMON: Çiğ somonun tüketilmesinden 5 ila 7 gün içerisinde ortaya çıkıyor. Semptomları lethargy (uyuşukluk diye biliyorum ama tıpta başka anlamı varsa yanlış olmasın) ve aneroksiya. İlk 2 gün vücut sıcaklığı 40- 41 dereceya çıkart sonra normale döner. 4. gün sürekli kusma hali görülür. Kusmayı kanlı ishal takip eder. Dışkı genellikle parlak sarı renktedir. Önlemesi ise basittir, köpeğinize çiğ balık verilmeyecektir.

SOĞAN SARIMSAK: Köpekler soğan tükettiklerinde hemolitik anemi görülür. Soğanın pişmiş ya da çiğ olmasının bu durumda pek de bir etkisi yoktur. Köpekler küçük dozlardaki soğanı tolere edebilirler. Dr. Richards'a göre (kimdir bilmiyorum) köpeğe pişmiş soğan verilmesi pek de zararlı değildir ancak soğan içeren bir gıdada et suyu tarzında soğan içeren birşeyler eklenilmemelidir.

ÜZÜM- KURU ÜZÜM: Üzüm ve kuru üzümlerin fazlası köpeğimiz için toksik. Belirtileri kusma ishal böbrek yetmezliği olarak ilk 24 saat içinde kendini gösteriyor. Köpeğin kurtulma şansı yüksek ancak böbreğe zarar verebiliyor. 3-4 adet üzüm zehirlemeye yol açmıyor ancak masadan 1 tabak dolusu üzüm kaybolursa paniklemenizde hiç sakınca yok.. Hemen veterinerinizi arayın.

MANTAR: Birkaç tip mantarın tüketilmesi toksik etkiye yol açıyor. Amanita Phalloides en zehirli olanı. Diğer Amanita tipleri onun kadar zehirli değil. Karaciğer ve nerolojik rahatsızlanmalara yol açar..

BROKOLİ: Dietteki brokoli miktarının %10u geçmesi gastrointestinal rahatsızlıklara neden olur. Bu oran %25in üzerinde çıkarsa ölümcüldür. Brokolideki toksik ingredient (içerik)Bothiocyanate'dır. (Cyanate siyanür değil miydi?) Ancak brokoli içerdiği bioflavinler ve kansere karşı koruyucu etkisi olması sebebyile az da olsa diyette verilmelidir.

Köpeklerimiz için Zararlı gıdalar nelerdir?

Cevap: İnsanların yedileri bazı gıdaların çeşitli hayvanlarca da yenmesinde sakınca yoktur ama köpeklerin farklı metabolizmaları yüzünden onlarda tehlikeli olabilir. Bazıları sadece basit sindirim sorunlarına yol açar halbuki bazıları ciddi hastalıklara sebep olur,hatta ölüme bile yol açabilir. Köpekler aşağıda ki listedeki gıdalarla (Kasten **** istemeyerek) beslenmemelidirler

Alkollü meşrubatlar = Sarhoşluk, koma, ve ölüme sebep olabilir.

Bebek maması = Soğan tozu içerebilir.Köpeklerde zehirlenmeye sebep olabilir.Fazla miktarda verilmesi beslenme sorunlarına yol açabilir.

Balık Kılçığı,Kümes hayvanları kemikleri ve diğer et kaynakları kemikleri

Sindirim sistemini tıkayabilir **** yırtılmalara sebep olabilir.

Kedi Maması = Genel olarak çok yüksek protein ve yağ ihtiva eder. Egzema ya ve yağlanmaya sebep olur.

Çikolata,Kahve,Çay ve diğer kafeinler = Köpekler için Zehirli olabilen ve kalbi ve sinir sistemini etkileyebilen kafein, theobromine, veya theophyllineyi içerir..

Turunçgil özütleri (limonata vs) = Kusmaya sebep olur

Yağlı Garnitürler = Pankreas ı yorar ve pankreatit hastalığına sebep olur

Üzüm ve kuru üzüm = Böbreklere zarar verebilen bilinmeyen bir toksini içerir

Şerbetçiotu = bilinmeyen bileşiği Soluğun kesilmesine,kalp atışının hızlanmasına,yüksek ateşe,nöbet ve felçe hatta ölüme sebebiyet verir.

İnsanlar için olan demir içeren vitaminler = Sindirim sistemine zarar verir ve Karaciğer ve böbrekler dahil pek çok organ için zehirlidir.

Karaciğer (Fazla miktarda) = Kasları ve kemikleri etkileyen A vitamini zehirlenmesine sebep olur.

Fındık-ceviz türevleri = Sindirim sistemini,sinir sistemini ve kasları etkileyen zehir içerir.

Haşhaş-Kendir-Kenevir = Kusma ile sinir sistemine baskı uygular,kalp hızını artırır.

Süt ve Süt ürünleri = Bazı büyük köpekler ve kediler Laktoz u sindirecek yeterli enzim e sahip değildir.Bu diyareye sebep olur. Evcil hayvanlarımız için Lactose-free süt ve süt ürünleri bulunmaktadır.

Küflü , Bozuk Gıdalar = Çeşitli ve fazla toksin zehirlenmeye,kusmaya diyareye sebep olur ve pek çok organı etkiler.

Mantar = İçeriğindeki toksinler tüm vücut sistemini etkiler..Şoka hatta ölüme sebep olabilir.

Soğan ve sarımsak (çiğ,pişmiş **** tozu) = İçeriğindeki sulfoxide ve disulfide kırmızı kan hücrelerine hasar verir ve kansızlığa sebep olabilir.Kediler köpeklere oranla bu gıdalara daha duyarlıdır. Sarımsak,Soğana nazaran daha zehirsizdir.

Trabzon Hurması = Çekirdekleri bağırsakta tıkanmaya ve incebağırsak iltihabına sebep olabilir. Şeftali ve erik çekirdeği = Sindirimle ilgili risalenin engeline sebep olabilir

Patates,Ravent,Domates ve Patates ; Domates püresi = Sindirim,sinir ve üriner sistemi etkileyen oksalat ( oksalik asit) içerir. Daha çok çiftlik hayvanları için sorundur.

Çiğ Yumurta = Avidin denen bir enzim içerir,Biotin azalmasına sebep olur (bir B vitamini) Bu cilt ve tür problemleri görülmesine sebep olabilir. Çiğ yumurta Salmonella ya sebep olabilir (Salmonella.= zehirlenmeye sebep olan bir mikrop/bakteri)

Çiğ Balık = Thiamine (Bir B Vitamini) eksikliğine sebep olur. Buda iştah kaybına,Nöbet ve felçe,ciddi vakalara hatta ölüme sebebiyet verebilir. (Ne kadar çok çiğ balık verilirse bu ortak sonuçlara o kadar yaklaşılır)

Tuz = Fazla alındığında eletrolit dengesini bozar. Taze Fasulye = Sindirim sistemini tuzağa düşürür.

Şekerli Gıdalar = Obeziteye,diş problemlerine ve şeker hastalığına sebep olabilir.

Artık Yemekler = (Masadan arta kalanlar) = Artık yemekler dengeli beslenme öğesi değildir. Kendi beslenme gıdalarının %10 unu asla geçmemelidir.

Et atıkları yağ içerebilir,kemikler ise besin değildir.

Tütün = İçeriğindeki nikotin sindirim ve sinir sistemini etkiler.Kalp ritminde aşırı hızlanmaya,inmeye,komaya ve ölüme sebep olabilir.

Mayalı Hamur = içeriğindeki gazlar sindirim sisteminde sorunlara,ağrıya ve mide-bağırsak yırtılmalarına sebep olabilir.

Kpekler in Zararl Yiyecekler!NEML! - Hayvansever Gazetesi

erhan özkan ve Milla beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2011, 23:44   #2
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Pekii.. ne yiyecek bu hayvanlar, kuru mama TABİİ. Aklıma hep gelir kuru mama ticaretimidir bu.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2011, 00:01   #3
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Sonradan benim de aklıma aynı şey geldi.

Veteriner arkadaşlar yorum yapsalar çok iyi olacak..

(Bunlar yanlışsa, bu sayfayı kaldırmak gerek).

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2011, 00:08   #4
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Biz Paşa ya hep kuru mama veriyoruz veteriner öyle dedi diye. Yavrum her sofrada dört dönüyor. O ev yemeği istiyor. Biz biçare vet. ne dedi onu yapıyoruz da, doğru mu yapıyoruz acaba.
Arkadaşımın köpeği 16 yaşına kadar yaşadı, hemde ev yiyecekleri ile.
Neyi nasıl uygulayacağımızı şaşırdık biz.
Bu bir ticaret mi, doğru bilgi mi.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2011, 00:13   #5
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Ticari kaygı gütmeden bizi bilgilendirecek bir veteriner dost varsa cok sevineceğim.
Bu bağlamda, belkide bu sayfa cok yararlı olacaktır sevgili agözce.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2011, 01:05   #6
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Kümes hayvanları kemikleri
Zillimin en çok sevdiği yiyeceğiydi, tam dişine göreydi. Pişirip verirdim o kadar iştahlı yerdi ki, onu seyretmeden kendimi alı koyamazdım.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2011, 02:28   #7
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Sevgili cemo ne olursa olsun, paşayı yalvartmayın ne olur )) . Arada sıra ev yemeği verin bence...

Benim baktığım sokak köpekleri mama sevmiyor. En çok, her türlü çorba ve tavuk-kemik seviyor. Onlara özel yayla çorbası yapıyorum. İçine ekmek doğruyorum.....Bayılıyorlar.

Kedim sadece mama yiyor malesef..

Milla beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2011, 17:49   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,733
Tavuk kemiği sindirim sisteminde yırtılmalara sebep olabiliyor. Orasını biliyorum ama genellikle yavru köpeklerde oluyor diye de biliyorum. Köpekler ev yemeklerini daha çok seviyorlar kuru mamadan. Ayrıca kuru mama ev yemeklerinden daha zararlı diye düşünüyorum. Nelerden kapıldığını tam olarak biliyor muyuz ? Civciv yemlerinin içindekileri bilenler kuru köpek mamalarının içinde de neler olabileceğini az çok tahmin ederler diye düşünüyorum. Tamamen sağlıklı olan ürünlerden elde edilse nasıl kg fiyatı 2.5 liradan başlayabilir ?

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2012, 00:58   #9
Yeni Üye
 
Temirhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Gerçi konunun üzerinden çok zaman geçmiş ancak yinede bilgilendirici olması bakımından ticari kaygısı olmayan bir veteriner hekim olarak görüşlerimi paylaşayım, belki benim gibi konuyu sonradan okuyan arkadaşlar için azda olsa açıklayıcı olur.

Öncelikle konuda bahsi geçen gıda ve benzeri ürünler gerçekten zararlı, bu konuda tereddütünüz olmasın.

Kişisel görüş ve deneyimlerimle şunu söyleyebilirim ki kuru mama için en sağlıklı besin kaynağı demek doğru olmaz ancak sağlıklı beslenmek için en pratik yol demek doğru olabilir. Evcillerimizin de bizler gibi dengeli beslenmeye ihtiyaçları var. Ancak gerek sindirim sistemlerinin ve besin ihtiyaçlarının farklı olması gerekse bizlerin günlük beslenme alışkanlıklarında yaygın kullanıma sahip olan bazı besinlerin onlar için zararlı olması ve diğer bazı problemler (tartar oluşumu gibi) kendi yemeklerimizle onları dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslememizi olanaksız kılıyor. Onları kuru mamaya oranla daha doğal ve sağlıklı besinlerle besleyebilmek için çeşitli gıdaları belirli oranlarda kullanarak onlara özel yemekler pişirmemiz gerekiyor. Bu da her gün ekstra zaman ve ekstra maliyet gibi göreceli olarak karşılanacak gereksinimlerin yanı sıra dışkı miktarında artış, kokusunda değişiklik (negatif yönde) uygun besinlerin sağlanamaması durumunda çeşitli sağlık problemleri ve bunlar gibi bir dizi problemi beraberinde getiriyor. Aslında onların sağlıklarını düşündüğümüzde tüm bunları göze alıp sağlıklı reçeteler, gereğince vitamin mineral takviyesi ( iyi bir reçeteyle gerek kalmayabilir) ve düzenli diş bakımı gibi konulara vakit ayırmamız en güzeli. Ayırabilene ne mutlu ancak gerçek hayatta kendi beslenmemize yeterli özeni gösteremediğimiz için gittikçe obez bir tür olma yolunda ilerlerken bunu yapabilecek çok fazla kişi olduğunu düşünmüyorum.
Son olarak ufak bir not, tüm kuru mamalar sağlıklı diye bir kural yok. Bir mamanın bilindik bir markaya ait olması ya da fiyatının yüksek olması onu iyi yapmak için yeterli değil. Ancak kaliteli bir mamanın çok ucuz olması da mümkün değil, içeriğindeki ham maddenin kalitesi fiyata yansımak mecburiyetinde ki buradan hareketle kilosu 2,5 lira olan mamanın sağlıklı olması için üreticinin çok hayırsever olması gerekir demek yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Kekik ve erhan özkan beğendi.
Temirhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2015, 21:09   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2015
Şehir: edirne
Mesajlar: 4
yardım lütfen

benim köpeğim gece çöpü karıştırmış . o akşam somon yapmıştım..tabaktaki artıkları çöpte bulup yemiş.şu anda çok telaşlıyım..köpeğime birşey olur mu..

melisarzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2015, 21:28   #11
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melisarzu Mesajı Göster
...şu anda çok telaşlıyım..köpeğime birşey olur mu..
Niye bir şey olsun ki?

Kendisine kısmen bir balık ziyafeti çekmiş, eğer atıkları çöpe atarken üstüne zehir serpmediyseniz sadece kirli tabaktan yemek yemiş olur, o kadar

lolla beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2015, 21:40   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2015
Şehir: edirne
Mesajlar: 4
somon balığının tehlikesi yüzünden telaş yaptım..ızgara olduğu için ya iyi pişmemişse diye takıntı yaptım..

melisarzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2015, 21:41   #13
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Boşuna endişelendiğinizi düşünüyorum...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2015, 21:45   #14
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2015
Şehir: edirne
Mesajlar: 4
teşekkürler biraz içimi rahatlattınız..sağol

melisarzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2015, 22:30   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Köyde komşumun iki orta yaş köpeği var. Hafta sonu olsa da gelse diye beklediklerini adım gibi biliyorum. Komşuda anlatıyor zaten, bizle bağa gelip sonra dönüyorlar anlıyoruz ki siz geldiniz. Onlar sadece kuru ekmekle besliyorlar. Ben onlara uygun olabilecek fazla yemekleri, bazen de artıkları buzlukta biriktiriyorum. Cuma akşamı buzluktan indiriyorum ertesi gün onlara hazır hale geliyor. Yukarıdaki yazıyı okuyunca ne diyeceğimi bilemedim. Bizimkilere zeytinyağlı ıspanak yemeğine ekmek doğrasam bile bayılıyorlar. Tavuk artıklarını biriktiririm yıllardır hiç bir zarar görmediler. Kasaptan kaburga sıyrığı kemik alırım bazen bayram yaparlar...Tarhana çorbasına papara, makarna büyük ziyafet onlara.

Sokakta yaşıyorlar, zor şartlara adapte olmuşlar sanırım. Bir tanede tekir var o da aynen onlar gibi hafta sonunda uğrar mutlaka, ayağıma sürünür devamlı bahçede açım der, ancak o her şeyi yemez seçicidir, karnı doyunca da yok olur.

Milla beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2015, 23:06   #16
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Yukarıdaki yazıyı okuyunca ne diyeceğimi bilemedim. Bizimkilere zeytinyağlı ıspanak yemeğine ekmek doğrasam bile bayılıyorlar...
Köpeklere, çiğ somonda bulunan bir parazit tetikleyici (SPD) ciddi zarar verebiliyor. Arkadaş o nedenle endişelenmiş ama somon pişmiş olduğu için sorun yok

Zeytinyağlı ıspanaktaki soğan da oldukça zararlı, aklınızda bulunsun...

Milla beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2020, 19:14   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-06-2018
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 22
Gerçekten müthiş bir içerik olmuş. Köpeklerde beslenme kritik bir süreç ve hassas davranılmadığı takdirde dostlarımızın fiziksel yaşamını önemli ölçüde etkiliyor. Dolayısıyla bu tarz içeriklerin değerini bilelim fakat mutlaka ve mutlaka bir veteriner hekim ile sürekli iletişim halinde olalım.

yakupcemil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2020, 16:22   #18
Yeni Üye
 
petokulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Buraya'da bir göz atmanızı öneririm

petokulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024